Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
edacım çok güzel değilmi o stresli günlerden bu günlere gelmek

benim doğum günümde 1 mayıs senin bebişte benimle aynı gün doğacak inş hayırlısıyla

aynı burçtan oluyoruz

evet edacım sona yaklaştık
benimkinin de herşeyi hazır
bi hanımefendiyi bekliyoruz işte
ama ben hala inanamıyorum
bikaç gün sonra bebeğim yanımda kucağımda olacak
hala hayal gibi
rabbim herkese nasib etsin inşallah

dr rahim ağzı uzunluğunu 9 mm ölçtü.kızım kafasını çok yaslamış...serklaj ipi de artık fazla koruyamayacak gibiymiş...ciğer geliştirici iğneyi oldum..cumartesi de vurdurayım evde diyorum..banyo bile yapmıcam uzun süre..

SEVGİLİ ayşe yalnış yazmadın dimi 9 mm yani benim ölçüm 2.5 cm senin 9 mm öylemi peki kısaldığı içinmi böyle dedi dr.
bana başka bir tüp bebek dr u kısalsada bir şey olmaz dikiş varsa sadece sancı olmasın demişti.merak ettim
sen bencede maden öyle kalkmadan yat canım allaha emanet ol .işallah güzel olucak

inşallah sağlıcakla kavuşacaksınız canım allahım bzilerede nasip etsin inşallah canım
canım hiç kalkmadan yat ilaçlarını iç sancın olmadığı sürece duracaklar merak etme bol bol suyunu iç vc içinde plastik sürgüler var be halan onlardan kullanıyorum küçük tuvaletimi kayınvalidem altıma sürüyor sürgüyü yapıyorum yataktan hiç kalkmıyorum bir tek günde 1 defa büyük wc için kalkıyorum sende öyle yap tatlım durabildiği kadar dursunlar inşallah rabbim yardımcımız olsun hepimizin bebeklerimizi bizlere bağaşlasın canım morelinide yüksek tut canım

ayyy ne güzel o son 5 gün hiç geçmez herhalde bizlerde senin kadar heyecanlıyız canım alllahım bugünleri gösterdi ya hamd olsun darısı hepimizin başına inşallah sen yinede fazla yorma kendini canım vucud alışkınn değil sıkıntı olmasın sana canım birde sezeryanı hangi hafada kaç günlük olmuş olacaksın canım

yani 0,9 cm..1 cm den 1 mm kısa..

dr. bu akşam üstü olan muaynede her an doğurabilirsiniz, hep yatın günde 4 nidilat alın dedi...1 gün ile kar dedi...:çok üzgünüm: bebeklerin gelişimi sağlığı iyi dedi......

Ayşe banada aynısını dediler kontrollerde arahim ağzı daha kısalıyor ve kasılmalarım artıyordu dr heran doğurabilirsin diyordu en fazla 30. haftada doğurabileceğimi düşünüyordu. 28. haftayı görebilecekmiyim dediğimde sadece inşallah allaha kaldı işimiz diyordu. Yataktan çıkmamak şöyle dursun kıpırdamayacaksın bile dediler.

Onların dediğini yaparak bu haftalara geldim sabret moralini bozma sende daha çok uzun haftalar göreceksin bak 28 olmak üzeresin bile bu haftayı atlatınca günler daha çabuk geçecek

Ayşecim bu arada fazla oturmada yürümeye göre daha iyi bir şey gibi gelsede bizim durumumudaki hastalar için yetmiyor bol su içip soluna yat

Bende dün çok bunaldım eşimle dışarı çıktım arabayla gittik sahilde bir çay içip geldik eve zor attım kendimi hemen kahverengi kanamam oldu kimseye söylemedim takip ettim hemen yatıp suya sarıldım daha gelmedi allahtan ama çok kötü bir gece geçirdim karnım komple taş gibi olmuştu sanki içerden çok büyülk bir basınç vardı şimdi daha iyiyim

canım ya geçmiş olsun sabretmelisin canım en azından 35 i tamamlamalısın kuveze girmeyebilir ozaman bebeğin yüzdün yüzdün kuyruğuna geldin bunca zaman dayandın az daha sık dişini lütfen sakın bir daha kalkma canım çok zor oluyor farkındayım aynı şeyleri yaşıyoruz ama bebeğime adım adım yaklaştığımızı düşünerek rahatlıyorum ona kavuşmak için dişimizi biraz daha sıkmalıyız canım senin hele azcık kaldı artık bizimde allaha şükür yavaş yavaş geliyoruz sona doğru HEPİMİZ ALLAHA EMANETİZ

çok haklsın sürekli yatınca insanın her şeyi bozuluyor.ama az kalmış
dayan annesi biraz daha

desteğiniz için sağolun kızlar

bugün dr a gittim progestron ve magnezyumlarımı yazdırmak için benim yakınımdaki devlet hastanesine daha önce bir kaç kez de orda ilaçlarımı yazdırmıştım

bu dr u ilk kez gördüm hiç bir ilacımı yazmadı aksine kullandığım ilaçalrın hiçbir işe yaramadığını bebek doğarsa doğar bunların faydası yok dedi progestron bebekte kıllanma yapıyormuş magnezyumda bebekte gevşeklik yapıyormuş ne demekse 33. haftaya gelmişsin doğur dedi bana düşünebiliyormusunuz doğsada yaşarmış o bir dr olarak dahada geciktireceği yerde

adama peki be 20. haftamda gelseydim bu sorunla siz bana hiçmi bişey yapmayacaktınız hiçmi bir tedavi önermeyecektiniz dedim bana yapmazdım doğum olacaksa olur hiç bişey engel değil dedi

saçmalamış bence o dr.
zaten hep böyle olursa her şekilde olur olmazsa yapacak bişey yok diyen çok bilmiş doktorların yüzünden kaybettim ben 2 bebeğimi de
olmazsa olmaz tamam allahın bileceği iş
ama tedbir kuldan takdir allahtan
biz her türlü önlemimizi alalım da olmazsa yine elimden geleni yaptım olmadı deriz
neyse sinirlendim ben döküldüm öyle
sen kendine iyi bak canım dr una güveniyorsan onun ne dediği önemli zaten

mumidihabacım boğa burcu olucak
özellikleriini bilmiyorum
koçtan kurtuldum ya
koçlarla anlaşamıyorum

0.9mm dikişten sonraysa sorun yoktur bence
benimde 26 dsan beri bu durumda

doğum 39+0 da olucak arkadaşım

bircancım cuma değilmiydi ya dikişin alınması

zeyhat sabret canım ya
riske atma

zeyhatcim ben de bir ay kadar once densiz bir doktor yuzunden cok sikintili gunler yasamistim,bana da kullandigin hic bi seyin faydasi yok,serklaj da gereksizmis,sen erken doguma mahkumsun falan filan...nerdeyse aglayarak ciktim yanindan.Gecen hafta is arkadaslarim geldi ziyaretime,tesaduf onlardan birine de ayni doktor 4 aylik gebe iken sen bu cocugu doguramazsin hemen aldir demis,hatta baski kurmush aldirmasi icin,arkadas onun ismini soyledigimde sakin sakin soylediklerine kulak asma,mumkunse de bi daha onun yanina gitme dedi.Biz zaten durumumuz dolayisi ile sikintili durumdayiz ve psikolojimiz bozuk bi de boyle doktorlar tuz biber oluyor.Moralini bozma,sen once Allahin izni sonra aldigin ilaclarin yardimi ve kendi ozverin ile bu gunlere geldin,mumkunse baska yerde yazdir ilaclarini.Magnezyum hemen hemen butun hamilelerde kullaniliyo kramp vs icin,bizim durumdakiler icin de rahimi sikilastirmak ve kasilmalari onlemek icin sart,gevseklik de ne demek acaba,o doktorun kendisi biraz gevsemis bence.Kullandigin diger ilaclarin ne icin oldugunu tam olarak bilemiycem ama faydalarinin yaninda bebekte killanma da yapiyorsa bile hayati onemi olan bir durum degil.Hic hic sikma canini,yakinda melegine kavusacaksin Allahin izniyle.Bu arada gecen gun esimle cay icmeye gittim demissin,az oldugu muddetce bir zarari olur mu bilemem ama genelde cay kahve ve cikolata kasilmalari tetikler diye biliyorum,istersen az biraz daha uzak dur canim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…