Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
maşallah 2. 3. bebek düşünenlere
ben kızımda evde yalnızdım pis temiz önemsemiyodum yemek aramıyodum ne olursa yiyordum yemiyodum hatta 10 kilo aldım toplam .
çok sıkıntı yaşamadım .
şimdi kızım 10 yaşında maddi durumumuz iyi olduğu halde çok zorlanıyorum .ewe gelen temizlikçi ,hazır yemekler ,kızla ilgilenemediğimden özel ders parası ....çok zorluyo
ve ben çok gezen tozan eğlenen biriyim ewde yatması çok zor eskisi gibi gelen giden de olmuyo artık
çıkalım diye arayan yok gel diyen yok artık .çok yakın arkadaşlarım geliyo ama rahatsız etmeyelim ayakta kalma diye sınırlı
aslında çok çok zorlanıyorum öyle böyle değil
her an bişey olcak kaygısı ,her an diken üstünde olmak ta cabası ...
annem kardeşimin bebeğine bakıyo kardeşim ücretsiz izin bile alamadı zaten onun durumu da belli 21.haftadayız şimdi
kızım yalvara yakara ağlaya ağlaya bu bebeği istemeseydi ben yapmazdım sanırım ama kader gerçi herşey Allahtan
hepinize selamlar

Chnb cnm kalabalık Aile fikri beni hep cezbeder zira tek çocuğum başta çok ara vermeden belki olurdu . Yeliiz söylediklerinde kendimi gördüm evde bur çocuk ray olunca zorluyor maalesef özellikleokokul çağında

canım ben de senin gibi oldu bebekte kalp atışı vardı ama testlerim yapıldı az da olsa pıhtılaşmam varmış.ve doktorum bu gebelkte hep yatacağım hareketsiz olacağım için düşük doz iğnenin vurulması gerektiğini söledi.
sokmuyacaksın canım bebeğim hassas doktorları izin vermedi diyeceksin..
pasam grip çok salgın aksam haberlerde izledim kötü huyluymuş hemde..aman dikkat miniğine..
canım benim esimden kan almadı fakülte ama sen öncesinde bir doktora gidip neler yaptırman gerektiğini soracağın zaman bu ayrıntıyı atlama..eşinden de kromozom anomalisine bakılır sanırım
((( çok üzüldüm çok
hersey çok güzel olucak canım kankişimmm

aminnnn yelizcim..ne güzel ayrıntılı anlatmıssın

Son düzenleme:
Paşam bizimde az kaldı 2 ay dolacak. Kv görümcemler 2 kere geldi. Sadece uzaktan baktılar. İki kere de arkadaş geldi odadan çıkarmadım. Sadece geçen kv geldi baktım çok hevesli gazını çıkar al hadi dedim. Oğlum daha dün kucağına aldı. Oda sadece uzaktan eline dokundu şimdiye kadar . Ve doktor kontrolü dışında hiçbir yere gitmedim. Özellikle çocuklardan uzak tutacaksın . Bulaşıcı Hastalıkları onlar taşıyor. Ellerini sürekli yıka. Evi hergün havalandır. Evi hep aynı ısıda tut. Başını ve ayaklarını sıcak tut. Bunlar benden sana tavsiye. :)

14+5 te serklaj oldum ben,öncekinde kesem dışarı fırlamıştı diyabetim olduğu için enfeksiyon korkusuna acil serklaj yapılamamıştı,bunda da diyabetm var diye yapmak istemeyen dr ler oldu erol bey risktir ama yapmalıyız dedi ve çok şükür kucağıma alabildim

sutanesicanım iyi haberlerine çok seviniyorum,o plasenta yukarı çıkmayacak da ne yapacak :) herşey iyi gidecek hep böyle inşallah

Kesinlikle katılıyorum.
Paşam.
Tam grip mevsimindeyiz. Gr gr aldığı kiloları bi hasta olursa Allah korusun verir demişti Dr
Benim büyük oğlum tam 3 ay kimse yanına yaklaşmadı. Tüm akrabalara haber gitti kimse gelmek dahi istemedi. Çok yakınlarım eğer hasta değilse geldiler onlarla ben hiç öpüşmedim tokalaşmadım bebeği de bağzısı kapıda. Baktı bağzısı hiç görmedi. Dr dışında ilk oturmaya abimlerde tam 7 aylık ken gitti. Küçük dede o kadar sıkı olmasıda aynısı oldu. Şimdi biri 7 yaşında biri 11 aylık hala evime gripli misafir gelmez. Ben. Birine gideceğim zaman açar sorarım müsait misiniz nasılsın bebek geçecek diye. Bende gitmem iki aydır soğuk algınlığım gelip gidiyor Hasan Basri beslerden altın açarken maske takıyorum. Komşum ev aldı oğlu ameliyat oldu sırf evde çocuk var diye oda pramatüre doğmuştu 3 yaşında şimdi gitmedim
Kesinlikle odaya kimseyi sokmayacaksın. Anane teyze dahil kimsenin kucağına vermeyeceksin. Her bebeği kucağına almadan ellerini yıkayacaksın. Malesef en az Mayıs sonuna kadar dikkat et.
Ve alışveriş merkezleri yani avm uzak duracaksın. Özellikle Ekim ve Nisan ayları arasında.
Paşam belki abartıyorlar diyorsun fakat bunları yapmak zorundaydım. Hamd olsun büyük oğlum 1,5 yaşına kadar hiç hastalanmadı.
Buna rağmen erken doğum yüzünden bağışıklık sistemi hep zayıf olduğu için 2-5 yaş arası çok hastalandı.
Allah yar ve yardımcın olsun.

kızlar doğum sonrasında kasık ağrısı çok yaşadınızmı benim 25 gün oldu bugün daha bi çok ağrıyor aynı adet dönemi gibi doktor bi kaç gün ağrınolur dediydi doğumdan sonra benim nerdeyse hiç kesilmedi....doğumdan 15 gün sonra kontrol oldum vajinal usg doktor rahim temiz demişti

erken doğum yapalı 4 ay oldu benim de.. ama doğumdan sonra kasık ağrısı ya da herhangi bir ağrı olmadı..

bende çok çirkin bi akıntı oluyo arada da iltihap diycem ama yanma sızı kaşıntı yok bende pko var normal doğumdan sonra kısmen azalma olabilir demişti doktor acaba minik kistlerimi söküyo die aklıma geliyo çünkü iltihap mantar falan olsa vajinal usg de anlıyolar sanırımm ama merakda etmiyo değilimmm

Bence tekrar Dr git canım enfeksiyon ultrasonla değilde ya alıntının cinsinde anlıyor Dr lar esas vajinal kültür le ortaya çıkıyor.

Bence tekrar Dr git canım enfeksiyon ultrasonla değilde ya alıntının cinsinde anlıyor Dr lar esas vajinal kültür le ortaya çıkıyor.

acile gittim geldim bi serum tamam doktorların mantığı işte...kan idrar hepsi normal çıktı enfeksiyon yada herhangi birşey yokmuş yarın poliklinikte görecekmiş doktor bakalım öğleden sonra randevu var yarın inşallah herşey yolundadırr

Mart anneleri forumunda deneyimlerimizi paylaşırken abmaya sayesinde sizlerin sohpetine ortak olmaya geldim. Şöyle bir en başından bir iki sahfa okudum, neler yaşamışsınız. Ben de benzer sorunlar yaşadım. İnsa hep kendinş tek zannediyor. Halbuki bu acıyı paylaştığında kendisi gibi bir sürü kadının da bunu yaşadığını öğrenior. 2012'de planlı bir biçimde gebe kaldım. Yani ağustoun son haftası yanılmıyorsam 18 hafta 2 günlük gebeydim.
bir sabah uyandık ki yatak su içinde. Hemen hastaneye gittik. Kese tamamen patlamış. Suni sancı verdiler. İKinci günün sonunda kızımı kaybettim. Ği gün boyunca rahim ağzı açılmadı. Dğum yaptıktan sonra plesentayı kürtajla aldılar. Sonradan anlaşıldı ki doğuştan bende rahmi tam ortadan ikiye bölen kalın bir perde (septum) var. Ameliyat için doktor bakarken doğum kontrol hapı ve üstüne prezervatif kullandığımız halde yine hamile kaldım. not düşeyim: inanmayacaksınız ama ilişkiye girdiğim gün bir de ne olur ne olmaz diye ertesi gün hapı kullandmıştım. Cesaretimi topladım. Çok düşündüm. Kürtaj oldum. Aynı şeyii bir daha yaşayamazdım. Sonra yeditepe'den gazi yıldırım' a muayene oldum. Şubatta ameliyat oldum. Ameliyat sonrası gazi yıldırım rahmin bu ameliyat da dahil çok fazla girişim yaşadığından servikal yetmezlik. Olduğunu ve olası bir gebelikte mutlaka dikiş aılması gerektiğini söyledi. Sat 24 mayı. 32 haftalık gebeyim. Yine kendi takip ediyor. 19 haftalık gebeyken pazartesi dikiş atalım dedi. Biz de tamam dedik. Bu kararı üç gün önce cuma günü hepberaber aldık. Muayene sırasında. Ertesi gün kanama şikayeti ile hastaneye kaldırılım. Rahim ağzı açılmaya başlamış 1 cm kadar açılmıştı. hemen acil serklaj atıldı. Ucundan döndüm yani. Bir süre antibiyotik kullandım. Progestan tablet artık son bir aydır kullanmıyorum. Ama belrteyim gebeliğin başından beri aralıksız kllandım. Bu arada söylemeyi unuttum. öncesinde bende bikornat uterus var zannediorduk. farklı darklı kadın doğumcular aynı teşhisi koymuştu. çünkü rahmin üstt duvarı bende kalp şekli gibi aşağı doğru sivri bir biçim alıyordu. ameliyat sonrası doktorum o perde o kadar kalın ve büyüktü ki pardeyialında rahmin üst duvarı düzeldi. perdenin ağırlığından rahim öyle göünüyormuş. ayrıca ikinci gebeliği sonlandırdığın için bravo. zor karar ama aynı şeyi kesinlikle yine yaşayacaktın dedi. içim rahatladı. Benim hikaye böyle işte...
Şimdide bi oğlum olacak heyecan içinde onu bekliyoruz.

Üzülerek söylüyorum ki aramıza hoşgeldin. Seni, yazmaya pek cesaret edemediğim mart 2014 annelerinde okuyordum ama durumunu yeni öğrendim. Serklajlı olduğunu duyunca bu gruba davet ettim. Sende çok şey yaşamışsın inşallah bu sefer her şey çok güzel olur.

Hosgeldin amargi, zor seyler yasamissin ama mutlu sona ulasacaksin insallah.

canım hoş geldin.bendede perde vardı aldırdım.3 kaybım var maalesef.ilkte kalp atışı durdu ikincide 20 haftada rahim açıldı 3 de perdeyi aldırdım ama dr dikiş atmadığı için yine kaybettim.senin dr iyiymişki kayıp yasamamışsın.şimdi dikişliyim 24 haftadayım.Allah hepimizin yavrularını bize bağışlasın

Hoşgeldin aramıza,inşallah oğlunu sağlıkla vaktinde kucağına alırsın,yolun çoğunu bitirmişsin

merhaba arkadaşlar herkes iyidir inş...

demek paşam bugün oğluna kavuşuyor...rabbim hep beraber ailesiyle uzun hayırlı ve mutlu bir ömür nasip etsin...

çok şükür rabbime paşamda bu mutluluğu tattı...darısı diğer arkadaşlara inş...

Arkadaşlar dikişten sonra ilk kontrolümü oldum hiç iyi haberlerle gelmedim dikişte sorun yok ama vajinal varis oluşmuş doğum sonrası yakacakmış 😔vajinal kültür almıştı sonucu iyi değil enfexıa içmeme rağmen bakteri ve mantar var dedi zinnat ve fitil verdi şimdide hayatın boyunca hiç içmediğim kadar antibiyotiği hamileliğimde içmek zorunda kalmakta ayrı bi sinirimi bozuyor ayrıca kanımda pıhtılaşma oranı artmış iğneyi ikiye çıkardı anlıcağınız kızlarım nazlandıkça nazlanıyorlar hayırlısıyla bi doğursaydım Rabbim hepinize kucağınıza aldırmayı nasip etsin

hoşgeldin topicimize canım...zor seyler yasamıssın sen de ama simdi haftan cok güzel maasallah...
eger iznin olursa doktorunu ve seni doktor tavsiyelerimiz listesine almak isterim????

canım gecmiş olsun..vajinal kültür sonucun demek kötü geldi bu kötü ama ilaçlarla kontrol altına alırsın..
burda arkadaslarım nice antibiyotikler ilaçlar içtiler..ama sorun olmadı cok şükür..
kaçıncı haftandasın..ikizlerin vardı dimi..iyi haberlerini bekliyoruz canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…