- Konu Sahibi hidennisko
-
- #50.621
bak korkma yat bende geçen 4 gün yattım 1 cm açıldı yataktan sakın kalkma altına sürgü iste 3 litre sıu iç kabız olmamaya çalış hastanede emin ellerdesin inan yazıcamda benim çıkma lazım uzanmam lazım boynum agrıdı rabbime emanet ol rahimdeki açıklıkta kapatır sakın stres yapma aglama rabbim yardımcımız olsun kızlarada mesaj attım gören kesin gelir yazar buraya merak etmetam vurun igneyi ben 47 gündür yatıyorum evime çıktım çok şükür altıma sürgü vuruyorum aman diyim strese girme sende 4 damla gelmiş benimki daha çok gelmişti igne işe yaramıştı az dinleniyim gelebilirsem gene gelirim gelişmeleri yaz
Allah vakitli saatli bebeğini kucağına almayı nasip etsin canım. Senin için dua ediyorum. Umarım gebeliğin miadında doğumla sonuçlanır.
Doktor geldi aynı durumda dedi dikiş tutuyor dedi antibiyotik verdi Amerika'ya gidicekmiş bu hastane külfetli olucak cerrahpasaya yat eve çıkarsan herhangi durumda panik yaparsın dedi cerrahpaşada Bayram geliyor öğrenci doktorlar varsa korkuyorum o hastaneden eve çıkıyım ağrım olursa geliyim dedim çarşambaya kadar düşün dedi sizce ne yapmalıyım kızlar
Benim için dua edin dualarımıza ihtiyacım var
Doktor geldi aynı durumda dedi dikiş tutuyor dedi antibiyotik verdi Amerika'ya gidicekmiş bu hastane külfetli olucak cerrahpasaya yat eve çıkarsan herhangi durumda panik yaparsın dedi cerrahpaşada Bayram geliyor öğrenci doktorlar varsa korkuyorum o hastaneden eve çıkıyım ağrım olursa geliyim dedim çarşambaya kadar düşün dedi sizce ne yapmalıyım kızlar
Olur valla bir tek ben mi böyleyim herkesin erken 12.haftada dikiş tutuyo cıldırcamebru kıs keyifler nasılmoralin işşallah düzgündür ah normal gebelik geçirmiyomki geleyim yanına destek olayım sana sakın strese girme düşündüm taşındım eve gelme hastanede yat en azından için rahatlar bebem evde bir sorun olsa korkarsın hastane gibisi varmı be bu arada içini rahatlatmak istrsen rahimi burda açılıpta kapanan çok kişi var doktopr bana rahim boyu öyle birşeyki 1 gübde kısalıp uzuyor dedi bu adam senin rahim boyuna en son kaç dedi burda 9 ml olan arkadaşım kızını dünyaya zamanında getrdi ben onu buluyum sana yazsın için rahatlasın olarmı bir bakıyım ne yAPTIN DİYE GİRDİM BEBM YOKSA DEVAMLI YATIYORUM :18::18:
Çok geçmiş olsun.
Ben özel yada devlet tüm hastanelerden nefret eden biriyim.
Ancak bu durumda senin yerinde olsam hastanede yatarım. Allah korusun en ufak bir tersliklte müdahale ederler. Bayramda dr ulaşamamak daha çok üzer seni.
Arkadaşım geçmiş olsun,ben de üniversitehastanesinde yattım son ayımda,evet çoluk çocuk oluyor ama onlar da hocalarına danışarakhareket ediyorlar,ayrıca kendine yapılmasını istemediğin hiçbirşeyi yaptırma,zaten sen de bir prb olduğunu hissedersin onun dışında gelip seni zorla muayene etmezler,okuyamadım her yazdığını ancak,antibiyotik demişsin enfeksiyon var herhalde birdedikiş tutyormuş bbeği sanıyorum,bu şekildemiyadında doğuran çok arkadaşvar,srn moralini yümsek tutmaya bak veolumlu düşün,bence de hastanede yatsan daha iyi olur gibiöe geliyor ama tabi karar senin
Canım paşam ayrıntılı yazmış. Kesinlikle riskli gebelik dr sine git kesinlikle sanırım istanbulda olan sendin şu an antepdeydin galiba. Ben de antakyada oturuyorum hatayda. Benim de ailem istanbulda. ben de antakyada 25 ve 8 haftalık 2 kayıp yaşadım 8 ay arayla. Antakyadaki dr m rahim filmi ve histerokopi çekti sorun yoktu. Düşük yaşayınca ben istanbulda önce prof cemil akgüle gittim Allah razı olsun verdiği testlerle sorunlarımızı çözdük. eşimden ve benden preferik kanda kromozom analizi istedi. Eşimde genetik sorun çıktı. benden ayrıca lupus antikoügülan testi istedi sorun çıkmadı. ben de mthfrc677 homozigot ve prtrombin heterozigot çıktı pıhtılaşma bunlar. Ayrıca cemil hoca dedi senin doğuştan rahim boynun kısa serklaj şart ve her dr de yapamaz serklajını.sonra istanbulda perinatolog doç. dr. arda lembete gittim. o da hamilelikte takip dedi. antakyada 12. haftaya kadar kaldım. bu sürede kan sulandırıcı coraspin içtim folbiol ve progestan. 9 artı 3 te kanamam oldu. hastanede yattım 20 gün. sonra istanbula geldim. normalde türk kadınlarında r. a. uzunluğu 4 cm olurmuş benim o hafta 12 artı 3 te 2 cm çıktı 2.5 altı da erken doğum riski yüksek demek. 3-4 gün sonra 1.8 e indi ve hemen karından 4 yerden minik kesilerle kamerayla girilip rahim ağzı en üstten dikildi. 15.. haftamda suyum geldi tedavi oldum. çok şükür 36 artı 4 e dek dayandık. şu an 11 aylık oğlum var... Öncelikle normal dr lerle değil riskli gebelik dr leri ile devam et. beklemeye tahammülün varsa özel sağlık sigortası yaptır iyi dr lere git. yoksa epey külfetli oluyor....
bebeklerine genetik test yapıldı mı sende pıhtılaşma var mı? ben de 35 yaşında hamile kaldım son ve rezervim de azdı beklememekte fayda var ama önce iyi bir dr ile nedenler üzerinde yoğunlaş bence...
Kanama alanı görülmemiş dediği gibi vajinal ultrasondan olmuş olabilir bence de. Yine de progestan iç istersen... Enfeksiyon için de yanma yoksa bile bence tahlil yaptır kesin olsun sonuç bence...
Canım bağlanmaz oldun yazmışsın bir önceki sayfaya yazmışım...:)bugün 4 e dek okuldaydım...Yorgun oluyorum ders hazırlığı çocuklar derken fırsat bulamadım. 9 ve 12. sınıflar var eşit ağırlık sınıfım var 2 tane çok yoğun oluyorum...
0
Başın sağ olsun canım. 20 gün olmuş acın yeni( Genelde 40 çıkınca çağırıyor dr ler rahime bakıyorlar erken gibi geldi dr ye gitme tarihin. Bu gebeliğinde progestan kullandın mı peki? Progestan erken doğumu engellemede çok etkili. İkiz demişsin tüp bebek mi? Tüp bebkler zaten riskli gebelik gurubunda artı ikizmiş bir de... Suyun gelmesinin çeşitli nedeni var. rahim ağzı yetmezliği de olabilir. şayet rahim boyu kısaldığında enfeksiyon olma ihtimali artıyor zaten bu da enfeksiyona neden olmuş ve suyun gelmiş olabilir. kızlar da yazmış perinatoloğa git bence de. İstanbulda oturuyorum demişsin. İstanbula döndüğünde istanbulda gidebilirsin. Bir önceki sayfada dr tavsiyeleri var sana da fikir olur sanırım anteptede dr tavsiyesi vardı. bu arada bebeklerin eşi incelemeye gitseydi enfeksiyondan mı anlaşılırdı ( doğum öncesi sana kanda crp idrarda ve vajinada enfeksiyona bakıldı mı?
14 geç bir hafta değil. 33mm den azıcık da kısalsa attır bence. Bir de şayet 18 sonrası kısaldı diyelim dr bu durumda serklaj yapar mıymış sor canım... benim 13 artı 4 te atılmıştı serklajım...
Merhaba
Kalp atışlarını duymussunuz hayırlısı olsun. Çok sevindim.
Bana 6+3 ten beri nerdeyse her hafta vajinal usg bakılıyor. Bundan dolayı bir sikinti yaşamadım.
8+6 da vajinal protestan kullanımı sonrasi bir kaç saat sonra sadece peceteye gelen bir kanama oldu. Hemen acile gittik ama dolar bir sebep bulamadı.
Inşallah bir daha bir sikinti olmaz.
meryusev
Canım, benim 5. haftadan 11. haftama kadar hep kanamam vardı ve 8. haftada rahimde kanama alanı var demişti doktorum. 11. haftada kanama alanım yoktu ama azcık kan yine gelmişti, doktorum önemli değil vajinaldir demişti. Şimdi bence senin durumun kanama alanı değil, hani hamilelikte kılcal damarlar hassaslaşırmış ya vajial usg vajinada kılcal damar kanatmış olabilir. Ben 15 haftalık oldum her hafta vajinal bakılıyor, 20 ye kadarda böyle bakacakmış doktorum, inş ters bir etkisi olmaz.
Cerrahpaşada gecede normal deneyimli doktor varmıdır nöbetçi yoksa hep öğrencimi ondan korkuyorum acil durumda yanlış bişey yaparlarmı die korkuyorum özel hastanelerde hep bir uzman var o acıdan korkuyorum doktorum Amerika'ya gidicekmiş telle arayamıycam
canm öncelikle geçmiş olsun, inşallah sağlıkla kucaklarsın bebeğini.
burada o kadar sıkıntılarla, senin durumundan çok daha riskli durumlarda bile bebeklerine kavuşanlar olduki. inşallah dilerim sende kavuşacaksın.
deneyimli dr.ler olarak yorumlama bazen öyleki öğrenci dr. hocasından daha hassas dikkatli olabiliyor. bilmediği konuda zaten müdehale etmez ve mutlaka hocasını arar bilgi alır. hastaneyi kim sever ki! ama bu senin ve bebeğin için gerekliyse gerisinin önemi varmı?
kendin kararını var nasıl için rahat edecek ise öyle hareket et. hastanede de kendine bunaltıp strese sokacaksan oda hiç sağlıklı değil.
ama evde olacaksan her türlü tedbirinide al canm. irtibatta olabileceğin başka bir dr. ayarlayabilirsin. acil durumlarda alman gerekecek tüm ilaçları tedarik et.
şuanda hangi ilaçları kullanıyorsun?
seni gördüm altta bebemcanım crinono jel kullanıyorum ama böyle durumlarda takviye hap yada iğnede almak mantıklımı olur diyorsun..
bugün dr. kontrolüm vardı bebişimiz haftasından öndeydi, maşallah iyiymiş sağlığı sıhati:))
minicik bir kanama alanı gördük, ben anlamadım bundan bişey geçen kontrolde yok olmuştu.. birdaha hiç kanamam olmadı herşey normal nasıl göründü bu kanama alanı ilginc..
canım sana bağlanmıyorsun demişim bide bana bak:))) hey Allahım, hamilelikte hormonlar sanırım beni serseme çeviriyor:))
teşekkür ederim feryalcım. tekrar olmadı çok şükür.
benim bugün kontrolüm vardı ve öğrenmek istedim sebebini ama oda tatminkar bir şey söyleyemedi.
inşallah birdaha yaşamam. yaşamayız hiç birimiz. sağlıklı bir gebelik yaşarız hep.
sen nasılsın iyimisin canm?
paşacan, meryusev değil meryusem:)) seni ve jeliyi seviyoreee
bunca yaşananların üstüne her arayanın başın sağolsundemesi çok zormuş
sancım çok bugün belimede vurdu keskin keskin sancılar kürtajdan sonra olurmuş
çekecez artık napalım
canm rabbim seni ve bebeğini korusun. dua edicem. sende dua et ve Allahtan herşeyin hayırlısini iste. dilerim hersey yolunda gitsin canm..Canım sagol ilaç vitaminler pruloton iğne kullanıyorum crp bakılıyor hastane olduğum için serum suanda o yüzden zor yazıyorum dikiş tutuyormuş her an kaybedicem korkusu(((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?