Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Canım cok sukur bugünlerinize, inşallah 38-40. haftalarina gelecek sağlıkla kucaklayacaksin yavrunu ve sende inşallah umut olacaksin burada olan herkese..
Dualarim hep seninle..

Ne kadar sukretsem ınan yetmez. Bugünleri gösteren rabbime binlerce kez şükürler olsun bu günleri gösterdi bana.
Kendimce 28 haftayı görmek bile hayaldi ınan.
Ama doğru dr ve rabbimin yardımı.

Inşallah sende bu haftalari sağlıkla göreceksin ve verdiğin güzel haberlere birlikte sevinicez.

çok şükür darısı bizim başımıza inşallah

Feryal canim gercekten binlerce sukur bu gunune ben basindan beri cokinaniyordum olacagina...insallah dahada duracak prenses...senden guzel haberler alinca cok mutlu oluyorum...

slm kızlar bende ilk bebeğimi kalbi atmadığı için 9.haftada aldırmıştım.
ikinci hamileliğimde çok şükür iyi bir doktora denk geldim çok ilgili
çok önlem alıyor,12 haftalıkken kontrole gittiğimizde annemde rahim ağzı yetmezliği vardı bendede olabilir mi diye sormayı unutmuştum korkuyordum,16.haftada tekrardan kontrole gittik tam söylerken doktor dediki bebek aşağı doğru hafif baskı yapmaya başlamış dedi yani korktuğum başıma gelmişti.
haftalık iğne verdi serklaja gerek yok dedi, bir dahaki kontrolde inşallah düzelmiş olur.
hepinize geçmiş olsun.

gel canım efulim bizleri unutma sakın..sizleri burada zaman zamanda olsa görmek beni mutlu ediyor..

tefriciyeye yetişemedin ama olsun duaların yeter bana
öporum seni ve bıcırıgını

merhaba..canım bunun annnde oldugunu bilmen senin için bir avantaj ama doktorunda ilgiliymiş farketmiş.
doktorun kim acaba ismini verirmisin? tavsiye listemize adını yazmak isterim..
benm burda yayınladıgım bir liste var iki sayfa ilerdedir oradan istersen bakabilirsin..

benim sana tavsiyem mutlaka alttan rahimagzını ölçtür..
2,5un altı tehlikeli ama 3lerde bir degerse de dikkat ister..
ve mutlaka hep uzan,kendine dikkat et..Allah sagsalim kucagında görmeyi nasip etsin

500 biti canım
rabbim olmayamlşara nasip etsin işşalah
işşallah sag saglim kucagıma alrım

Kizlar.. Bende ilkkez 23. Haftami gordum :) cok mutluyum :) son bebegimi 22. De kaybetmistim,simdi gece gunduz tetikteyim,her an bisey olcak saniyorum ama cok da umitliyim :) esim aradi bugun,bebegimizin odasini bosaltmaya baslamis :) kizimiza en guzel bebek odasini yapicaz olcak sanki bu defa :) rabbim 5 kayipdan sonra,bana da anneligi tattircak galiba :)

kızlar karnım taş gibi çok sert acile gitsemmi 17.haftam .sizdede oluyomu oldumu ? okuyan cvp yazabilir mi ?
normalde sabah uyanınca sırtüstü yatıp ayaklarımı uzatınca böyle sert oluyo ilk defa bu saatte böyle dokununca çok panikledim

nice 40 haftalar görmen dilegiyle canımın içi

canım sabah uyandıgında bendede oluyordu sen uyudugun için bebekte uyuyor ondan uyku pozisyonunu alıyor merak etme rahimde agrı yoksa kasılma yoksa akıntın çogalmadıysa sorun yok yok dersen içim rahat etsin acile git yok dersen ilaçlarını al rahatla ılık bri süt içyardım edebildiysem ne mutlu banainan ışıgını gördüm öyle giridm hoş arada okuyorum çıkıyorum yazmıyorsam okudugumdandırkızları çagırıdm hemen el atıcaklar san içini rahatlatsınlar bakalım

Son düzenleme:

insallah canımm

kasılma bilmiyorum ben ağrı eşiğim çok yüksekmiş daha öncekinde doğum sancısını bilememişim canım sağol .eşim gelsin bi gideyim nedir bu? ilk defa azıcık hareket ettim evin içinde haram oldu ( ya da büyüyo mu elime geliyo neyse artık

canım srtleşmeye kasılma oluyr diorlar..ben de anlamadım agrı esigim yüksekti

ben ce git görün mutlaka nidilat falan veririler insallah..
Allah yardımcın olsun

inşallah dualarımız kabul olur .senin eline geliyomuydu 17.haftada ?? karnım çok sert ağrı sancı yok bacakkarımı uzatınca çok tuhaf sert taş gibi .böylemi olmalı bilmiyorum bazen kayboluyo karnım hamur gibi

Yelizz cok normal canim,bende de oldu,uzun sure 17-20 haftalar arasinda doktor bebek buyuyo hareket ediyo dedi,takipde ettiler nst ye felan bagladilar,bebegin hareketleri bunlar dedi kizdi bana doktorum,yinede alttan ustten de kontrol etti acilma filan yok dedi :) uyun surmuyodur zaten yer degistiriyodur gunde bikac kez oluyodu hatta 20.haftada saatte bir olmaya baslamisti o bile sorun cikmadi yani.. İcin rahat olsun,bol su ic gunde 2 litre

Öncelikle geçmiş olsun. Benim dr m rahim ağzı yetmezliğinin genetik olabileceğini söylemişti. Benim babam 7 aylık doğmuş babaannem 5 aylık ikizlerini kaybetmiş bende de çıktı. Ölçüm vajinal mi yapıldı kaç cm dedi? Haftan serklaj için sınır hafta sonrası acil serklaja girer. İstersen başka bir dr ye daha sor mümkünse görün ve riskli gebeliklerle ilgilenen biri olsun. gerçekten ray varsa 18-24. haftalar çok tehlikeli allah korusun burada çoğumuz o haftalarda kayıplar yaşadık. Bu arada mutlaka haftada yarım ya da tam doz proluton depet iğne ya da günlük progestan kullan. sık sık kanda idrarda ve vajinada enfeksiyon baktır şikayet olmasa da dr n demese de. Ayrıca 9 haftalık kaybın bana pıhtılaşmayı çağrıştırdı iğne kullanıyor musun bunun için? Tek dr ye bağlı kalma bence...

Bol su iç bizler yarım litre suya 4-5 damla elma sirkesi koyup wc sonrası vajinal temizlik yapıp durulamadık çoğumuz ben enfeksiyon yaşamadım buna bağlıyorum biraz da.... Bundan sonra iyiyim diye hareketli yaşam sürme. Beni kimse uyarmadı bebeğimi kaybetmiştim. Şanslısın bilinçlisin. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin amin...

i taş gibi olurdu belli yer. dr ne sor istersen ihmale gelmez...

Canım benim de kasılmalarım karnımın her yeri taş gibi olurdu ya da sanki bir yere toplanır gib

Maşallah canım haftan artık rahatlatıcı yavaş yavaş hazırlıklara başla:)

dr nin sözü dinlenir:)) Şu an döndün galiba anladığım kadarıyla?

Canım bana da aryamia yazdı özelden aklımdaydı o vesile oldu Allah razı olsun...

2liyi yaptırdım 3lüye gerek yok dedi 4lü ye bakalım haftaya dedi. clexanı 06 oluyorum cougulasyon paneline bakıyo aptt 11-12 pt normal çıkıyo. 10 un altına düşmemeli diyo .

Kuzum canım gözlerim dolu okudum hatta antakyadaki dr me de yolladım bu mesajı faceden o gün seni sormuştu hep anlatıyordum seni ona:))

yazanlardan allah razı olsun ağlamaktan helak oldum dr umu aradım sakın gitme hastaneye dedi yanlış bişey yaparlar emeklerimiz boşa gîder dedi ben vajinal muayene bile yapmıyorum dedi .1saat sonra tekrar ara yumuşamazsa dedi .ağrın yok akıntın yok kasılma değildir yarın bana gel dedi .öpüyorum hepinizi .ayrıca yumuşadı karnım şimdi

Pasam beni hep aglatiyorsun ya ne derin yara nasil zor bir sinanma...
Bende doluyum bu ara hamile kalamiyorum marttan beridir heralde asilama yaptircaz bu ay ama asilama erkek faktorunde faydaliymis galiba bizde sorun bende sadece... Takip yapildi klomenle ama olmuyor yaaa ben artik hamile bile kalamiyooom.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…