- 8 Ocak 2011
- 17.643
- 1.866
- 223
- Konu Sahibi hidennisko
-
- #52.021
canım çok sıkkın olaraktan geldim hastaneden benim küçük adamın dün akşam 2 bugün 1 kere solunumu durmuş oksijen veriyorlar başında ne agladım uyuyordu doktor normal bekledigimiz birşey desede çok sinrileirm bozuldu aglamama kızdı doktor yapmayın normal dedi bu haftalarda bebekelrin beyinleri gelişmedigi için solunum olayını unuturmuş ondan olurmuş 34 haftadan sonra daha raghat olru dedi 36 haftalardada olabilir dedi ban aglamamı bol bol stresten uzak durmamı yürüyüşi yapmamı hergün bebegğimi görmemi istedi anlıcagını zçok fena oldu agla agla içim dışıma gitti 3 kere solunumu durdu diyince minnacık bedeni savaşıyor allahım evladımı ban abagışla ona brişey olursa çok fena olurum ben 12 senelik özlemim o benim
kuzummm kiyamam ben sizeee RAbbime emanet gulum birseycik olmayacak gulum yuregini ferah tutcanım çok sıkkın olaraktan geldim hastaneden benim küçük adamın dün akşam 2 bugün 1 kere solunumu durmuş oksijen veriyorlar başında ne agladım uyuyordu doktor normal bekledigimiz birşey desede çok sinrileirm bozuldu aglamama kızdı doktor yapmayın normal dedi bu haftalarda bebekelrin beyinleri gelişmedigi için solunum olayını unuturmuş ondan olurmuş 34 haftadan sonra daha raghat olru dedi 36 haftalardada olabilir dedi ban aglamamı bol bol stresten uzak durmamı yürüyüşi yapmamı hergün bebegğimi görmemi istedi anlıcagını zçok fena oldu agla agla içim dışıma gitti 3 kere solunumu durdu diyince minnacık bedeni savaşıyor allahım evladımı ban abagışla ona brişey olursa çok fena olurum ben 12 senelik özlemim o benim
Paşa ne zaman dogum yaptin??
Paşa ne zaman dogum yaptin??
14 ettim dogumu canım bebegim 7 aylık dogdu şimdi küvezdeyapma etme paşam bularda geçicek diyorum emein ellerde diyorum seviniyorum evde olsa ölür allah korusun diyorum amam işin tadı başka oluyor rengide oraya gidiyorsun yogun bakıma giyiyorsun önlügü elini yıkıyorsun sonra diyorlar bebegini gör küvezin içinde bebegine bakıyorsun dokunamıyorsun elini uzatsan okadar yakınki amam olmuyor bugün doktoruna yalvardım ne olur bri kere alıyım kucagıma kokluyum sıcaklıgını duyuyum diye amam kabul etmedi sen böyle aglarsan zor görürüüsn o bebegi dedi haklıda neden aglıyorsam çok zormuş benim bri arkadaşım vardı kızı erken dogdu 60 gün yogun bakımda kaldı ban dediki brigün paşam 60 gün dile kolay ne zor bri süreç geçiridm 60 gün ne yemek yedim ne uyku öldüm öldüm dirildim dedi haklıymış evladına dokunamamk çok acı 20 gün oldu 4 kere anca dokundum bri kere kucagıma laıpta sıcaklıgını duyamadım allah var isyan etmiyorum bunada şükrü diyorum önceden buda yoktu paşam diyorum ama işin rengi öyle degil okadar hayalim vardıki bebegime karşı bir kere alsaydım kucagıma içime çekseydim kokusunu bagrıma bassaydım kucagıma laıp meme verseydim varya dünyalar benim olurdu doktorla konuşucam bri kere alıyım ne olur kucagım adicem söz aglamıcam dicem arkadaşım alsanda kucagına bu kerezde bırakamıyorsun be paşşam dedi haklıydıda ne yapayım bilemiyorum okadar degişik bri ruh halim varki ne sen sor ne ben söylüyüm bri bakmışsın seviniyorum artık anneyim oglum işşallah sag sgalim gelicek evime diyorum şükrü ediyorum bri taraftanda gögüslerim sızladıgında oglum annem acıktınmı aglıyormusun deyim aglıyorum inan yattıgım yer belli degil keyfim yok canım hiç brişey yapmak istemiyor bangüçlü ol diyorlar galiba kaybetme korkusu yüzünden bu haldeyim 3 bebegim vefat etti bu bebegim allahıma binlerce şükrü yaşıyor ama zormuş be kardeşim 10 dakika görüyorsun sonra arkadaki ses yeter zaman doldu diyor dokunamamk öyle cam şeyin içinden onu seyretmek küvezi bebeginin yerine sevmek çok acı brişey yaşamayan bilemez inan onu anladım annelik okadar kutsalmışki canımı istese vericem okadar seviyorum küçük adamımı rabbim ogluma ömür versin diger bebkelerede işşallah olmayanlarada te zamanad versin işşallah ama benim gibi degil çok zor çünkü sabahı zor eidyorum öyleni okadar yolu tepiyorum neden 10 dakika görmek için dokunmak istiyorum korkumdan olmaz derler diye soramıyorum kedinin cigere baktıgı gibi bakıyorum ogluma aglam apaşam aglama diyorum sütleirm kaçar desemde olmuyor otomatige baglamış gibi gözlerimden yaşlar süzülüveriyor malesef bugünümede şükrü rabbim anneligi tatırdıgın için kaderimde böylesi varmış varsın ayrı kalalım amm aevladımı sag sgalim evime getiriyim işşallah korka korka kıyafetelrini yıkadım her astıgımda ütüleidgimde kıyafetlerini düzenledigimde rabbim giydirmeyi ne olur nasip et deidm korkumdan beşşigini bile alamadım okadar eksigi varki kuzumun varsın olsun eksik olsun ben onu pamuklara yatırım yeterki canı sag olsun küçük adamımın ismiyle geldi bana rüyamda muhammet eminim adınla yaşa işşallah
Canımmm paşacım ağlama artık ne olursun..
Şükredelim ,ne olursun valla buraya girdiğim de seni böyle görünce yüreğim sıkışıyorağlıyorum hep..
mumudihaba...... amin.rabbim o günleri hayırlısıyla sağlıkla gorelim inşallah:))
chnb.....amin canım inşallah. dedigin gibi tek sorun raydir umarim.
eger gittigin doktor uzman degil ise asla bakmiyor, olcmuyor. tek bildikleri karindan bebege bak, ilac ver yolla. cok uzucu cok, gecmisi dusundukce canim acıyor ve kendime kızgınlığım cok daha fazla..
sutanesi........amin canım inşallah bu sefer hersey guzel olsun.. hayırlısıyla sağlıkla kucaklayalim yavrularimizi..
mmery....... inşallah canım. bende senin güzel haberlerini bekliyorum. dualarim seninle.
metal......amin canım, dualarınızla inşallah..
Evet dedigin gibi cok net bir sekilde gordum ve doktorumda ekran uzerinde gostererek anlattı. Operasyondan sonra aksam uzeri arkadaslardan kim söylemişti hatirlayamadim ama dikisle aciklik kapaniyormu diye sorunca kapaniyor desemde kafama taktim. operasyondan sonra doktorumla konustuk ama bunu sormadim çünkü kapandigina inaniyordum. uc gun sonra kontrol edecekti telefonda acip sormadim. kontrole gittik ve daha ultrasonu karnima koymadan sordum serklajla açıklık kapandimi diye:)) evet kapanmisti ekrandada gordum. insallah benim sonumda senin gibi guzel olur ve yavrumuzu sağlıkla kucaklariz.
teşekkürler canım bilmeyenler de okur öğrenir umarımMagnezyum verdi hatta magvital kullanıyordum bu erken doğum riski olunca 'diasporal magnesıum' u al dedi ilk çıkan magnezyum kana daha çabuk karışıyormuş. Magnezyum bu gb durumlarda geciktirme özelliğine sahip. Kramp ve kan dolaşımına çok iyi geliyor.
2liyi yaptırdım 3lüye gerek yok dedi 4lü ye bakalım haftaya dedi. clexanı 06 oluyorum cougulasyon paneline bakıyo aptt 11-12 pt normal çıkıyo. 10 un altına düşmemeli diyo .Ben de 77 doğumluyum:)) Sizin 2. ve 4. gibi benim de boş gebelikti. 10 yaşında çocuğumuz var. Senin 23 benim 25 haftalık kaybım. Senin bir fazla kaybın var. İnşallah bu gebeliğin sonuna dek gider sağlıcakla. Bu arada yaş nedeniyle 4 lü tarama testi istemediler mi? Benim bir de onda 10 da 1 down riski çıkmıştı şükür sağlıklı doğdu oğlum. Eşimde 47 xyy mozaik süper erkek sendromu var. Bbebeğe baktırmadım. Büyük oğlana baktırdım genetik şükür normal çıktı... Cleksan 0.6 oldum ben son gebelikte. Öncekinde 0.4 oldum ama yine düştü... Sen kaçlık iğne oluyorsun hangi ildesin ben antakyadayım....
hhahhaha güldürdün beni can nihan cicik nihan
bir yazında okudum 4 yıllık tedaviyle kaldım demişsin ben de 2 yıllık tedaviyle kaldım.
hormon düzensiligi,adet dengesizligi,troid,pkos vardı ben de tedavi oldum..
ama klomen gibi deil sadece takip ve kilo verme gibi sonrasnda kalmıstım
şimdi kaybımın üzerinden bir seneden fazla gecti yine kalamadım.
aynı tedaviye devam ettik 3 kez klomen+catlatma ignesi oldum
ne olacak böle bilemiyorum
seni soracaktım ne cok dert dökmüşüm..sen ne tedavisi oldun?
eşine bakıld
evet kaldım fakat raydan kaybettim bebegimi.22+6da serklaj yapıldıktan 10sonra asırı basınctan suyum patladı.haziran ayıydı.üçay kadar korundum ogündür bugündür bendede tık maalesef.adet düzensizliyle ilgili tedavim oldu.dörtyıl öncesi benimde klomen tedavim oldu.anormalde üc ay kadar kullanılması gerekirken klomeni ben altı ay kullandım.fakat gebe kalamadım.sonraı zamanda biri ilaclı digeri iğneli 2 asılamam oldu.onlardanda sonuc alamadım maalesef.amma velakin gebe kalamadıgım bu dört yıl zamanında troid tedavisi olsum(haşimato troidiyim)vede halen kullanmakyatım .tsah önceleri 18lerdeydi cok sükür son bir bucuk yıldır 2.5vede altı seyirediyor.antitpom cok yüksekti 700lere cıkıyorsu.onda anormal düşüşüm olmustu sonrası hamile kaldıgıma inanıyorum.troid cok önemli bence.artı bende asılamadan sonra kalın sicirli kistlerim olmustu.hatta doktorum dogum kontrol hapı verdi fakat ben kullanmadım.otlarla erittigime inanıyorum.kısacası asılamadan sürpriz sekilde 7.5ay sonrası hamile kaldım.kaldıktan sonrasıda drumumu biliyorsun(ray kayıp daha yeni yeni toparlandım.yaş 34 dertleniyorum.bende anne olmak cok istiyorum.eşime bakılmadı.kendileri dogru telaffuz ediyorumdur kelimeyi krugerden gecince birseye gerek görmedi aşılamalarımı brüksel tüp bebek merkezine yücel karamana yaptırmıstım.ozaman bana sebepsiz infertide söylemişti.suan da sadece folikasit ve seker hapı kullanıyorum.1_2ay daha bekleyecegim sonrası sil bastan tedavi sanırım.
Canım bende pko yok yuvalar bende haşimota tarifinin ve ikinci gebeliğime tam 78 kilo ile hamile kaldım.
Endokrinim gebe kalınca hemen gel demişti 6. Haftada takibine girdim. Ilk gebelikte gebelik şekerim çıktığı için 11. Haftada şeker yüklemesi istedi ve yine çıktı ve diyetle rağule oldu. Gebelikte troid Tsh 2,5 üstüne çıkmsı tehlikeli olduğu için Dr kontrolümde olmak gerekiyor.
canım çok sıkkın olaraktan geldim hastaneden benim küçük adamın dün akşam 2 bugün 1 kere solunumu durmuş oksijen veriyorlar başında ne agladım uyuyordu doktor normal bekledigimiz birşey desede çok sinrileirm bozuldu aglamama kızdı doktor yapmayın normal dedi bu haftalarda bebekelrin beyinleri gelişmedigi için solunum olayını unuturmuş ondan olurmuş 34 haftadan sonra daha raghat olru dedi 36 haftalardada olabilir dedi ban aglamamı bol bol stresten uzak durmamı yürüyüşi yapmamı hergün bebegğimi görmemi istedi anlıcagını zçok fena oldu agla agla içim dışıma gitti 3 kere solunumu durdu diyince minnacık bedeni savaşıyor allahım evladımı ban abagışla ona brişey olursa çok fena olurum ben 12 senelik özlemim o benim
Doktorun çok doğru söylemiş ağlama artık lütfen canım. Solunum apnesini her prematüre doğan yaşıyor kızımda dahil. İlacı var belli bir zaman sonra kesiliyor. Hatta bize yurtdışından getirtmemizi istemişlerdi o ilacı çok iyi hatırlıyorum. Ben doktorunu beğeniyorum sana herşeyi açıklıyor bak. Chnb ye çok katılıyorum kendini böyle harap edersen yarın birgün taburcu olduğunuzda nabıcaksın paşam. 35 cc sütü tam 45 dakikada içiriyordum neydi o günler 3 ay 2 şer saat aralıklı uykuyla duruyordum. Sevgi ve şefkatle üstesinden geliyorsun ama beden dayanmıyor bi süre sonra. Sen sabırlı ol bak hepsinin acısını çıkartacaksınız birlikte...
14 ettim dogumu canım bebegim 7 aylık dogdu şimdi küvezdeyapma etme paşam bularda geçicek diyorum emein ellerde diyorum seviniyorum evde olsa ölür allah korusun diyorum amam işin tadı başka oluyor rengide oraya gidiyorsun yogun bakıma giyiyorsun önlügü elini yıkıyorsun sonra diyorlar bebegini gör küvezin içinde bebegine bakıyorsun dokunamıyorsun elini uzatsan okadar yakınki amam olmuyor bugün doktoruna yalvardım ne olur bri kere alıyım kucagıma kokluyum sıcaklıgını duyuyum diye amam kabul etmedi sen böyle aglarsan zor görürüüsn o bebegi dedi haklıda neden aglıyorsam çok zormuş benim bri arkadaşım vardı kızı erken dogdu 60 gün yogun bakımda kaldı ban dediki brigün paşam 60 gün dile kolay ne zor bri süreç geçiridm 60 gün ne yemek yedim ne uyku öldüm öldüm dirildim dedi haklıymış evladına dokunamamk çok acı 20 gün oldu 4 kere anca dokundum bri kere kucagıma laıpta sıcaklıgını duyamadım allah var isyan etmiyorum bunada şükrü diyorum önceden buda yoktu paşam diyorum ama işin rengi öyle degil okadar hayalim vardıki bebegime karşı bir kere alsaydım kucagıma içime çekseydim kokusunu bagrıma bassaydım kucagıma laıp meme verseydim varya dünyalar benim olurdu doktorla konuşucam bri kere alıyım ne olur kucagım adicem söz aglamıcam dicem arkadaşım alsanda kucagına bu kerezde bırakamıyorsun be paşşam dedi haklıydıda ne yapayım bilemiyorum okadar degişik bri ruh halim varki ne sen sor ne ben söylüyüm bri bakmışsın seviniyorum artık anneyim oglum işşallah sag sgalim gelicek evime diyorum şükrü ediyorum bri taraftanda gögüslerim sızladıgında oglum annem acıktınmı aglıyormusun deyim aglıyorum inan yattıgım yer belli degil keyfim yok canım hiç brişey yapmak istemiyor bangüçlü ol diyorlar galiba kaybetme korkusu yüzünden bu haldeyim 3 bebegim vefat etti bu bebegim allahıma binlerce şükrü yaşıyor ama zormuş be kardeşim 10 dakika görüyorsun sonra arkadaki ses yeter zaman doldu diyor dokunamamk öyle cam şeyin içinden onu seyretmek küvezi bebeginin yerine sevmek çok acı brişey yaşamayan bilemez inan onu anladım annelik okadar kutsalmışki canımı istese vericem okadar seviyorum küçük adamımı rabbim ogluma ömür versin diger bebkelerede işşallah olmayanlarada te zamanad versin işşallah ama benim gibi degil çok zor çünkü sabahı zor eidyorum öyleni okadar yolu tepiyorum neden 10 dakika görmek için dokunmak istiyorum korkumdan olmaz derler diye soramıyorum kedinin cigere baktıgı gibi bakıyorum ogluma aglam apaşam aglama diyorum sütleirm kaçar desemde olmuyor otomatige baglamış gibi gözlerimden yaşlar süzülüveriyor malesef bugünümede şükrü rabbim anneligi tatırdıgın için kaderimde böylesi varmış varsın ayrı kalalım amm aevladımı sag sgalim evime getiriyim işşallah korka korka kıyafetelrini yıkadım her astıgımda ütüleidgimde kıyafetlerini düzenledigimde rabbim giydirmeyi ne olur nasip et deidm korkumdan beşşigini bile alamadım okadar
eksigi varki kuzumun varsın olsun eksik olsun ben onu pamuklara yatırım yeterki canı sag olsun küçük adamımın ismiyle geldi bana rüyamda muhammet eminim adınla yaşa işşallah
sagolun kızlar çok iyisiniz kusura bakmayın kafanızı şişiriyiorum amam ne yapayım burdan başka konuşabilicegim beni anlayabilicekler yok yaşamamışlarki evime gelip abuk sabuk şeyler konuşanları bri gröseniz şaşarsınız2 kişi geldi dedi suratıma rüyamda bebegin ölmüş ne aglıyorsun merak ettikte ondan geldik bebek gram veiri saglıklı bri bebek olsa vermez senin bebegin saglıksız ay sen şimdi hastasın o bebeg nasıl bakıcaksın üstesinden gelebilrimisin prametüre bebeg nasıl bakıcan allahın bri kuluda demiyorki sabret paşam az kaldı sen çok gzüel anne olucan nede gzüel bakıcan çüçülüne demiyor bende ne yaptım geçen yengemin gelinini kuranı vardı karşı dairede gelmek isteyenler oldu müsayitmisind iye yok dedim bebeg gidicem ogluma gittim bilerek eve geç geldim hoş evede gelsem gene gelenler oldu amma allah var teselli ettiler laf sokmadılar doktorum ban gözün kör kulagım sagır olucak paşam dedi biri bebegimi sordu söyledi lütfen plimige girmeyin konuşmak istemiyorum de diye söyle bende öyle yapıyorum çünkü doktorun deidgi bri laf çok hoşıma gittisenin bebege ihtiyacın yok bebegin sana anneye ihtiyacı var bak 12 sene beklemişsin düşüncelerinde haklısın paşam amam artık kendine gel aglama bebeg süt lazım pozitif olki yavrun hissetsin yogum bakıma girerken gülümse oglunla konuş içini dök gzüel şeyler konuş inan hergün ondan çagırıyourm senei dedi o bebegin uyusada senin orda oldugunu geldigini bilir dedi kokunu duyar dedi ban söz verdi eger iyi uslu bri kız olursam emiştiricek beni oglumla kucagınada vericem amam aglama yok dedi dedim doktor bey sinrileirm çok bozuk dedim neyi isteyip istemedigimi bilmiyorum kafam bri dünya deidm sonra ekledi yürümek sütü arttırır bebeginin videosunu seyter resimlerine bak o bile sütü arttırır dedi iyi düşün hayata tutunuyor maşşallah dedi nefes alamaması her bebekte olru bu degilki senin bebegin hasta yapma be paşam dedi psiklologa yolladı beni seni tamir etsinler dedi aslında insanın beyninde biticek herşey gelde sen bu nu beynine anlat kendime söz verdim aglamak yok evladım için sakin olmalıyım aglamamalıyım süt için strese girmemeliyim allahım haytırlısyla çıkıcak demeliyim bu vesvese ler beni öldüürcek
bugün 3 poşet sütü götürücem hergün 3 poşet götürüyorum allahım sütümü arttırısn yoksa bebegim mamaya talim edicek 20 ccye çıkarmışlar sütü
evet kaldım fakat raydan kaybettim bebegimi.22+6da serklaj yapıldıktan 10sonra asırı basınctan suyum patladı.haziran ayıydı.üçay kadar korundum ogündür bugündür bendede tık maalesef.adet düzensizliyle ilgili tedavim oldu.dörtyıl öncesi benimde klomen tedavim oldu.anormalde üc ay kadar kullanılması gerekirken klomeni ben altı ay kullandım.fakat gebe kalamadım.sonraı zamanda biri ilaclı digeri iğneli 2 asılamam oldu.onlardanda sonuc alamadım maalesef.amma velakin gebe kalamadıgım bu dört yıl zamanında troid tedavisi olsum(haşimato troidiyim)vede halen kullanmakyatım .tsah önceleri 18lerdeydi cok sükür son bir bucuk yıldır 2.5vede altı seyirediyor.antitpom cok yüksekti 700lere cıkıyorsu.onda anormal düşüşüm olmustu sonrası hamile kaldıgıma inanıyorum.troid cok önemli bence.artı bende asılamadan sonra kalın sicirli kistlerim olmustu.hatta doktorum dogum kontrol hapı verdi fakat ben kullanmadım.otlarla erittigime inanıyorum.kısacası asılamadan sürpriz sekilde 7.5ay sonrası hamile kaldım.kaldıktan sonrasıda drumumu biliyorsun(ray kayıp daha yeni yeni toparlandım.yaş 34 dertleniyorum.bende anne olmak cok istiyorum.eşime bakılmadı.kendileri dogru telaffuz ediyorumdur kelimeyi krugerden gecince birseye gerek görmedi aşılamalarımı brüksel tüp bebek merkezine yücel karamana yaptırmıstım.ozaman bana sebepsiz infertide söylemişti.suan da sadece folikasit ve seker hapı kullanıyorum.1_2ay daha bekleyecegim sonrası sil bastan tedavi sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?