Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Merhaba arkadaşlar bende 6 haftalık tüp bebek yöntemiyle hamileyim.bana tüp bebek öncesi histereskopi yapıldı ve kısmi rahim yetersizliği teşhisi kondu.gebeliğin 3.ayında serklaj yapılacak dediler yoksa erken doğum riskim varmış.nasıl bir operasyon bu?çok zormu acaba ne kadar sürüyor.bebeğime bir sakıncası varmı?yardımlarınızı bekliyorum.çok zor buldum bebeğimi kaybetmek istemiyorum.doktorum basit bir operasyon dedi ama benim içim rahat değil(

canım dıkat edıcem cok tskur ederım dualarım sızınle ve kendı evladımla
işşallah canım benim işşallah

canım dikiş atılıyor ya 12 veyada 14 haftalarda uyutuluyorsun dikişi atan şahisın iyi olması lazım bebge zararı yok içiini ferah tut riskli gebelik doktorunamı gidiyorsun allah yardımcın olsun canım burayı takip et önemli olaylar var sormak istedigin soruların varsa seve seve cevaplarım

Tebrik ederim.bende tüp bebek ile hamile kaldım.
Inşallah sağlıklı bir hamilelik getirirsiniz.
Serklaj basit ve kısa süreli bir işlem ve genelde 12 ila 16. Haftalar arası yapılıyor.
Riskli gebelik uzmanı tarafından mi yapılyor takipleriniz.

Arkadaşlar da yazmış kolay bir işlem. Tecrübeli ellerde yaptırırsan sorun olmaz. Genelde kısa sürüyor 1-2 gün leke oluyor. sonrasında bol su iç enfeksiyon tahlili şikayetin olsa da olmasa da yaptır. bol dinlen... bir de çoğumuz yarım litre suya 5-6 damla elma sirkesi koyup wc sonrası o bölgesyi yıkadık bu suyla enfeksiyon olmasın diye...

Sıkı takip ettir kısaldığı anda iyi bir dr ise dikiş atar. bir iki dr den de fikir al istersen...

Canım maalesef kaybetmiş bebğini(

Başın sağ olsun arkadaşım. Ben de 25 haftalık oğlumu kaybettim çok zor oluyor. 4 gün 4 saat aşadı benim oğlum da. Allah şefaatçi eylesin bizlere...

allah razı olsun arkadasım .. senınde basın saolsun..

okuyunca deliye döndüm ne olmuş sancısımı olmuş allahım bebk 18 haftalıktı ömürüm geldi aklıma özelime telini yazarmısın arıcem ay çok kötü oldum yasinleri topluyum derken birde merak ettim bakıyım geldimi diye ama keşke açmasaydım pcyi içim acıdı yeminle kimbilir ne haldedir ömürümü kybettigim an geldi gözüme kıyamamrabbim sabır versin gene anacıgının kucagı boş kaldı evlatta yetim bu acılar nasıl geçer allahım

ş atılıyor ya 12 veyada 14 haftalarda uyutuluyorsun dikişi atan şahisın iyi olması lazım bebge zararı yok içiini ferah tut riskli gebelik doktorunamı gidiyorsun allah yardımcın olsun canım burayı takip et önemli olaylar var sormak istedigin soruların varsa seve seve cevaplarım [/QUOTE]

cnm çok teşekkür ederim.ben dediğim gibi tüp bebekle hamile kaldım.onun öncesinde yapılan bir işlemde teşhis kondu.kısmi rahim yetersizliğimiş.sanırım sadece dikiş atılacak.9 ay falan yatmana gerek yok dedi doktorum.tabiki dikkatli olacağım onu biliyorum.bana doktorum normal kadın doğumcuya devam edebilirsin dedi.sadece dikiş attır gebeliğin rahat geçsin dedi.sizinde dikiş atıldımı.şu an hamilemisiniz?

teşekkür ederim cnm.siz de şu an hamilemisiniz dünyaya getirdinizmi bebeğinizi?eğer yaptırmazsam son aylar hastahanede belki yatarak geçebilirmiş gebeliğim belkide erken doğum.onun için yaptırıcaz.yok cnm tüp bebek merkezimizde seklajı yapacak uzman doktor.sonrasında yine normal kadın doğumcuya devam edicem..sizin takiplerinizi kim yaptı?

Merhaba arkadaşlar inşallah hepinizde iyisinizdir. Yeni hamile olanlar ALLAH SAĞLIKLI 40 hafta hamilelikler PASAM geçen gün mesaj
attım okumadın sanırım.Senin yazılarınıda okuyup tabiki öbür arkadaşlarında biraz daha bilgilenmek için senin dikiş atılan 3.hamileliğinde kaç haftalıkken dikiş atıldı.Benimde bir daha ki hamileliğimde inşlh dikiş atılacak senin bu hamileliğinde neden peser diye bir şey yapıldı dahamı iyi doktoruna sordun mu ? Yazarsan sevinirim 52 gündür yatıyormuşsun ALLAH sabır versin.Ben 5 ay yatmıştım ama olmadı dikiş atılmadığı için bebek doğdu DR ilgisizliği tekrar DR arıyoruz hakkımızda hayırlısı.

Suan hamileyim. Benim serklaji mi uludağ universitesinde tüp bebeğimi yapan doç.dr barış ata attı. 15+1 de
Ve suna rakiplerimi 2 haftada bir hem kendisi hemde ozeldeki dr um yapiyor.

Inşallah sizde sağlıkla kavuşur sunuz bebeginize.

cnm çok teşekkür ederim.ben dediğim gibi tüp bebekle hamile kaldım.onun öncesinde yapılan bir işlemde teşhis kondu.kısmi rahim yetersizliğimiş.sanırım sadece dikiş atılacak.9 ay falan yatmana gerek yok dedi doktorum.tabiki dikkatli olacağım onu biliyorum.bana doktorum normal kadın doğumcuya devam edebilirsin dedi.sadece dikiş attır gebeliğin rahat geçsin dedi.sizinde dikiş atıldımı.şu an hamilemisiniz?[/QUOTE]
canım ben 24+1 günlük hamileyim şuan görmüyormusun çizelgem var rahimi dikiş atıranlar yatıyor devamlı yatmak rahmi uzatıyor işin varsa rapor alırsın evladından önemlimi canım riskli gebelik doktoru daha iyi kızımda 14 haftada rahime dikiş atıldı yattım kalkmadıgım halde bebgim vefat etti 0,6 cleksi igne ve dünyanın ilacını kulanıyorum ayda 1 kültür aldırıyorum 1 ker hastanelik oldum 2 kere acil enfeksiyon tedavisi gördün sen istanbuldamısın:44::44:eger burdaysan arda beyi tavsiye ederim benim kızımda dikiş vardı ve testlerim yapılmadı benimde dikişi attı doktor tüp bebk doktoru atmıştı sskanın doktor bana ilşki yasak diger işlerini yapabilirsin demişti hiç yerimden kalkmadıgım halde bebgim cennete gitti arda bey rahime peser diye bir alet taktı şuan yatıyorum 54 gündür

canım inan görmemişimdir pardon yatarak yazıyorum mümkün oldugu sürece bilgi vermek istiyorum 14 haftada attılar dikişi 25 gün dayandı 1 haafta nişanım geldi gitigimde agrı ve rahimde 2 cm açıklıgım vardı kızım ters dünyaya geldi arda bey öyle uygun gördü canım dikiş bilerek atmadı kızımda ben hiç yataktan kalkamadım ögrendim hamile oldugumu amam çare olmadı meyerse kanda pırtılaşma homosisiyetin varmış araştırılmadı gerilere gidersen yazdım ne ilaçlar kullandıgımı haftada bir proluton depont ignesi vurunuyorum rahimden crinon jel kullanıyorum ilaçlarda içtigim cabası:18: ben kanama oldugunda hastaneye yattıgımda arda beyin asitanı bana peser dikişten daha iyi yüzde 95 şansı daha çok dedi ve ekledi dikişte enfeksiyon şekli daha çok dedi peser en iyisi dedi canım onu gerek gördü yatıyorum kuzumla işte rabbim kucagıma aldıgım günleri göstersin hepimizin işşallahcANIM İSTANBULDAYSAN ARDA BEYE GÖRÜN DERİM BEN NE KAYBEDERİN ADAM PARACI DEGİL BABA GİBİ BABA GÖRÜŞÜNCE ANLARSINRABBİM YAR VE YARDICIMIZ OLSUN İŞŞALLAH BAŞKA SORUN OLURSA BENİ BELİRT TIRTIL MİSAKI YATAGIN UCUNA GELİP CEVAP YAZARIM ÇOK NADİR GİRİYORUM OKUYORUM ÖNEMLİYSE AÇIYORUM KENDİMİ YATDIM ETTİYSEM NE MUTLU BANA

cnm takipteyim seni iyi haberlerinle mutlu oluyorum inş 40 haftalara az kaldı zaman geçiyor zordaolsa

RABBİM kolaylıklar versin herkezler inş

arda bey senın peser takarken ücret aldımı aldıysa ne kadar merak ettım de

canım peseri geçen sordum cenazesi vardı sonra konuşuruz dedi allah nasip ederse bu gitigimizde sorucam kagıda yazıcam soruları önüne koyucem işin komigi adamı görünce heyecan basıyorbu sefer işimi şansa bırakmıcam işşallahsen nasılsın kızın ne kadarlıklı kaç gram dogmuştu bebem yüsram nasıl

iyiyiz cnm hamd olsun yüsram iyi

büyümeye çalışıyor 32+4 te 1630 gr doğdu ama benim hamileleik şekerim vardı yanı bıraz zayıftı şimdi 67 günlük oldu ve 4 kiloya yaklaşmıştır diye düşünüyorum dr kontrolumuz bayramdan sonra bakalım tam olarak kaç kilo oldu

rabbim banda nasip etsin burdsakilere işşallah

canım sanırım eşi ayrılmış zor olmuş çok kan kaybetmiş ben de üzüldüm...(

saol cnm çok teşekkür ederim.sizler doğum yaptınızmı hamilemisiniz şu anda?elma sirkesinin bir zararı olmaz dimi cnm?işlemden sonra idrar tahlili yaptırıcam dimi?
eç. çok şükür hamileymişsin.

ben doğum yaptım. 11 aylık oldu oğlum. 25 haftalık kaybım 2 de 8 haftalık kaybım var. benim doğuştan rahim boyum kısa. senin de mi öyle ? nasıl anladı dr doğum öncesi. bizim de başarısız pgt li tüp denememiz oldu zor bir süreç çok şükür hamileymişsin.ben riskli gebelik dr si arda lembete gitmiştim bana tüp bebek tek gebelik de olsa ikiz de olsa risklidir demişti. serklaj da riskli bir işlem tecrübeli dr lere yaptırmak lazım. dr nle bu konuyu konuş daha önceki deneyimini sor... sirkeli suyu dr ye sordum biz de öneririz dedi ben hep kullanmıştım.

Maşallah , annesi iyi bakmış prensese 💗
rabbim banda nasip etsin burdsakilere işşallah
Amiinnn
Dikiş emin ellerde yapılırsa ve gerekliyse zor ve tehlikeli değil, sonrasında enfeksiyon bakımından kontrol altında olman gerek , dikiş sonrası istirahat etmelisin bir süre ve bol su tüket tüm hamileliğin boyunca

Tuğba başın sağ olsun , aslında bebeğinin haftası da kilosu da kötü değilmiş, ama ömrü yokmuş demek ki meleğin , inşallah Allah sağlıkla, hayırlı evlat nasip eder sana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…