- 28 Mart 2013
- 5.014
- 143
- 103
- Konu Sahibi hidennisko
-
- #51.461
kızlar turnusolla bakmışlar paşama ,amniyo sıvısıymış. 28 artı bebekler için nerenin yoğun bakımı iyidir kızlar bilen var mı? pazartesi konuşacak arda beyle sevk etsin diye...
canım senin adına çok sevindim hay maşallah çüçülü geliyor demekmavişe gelmicenmi o doktoramı devam edicen bebem
kızlar turnusolla bakmışlar paşama ,amniyo sıvısıymış. 28 artı bebekler için nerenin yoğun bakımı iyidir kızlar bilen var mı? pazartesi konuşacak arda beyle sevk etsin diye...
Hoşgeldiniz öncelikle ve geçmiş olsun. 30 +5 baya yüksek bir haftada kaybetmişsiniz başınız sağolsun. Benim ilk dogumum 31 dee oldu ve şu an yaşıyor. Yani ben hep derim bu iş hiç belli olmaz diye. Allah bu bebisi kucağına nasip etsin inşallah
Benim bebehimde 1 ay sonra yasam savasini kaybetti...yogun bakim unitesi cokonemli ve dediginiz gibi en onemlidi 24 saat uzman bir doktorun bulunmasi cok onemli...allahim lutfen pasamin ve bebeginin yardimcisi ol bir kolaylik ver...Çok teşekkür ederim canım iyi dileklerin için. Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın benim bebeğim 28 gün kaldı küvezde yaşam savaşını kaybetti Allah hiç bi anne ve babaya bu duyguyu yaşatmasın... Birde paşa diye birinden bahsediyorsunuz hastane sormuşsunuz bana göre hastane fark etmez önemli olan yenidoğan yoğun bakım ünitesinde 24 saat bir uzman bulunması. Çok az hastanede var uzman En iyisi (yer bulunabilirse) bu konuda branşlaşmış hastaneler onlarda çoğunlukla oluyo ve en azından bebekler emin ellerde oluyor Allahım tüm küvezdeki bebeklere acil şifa ve ailelerinede sabır versin...
Benim bebehimde 1 ay sonra yasam savasini kaybetti...yogun bakim unitesi cokonemli ve dediginiz gibi en onemlidi 24 saat uzman bir doktorun bulunmasi cok onemli...allahim lutfen pasamin ve bebeginin yardimcisi ol bir kolaylik ver...
Benim bebehimde 1 ay sonra yasam savasini kaybetti...yogun bakim unitesi cokonemli ve dediginiz gibi en onemlidi 24 saat uzman bir doktorun bulunmasi cok onemli...allahim lutfen pasamin ve bebeginin yardimcisi ol bir kolaylik ver...
Canim dogum kesin mi? Birkac hafta daha bekletseler keske...
NE DİYOSUUNNNNOLUCAK ŞİMDİ PEKİ chnb... ERKEN DOĞUMMU OLUCAK???? KÜVÖZDE Mİ KALICAK BEBİŞ?? küvözde kalırsa bebeğin yaşama şansı yüksekmi peki???? ALLAHIM SEN BEBİŞİMİZİ ANNEMİZE BAĞIŞLA YARABBİM
Rabim yar ve yardımcıları olsun.
Arda hoca bilir neresinin onun haftaları için iyi olduğunu bence.
Büyük oğlumda 25. Hafta dikiş atarken bulunduğumuz hastanenin yoğun bakımı tadilatta olduğu için yer yoktu. Demiştiniz bir yanda dikiş attım diğer yanda kulağımda telefonla eğer bebeğin kesesi patlarsa sevk edecek hastane aradım helikopter ayarladım demişti çok şaşırmıştım o zaman. Bence Arda hocam bulur.
Bebeğin kilosu ne kadarmış Chnb canım.
Allah'ın sen yavrumuzu Koru hikmetini üzerinden esirgeme.
Bu gece bol bol dua edelim canlar.
HASBİNALLAH VE Nİ'MEL VEKİL,VE Nİ'MEL MEVLA, VE Ni'MEL NASİR
Hasbiyallahu lailahe illahu aleyhü tevekkeltü ve hüve rabbül arşil aziym
Siteden ulaşabilecek bi arkadaş varsa mutlaka ulaşıp aileye bu konuda yardımcı olsun insanın kafası çok karışıyor bu dönemde ve mantıklı düşünemiyor ben yer bulamamıştım ve doktoru önemsemedim gündüzki doktor çok iyiydi ama gece normal çocuk doktoru oluyodu ve ben bebeğimi gece kaybettim (müdahalesizlikten ya da geç müdahale edildiği için) tabiki ömrü o kadarmış ama önce tedbir alıp sonra Allaha tevekkül etmek lazım Bunlar birer imtihan Rabbim yar ve yardımcısı olsun.. Durumunu burdan paylaşırsanız bende çok sevinirim...
Ben arkadaşla konuştum 33 haftada doğum yapmıştı. Yeditepe Üniversitesinde Oluş Api'ye gidiyordu. Arkadaşa demiş ya Zeynep kamilde doğum yap ya da medicalparkta. Medicalparkta 46oo tl ye doğum yaptı 14 gün bebek küvezde kaldı ama hiç bebeğe para vermedi... sgk geçen özellerde bebekten hiç almıyorlar. Gerçi çok araştırmıştık yoğun bakımda sgk geçmese de alınmaz yönünde yazılar yayınladık araştırdık ama sgk geçmeyenler bu hususta farklı davranıyorlar...
Canım eğer bulunduğu hastanenin yoğun bakımı bu kadar küçük bebeği kabul ediyorsa ve 24 saat yoğun bakım uzmanı varsa vede bebeği hemen almaları gerekiyorsa bebek için hiç bir ücret talep etmezler edemezler.
Ben bu konuyu konuştuğunda "benim hastalarımda" talep edemezler demişti.
Zaten kanunende talep edemezler.
Benim erken dogum riskine karsı ilk baslarda yogun bakım üniteli hastane ararken dr'um söylemişti; sadece kuvoze ihtiyacı olan bebekler yer, SGK...vs gibi mecbur kalinan sebeplerden dolayı doğumun gerçekleştiği hastanenin dısına kar-zarar analiziyle uygun gorulurse sevk edilebiliyor dedi... Ancak yogun bakım ihtiyacı olan bebeklerin sevki ölümcül bir sebep yoksa (hastanede enfeksiyon oldugu anlaşıldı, yangın çıktı elektrik ihtiyacı sağlıklı karsilanamiyor...vs diye ornek verdi) yapılması kesinlikle önerilmez dedi. Ayrıca yogun bakimdaki bebeklerin sevki için sıradan bir ambulans degil özel bir araç kullanılıyormuş (ses yalıtımı yapılmış, özel isiklarla aydinlatilan...vs) mesela bu araçtan istanbulda sadece 2 tane varmış, onceden bu araçların mutlaka ayarlanmasi gerekiyormuş. Ayrıca yeni dogan yogun bakımında ortaya çıkan, çıkabilecek komplikasyonlar bellidir, evet konusunda uzman iyi bir doktor cok önemlidir ama genel olarak yogun bakımlarda bakım, ilgi, hijyen, kontrol, takip...vs gibi yüklerin hepsi hemşirelerdedir, uzman hemşire uzman doktor kadar önemli rol oynar bu süreçte demişti....
kızlar biraz once sinemle konustum,canı sıkkındı dogal olarak
su anda yasadıgı olayla cok onemli bir detayı atladıgımızı da ogrenmiş olduk,hani done done yeni dogan ünitesi iyi hastane arıyoruz ya dogum icin meger hepsi sadece laf.Jimer bursada en iyi yeni dogan bakımı ile ovunuyor ve bu sekilde hasta cekiyor.Sinem orda dogum etti ve simdiye kadar kuvozle ilgili bir ucret talepleri olmadı ama asıl durum bundan sonra baslıyor,premature bir bebegin sadece kuvoze ihityacı yok ki-yada yeni dogan bakım unitesinden kastı bu hastanelerin sadece kuvoz saglamak mı.Bunyelerinde doktorları bile yok,dısardan doktor getiriyorlar ve bu getirdikleri doktorların da uzmanlık alanları cocuklarla ilgili degil-uzm kalp doktoru uzm goz doktoru seklinde ustelik profların aldıgı paraları elden sinemden talep ediyorlar(sadece gız muayensi icin 600 tl para odemişler-daha kalp doktoru gelecek,beyin cerrahi vs gelecek...).Bu işin yasal durumu var mı bilmiyorum ama durum sunu gosteriyor ki parasız alacagınız tek hizmet kuvoz,geri kalanlar sizin maddi gucunuze bakıyor,ustelik falanca doktorla anlasmalıyız deyip size doktor tercih sansı da sunulmuyor,onlar kiminle anlasmaları varsa onu cagırıyorlar.ben bu durumda sineme nasıl bir yol onerecegimi bilemedim,ama anlattıkları canımı cok sıktı,Osman hocaya danısmayı dusunyordu zaten,su durumda da baska kimden fikir alabilir bilemedim.Eger bu cocuklara bakacak doktorlar hastane bunyesinde yoksa,baska bir hasteneye sevkleri daha mantıklı olmaz mı,yoksa cok ufaklar hic yerlerinden oynamasınlar daha mı iyi,ve kendi secimi olan doktorları bu hastaneye getirtme imkanı yok mu,yada fakulteye mi sevk ettirse bebeleri.Bilemedim ben de,bir akıl verin siz de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?