Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
yani evet ama adam gidecek kimbilir nezaman dönecek
aralarda gelme imkanı çok olmazmış

anlıyorum canm.
bazen hayatta birşeyler isteriz ve bütün olanaklar hazırdır ama olmaz yoktur kaderde.. bazen ise imkansızdır olması, gerceklesirse mucize olur deriz ve olur:) vardır herseyde bir hayir. mevlam neylerse güzel eyler..
Rabbim hepimize herseyin hayırlısını versin..

iyiyim canım teşekkür ederim..sen nasılsın?
senin haberlerini merak ediyoruz grubun en taze annesi

canm aklimdasin, merak ediyor ve güzel haberlerin bekliyorum.. dualarimdasin..
ben iyiyim cok şükür, mide bulantıarimin haricinde. ruhumu ise hic sorma pek yorgun.. dua ediyorum, hayırlısıyla sağlıkla inşallah bizimle olur bebegimiz..

Dün u.u de dr kontrolümüzde vardı.
Şimdilik herşey yolunda ve dr um 10 gün garanti verdi birseynolmaz diye
Böyle böyle ileri haftalari görürüm inşallah.

bende erken dogumla 26. haftada kaybettım bebegımı. sımdı doktorum ongorum rahım agzı yetmz dıyor ama ozaman servıkal uzunlugum 50mm ıdı cok sıkı takıpte gıdıcez onlem ıcın 13 . haftada serklaj yapıcaz dedu umarım bu sefer hamılelegım guzel sonuclanır ve bebegımı alırım kucagıma

Mmery bayadır buraya girememiştim şöyle bir listeye baktım eceberende doğum yapmış çok sevindim dikişi kaçıncı haftada alında haberin varmı listede mutlu sona ulaşmamıza azkaldı şükür
evet canım biliyorum bayadır girmediğini
lütfen unutma sığındığımız,birbirimizi bldugumuz bu özel yeri.
dikişi kaçıncı haftada alındığı hakkında yazmadı sanırım sezeryandı..olmadı bakayım geçmişten kopyalayayım sayfaya..
uzun zaman girmedi o sonra doğurdum dedi..sevindim mucizesine kavuştu..

sen de güzel haftalardasın maasallahh..darısı 38lere...
saol canım..dualarınızda olduğumu bilmek beni mutlu ediyor,huzur veriyor..
mide bulantıların olsun..inşallah en büyük sıkıntın o olur..
ruhunu anlarım..ne diyebilirim hep aynı ama artık bir umudun var bu ne büyük birsey bilsen..
alacaksın sağlıkla kucağına..benmde dualarımdasın..zor olsa da olumsuz herseyi çıkar kafandan canım
maaşallah feryalcım..benim sağduyulu,beni uzun uzun dinleyen,teselli veren arkadaşım..
böle güzel haberlerle de mutlu ediyorsun..bu zor zmanlarda geçecek..
sonra biz senin sevincine de ortak olacağız..

tuğba çok üzgünüm...aynı acıyı yaşadım..basın saolsun..
burada genelde 18-22 haftalar arası kayıp okuyorum..benimde 23 ün içindeydi ama senin çok daha ileriymiş
50mm çok düşük bir ölçü..normalde 4cm olması gerekmiş..

inşallah canım bir daha bu acıyı yaşamazsın ve bebeğini sağlıkla kucağına alırsın..

Inşallah
Bende sizlerin haberlerini takip edicem ve elimden geldiğince ortak olucam.

Çok geçmiş olsun. Burdaki arkadaşların %90 ninin açısı ortak ne yazıkki
Serviks uzunluğun çok iyi esasında. Gebeliginde düzenli vajinal ölçüm yapıldimi enfeksiyonda erken dogum sebeplerinden ne yazıkki.
Daha detaylı yazarsan arkadaslar elinden geldiğince yardimci olurlar.

canım işşallah bende yarın 24+1 olucam yanlış degilsem aramızda 3 gün varrabbim sag saglim kucagımıza almayı nasip etsin yavrularımız işşallah

başın saglsun canım bende 3 tane kaybettim
26 haftada yaşar diyorlar canım hiç küveze girmedimi:44::44:
canım rahim boyun çok iyi ama bu rahim öyle birşeymişki 1 saatede kısalşabiliyormuş oynak karı koydum adını benim salı günü 3.2 rahim haftasına salı günü 1.6 oldum kanamam oldu rahimim açıldı 4 gün hastanede yattım şimdi evimdeyimrabbime binlerce şükür altıma sürgü koyuyorlar yataktan kalkmam yasak 52 gün oldu yatalı 2 oglumda dikiş yoktu kzımda dikiş atıldı gene durmadı aynı haftasında öldü 20
19
18 haftalarda kaybettim yavrularımı bundada arda beye gidiyorum canım peser diye bir alet taktı rahimime dilerim rabbimden bir daha evlat acısı göstermesin yaradan kzımdan ban akalan tek kalan baddaniyesi oldu onu her özledigimde ona sarılıp öperdim 4 hamileyim rabbim bunu acısını göstermesin işşallah 3 kere enfeksiyon geçirdim rahimim temizlendi anlıcagın anne olmak çok zor biz seçilmiş anneleriz bunu unutma başa gelmeyince anlşaşılmıyor inan
52 gündür yatıyorum ayagım yere basmıyor bebegime birşey olmasın diye yataktan kalkmıyorum etlerim bacaklarım baldırlarım acısada bakımsız olsamda evladıma deger inan babamız okadar mutluki sorma eevladım diyor başka birşey demiyor her hünüme şükrediyorum rabbime ben acını anlıuyorum 3 tane kaybettim ban herkez vazgeç paşa olmuyor rahim bebegi kabuyl etmiyor sen kötü oluyorsun dedi ben yılmadım düşünmüyordum aslında eşim ok yalvardı ne olur bir kere daha deniyelim dedi 16 haftamda kanamam oldu deidm paşa gene kaybettin bebegini herşeye ragmen dedim allahım ban acımıyorsan eşime acı dedim o anki korkumu stresimi agflamamı görseydin sende aglardın çok yalvardım yaradana eşimin bir lafı var sen ne yaparsan yap agla yırtın durmayınca durmuyor paşam herşeye hazırlıklı olucaz dedi inan bana bebegimi kaybedicem diye aklım gitti geliyorlar acıyarak bakıyorlar bana nasıl yatıyorsun böyle diyorlar evladım için deger 13 sene olucak bebegim olmayalı inan okadar kişi bekliyorki bu bebegi ne sen sor ne ben söylüyüm yavrumun 1 tane ignesi bile yok korkumdan alamadım heves edemedim ya gene giderse dedim varsın birşeyi olmasın saglıklı olsaun bana yeter etegimi yırtarım ona sararım yemem yediririm yeterki saglıklı hayırlı evlat olsun
kokusunu içime çekiyim bana sakat diyenlere gösteriyim işte benimde bebgim oldu bakın deyim acıyan gözlerle bakmasınlar bana bebklerini kaçırmasınlar yanımdan ay yazık bununda bebgi oluyor düşürüyor demesinleryanımda eşimin suratına yengesi dediki şakaylamı karışık gerçekmi bilemem oglum bundan ne köy nede kasaba olur bunu ansına yolla dedi şimdi oglu evli 6 senedir bebeleri olmuyor allah onlarda evladı tattırsın işşallah vardır herşeyde bir hayır bizim gebeliklerimiz normal degil herşey yasak o muayeneye gidiyorumda ne gebeler geliyor herkez bebklarine birşey alıp duruyorlar biz ölemi yatıyoruz devamlıu bunada şükür

Hepinizden allah razı olsun. ıns yasamayız bıdaha evlat acısnı. Benım 24. Haftada 5cm dı ıste 1 ay sonrasına kontrol verdı doktorum . Ama suanda bende rahımde enfeksıyon oldugunu gordu doktorum dıyorum kı acaba ozamanda olustuda ondan mı erken dogum oldu dye. Yanı anlıcanız hıcbısey net degıl bı sonrkı gebelıgım sıkı takıp altında olacak 3 ay gectı ama ben bayramdan sonra dusunuyorum bebek.. Doktorumda aynı sekılde soyledı.. Burdan an an anlatırım artık . Zaten burdakı yasanmıslıklardan umutlandım. Yoksa tekrar anne olmayı dusunmuyordum korkuyordum daha dogrusu. Herkes benı suclamak ıcın yer aradı. Herkese neden oldugunu bılmedıgımı anlatmaktan cok yoruldum. Yok beslenmıyodun yok cok hareketlıydın falan fılan . Maksat suclamak olsun. Kaldı kı benm bebegım 1.100 gr dogdu . Inş benimle birlikte bu acıyı yasayan butun annelerın kucagı bebekle dolar evlerı senlenır :)

küvezde kaldı 38 saat yasayabıldı. Cıgerlerı gelısmemıstı malesef aslında tedavılere ılk basta cevap verdı sonra dayanamadı yavrucagım demekkı. Off offf cok zor. Içim kan aglıyo valla . Hergun yalvarıyorum allahıma rabbım banada hayırlı bır evlat nasıp et bırdaha bu acıyı yasatma dıye.

Paşam 3405 arkadaşım beni çok duygulandır..Duygularını ne güzel ifade ediyorsun.
Allahım buradaki herkesin yardımcısı olsun...Bende seçilmiş anneler olduğumuza inanıyorum senin gibi..
ALLAH eminim bu sabrımızın mükafatını öbür dünyada gösterecek veeee inanıyorum ki
biz meleklerimizi gerçek olan dünyada kucaklayacağız.

kızlar merhaba.. ben 17+2 hamıleyım guzle bır hamıelleık gecırıorum herahngı bır sorunum hıc olmadı cok sukur.fskat gecemn hafta kontrole gıtımde doktorum rahmımın bıraz dar olduğunu suanlık herhangı bır rıskı olmadığını fakat ılerıde sorun olabılrı oyuzden sureklı bunu kontrol altında tutucaz dedı herhangı bır seyde dıkıs atılabılır dedı suanda dıkıse gerek yok dedı.bunu soylemek zorundayım olcak yada olmıcak demıorum dedı .arıtk sıkı takıpte olucaz dedı ağrın sancın olursa hemen gel yada benı ara dedı.cok sukur sancım ağrım yok cok fazlamı ağrı oluyor boyle bır durumda ınternette arastırınca bıraz uzuldum ıns bebeğımı sağlıkla kucağma alırım korkuyorum bıraz:S:S

canım dogumdan önce ciger geliştirici igne kullansaydılar yaşardı bebgin benim doktorum paşam 26 olsun korkma dedi seni okuyuncada üzüldüm rabbim birdaha acıtmasın yüregimizi işşallah çok zor kızımı 29 mayısta kaybettim haziranın 23 erkek kardeşim evlendi memlekete gittim hep agladım paşam senin burda ne işin var evde yatıyor olman lazımdı dedim cennet kokulu ömürüm güzel kızım cennete gitti oglanlarımı görmedim göstermediler kızımı dogurunca gördüm simsiyah saçlarıyla yatıyyordu yemyeşil örtünün üstünde doktora çok yalvardım ne olur bir kere kucagıma ver kokluyum sarılıyım içime çekiyim kokusunu desemde o somsoguk morga ben yatagıma eve geline kADAR ARABAYA ÖLÜMÜ ATTILAR BEBK ODASI YAPICAKTIM ÖMÜRÜME HAYALİMDİ HEVESİMDİ BEYENMİŞTİM BEMBEYAZ OLUCAKTI KAPISINA ÖMÜRÜM GÜZEL KIZIM YAZICAKTIM EVE GELİNCE ODA KAPALIDI ELİMLE AÇTIM EŞİM ARKAMDA BAKTI OMZUMU SIKTI PAŞAM DEDİ AGLAMA ÜZÜLME CANIM BAK AGLAMIYORUM BUDA GEÇİCEK DEDİM TAKİ ODAnın otrtasına gelene kadar yer çoktüm ölüyorum allahım diye çok agladım ömürüm yoktu camlardan bakmadım yatagımdan bile kalkmadım yetemedim annem diye agladım sonra arda beyi buldum dünyanın testi 37 kilo verdim 1 sene ilaç tedavisi gördüm bu bebgime hamile kalmak için dünyanın testini parasını döktük yeterki bebgim dursun arda bey bana paşam kilo ver dedi öyle hamile kalş dedi 113 kilodan 78 düştüm eve geldim ne ahglıyorum eşime dedim nasıl olur yaşım 33 yapamam çok zor deyincede eşim çökti yere ellerini yanagıma götürdü ve kelimeyi söyledievladımın için önemli vericeksin o kiloyu inan çok zorlandım ben düştüm eşim kaldırdı haydı paşam az kaldı deyip durdu eşimin destegiyle kilo verdim azmimide unutmamak lazım şimdi karnımdakine hamileyim ama cinciyetini ögrenmedim sebebine gelince önremli degil benim için saglıklı hayırlı evlat olsun varsın kız varsın erkek olsun benim prçam olsun bugünüme şükürler olsun rabbim gördügüm için dile kolay 12 senesende üzülme desemde boş çünkü kızımda 2 senede toparlanamDIM 3 BEBGİMLE TANIDIKLARIM HAMİLEYDİ ÇOCUKLARI HEWR GÖRDÜGÜMDE İÇİM ACIR

İNAN EVLAT HİÇ BİRŞEYE BEMZEMİYOR KARDEŞLERİM BENDEN 8 SENE SONRA EVLENDİ ONLARIN VAR BENİM YOK ONLATRA ANNELİK YAPTIM KENDİ BEBGİME ALIR GİBİ KIYAFET ALDIM ÇOK ZOR HAMİLE KALIPTA TEKMELERİNİ HİSEDİP O KOSKOCA KARNINLA DOGUMA GİDİP KOLLARININ BOŞ GELMESİ İŞTE BİTTİGİNİN RESMİDİR MİLLET ACIYARAK BAKAR AY GENE KAYBETMİŞ KIZIMDA KİMSEYİ EVİME KABUL ETMEDİM 2 KUŞUM VAR BİRİ PAŞA BİRİ KÖPÜK ONLARI EVLATLARIMIN YERİNE KOYUP SEVDİM İNSAN BEBGİ HASTA OLUNCA BEKLER BAŞINDA BENDE ONLAR HASTA OLUNCA ONLARI BEKLEDİM YEMLERİ BİTER KOYARIM İLAÇLARI BİTER ALRIM SEVGİ İSTERLER VERİRİM ZOR ÇOK ZOR 12 SENEDİR 4 DYVAR ARAINDA OLMAKTAN HER SEFERİNDE EŞİME BAKIPTA CANIM GENE OLMADI YETMNEDİM YETEEDİM DEMEK OKADAR AGIRIMA GİDİYORKİ EŞİM HELEDE BİR BEBK SEVSE İÇİM ACIYOR OKADAR HAKEDİYORKİ BABA OLMAYI İŞALLAH BU SEFER OLUR RABBİME DUA EDİYORUM HER GÜNÜM KORKUYLA GEÇİYOR AKLIM ÇIKIYOR EMANETİME BİRŞEY OLUR DİYE

dar derken canım:44:rahim boyu kaç birde üsten saglıklı çıkmıyor alttan yaptır tam sayım çıkıyor 2.5 altına düşerse dogum başlıyor rabbim yardımcın olsun senin yerinde olsam riskli gebelik doktoruna giderim bir gösteririrm canım için rahatlar

canım cm felen soylemedı oan oyle deıd rahmın dar deıd anlamadım resımle cızdı kısalıo felen dedı sonra netten aratırınca tamfarkıan vardım suanlık bır rısk yok ama ben arıtk dıkat edıcem her geldınde olcucem dedı burd ayazılanlaır okuyuncada netten arastırıncada korktum bıraz ıns bısey olmaz:Shıc ben boyle bır sey bılmezdım daha onceya allah evlatlarımızı korusun

paşam inş bebegıne kavusursun ve bızlere umut olursun sen sımdı hamılesın ya bızlerde dua et olurmu :)

canım aman diyim dikkat et 3 litre su iç kabız olma saglıklı besln yataktan klma iş yapma haftan küçük rabbim evlatlarımızı bize bagışlasın işşallah
paşam inş bebegıne kavusursun ve bızlere umut olursun sen sımdı hamılesın ya bızlerde dua et olurmu :)

canım ben hepimize dua ediyoum merak etme
yaw bizim hastanede yatan ne oldu acaba yazmıyor kaç zamndır meraktayım beni olursen yaz ne olur

canım dıkat edıcem cok tskur ederım dualarım sızınle ve kendı evladımla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…