- Konu Sahibi hidennisko
-
- #51.721
bu arada arkadaşlar nasippte varsa inanın hiçbişey engel olmuyo...nasip deyin..ben 2 erken doğum yaptığım için tekrar yapma olasılığım %20 idi prof dr umun söylediğine göre ve 12 haftalıkken yoğun kanamayla acile koştuk lavaboda birden poff kan boşaldı düşürdüm dedim kesin ve bebek duruyordu..tam da 2 gün sonra dikiş atılacaktı..böyle olunca dikiş atılamadı enfeksiyon olur kanama oldukça diye..üstüne bir de ne çıksa beğenirsiniz kanamanın sebebi ..plasenta previa bebeğin eşi rahim ağzını yarım kapatıyo ..aşağıda yani..ve bu da kanama devam edecek demek zaten erken doğum riskim varken bir de b u çıktı ve benim 16 haftaya kadar kanamam devam etti buna rağmen rabbimin mucizesi rahim boyum hiç kısalmadı ve belki de 38 haftayı bile görebilirdim...bol bol dua edin..sağlık isteyyin tanrıdan..
DOGUM HİKAYEMİ ANLŞATAYIM BARİ DİNLEYİN
07-11-2013kontrole gitim mavişime bana paşam suyun azalmış bebegin hayatı teylikede seni eve yollayamam hemen hastaneye atıyorsun dedi altımdaki peseri çıkardı ntseye bagladı temem dedi hastaneye eşimle uçtuk hastaneyebizi belkiyorlarmış yatış yapıldı ntsyi bagladılar karnıma 6 gibi gece7 kasımda bagladılar aleti karnıma taki 14 kasıma kadar yataktan kalkmak yokl sürgü vuruyorlarlar gene altıma dünyanın seromu antibiyotigi kullandım doktorum çok iyi bir insan koruyucu melegi bebegimin mavişim dedi heran herşey olabilir dedi çarşamba günü 13 kasımda saat 11 de sabah sen sancı tut diyorum allahım bu aklıma gelen sancı kaynanam annem diyor alet oynamıyor nts aleti eşim yanımda degil hergün yanımda olan adam anne dedim ara ara sancılarım vuruyor dogurucam ben bugün kasılmalarım başladı rahim açılmaya başladı kesin 2 cm vardır dedim 3 cocuk dogurunca insan anlıyor aslında okusaydım kesin doktor olurdum he neyse sık olmasada ara ara vuruyor annem dedim söyleyelim gelsin hemşire neyse butona bastım buyurum paşam dedi dedim sancılarım var doguruyoruym en az 2 cm açılma vardır ntseye bakalım dedi yol 14 filan dedi sonra deidm 3 bebek dogurudum bilmemmi sen sancı aleti kay baktı 50 leri 40 ları 60 vuruyor hemen mavişi ve sag kolunu çagırıdı muayene ettiler hemşire yanımda dedigim demzmi evet rahim açılmış 2 cm hemşirenin suratı gözümün önünden gitmiyor sonra dedi 2 ünüte kalsiyum yapın ne olur ne olmaz bebek sakat vs olmasın dediler allahım o nasıl bri acı kalsıyım adamın damarlarını bir yakıyor sormayın terleme titreme yanma ortaya karılşık takıldık işte sonra beklen sonu beklemeye başladık eşimi aradım len dedim nerdesin doguruyorum çabuk gel hastaneye sen eli ayagına bulaşsın gelmişti annem kaynanam yanımda eşim acilin ordaydı gece sıklaştı kaynanam nasıl aglıyor sancı çekerken annemle nöbetçi doktor geldi altan baktı açılma 4 gidiyor hemen mavişi aradılar geldi gelir gelmez beni muldu nasıl sevinçliydi anlatamam ooooo paşam yolun sonuna geldin hadi gene iyisin az kaldı deyip güldürüd bende dedim hocam inanın okadar ugraştım çıkmasın diye naifile bizim jelibon gelmek istedi gelsin bakalım dedi bri espiri yaptı hatta deidm hocam kasılmalardan inanın gelemiyorum hadi canım görüşrüz deyim çıktı bizim takım aglama moduna geçer ameliyat haneye giderken eşimle helalleştim dua et bana olurmu dedim indik bakalım neler var dedik ordaallahım panik atak hastasıyım neden sakindim acaba rabbim hidayetini veriyor vallahi kocaman bir yer ilk defa öyle bri ameliyathane gördüm maviş geldi ayakları birbirine geçiridi deidm hocam kızmı erkekmi yolun sonuna geldik merak ediyom siz beni uyutursunuz ilk benim bilmem lazım sonraya kalmıyım dedim demezmi bilmemmi senle ne anlaştık dogum edene kadar ögrenmek yok deid lütfen dedi vallahi bilmemki demeye başladı seni önce bri kesiyim biçiyim bakarız dedi meyerse arda bey biliyormuş cinsiyetini narkozcu dedi size ilacı vericem suratınız karıncalanıcak korkmayın dedim tamam ne korkucam enem sen vucuduma birşey oluyor demeden gitmişim yukarı nasıl çıktım odama hatırlamıyıyorum tek hatırladıgım miden deyip narkozu halletmişim narkozlu ve içki içen insan dogru söyle derler bizde bende narkozun etkisiyle çoşmuşum diyolaga gel
canım canım nerdesin burdamısın gözler kapalı kendimde degilim tabi eşim burdayım canım gel sarıl bana ne olur üşüyorum sarılır eşim sonra öpücem demeye başlamışımallahım adama bir sarılmışım bırakana aşk olsun bebegim nerde ne oldu eşim erkek allahım muradımı verdim çok şükür deyip aglamışım sonra gene başlamışım sarılıcam öpücem allahım sanki içki içenler sarılırla öpücem vs diye eşim diyor yemin olsun telefona çekicektim beni bir bırakmadınki çekeyim bebegin cinsiyetini 5 kere sormuşum eşim diyor bıkmadan cevap verdik burası komik gelişmeler şimdi aglaklı yere gelelim
canım anneni çok seviyorum bana çok baktı bana hakkını helal etsin o olmasyadı bu bebegi kucagım aalamazdım ben onu seviyorum o beni seviyormueşim diyor paşam annemde seviyor merak etme ben bu kelimeyi söylerken kaynanam bir galama tuta susuturamamışlar tekrarlamış durmuşum bebegimi getir bana eşim diyor çükük daha uyan götürücem yanına bebegim ne olur götür desemde akşama gidicez dedi sonra bir laf etmişimki eşimde koyverdi gözyaşlarını canım demişim bana sakat diyenler utansın bak seni baba yaptım mutlumuusn deyince eşimde ipler kopmuş uyandıgımda 2 annem eşim vardı kaynanam demzmi kızım oglumu yedim terpiyesiz öpüp durdun allahım çok isterdim eşimin videomu çekmesini hehe fırsat vereydim neyse bebegi görmey gidicez agrım çok dedim hadi bismillah eşim resim çekmiş 5 adet amam kocaman nerde kocamanminnacık bir bebkparmak bebek eşimin alyansı bilegine olur okadar diyim içeri giridk dediler bu bebek senin allahım bende bri aglama varmış tutana aşk olsun oturtular sandalyeye dediler aglama bebegin bakın dedim ben bu bebek için 37 kilo verdim 2 sene ilaç tedavisi gördüm dedim normlade yatıyordum amam tam olarak yataktan kalkmadan 90 gün yattım 3 bebegim öldü şimdi diyorsunki aglama sevinç gözyaşlarım dedim eşimle sarıldık agladım ordakilerde hüüznlendi kısmet bugüneymiş dediler oglum 1-95 gram dogdu 36 cmkafa çapı 24-5 cm oldu kan gurubu benim kanımdan bebek aynı baba çok mutluyum anlatamam sezeryan oldum canım yansada sütlerim gelmesede bebegim sagya orda daha ne isterim rabbim evladıma ömür versin işşallah tek eksigim oglum dün gittim eşimle hasteneye çapkasını çorabını verdiler arabada gelene kadar ne agladım annelik ne güzelmiş rabbim dedim bugünümede şükür dedim 12 senelik özlemim çok şükür geldi kızlar yılayım sakın bakın 3 bebek kaybnettim ben altındaki peserden korkarken suyun geldi yoksa mavişim epey götürüdü seni dedi bugünüm4ede şükür beni arayım destek olanlar aglayanlar hastaneye gelenlşerde allah bir degil bin kere razı olsun darısı oolmayanların başına işşallah tez zamanda şimdi bebegim 920 gram 37 cm rabim ömrüne ömür katsın işşallah yavrumun
Bizimde bu hafta 25. haftamız..21-6 da rahım ağzı nın 1.4 cm olduğunu öğrenmiştik..serklaj yapmadı ve progestan ile devam edioruz..her hafta muayeneye gidiorum ve hem ultrason hemde vajinal muayene yapıo..birde nst her gıttıgımızde..rrahım ağzı sırasıyla 1.5 cm 1.9 cm ve enson bu hafta 1.4 olculdu..doktoruma yıne düşmüş dedim..7 -8 lere düşmesinde inşallah bole goturcez dedi..şu 3 hafta çabucak geçse daha rahatlıcam...
Bizimde bu hafta 25. haftamız..21-6 da rahım ağzı nın 1.4 cm olduğunu öğrenmiştik..serklaj yapmadı ve progestan ile devam edioruz..her hafta muayeneye gidiorum ve hem ultrason hemde vajinal muayene yapıo..birde nst her gıttıgımızde..rrahım ağzı sırasıyla 1.5 cm 1.9 cm ve enson bu hafta 1.4 olculdu..doktoruma yıne düşmüş dedim..7 -8 lere düşmesinde inşallah bole goturcez dedi..şu 3 hafta çabucak geçse daha rahatlıcam...
selam benim doktorum 12mm demişti.serklaj oldum 10gün sonra suyum geldi. normal dogum yaptım.22+6daydı.benim bu boy cokmu riskliydi.acaba banada yapılmasa bebegim yasarmıydı.kendi kendimi sucluyorum.lütfen yardımcı olun
geçecek HAYIRLIYSA BU GÜNLERDE CNM MUHAMMED EMİN KOLLARIMDA EVİMİZE GELDİK DEİYECEĞİN O GÜZEL GÜNE ÇOKK ÇOKKK AZ KALDI HAYIRLIYSAsenin için çok giridm siteye bir baktım dogurmuşsun sen yazdıkça allahım ne olur yavrumu annesine bagışla 6 ytane kaybetti deidm durdum sonra eve çıkardıgını okuyunca eşime dedimki aglayan gözlerle çıkmış yüsram nede gzüel kokar şimdi annesi nede sevinir ah dedim o mutluluklarını görsem keşke deidm sonra eşime allahım bizide mutlu etsin dedim ne agladım rabbim evlatlarımıza ömür versin işşallah olmayanlara tez zamanda nasip etsin dün bebegimi aradık eşim gelişmeleri sordu rabbime şükürler olsun iyi şimdilik hep böyle gdier işşallah inan okadar zorki oraya gdince onu orda bıurakıp gitmekher seferinde gözlerim doluyor çıkarken kedinin cigere baktıgı gibi bakıyorum yavruma iyi olsunda diyorum dokunmuyum bide diyorum allahım dokunsam temine tutsa ellerimi kucagıma verseler öpsem içime soksam yavrum 12 senelik özlemim annen seni ne beklşedi desem koklasam tenini amam dokunamıuyorumki öpmekte yasak doktoru prametüre oldugu için dedi öpmek yasak sadece emzi4diginde bakımını yaptıgında kucagınıza alabilrisiniz söz verdiler bir dahaki gidişimde yıkanıcam orda ellerimi fırçalıcakmışım dokunucakmışım ya dokununca daha kötü olursam annelik ne zormuş allahım 3 evladım öldü muhammetd aminimi görünce aklıma gelen şuydu ah yavrularım sizde kardeşiniz gibi gzüelmiydiniz önce yattıgımı sayardım şafaklarımı şimdi evladım kaç gündür orda onu sayıyorum
muhammed eminim senden ayrılalı 6 gün olmuş bugün karnımdan çıktıgı akşam okşadım durudm ne agladım anne beni oglumdan ayırıcaklar dedim inan ne gebeligiı ne anneligimden brişey anladım hastaneye giderken dışarı çıktık eşime diyorum hayat varmış dışarda bir tuafıma gitti yolları gördükçe nasıl diyorlar ufo görmüş masum köylüherkez keişke elindekilerinin kıymetini bilse yüsram nasıl
bizde seni canım allah razı olsun dualarınız için inan okadar kişi özelime mesaj atmışki cevap hangi birine yazıyım dikişleirm oldugu için anca girip okuyum çıkıyourm işte rabbim olmayanlarada nasip etsin tez zamanda işşallah
Dün u, u de barış beyle randevum vardı.
Serviks 1.9 ila 2.4 arası ölçüldü.şükürler olsun haftalardır aynı ve kısalma yok.
Bebegin gelişimi haftası ile uyumlu.
Dr la celestone iğneyi konuştum ve bana son dakikada yapılması taraftarıyım. Azda olsa onunda yan etkileri var.
Bizim için 48 saat yeterli dedi.
Bir sonraki kontrolum kismetse 32+1 de.
Inşallah o günleri görmek nasip olur.
Serviks 1.9 ila 2.4 arası ölçüldü.şükürler olsun haftalardır aynı ve kısalma yok.
Dr la celestone iğneyi konuştum ve bana son dakikada yapılması taraftarıyım. Azda olsa onunda yan etkileri var.
Maşallah BarekAllah sanada kızından canm b
Rabbim daim eylesin güzel haberlerinizi.
Ne guzel haberlerle gelmissin cnm...daha ileri haftalarida goreceksin insallah...cook sevindim...
Arkadaşım hayırlısıyla haftaların ilerliyor bu yazdığın celestone iğne ne için dr senin ray her hafta ölçümüyor artık paşamın hamilelik serüveni hayırlısıyla bitti.Şimdi hamilelikteki dikkat etmemiz gerekenleri sizlerden öğreneceğiz çünkü bizler acemiyiz:130::130::130:inşlh bebeğini sağlıklı sıhhatli kucaklarsın
selam benim doktorum 12mm demişti.serklaj oldum 10gün sonra suyum geldi. normal dogum yaptım.22+6daydı.benim bu boy cokmu riskliydi.acaba banada yapılmasa bebegim yasarmıydı.kendi kendimi sucluyorum.lütfen yardımcı olun
Ay ne güzel :) Arda bey neredeyse buradan bahsedicek grup kuruyorlar , sosyal medya'da diyor birlikte herşeyleri paylaşıyorlar dedi.
Kizlar bendesuan yogun korkular yasiyorum,pasam akrep ve diger dogurup bebeklerine kavusan arkadaslarimi gorunce umut doluyorum ama 5 kaybimdan sonra hic kucagima alamayip bunuda kaybedicem diye sartlaniyorum,3 tanesinde suyum gelmisti,birinde sanciyla evden ciktim,son an a kadar turp gibi olup bir dakikada dunyam tersine dondugu icin,suan ne sancimin akintimin olmamasi,nede rahim boyumun iyi gozukmesi bana teselli vermiyo,sancimi durdururlar sonucta suyum gelmedi diye teselli olurken acilin onunde foş diye butun suyum bosaldi gitti,son bebegimde serklaj vardi ve yine boyle yatiyodum,sancilarla kuvezli hastane aradik 22 haftalikti guzel kizim ama analik iste Allahtan umut kesmedik,ailemde benden farksiz degildi,zeynep kamile kadar surulduk resmen,hicbi hastanede yer yoktu kabul etmediler,zeynep kamildede imza aldilar,bos kuvez olnadigindan bebegin iki veya uc bebekli kuveze konmasina izinverdigimize dair,sancimi dindirdiklerinde oyle rahatlamistimki olcak sanmistim ama iki gun sonra yeniden siddetli sancilandim,artik dikis zorladikca dogumu uce bese katlayan bi aci icindeydim,doktor artik onleyemeyiz,hunilesme olmus sancin cok yuksek dikisi almazsak rahimagzin zarar gorur ve ilerde bebek sahibi olma sansini kaybedebilirsin dedi.. Ben sancilarla kivrana kivrana direniyorum,dikisi aldirmamm bebegimi birakmam diye.. Doktor nerdeyse yalvardi.. Ben agladim doktor agladi Habibe ayvaci cok iyi kadindi.. Seni anne yapcam soz hadi alayim dikisini dedi,aci dayanilmaz olmustu sanki bebegimi kendi ellerimle oldurur gibi peki dedim,sanki hazirda beklermis gibi,dikisle beraber suyum bosaldi ve bi saat gecmeden dogum yaptim,bebegim 650 gramiyla bi gun direnebildi.. Guclu kizim benim.. Artik doger kardesleriyle birlikte cennetin kapisinda beni bekliyolar :) torpil yapcaklar amnelerine :) simdi 20+2 oldum ve sanki bu gunler gecmiyo ve sanki 22 olunca hersey biticekcok korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?