Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Paşamın bebişini sağlıklı sıhhatle evine götürdüğü haberlerini de alırız inşllh ... beyaz dut kurusunun crp yi düşürdüğünü hatta suyu gelmiş bir hamilenin dut kurusu yiyerek enfeksiyondan kurtulduğunu okumuştum nette belki paşama da faydası olur benimde ikizlerimde suyum gelmişti dr um ev yoğurdu ve bol su içmemi tavsiye etmişti hiç crp yükselmemişti. Rabbim Paşama ve bebişine şifa versin tez zamanda

Ercelf cnm :) sevindim iyi haberlerine. Benim33 haftada 30 hafta olarak görünce gerilik dedi. Gunaşırı nst dopler yapıyor. Kilo 1490 di geçen hafta yarın kontrol var tekrar bakalım ne olacak. İnşallah sorunsuz gider. Zaten bu rahim sorunu da gerilik yapıyormuş.

Sanırım vajinal enfeksiyonu da çok var.

bende bebeğimi enfeksiyon yüzünden kaybettim daha doğrusu söylenen oydu o yüzden bu sefer her hafta idrar ve crp yaptırıyorum akıntıyla ilgilide doktorun dediği kokulu olmadığı sürece sorun olmadığı.crp de 8 in üstüne çıkarsa antibiyotik kullanıyorum eğer crp yükselir ve tedavi edilmezse keseye zarar verir suyun erken gelmesine neden oluyo

Canim simdi hastaneden geldim,alttan ustten muayene oldum,nst ye bagladilar bi saat takip ettiler,bi tuhaflik yokmus,bi ara doktor yanimda bekledi yine olmasini,oldu yine bakti bu bebek hareketi baksana dedi,gozle bile goruluyodu,yinede agri kanama gibi biseyle tekrar ederse gidicem,bence illaki git en azindan icin rahatlasin,bi nst de sanco olup olmadigi net anlasilsin,bitek idrar yolu iltahabi varmis,usuttugumu farketmistim saten,ilac yazdi ayrica bol bol su tuketiceksin soktursun diye dedi

Vajinal enfeksiyonda belirti verir aslında kötü kokulu akıntı olması lazım o kadar sıkı kntrol altındaydı bişey atlanmış

Gebeliğin başından beri enfeksiyonu vardı zaten. Baştan beri sürekli akıntısı oluyordu. Birde vajinal jel progestan kullanıyordu. Oda geri geliyordu ve alıntıyı arttırıyordu. Arada içinde kalanlar pelte pelte düştüğünden bahsetmişti
Sanırım sürekli akıntısı olduğu için amiyo sıvısını anlayamadı.

iyi olmana sevindim canım...
idrar yolu iltahabıda önemli ilaçlarına dikkat et birde ayakalrınıda sıcak tut...

Cpr dediginiz nedir? İdrar yolu enfeksiyonu mu?

yok değil...
crp kanda bakılıyor vücutta bir enfeksiyon olduğunu gösterir...

paşamdan haber yok galiba?

sagolun canlarim suyum halen geliyi kasilmam oldu endolü yedik,ishal yapti endol işe yaradi kizlar agrim gitti arda bey yollamiyor beni esim dedi karismayin top bende dedi erken dogarsa medipole yollariz bebegi dedi hergün bizim icin önemli dedi diren bebek dedi bebegi ben dogurtucam kimseye vermem dedi

Sevginin esi aramis, Arda Bey gelmis kesinlikle birakmam baska yere gonderemem burada kalacaksiniz bebegi riske atariz demis. Ben elimden geleni yapicam bir sekilde halledice demis. Dogum burada olacak demis ben elimden geldigince dogumu engellemeye calisicam ama olursa da uygun bir yere transferini ayarlariz demis. Sevginin suyu 4 gun once geldigi gubiymis, sizma varmis ama yukardan desteklendigi icin su azalmamis yeterliymis bebek icin, hareketleri zor oluyormus bebegin ama nst 24 saat bagli bi sikinti yok demis. ( insallah duracak bebis dogmayacak)

Cok sagol canim,zaten cok usuyorum dogalgazim baglanmadi,gaz sancisindan uyuyamiyorum,bu arada benim serklaj yapilirken r.a boyu 22 mm di, iki hafta once 24 mm cikmisti,bugun de 27 olmud,doktor bile cok sasirdi,surekli yatiyorum,ilk uc ay yatsam belki hic kisalmicakti,gerek yok ilk uc ay dediler 33mm den 22 ye dustu ;( bukez cok umitliyim imsaAllah alcam kucagima kizimi,hepimiz aliriz insaAllah :)

Allah yar ve yardımcısı olsun.

Senin rahimağzı yetmezliğindem dolayı mı gerilik olmuş canım?

kendine dikkat et canım bebişin için senin sağlığında çok önemli...

evet yatarak uzayabiliyor...ama allah korusun bazı kasılmalarda kısalmasına neden olabiliyor...
hep öyle olumlu düşün canım... inş. bu sefer olacak tabi.... rabbim sağlıcakla kucaklamayı nasip etsin...

mmery

haber vediğin için çok sağol canım...

kötü bir haber olmadığı için çok çok sevindim ben sağlıcakla kucaklayacağına gönülden inanıyorum...
bu konuda önce allaha sonra arda beye güvenim sonsuz...

maddiyatta bir sıkıntı tabi...
rabbim maddi manevi yardımcıları olsun...

Rabbim kolaylaştırsın zorlaştırmasın işlerimizi hayırlısıyla tamamlasın

aklımdan çıkmıyor her an dualarımda

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…