Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
pasammmmm canim Allah sana ve bebegine yardimci olsun her gun aklimda dualarimdasin insallah bebeginle tekrar donukceksin kk ya canim iyi haberlerini 4 gozle beklerim Allah yar ve yardimcin olsun...

canım senin adına çok sevindim hay maşallah çüçülü geliyor demekmavişe gelmicenmi o doktoramı devam edicen bebem

pasam nasılsın canım.mesaj kutun dolu msj atamıyoruz.canım hastaneyemi yattın yeni haberim oldu.nasılsın canım bebiş nasıl.güzel haberler le gel.Allah senide bebişinide korusun.emanetiniz Allaha

kızlar turnusolla bakmışlar paşama ,amniyo sıvısıymış. 28 artı bebekler için nerenin yoğun bakımı iyidir kızlar bilen var mı? pazartesi konuşacak arda beyle sevk etsin diye...

NE DİYOSUUNNN NOLUCAK ŞİMDİ PEKİ chnb... ERKEN DOĞUMMU OLUCAK???? KÜVÖZDE Mİ KALICAK BEBİŞ?? küvözde kalırsa bebeğin yaşama şansı yüksekmi peki???? ALLAHIM SEN BEBİŞİMİZİ ANNEMİZE BAĞIŞLA YARABBİM

Rabim yar ve yardımcıları olsun.
Arda hoca bilir neresinin onun haftaları için iyi olduğunu bence.
Büyük oğlumda 25. Hafta dikiş atarken bulunduğumuz hastanenin yoğun bakımı tadilatta olduğu için yer yoktu. Demiştiniz bir yanda dikiş attım diğer yanda kulağımda telefonla eğer bebeğin kesesi patlarsa sevk edecek hastane aradım helikopter ayarladım demişti çok şaşırmıştım o zaman. Bence Arda hocam bulur.

kızlar turnusolla bakmışlar paşama ,amniyo sıvısıymış. 28 artı bebekler için nerenin yoğun bakımı iyidir kızlar bilen var mı? pazartesi konuşacak arda beyle sevk etsin diye...

Maslak Acıbadem hastanesi 30 haftalığın altını kabul ediyormuş. Bana öyle demişlerdi hastanede.

Çok teşekkür ederim canım iyi dileklerin için. Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın benim bebeğim 28 gün kaldı küvezde yaşam savaşını kaybetti Allah hiç bi anne ve babaya bu duyguyu yaşatmasın... Birde paşa diye birinden bahsediyorsunuz hastane sormuşsunuz bana göre hastane fark etmez önemli olan yenidoğan yoğun bakım ünitesinde 24 saat bir uzman bulunması. Çok az hastanede var uzman En iyisi (yer bulunabilirse) bu konuda branşlaşmış hastaneler onlarda çoğunlukla oluyo ve en azından bebekler emin ellerde oluyor Allahım tüm küvezdeki bebeklere acil şifa ve ailelerinede sabır versin...

Bebeğin kilosu ne kadarmış Chnb canım.

Allah'ın sen yavrumuzu Koru hikmetini üzerinden esirgeme.
Bu gece bol bol dua edelim canlar.

HASBİNALLAH VE Nİ'MEL VEKİL,VE Nİ'MEL MEVLA, VE Ni'MEL NASİR
Hasbiyallahu lailahe illahu aleyhü tevekkeltü ve hüve rabbül arşil aziym

Benim bebehimde 1 ay sonra yasam savasini kaybetti...yogun bakim unitesi cokonemli ve dediginiz gibi en onemlidi 24 saat uzman bir doktorun bulunmasi cok onemli...allahim lutfen pasamin ve bebeginin yardimcisi ol bir kolaylik ver...

Benim bebehimde 1 ay sonra yasam savasini kaybetti...yogun bakim unitesi cokonemli ve dediginiz gibi en onemlidi 24 saat uzman bir doktorun bulunmasi cok onemli...allahim lutfen pasamin ve bebeginin yardimcisi ol bir kolaylik ver...

Siteden ulaşabilecek bi arkadaş varsa mutlaka ulaşıp aileye bu konuda yardımcı olsun insanın kafası çok karışıyor bu dönemde ve mantıklı düşünemiyor ben yer bulamamıştım ve doktoru önemsemedim gündüzki doktor çok iyiydi ama gece normal çocuk doktoru oluyodu ve ben bebeğimi gece kaybettim (müdahalesizlikten ya da geç müdahale edildiği için) tabiki ömrü o kadarmış ama önce tedbir alıp sonra Allaha tevekkül etmek lazım Bunlar birer imtihan Rabbim yar ve yardımcısı olsun.. Durumunu burdan paylaşırsanız bende çok sevinirim...

İlknur haklısın. Pasam arkadas suyu geliyor. Bulundugu klinik biraz masraflı o yuzden yoğun bakım aranıyor.Yenidoğan Yoğun Bakım biraz araştırma gerekiyor. Yer bulmak önemli o yüzden yatak kapasitesi de araştırma yapmak gerek. Ben bile şu an gelişim geriliği olduğu için haftam fena olmamasına rağmen araştırma yapıyorum.

Canim dogum kesin mi? Birkac hafta daha bekletseler keske...

İnşallah...

Dileğimiz olmaması. Benim kese tamir etmişti umarım onun da eder. Bir tanıdığım var 25 lerden 34 e dek suyu sızdığı halde hastanede yatarak gitmiş. Minitonun da 16 dan 25 e dek gitmişti haftalarca su sızdığı halde umarım haftaları ilerler...

İnşallah canım. Pazartesi eşi konuşacak...

Canım perşembe 1 kilo demişti biraz eksik de olabilir suyu az diye beslenememiş demiş o zaman...

Bu konuda ben de muzdaribim. Benim oğlum da 25. haftada 800 gram doğmuştu normal doğumdu ciğer geliştirici olmuştu diye ağladı bile doğunca... Ve vefat raporunda idrarını boşaltamama yazıyor. Ankarada bir hastanede ne sorun varsa hemen ameliyat yapıyorlar erken doğan böyle bebeklere seyretmiştim. Daha küçüğü yaşamıştı. Bizim de dr miz normal çocuk dr siydi. Gece de dr yoktu. Bizim de gece 2 de vefat etmişti( Ben de çok üzülüyorum iyi bir yer olsaydı yaşar mıydı diye( Nasip gerçi ama insan üzülüyor işte(

Ben arkadaşla konuştum 33 haftada doğum yapmıştı. Yeditepe Üniversitesinde Oluş Api'ye gidiyordu. Arkadaşa demiş ya Zeynep kamilde doğum yap ya da medicalparkta. Medicalparkta 46oo tl ye doğum yaptı 14 gün bebek küvezde kaldı ama hiç bebeğe para vermedi... sgk geçen özellerde bebekten hiç almıyorlar. Gerçi çok araştırmıştık yoğun bakımda sgk geçmese de alınmaz yönünde yazılar yayınladık araştırdık ama sgk geçmeyenler bu hususta farklı davranıyorlar...

Canım eğer bulunduğu hastanenin yoğun bakımı bu kadar küçük bebeği kabul ediyorsa ve 24 saat yoğun bakım uzmanı varsa vede bebeği hemen almaları gerekiyorsa bebek için hiç bir ücret talep etmezler edemezler.
Ben bu konuyu konuştuğunda "benim hastalarımda" talep edemezler demişti.

Zaten kanunende talep edemezler.

Büyük oğlum yoğun bakımdayken uzman Dr Füsun Okan hocamızdı ve evi hastanenin tam karşısındaydı. Gece pazar günü sürekli geliyordu. Yanında yetiştirdiği başka uzman Dr olmasına rağmen tam 3 yıldır yıllık izin kullanmadığını duymuştum.

Arda bey mi demişti öyle. Biz de o dönemde çok araştırmıştık yayınladık o dönemde sgk geçmese de talep edemez diyordu aslında...

Canim.bir arkadasimin 26 haftalik 8oo gr bike degildi tam bebegi yasama simslkl tutundu uzun sure kuvezde yatti izmit umuttepede
Insalla pasamin bebegide dualarimizla yasama tutunucak

geçmişten alıntıdır... Kulakların çınlasın Sofika... Canın sağ olsun...

Istanbuldaki hastaneler hakkında hicbir bilgim yok ne yazıkki.
Rabbim yardımcısı olsun evladını ona bağışlasın inşallah.
Dualarimiz onunla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…