Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Bunu da geçmişten buldum....

Birkaç saat önce Paşamla konuştum yarın büyük gün dualarım jelibon ve paşa için..İnşallah yarın burada güzel haberler paylaşacağız ..

faceden bir grupta sordum; bu cevapları aldım...

gata haydarpaşa

medipol hastanesi---(medipoldaki dr memorialdan geldi mustafa bey çok iyi hastane bir arkadaş gebzeden geldi doğum yapmak için oda erken doğum yaptı ikizdi onun çıktı lar kuvezden çokta iyler inşallah onunda iyi olur çok uçuk piyat çıkarıyor memorialda doğumu 10 bin burda ise 1.000 tl)

Kadıköy sifa nın da bu konuda iyi olduğunu duydum.Kuvez bölümü erkekn bebek doğumları icin iyi deniyordu.. Çok geçmiş olsun..

anlamadığım bişey,
rahim ağzı kapalıysa bebeğin suyu niye sızar... su kesesimi delinir ??? evham yapmaya başladım...paşamın rahim ağzı açıklığıyla alakalı bi durumdeğil bu sanırım..

hep evde yatarken suyu sızmış o halde...sürekli altından birşeyler geldiğini söyler dururdu hatırlarsanız....

BEBEĞİN SUYU NEDEN SIZAR...SEBEPLERİ NELERDİR???

Asiri enfeksiyon keseye zarar veirmis pasadada bol miktarda enfeksiyon oluşmuş sebebi bu bence

Kizlar 20. Haftama girdim,3 gundur falan karnim sertlesiyo,gun icinde ve gece bikac kez oluyo,cok korkuyorum,normalmidir bu 6.gebeligim,bunu da kaybetmek istemiyorum

Kizlar 20. Haftama girdim,3 gundur falan karnim sertlesiyo,gun icinde ve gece bikac kez oluyo,cok korkuyorum,normalmidir bu 6.gebeligim,bunu da kaybetmek istemiyorum

Canım öncelik Allah sağlıkla yavrunu kucağına almayı nasip eylesin.
Bahsettiğin sertlikler kasılma canım
Önceki gebeliklerinde kasılmam varmıydı. Eğer bu kasılmalar bir saat içinde 4 ve fazlası ise hemen Dr Danış.
Ayrıca bu kasılmalar rahim boyunu kısaltıyor benim her iki gebeliğimdede hep kasılmalarım vardı.
Takipte ol Dr bilğilendir. Hastanede nst bağllayabilşrler haftan küçük oluğu için çıkmayabilşr.
Zaten hep sancı aparatını iki göğüs ortasına takıyorlar alışlar tabi 34 haftadan sonra nst takmaya.
Allah yar ve yardımcın olsun. Allah'a emanet olun.

herkese merhaba kızlar....

paşamın haberini dün gece gördüm yusuf izin vermediği için birşey yazamadım...
dünden berli aklımdan hiç çıkmıyor...durumu iyi diye o kadar seviniyordum ki...
ama henüz çok çok kötü birşey de yok inş. az daha dayanacak bebişi...
elimden hiç birşey gelmiyor ama yürekten dua ediyorum...
rabbim maddi manevi yardımcıları olsun....birgün bu sıkıntılar bitecek herşey geçmişte kalacak inş.

paşayla pek telde görüşmedim...şimdide hem arayanı çoktur hemde müsait olmaz diye arayamıyorum...
haber alan arkadaşlar buraya da yazsın...merakla haberlerini bekliyoruz....

Sagol arkadasim ama carsamba ist. Bilet aldim ailemin yanina gidicem,burda yani izmirde kimsemiz yok,gecen sali doktorum hersey normal dedi ama sonradan bu sertlesmeler basladi,ist. Gitmeyi beklesemmi? Gidersem yatirirlar belki?
Digerlerindede oluyodu ama onlar daha agriliydi,bunda gaz sancisi ve bu sertlik oluyo,bebek sirtini dayamis gibi olup geciyo sonra

Fadik Merhaba. Nesrin ile sizden söz ettik. Benim de bebeğim de gelişim geriliği var. 33 haftalık ama 30 hafta ile uyumlu.1490 gr 41-42 cm görünüyor. Ve gerilik baş karın ve uzun kemik de aynı orantıda. Gunaşırı nst takibi yapılıyor. Dopler nst ve hareketleri iyi. Sizde de böyle bir sorun olmuş sanırım. Biraz anlatırmısınız.

bu dediğin sertlikler ne kadar sıklıkla oluyor...
kendini yormadan yat dinlen ve bu sırada sertliklerin sıklığını takip et...eyer saatte3-4 den fazlaysa iyi değil...
diğer bebeklerini neden nasıl kaybettiğinde önemli kaybı olan biri olarak çok dikkat etmen gerekli...tabi birde dinlenmen...ist. da ailen varsa senin için iyi olur ama gitmeden bir dr a görünüp şikayetlerini anlat...muayene sırasında sertleşme olmassa dr herşey normal diyebilir bu yüzden senin takiplerin daha önemli...birde nst yede girebilirsin sadece sancına bakılabilir...

merhaba canım

bizim baş kısmda son haftalara kadar sorun yoktu son hafatlarda çok az oldu...
biraz karın git gidede artan boy sorunumuz vardı...

bizim boy farkımız baştan berli vardı arda bey hep kısa boylu ılacak galiba derdi...
ama git gide artınca bizde sıkı takipe aldık her muayenede dobler mutlaka yapardı en uzun 2 haftada...bu dobler çok önemli bebeğe giden damarlarda sorun olup olmadığını gösteriuor maşallah doblerlerimiz iyiydi...
tabi haftalar ilerledikçe nstlerimizde arttı çok şükür onlardada sorun yoktu...

canım biizm gerilik zaman geçtikçe hep azar azar artı ben 41 haftalık doğum yaptım ve son utrasonda 37 haftalık gözükmüştü yani fark 1 ayı bulmuştu...
ama gereken takipleri yaptıktan sonra gerisinden korkma...helede dobler iyi çıkıyorsa sorun yoktur demektir...
maşallah senin haftanda iyi yavaşta olsa biraz daha kilo alacaktır...rabbim sağlıcakla kucaklamanızı nasip etsin...amin...

Kızlar,ben paşamla konuştum sabah nil hanım gelmiş suyu az geliyormuş..Arda Bey henüz gelmemiş o gelince duruma bakıp karar vereceklermiş

Digerlerinide rahim yetmezliginden kaybettim 16-22 haftalar arasinda,simdide serklajliyim,bikac gundur cok usuttum kendimi ve gaz sancilarimda coktu ins. Bu sebeptendor ayrica ben bunda ve en son iki gebeligimde surekli yattim hic kalkmiyorum sadece wc,annem yanimda ama ist. A gitmesi gerekiyo,mekik dokudu 3 aydir,doktorum izin verdi gitmeme

:) çok teşekkür ederim Fadik. Şükür ki dopleri iyi bizim de. Aslında takıldığım kilo değilde gerilik olan bebekler de zihinsel ve bedensel gelişim sıkıntı yaratıyormus. İnşallah olmaz.

Rahim ağzı suya engel değil cnm. Benim de suyum rahim ağzı kapalı iken geldi. O su her delikten sızar gelir. Sonradan ciddi doğum sancıları ile açıldı rahmim.

Canım merhaba nasılsın gelişim geriliğinden bahsetmişsin merak ettim seni diğer mesajlarını da okudum herşeyi tastamam sa sorun yokur bence biraz minyon doğar bebiş o kadar inşallah 40 ı doldurana kadar durur minik o zaman arayı kapatır.
Ben de sancıydo nidilattı derken 37. Haftayı dolduruyorum çok şükür. Bebiş en son 2200 gr dı 2 hafta önce. Benim de yarım rahim durumundan dolayı çok kilo alamayacak kuzum zaten dikişsiz bu haftaya gelmem bile mucize. Darısı senin başına benim son 24 günüm :)

Senin karnının belli bir bölgesi sertleşiyor sanırım, o kasılma olabilir doktorun bir ilaç önerdi mi (endol, pruloton vs.)
Ben 20+4 yim benim çok uzun zamandır ayaktayken karnım tamamen sert ve geçmiyor yürürken zorlanıyorum hatta ya da ayağı mı uzatıp yatarsam da aynı. Doktora söyledim bu durumu kasılma olsa 15-20 sn sürüp gevşer dedi. Peki kasılma olursa napmalıyım dedim, endol kullanabilirsin ya da haftada bir yerine 3 günde bir pruloton vurulabilirsin dedi.

Ama benim ki kasılma mı değil mi emin değilim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…