Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Bu arada 11 yıl önce plesantadan örnek alan dr bu dr n se güven bence bu dr ye. Burada proflar bile gördük bunu akıl edemeyen...
bu dr um çok iyidir ameliyatları bebekleri teşhisleri hep doğru çıkar yaşlı eski dr .modern tıbbı takip ettiğini düşünüyorum .birde kızımı dünyaya getiren dr bu .
bi önceki kaybımda emekli olmuştu ben dr dr gezmiştim perişan olmuştum yinede kaybettim bi suprax vermeye ödü koptu o zaman prof ların ...
bu alfasilini veriyo ayda bir kür ..bebeğim allahıma emanet .kızdada preparlar antibiyotikler içtim içtim valla maşallah çok akıllı ve sağlıklı .babası kızınca hep prepardan :))) diyo
bakalım allah nasip ederse bu oğlan nasıl olcak ?? oğlum fln diyemiyorum kızım da kızım kuzum kuzuşum alışmışım yaaa :)))

çok mutluyum,inan kelimelerle anlatamam..

Ayşenaz la birlikte uzun mutlu sağlıklı bir ömür diliyorum size..
Eşini de seni de tebrik ediyorum..

sibelcim canım kilo kısmına canın cok sıkılmıs ama bakma sen arkadasım 20 degil 10 kg versen yeter..
hem hamile kalman kolaylasır hem de hamilelkte rahat edersin..
2-2,5 ayda rahatlıkla verirsin canım..vitaminlerini de iç aksatma..
en yakın zamanda başka bi doktor bulmalıyım o zaman uff ufff ne zor bu işler öyle gerginimki anlatamam
sibel bence ünv hastanesine git..
ben de önce 7haftalık bir kaybım bir de 23 haftalık erken dogumum var herseyime bakılsın demiştim..
rahimden parca alıp patalojiye yolladılar,bendeki kan pıhtılaşmasına baktılar genetik bölümüne gönderip,ayrıca kandaki enfeksiyon ve hormon düzenim için çok detaylı labaratuardan tahlil istediler..çok memnun kalmıstım
sen de anlat derdini arkadasım kocaeli ünvde normal genc doktorlar baktı stajyer gibi genclerdi hatta ama ayrıntılı incelediler beni
iyi ki varsınız chnb sen ve metal bizim olmazsa olmazımızsınız
Kızlar dün nst de sancı çıkmış feryalin. 35 artı 2 de 3450 gram doğmuş Ayşenazımız...

çok güzelll çok

kızlar ben ufaklıgın tekmelerini cok asagıda hissetmeye basladim bugun, sanki ayakları ile dikişi tekmeleyip duruyor..Oncden karnımı tekmelerdi, simdi dikisi:-(

elevit neden ya ?? folbiol fln verilir.eleviti içirmiyo bana dr um kilo alırsın diyo artı vitaminlere inanmıyorum ben diyo
sadece demir magnezyum veriyo
elevitle veremezsin dahada alırsın bence

Bu arada bir arkadaş yazmıştı elevitin içinde domuzla ilgili bir şey vardı firma da doğrulamış. Ben de kullandım epey tıbbı olark da olsa hoşuma gitmedi duyunca ama(

ben de doğurayım kaçmıcam söz
ewet öğretmenim hatta 3 gün önce alan değişikliği yaptım bıranşıma geçtim raporlu halimle hayırlısı olsun

Maşallah sana. Kaçma tabi:))

Varsın öyle olsun dr n. Ben tuttum senin dr ni:))

Sağ ol canım benim...

kızlar ben ufaklıgın tekmelerini cok asagıda hissetmeye basladim bugun, sanki ayakları ile dikişi tekmeleyip duruyor..Oncden karnımı tekmelerdi, simdi dikisi:-(

Ben de o haftalarda aşağıda hissetmiştim epey sanırım alan daraldığı için öyle oluyor...

Canim hic panik yapma benimde oyleydi ama hicbi sorun yok dedi doktorum ve hala oyle.. Sanki alt tarafimi kurcaliyo gibi ama alistim,canin yanmiyo dimi :) bi huylanma oluyo gidiklanir gibi.. Dert etme normal..

Dr güvenmek gibi yok. Gerekli önlemleri alan titiz Dr bende çok takdir ediyorum.
Canım benim sende burayı hiç ihmal etmiyorsun. Seviyorum seni komşum.

Bu haftalarda baskı hissi oluyor canım. Ayrıca bebeğin hareketleri ve kasılmslar daha şiddetli hatta acı verici olabiliyor.
Çok daha rahatsız eder ve devam ederse Dr ara istersen canım.

Merhaba kızlar herkese selam,
Bu ara girip bakamadım, Feryal arkadaşımızın gözü aydın olsun, Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin. Darısı bekleyen arkadaşlara aylı günlü olsun inşallah.
Diğer darısı da benim gibi önce hamile kalmak isteyenlere tabi.
28 Kasımda başladığım iğnelerimle zor bi yumurtlama döneminden sonra 26 aralıkta aşılamamı oldum. Şaka gibi tam 26 gün sürdü. Tek bir yumurta büyümüştü çatlama iğnesinden önce ve başka varmıydı artık biz göremedik (doktorcuğumla). Pazartesi öğlen 1 gibi oldum aşılamamı. Eve geldiğimden beri ne bir dinlenme ne yatak maalesef dikkat edemedim. Allah a emanetiz. Sonuç nolursa hayırlısı olsun hakkımda. Ailem vardı tedavi sürecinde aşılama yapılınca daha fazla durduramadık memlekete döndüler. Bu arada eğer pozitif sonuç alırsam beni düşüncelere daldıran konu bu 9 ayık süreçte tek başıma ne yaparım. Üstüne iki gündürde bir grip oldum dayanamadım iki tane aferin içtim .. Doktor olursa eğer serklaj konusunda kararlı ama detaylı bir görüşme yapmadık bakalım . 6 Aralık test günüm şayet öncesinde bir şey olmazsa...

Biri benide facebook a eklesin özelden rica da ettim ama kim ilgileniyor kızlar..?

canım hayat bize hep guzel mesguliyetler versin..:)
artık iki çocuklu bir annesin, kolay değildir ama saglıklı keyifli buyusunler insallah sen Allahın izniyle en guzel şekilde başarırsın..
Annen gidincede tabi ayrı zorlanmışsındır.. sende akşamları babayı yor..:))

Günaydın... Feryal Ayşenazını kucaklamış ne mutlu, rabbim hiç ayırmasın. Darısı da isteyen herkese olsun.
canım ben 27+2 yim daha ben yukarıda hareket pek hissedemiyorum genelde göbek deliği hizası ya da altı. günde 5-10 seferde alta doğru vuruyor, hatta ozaman daha çok sıkışıyorum.
eleviti kessem mi ki o zaman ayyy akıl karmaşası yaşıyorum valla

Benim doktorumda elevit vermiyor gereksiz vitamin yüklemesi olarak görüyor.

Metal...Canım ben tesekkür ederim.. amin, insallah hakkımızda en hayırlısı ne ıse onu yasatsın rabbim.

Chnb...Canım sehirler merkez ilçelere ayrıldı ayrılıyor o yuzden atasehir yazıyor.. yani istanbulun neresinde hangi mahallesinde dogarsa dogsun mutlak baglı oldugu bir ilçe oluyor.. onun dogdugu heryer guzeldir, oyy yerim ben onu, opüyorum cok ardamı:))

kusuruma bakmayın biraz rotarlı oldu cevabım, farkedemiyorum bazen gecmiş yazıları..

Facede yer alan gizli grubumuza katilmak isteyenler..

Facede yer alan grubumuza katilmak isteyenler oluyor, elbette yardimci olmak isterim. bana yada grubumuza uye olan herhangi bir arkadasımıza ozelden facede bulunan profilinizin linkini atinız, arkadas olarak ekledikten sonra gruba eklemek icin davet edilirsiniz.. gruba uye olan herkes katılım için yardımcı olabilmekte, siz yeterki samimi bir sekilde katılmak isteyin mutlaka yardım eden bir arkadasımız olacaktır size..

Baglanmak daha dogrusu takip etmek burdan cok daha kolay oldugu icin facedeki grubumuz burdan daha aktif. Sizler icin yararli olacagina eminim ama lutfen burayida ihmal etmeyin yeni gelen arkadaslara yardimci olabilmek icin buranin guncel olmasida cok onemli..

Belirtmeliyimki facedeki grubumuzun adı ve paylasimlari GİZLİDİR. Gruba dahil oldugunuzda, size ekli olan arkadaslarinizin sosyal cevrenizin paylaşımları gorecegini dusunup endiselenmeyin. Boyle birseyin olması mumkun değil ve gızlı olmasaydı acık soylemelıyımkı bende yer almazdım.. Yani dedigim gibi grubun adıda ve paylasimlarıda gizli, sadece gruba uye olanlar gorebilmekte.

Fakat mutlaka bilinmesi gereken facede grubumuzda bulunan herkes gercek kimlikleriyle yer almakta ve bu yuzden genel olarak cogunluk bu konuda hassasiyet gosterilmesinden yana.. Burdaki gibi gizli kullanici adi kullanilmamakta. Herkes sahte olmayan kişisel face hesaplariyla yer almakta ve bu yuzden lutfen gercek kimliklerinizle yer almak isteyiniz.. Kader arkadaslariyiz diyoruz ve bu yuzden butun samimiyetimizle birlikteyiz, katilinca beni daha iyi anlayacaginiza eminim.. sevgiler..

**face grubumuzun gizliliği hakkında daha acık bir ıfade ise..
face grubumuz "gizli" gruptur. "paylaşımlar" gizli oldugu gibi "adıda" gizli..
grubun adının gizli olması: facede grubun adını aratsanızda bulamazsınız, bunu sadece uyeler görebilmekte. dolayısıyla size ekli olan arkadaslarınızın sosyal cevrenizin görmesi MUMKUN DEĞİL..
adı gizli olmasa adını buaraya yazarız, kişi bulur ve katılmak için kendi katılım talebinde bulunur..
dolayısıyla katılım için mutlak gruba uye bir kişinin sizi davetiyle, yonetici onayıyla olmakta..

"ayrıca tekrar tekrar belirtmeliyimki lutfen sahte face hesaplarıyla katılım talebinde bulunmayınız, bizler kader arkadasları olarak butun samimiyetimizle ordayız.."

Kızlar bu hafta kontrolüm var dikişten sonra ilk kontrolüm olcak Dr dikişi kontrol eder değil mi ederse nasıl eder yani ultrason cihazı ile mi yoksa vajinal muayene mi olur Dr m erkek biraz tedirginlik yaşıyorum dikiş atılırken uyuduğum için rahattım😊

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…