Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Gecmis olsun canim ins. Allah bana da nasip eder ve evet bende kizimi gormustum hatta fotografini cekmis vermislerdi bana,hala duruyo ama annem kose bucak sakliyo benden,gordukce agliyorum cunku.. Benimde bebegimi pamuklara sarmislardi,heryerinde hortumlar vardi ve upuzun sapsari kirpiklei vardi bebegimin,ilk esimden kaybetmistim bebeklerimi o da sarisindi,herseyiyle babasina benziyodu,simdi yeni evliyim bu esim kumral :)) gorcez bakalim,bende kumralim

Paşam bugünleri gördük ya çok şükür ..Şimdi sıra oğluşunun sağlıkla hastaneden kucağında çıktığı günlere olsun İnşallah

Bizimde bu hafta 25. haftamız..21-6 da rahım ağzı nın 1.4 cm olduğunu öğrenmiştik..serklaj yapmadı ve progestan ile devam edioruz..her hafta muayeneye gidiorum ve hem ultrason hemde vajinal muayene yapıo..birde nst her gıttıgımızde..rrahım ağzı sırasıyla 1.5 cm 1.9 cm ve enson bu hafta 1.4 olculdu..doktoruma yıne düşmüş dedim..7 -8 lere düşmesinde inşallah bole goturcez dedi..şu 3 hafta çabucak geçse daha rahatlıcam...

Bana doktorum en az 32 yi doldurmalisin dedi.. O zaman dogsada bisey olmaz dedi.. Benimde 12 haftam kaldi Allahin izni ile.. İnsaAllah hepimiz vakitlice dogururuz

selam benim doktorum 12mm demişti.serklaj oldum 10gün sonra suyum geldi. normal dogum yaptım.22+6daydı.benim bu boy cokmu riskliydi.acaba banada yapılmasa bebegim yasarmıydı.kendi kendimi sucluyorum.lütfen yardımcı olun

selam benim doktorum 12mm demişti.serklaj oldum 10gün sonra suyum geldi. normal dogum yaptım.22+6daydı.benim bu boy cokmu riskliydi.acaba banada yapılmasa bebegim yasarmıydı.kendi kendimi sucluyorum.lütfen yardımcı olun

Canim olur mu? Riski tabiki bak arkadasin 25.haftada 1,5 mus,ayrica zor durumda kalmasalar keyfi bi sekilde serklaj yapmiyolar,benim o sekilde yani serklajsin 4 bebegim dustu,serklajda en onemli sey senin kendini takip etmen ve rahim enfeksiyonu veya idrar enfeksiyonu suphende derhal doktoruna gitnen,serklajda bu sık goruluyo,ama benim serklajsiz da iltahapsizda dusmustu,bu yuzden kendini suclama ve nasip de,cunku rabbim vermedikce biz alamayiz ki

geçecek HAYIRLIYSA BU GÜNLERDE CNM MUHAMMED EMİN KOLLARIMDA EVİMİZE GELDİK DEİYECEĞİN O GÜZEL GÜNE ÇOKK ÇOKKK AZ KALDI HAYIRLIYSA

YÜSRAM iyi şimdilik artık ev gezmelerındeyız ama kıme gitsek herkezin evi soğuk korkuyorum üşütmekten ama çokk sıçağada alışmasın istiyorum ne bileyim işte böyle çelişkilerle geçiyor günlerimiz

Pasam sirf seni merak etigmdn girdm kusura bakmayn diger kizlarri pek tanimiyorm ins onlarda iyidr cok duygulandm dogum hikayendn ins biran once evinize doner mutlu olursnz bende yavruma baktkca sukrediyorm rabbim tum olmayanlara nasio etsn

Dün u, u de barış beyle randevum vardı.
Serviks 1.9 ila 2.4 arası ölçüldü.şükürler olsun haftalardır aynı ve kısalma yok.
Bebegin gelişimi haftası ile uyumlu.

Dr la celestone iğneyi konuştum ve bana son dakikada yapılması taraftarıyım. Azda olsa onunda yan etkileri var.
Bizim için 48 saat yeterli dedi.

Bir sonraki kontrolum kismetse 32+1 de.
Inşallah o günleri görmek nasip olur.

Maşallah BarekAllah sanada kızından canm b
Rabbim daim eylesin güzel haberlerinizi.

Ne guzel haberlerle gelmissin cnm...daha ileri haftalarida goreceksin insallah...cook sevindim...

Maşallah BarekAllah sanada kızından canm b
Rabbim daim eylesin güzel haberlerinizi.

Ne guzel haberlerle gelmissin cnm...daha ileri haftalarida goreceksin insallah...cook sevindim...

Sağolun arkadaslar
Rabbim bugünleri gösterdi . Benim icin çok uzak bir hayaldi binlerce kez şükürler olsun.
Inşallah sağlıkla kucağıma almayıda nasip eder.

Arkadaşım hayırlısıyla haftaların ilerliyor bu yazdığın celestone iğne ne için dr senin ray her hafta ölçümüyor artık paşamın hamilelik serüveni hayırlısıyla bitti.Şimdi hamilelikteki dikkat etmemiz gerekenleri sizlerden öğreneceğiz çünkü bizler acemiyiz:130::130::130:inşlh bebeğini sağlıklı sıhhatli kucaklarsın

Canım sağol.şükür bu haftalara geldik.
Ama ınan bir hafta bir hafta diyerek.

Celestone ciğer geliştirici igne. Genelde 34 haftadan önceki dogumlarda uygulanıyor.
Bir çeşit kortizon ve bebegin ciğer gelişimini hızlandırıyor.
Ama dr sadece gerekli durumlarda yapılmalı diyor ısrarla,

Allah a cok sukur, senin dogum haberini de okuduk. Darisi basimiza insallah. Tirtil diyordun kendine bak, pasa gibi bir oglan anasi oldun. Masallah pasam, yakinda bebisimin yaptiklarini anlatacaksin bize

Maşallah canım hamileliğin magazinsel haftalarına geldin.:)) Artık bebiş hazırlıkları, doğum çantası, lohusalık tacı vs:)) İnşallah çabucak geçer günler 38 den önce de gelmez kızın:))

Hiç kalkmıyorsun di mi? Bak benim büyük oğlumda 29 arı 4 te 4 cm açılma oldu rahim ağzında hep yattım 38 de doğdu dikişsiz hiç kalkma...

Hangi haftaydı serklaj haftan maalesef serklajın bu riski var. 12 de kısaymış dikmese o zaman da erken olabilirdi bu seferde dikilmedi diye üzülürdü kısmet işi. Bu sefer çok iyi enfeksiyon takibi yaptırırsın...

Ay ne güzel :) Arda bey neredeyse buradan bahsedicek grup kuruyorlar , sosyal medya'da diyor birlikte herşeyleri paylaşıyorlar dedi.

Seyredemedim okuldaydım(

Çok büyük acılar( Ben bir tane 25 haftalık oğlumu 2 tane 8 haftalık kaybettim. Senin hepsi büüyük Allah dayanma gücü versin. Ben hala erken doğum haberine ağlıyorum(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…