- 8 Ocak 2011
- 17.643
- 1.866
- 223
- Konu Sahibi hidennisko
-
- #51.741
Canim olur mu? Riski tabiki bak arkadasin 25.haftada 1,5 mus,ayrica zor durumda kalmasalar keyfi bi sekilde serklaj yapmiyolar,benim o sekilde yani serklajsin 4 bebegim dustu,serklajda en onemli sey senin kendini takip etmen ve rahim enfeksiyonu veya idrar enfeksiyonu suphende derhal doktoruna gitnen,serklajda bu sık goruluyo,ama benim serklajsiz da iltahapsizda dusmustu,bu yuzden kendini suclama ve nasip de,cunku rabbim vermedikce biz alamayiz ki
Mrb canim şimdi okudum geçmiş olsun....msj kutun dolu galiba canim yaMerhabalar yardım ederseniz sevinirim kızlar henüz 21 haftalık hamileyim doktora son gittiğimde rahmin üst tarafında hafif çökme var leken ya da ağrın olursa gel dedi. Erken doğum riski varmış öyle dedi. Fakat bunu netten araştırdım bi şey yazmıyor rahim ağzı yetmezliğiyle aynı mı acaba benim sorunum. Ve korkmakta haklı mıyım sizce
ah bi hamile kalsam :))her enfeksiyonu kovacagım vücudumdan.cocugum olsun cok istiyorum ravza_nur hemde cok sizler gibi.hergün muhakkak girer oldum.sizlerle ilgili hep güzel haberler okumak ve yasadıklarınızdan bilgilenmek için.insallah allahım bana ve benim gibilere en güzellerini nasip eder.sizleri seviyorum.
Rabbim hepimize anne olabilmeyi nasip etsin canim,ben suan 21 haftamdayim hep yatiyorum 3.aydan beri sadece wc ve doktora gidiyorum,bi kez akintimdan suphelendim hakli ciktim 3 gun kaldim hastanede eve dondum ama hepsi tecrube sonucu iste 16-22 haftalar arasi 4 kaybim var birde 8 haftalik.. Bu kez daha tedbirliyim ama biliyorum ki kismet.. Rabbime teslimim.. Yinede gecelerim uykusuz geciyo,hergunu kader mahkumlari gibi sayiyorum.. Yani anlayacagin benimde sonum belirsiz..
sevgili ravza_nur inşallah vakitlice yavrunu kucagına alırsın.yazdıklarını okuyunca kendimi sanslı hissettim.benim ilk gebeliğimde anlasıldı cok sükür rahim ağzı yetmezliği(4kayıp cok zor birdurum seni cok iyi anlıyorum ben bir kayıpta nasıl icim yandı param parca oldum allah sana herdaim güç versin.ama kızdım sana uykusuz kalma ve kader mahkumlarına benzetmek kendini.sen cok güclü bir bayansın bırak seyrine herseyi hamileliğin tadını cıkar.diyorsun ya biliyorum ki kısmet rabbimiz bizmle ravza.bu kez olacak arkadasım buna inan.pozitif ol .
Tesekkur ederim arkadasim,iyi dileklerin icin,burda hepimiz ayni derdin dertlisiyiz,insaAllah dermanimizda rabbimizden.. Ben cok korkuyorum ama umudum da var,20+5 oldum,esimdem uzaktayim o da ayri uzuyo beni
çogu gitmis azı klamış ravza.bende allahıma sığınıyorum.korkma bunda ravza ben hamile kladıgımda kaybetme korkumla yüzleşmeyeceğim.eşten ayrı kalmak belki seni yalnız hissetmene sebep duydugun korkuda olmayabilir.ben hamileyken eşimi bambaşka seviyordum komik ama sırtıma alıp gezdiresim geliyordu:))sana bir sey soracagım hamile kaldıktan sonra burda yazan idrar testinin ve tahlillerin tam olarak detayı nedir
Oncelikle bende niyeyse cok dustum esime,gerci yeni evliyim bu ikinci daha once yazmistim belki ondandir,ikincisi ben devlet hastanesine gittigim icin mi bilmem ama ilk 3 ay progestan kullandim ve saten risk 3. Aydan itibaren basliyo,ben rutin tahlil oldum ikili test ve rahimagzi enfeksiyon testi,rahimagzindan sürüntü alindi,sonra temiz cikinca serklaj yapildi,serklajdan on gun once 22 mm cikmisti olcum doktora atin hemen dikis dedim ama test sonuclarindan once atmam dedi,neyse.. 22 mm cikinca bana dikis atilana kadar 3 gunde bir yarim ampul proluton depot igne verdi,ilk o gunkini tam tup ol dedi,serklajdan sonra iyice tembihledi,akintin kokulu ve yogun olursa artarsa gel dedi,saten hastaneden ciktigim gun su gibi sizdi akintim,korktum ama gitmedim cunku suyum olsa hepsi gelirdi tecrubeliydim,bayram tatili girdi araya bende ilk pazartesi acilden gittim ve bana ayni gebelik testi gibi bi test yaptilar,rahimagzindan kultur alir gibi su aldilar,sonuc amniyo sivisi degil enfeksiyon,serklajdan sonra sk gorulur dediler,iste gerisini biliyosun tedavi oldum,kendi kendimi kontrol edip en ufak suphemde gidiyorum acile,ama sanirim burdaki bi cok arkadas ozel hastsnelerde bu teski rutin yaptiriyorlar.. Soyle bi durum var ben progestan vb fitil kullanmadigim icin,kendimi kontrol edebiliyorum ama fitil kullaninca emin olamiyo insan cunku rahim fitili atarken akinti leke olabiliyo,o yuzden hak veriyorum. Ben suan sadece haftalik proluton kullaniyorum,surekli yatiyorum
benim doktor yapmadı hic bunları hemen serklaj oldum.bende olmustu bak kokulu akıntıhem serklaj öncesi ve sonrası doktorum önemsememişti.iyi bir riskli gebelik doktoru arştırıyorum zaten su aralar.ben yaklasık 4yıl hamile kalamdım.insallah tekrar hamile kalırım.bide kilo problemim var evlendigimden beri.
Nerde yasiyosun¿ ben devlet hastanesine gidiyodum izmirde,asiri simartmiyolardi evet ama tecrube ilgi ve gerekenin en iyisini yaptilar hep,cok memnundum,istanbula gelmek zorunda kaldim,o doktorum da perinatolokdu,burda ilk randevumu kanuni sultan suleymandan aldim,once normal gebe bolumune muayene olup hikayemi anlatinca perinatolojiye yonlendircekler,hep oyle oluyo,ve hastaneyi cok meth ettiler,sende arastir sorustur,insaAllah bulursun,kilonuda bilmiyorum ama benimle ayni gun serklaj olan bi kiz vardi arkadas olduk,hala gorusuyoruz,o da col kilolu ama iyi gidiyo suan,insaAllah diledigin an hamile kalirsin canim
Nerde yasiyosun¿ ben devlet hastanesine gidiyodum izmirde,asiri simartmiyolardi evet ama tecrube ilgi ve gerekenin en iyisini yaptilar hep,cok memnundum,istanbula gelmek zorunda kaldim,o doktorum da perinatolokdu,burda ilk randevumu kanuni sultan suleymandan aldim,once normal gebe bolumune muayene olup hikayemi anlatinca perinatolojiye yonlendircekler,hep oyle oluyo,ve hastaneyi cok meth ettiler,sende arastir sorustur,insaAllah bulursun,kilonuda bilmiyorum ama benimle ayni gun serklaj olan bi kiz vardi arkadas olduk,hala gorusuyoruz,o da col kilolu ama iyi gidiyo suan,insaAllah diledigin an hamile kalirsin canim
Arkadaşlar 16. Haftadayım iki haftadır haftada bir yarım doz prolouton depot iğne yaptırıyorum arada bir akıntı oluyor progestan fitil kullandığım zaman olurdu beyaz ilaç akıntısı gibi iğneden olabilir mi acaba endişelenmelimiyim acaba lütfen benim gibi olan var mı
selam fitil akıntıyı destekleye bilir.sana rahim ağzı yetmezligi tanısı konuldumu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?