Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
kızlar 2 gün önce bi akrabam 7 aylık doğum yaptı cerrahpasada yattı bi hafta.orda biriyle tanışmışş kız dikişliymiş ve erken doğum yapmış 5-6 gün önce.çocuğu küvezdeymiş.bu arkadaş hamilelikten önce kalçasına yapılan iğne yüzünden enfeksiyon kapmış ve kalçasının bir kısmını enfeksiyondan temizlemek için almışlar.hatırladığım kadarıyla burdan bi arkadaş bu hikayesinden bahsetmişti burda yada facede hatırlayanınız varmı

Ay Allah korusun.. Onumuzu temiz tutcaz diye popomuzdan mikrop kapmayalimmm.. Benim arkadasim yapiyo ignemi,guzelce temizce valla bol kolonya kullaniyorum.. Yara bile olmadi.. Allah korusun

Sağol canim Antalyada yaşıyorum dikiş için vitale hastanesi ali fuat sengor u önerdiler muayene için gideceğim inşallah güzel sonuçlar alırız listeye de bakacağım

Allah razı olsun canim. Doktor randevumuz 13 ocakta o zaman bakıp serklaj gününe karar verecek şimdiki gittiğim doktor çok iyi ama ameliyat konusunda tecrübeli değil o yüzden Ali fuat sengore gidip amelitatimin orada olmasını istiyorum rabbim evlatlarımızla sinamasin o iyi olsun da onun sağlığı için gerekli her muayeneyi olurum ihmal etmem Allah izin verdiği sürece

Duyaydın canım sen nerelerdesin yaaaaa geçen gün fark ettim facede hiç yazmıyorsun sonra baktım facede yoksun 😞😞 bişey mi oldu geri gel lütfen cnm 🙏🙏
Bi süreliğine facebooktan uzak kalma kararı aldım ve bunun bana iyi geldiğini fark ettim,oğluma daha çok zaman ayırıyorum hem de kadınlar kulübüne az da olsa uğrayabiliyorum regretecim iyiyim yani bi sorun yok,beni merak etmiş olman çok hoşuma gitti,teşekkür ederim

Sağol canim Antalyada yaşıyorum dikiş için vitale hastanesi ali fuat sengor u önerdiler muayene için gideceğim inşallah güzel sonuçlar alırız listeye de bakacağım

Cleksan kullanman iyi. Ali Fuat Şengör duymuşsundur sanırım 5 sene kadar önce yılın tıp dr si seçilmiş. Burada da crameren arkadaşımızın serklajını yapmıştı başarılı bir dr olduğunu okuduk teşhislerinde de başarılıydı. İnşallah güzel olsun her şey... Gelişmeleri mutlaka yaz...

Buraya yazmana çok sevindim burasının bizim için önemi büyük profil resmini görünce çok hoşuma gitti eski günler geldi aklıma...

arkadaşlar yine yardımınıza ve tecrübelerinize ihtiyacım var. zor elde ettiğim bir gebeliğin 11. haftasındayım. doktorum çok gerek görmüyor hatta dikiş yapılması için kararı bana bırakıyordu. bu durum canımı sıkınca başka bir doktora daha gittim. dikiş yapılmasını da istememin nedeni rahim filminde çıkmıştı. neyse diğer doktor sınırın biraz altında dedi ölçüm yaptıktan sonra. yapalım dikişi riske atmayalım dedi. sizce lokal mi genel mi yaptırmalıyım? ben biraz panik olduğum için genel istiyorum, ama genel olunca risk artıyor mu? bir de bu işlem 13. hafta gibi yapılacak, sonrasında ne gibi tehlikeleri var bilmiyorum ve desteğinize çok ihtiyaç duyuyorum. lütfen cevap verin.

Canım öncelikle genel anesteziden korkma Allahın izniyle bir şey olmaz. Çoğumuz genel olduk. Dikişinden sonra genelde yat ben doktor tavsiyem üzerine wc hariç hep yatıyorum. Progestan ya da pruloton iğne mutlaka kullan. wc sonrası sirkeli su kullan. Kanda CRP baktır ayda bir kez idrar testinide ihmal etme. Bol su iç en az 3lt. wc için çok sıkışma. Aklıma gelenler bunlar İnş hakkınızda hayırlısı olur.

Arkadaşım merhaba benim iki bebeğim kaybım var karnımda öldüler doktor gebeliğimde serklaj tavsiye etti. sirkeli su olayını birkaç kez okudum aslında ama anlamadım ne için ve nasıl kullanıyoruz .zamanını almazsam anlatırmısın çünkü wc de kullanın diyorlar ya merak ettim çünkü serklaj yaptırırsam nasıl kullanacağımı bilmiyorum...

SerklaJ sonrası vajinal enfeksiyona bir çeşit önlem için Wc sonrası yarım Lt suya 4-5 damla elma şirkesi koyup onunla yıkadı bir çok arkadaş.
Yanlız ben ve benim bir kaç arkadaş cilt yapımız çok hassas olduğu için kullanamadık.

Son düzenleme:
Regrete...guzel haberlerini bekliyorum canm. dualarimdasinn

Mmery.....canım bizim kuzucuk merak edelim diye pek ugrastirdi kendini gostermemek icin. Haftasonu detaylı muaynemiz var sanırım belli olur.. tahminlerde sebin gibi genelde:)) rabbim hayırlısıyla saglikla versin inşallah. .

Duyaydın....Canm gunlerdir goremeyince gecengun mesaj yazacaktim fakat hesabini dondurmussun sanirim.. iyi ol yeterki ama ozluyoruz seni.. ve tecrubelerinede hepimizin ihtiyaci oluyor bilesin..:)

Merhabalar çok geçmiş olsu kayıplarınız için. Bebekleriniz karnınızda öldü yazmışsınız bunun nedenini neden ray olarak düşündü dr niz pıhtılaşma testi yaptı mı bundan da olabilir...

Ben de bugün Femicail aradım. Biliyorsunuz benim serklajım laparoskopikti ve doğumda kanama nedeniyle alınamadı. Ben eskiden 6 gün adet olurdum şimdi aktif dönem bitince lekelerle10 u geçiyor. Acaba serklajdan mı diye sordum ya da amh değerim 2 yıl önce 0.3 tü. menopoza mı gireceğim diye. Derya Hemşire yarın soracakmış Arda bey ameliyattaymış... Perşembeye de buradan birdr ye gideceğim olmazsa...

Duyaydın merhaba canım
Bende buraya girememenin sıkıntısını yaşıyorum, hafızam bazı arkadaşlarım gibi iyi değil hikayeleri nickleri unutuyorum ( çok faydam olamıyor gibi geliyor

Ama manevi olarak ya da bana birşey sorulursa cevaplamak adına burda olmam gerekiyor gibi geliyor olamayınca üzülüyorum

Çok garip bir doktor böyle bir kararı nasıl hastaya bırakır 😳😳

Doktoru değiştirmen iyi olmuş, bazen gereksiz yere dikiş atılması da bebeği riske atıyor , umarım doğru karar vermiştir doktorun, sen ne hissediyorsun içine sindi mi

Regtete canım inşallah bebiş seni fazla bekletmez , dualarımdasın

Birçok yeni arkadaş gelmiş, hepsine kayıplarından ötürü başsağlığı dilerim , hamile olanlar inşallah bebeklerine sağ salim kavuşur , bebek isteyenler de tez zamanda hamile kalır inşallah

Feryalcim seni tebrik etme şansım olmadı , Ayşe Nazımız ömürlü olsun inşallah

Ekimo1 arkadaşım chnb arkadaşımızın dediği gibi rahim ağzı yetmezliğinden çok pıhtılaşma düşündürüyor insanı

Kaç haftalıktı bebekler ??

Chnb canım çok uzun değil mi 10 gün? Dikişin sonradan alınma ihtimali yok mu acaba?

Ay ali fuat sengor hakkında böyle iyi şeyler duydukça içim ferahliyor randevu için gün sayiyoruz bakalım 13 ocakta neler olacak:18:

Canım bizim burayı terk etme hakkımız var. Topik kurucusu olarak arada ce demen lazım senin 10 yıl sonra bile:

Ay ali fuat sengor hakkında böyle iyi şeyler duydukça içim ferahliyor randevu için gün sayiyoruz bakalım 13 ocakta neler olacak:18:

Sanırım vajinal alınamaz o zaman sanırım cleksandan dolayı kanama durmadı alınamadı. Yine sanırım diyorum sezaryen gibi ya da laparoskopik bir operasyonla alınabilir... Ama korkuyorum aslında orada zarar vermez mi ip ne bileyim kanser filan allah korusun. Enfeksiyon yapmaz dedi buradaki dr m. Dikiş yukarıda diye... Bir de bazı günler sanırım rahim geriliyor o zaman dikişi hissediyorum his olarak gerginlik oluyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…