Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Sag olun kizlar yanitlar icin, uni. Hastanesine gidecegim ara tatilde. Edirne de kayinvalidem var, doktor arkadaslarimizi araya sokup orada butun testleri yaptirmaya calisacagim. Esimin de kan vermesi gerekiyor mu? Onda varsa beni etkiler mi acaba? Ne cok soru var kafamda offf of

Canım dr ler tabiri caizse delillere göre davranıyorlar. Bir erken düşük varsa hiç test bile istemiyorlar şekil A ben. Benim ilki 8 haftalık düşük. 2 de oğlumda 29 artı 4 te 4 cm açılma oldu hastanede yattım sonra yatarak tamamladım. Ama kimse uyarmadı beni. 3. de 25 haftalık canlı doğum 4 gün yaşadı görünürde sorun yoktu böbreklerden vefat etti. Erken doğumdan sonra pıhtılaşma testlerimi fakültede yaptırdım hepsini. Bakarsan benim 38 e ve 25 e getirdiğim canlı doğumlarım var dersin bunda pıhtılaşma yoktur di mi çıktı işte hem de biri protrombin en önemlilerinden. Sonraki geblikte iğne dendi. Hamile kalır kalmaz pıhtılaşma iğnesi kullandım ve buna rağmen yine 8. haftada düşük oldu. Bu sefer İstanbulda Cemil Akgül Hocaya gittim. Düşün sağlıklı çocuğum olduğu halde benden ve eşimden preferik kanda kromozom analizi testi istedi. Ben araştırdım 100 ve 2o bantta bakılıyormuş 100 bant daha güvenilirmiş. 100 bantta baktırdım. Eşimde 46 xy, 47 xyy ve 48 xyy mozaiklik çıktı. Ben bu sefer pgt ile tüp denedim. Olmadı. 2 ay sonra doğal kaldım. Yani hep kaybedeceksin sonra test isteyecek dr. Mantık bu.. Onlar da haklı bu testler maliyetli durup dururken de isteyemezler mantık olarak. Ama senin kaybın var baştan yaptır kafan rahat etsin.

Canım başlatma millete:)) Sakın misafir kabul edemiyoruz de. 3 ay sonra buyurun dr öyle dedi de...

Arda Beye gideceksen bence önce git o testleri ister ona göre yaptırırsın... Çünkü değişik testler isteyebiliyor...

Canım erken doğumu söyleyince 2 düşük yaptım de o zaman yparlar. Eşine de preferik kanda kromozom analizi yaptır sen de yaptır. Sen ayrıca lupus antikoagülan da yaptır. Tabi bunlardan önce bence iyi bir perinatolağa gidip hangi testleri yaptırman gerektiğini sor o listeyle git edirnede yaptır. Ben edirnedeki fakülteyi genel olarak beğeniyordum...

Mesela face gurubundan arkadaş var ilki 8 haftalık kalbi durmuş. 2. si 20 haftalık erken doğum. Bu erken doğumdan sonra pıhtılaşma testlerinde sorun çıkmış. 3. gebeliğinde iğne kullandı. 3. gebeliğinde de maalesef bebekte trizomi 13 çıktı sonlandırıldı( Şimdi ne yapmalı eşi ve kendine preferik kanda kromozom analizi yaptırmalı sorun var mı kendilerinde genetik olarak diye. Yani bir şey yaşayınca dr ler de ona göre test istiyorlar... Ama olan bize oluyor işte(5:

Bir örnek daha. Bu topikte Regrete var onun da 17- 18 haftalık kaybı var. Normalde pıhtılaşma bu hafta olmaz diye düşünülür ya düşük olur erkenden ya da bebeğin kalbi durur. Bbeğin kalbi durmadı. Arda Bey ondan testler istedi. Onda da pıhtılaşma çıktı...

vay bee bilmeyince böyle oluyor demekki. benim gittiğim dr bi daha hamile kalırsan erken dikiş atarız dedi o kadar. ulan sorun varsa dikiş tutarmı yine suyum gelir zaten bana dikiş attı acil olarak. ama açılan açılmıştı. 1 hafta sonra suyum geldi.. işe yaramadı yani.genetik bi sorun varsa onu araştırmak lazım tabi.en azından yaparım testimi oh bişey yokmuş derim. hamile kaldığımda dikiş attırır yatarım dikkat ederim.işte dr var ,dr var...

Çok haklısın bence dikişlede tutmayınca artık şans iyice azalıyor bunları duyunca tereddütlerim iyice artıyor ama ne gelir elden önce DR işinin uzmanı olması gerekiyor sonrada ALLAHA EMANETİZ.:26::26:

Arkadaşım aynı acıları hep yaşadık bilirim senin yazını okudukça hastanedeki o günkü yaşadıklarım aklıma geldi.Ikınma hissi suni sancıdan olabilir benim rahim açılınca artık yapacak birşey yok bebek doğacak deyip suni sancıyla doğum yaptım senin pıhtılaşma varmı diye baktır birde DR sorup başka testlerde isteyebilir seninki karnında ölmüş çünkü bizimkiler canlı rahim açıldığı için doğdu benimki.

Başın sağolsun arkadaşım benimde senin gibi kanamam kesildikten birkaç gün sonra tekrar kanamam oldu acaba parça filanmı kaldı ondanmı diye DR gittim hem tahlil yaptı hemde alttan ultrasonla baktı birşey görünmüyor adet kanaması olabilir dedi iki gün sonra tekrar gittim kanamam azalmıştı tekrar test ve ultrasona baktı birşey görünmüyor dedi ama kanaman çok olursa gel demişti antibiyotik verdi.Sende ne olur ne olmaz bence DR git için rahat etsin.

Cevap yazdığın için teşekkür ederim senin gittiğin DR riskli gebelik DR değilmi Namık demir işinde uzmansa birazda güler yüzlüyse gidebilirim.Sen serklaj için ne kadar para vereceksin bellimi artık biran önce DR işini halletmeliyim.:84::84::84::84::84:

Bende sürekli DR arayışı içindeyim senin hamileliğinde serlaj oldumu serklajda çok önemli bende eğer serklajımı iyi bir DR yaptırırsam sonrada DR içime sinerse devam yoksa sonra başkasına gitmeyi neden düşünmeyeyim birtürlü karar veremedim yaaaaaa.:96::96:

Selam canlar bugun ozgur hocayla randevumuz vardi...24 haftamizdayiz teyzeleri iyiki dikis var dedi doktor...rahim agzi boyunu 3 cm olctu ama bebek dikise kadar dayanmis dedi...yani dikis olmasa allah gostermesin dogacak benim kuzucuk...plesanta yukariya cikmaya baslamis dahada ileriki haftalarda cikar dedi...bebisimde iyiymis popo ustu oturuyordu..akinti olayimada fizyolojik dedi,..bizden haberler bu kadar onumde stresli gececek en az bir 6 haftam daha var...rabbim yardimcim olsun...cok opuyorum sizleri...

Kızlar selamlar :) okuyorum sizleri tek bir teste kadar herseyi yaptırın. Zira doktorum tek sorun ray gibi görünmüyor dedi. Zira ilk doğumum 31 haftada 1200 gr o haftaya göre çok küçük. Bunda da dikiş sağlam aynı haftaya yakın gelişim geriliği sonuç 34 haftada dogum. Sizce ? :)

pıhtılaşma testi yaptıracak arjadaşlar 12 faktörlü test yaptırın
bunlardan herhangi biri bile çıksa tedavisi aynı : heparin türevi kan sulandırıcı iğne....
hamileyken koogulasyon (aptt -pt) paneline bakıp dozunu ayarlıyor dr.öğneğin benim 0.4 ten başladı şu an 0.8 lik kullanıyorum iğne.ve o bile yetmiyo yaştan ve hep yattığımdan çok rahatsızım bu phtılaşma şeker hastalığı gibi sonradan olabiliyo . ilk kaybımdan sonra yaptırdım yoktu o zaman 1500 tl idi .4-5 yıl önce yaptırdım çıktı.şimdi fiyatı 500 tl daha uygun .
gelelim ray a.....
malesef hamile değilken belli olmuyo çogumuzun 35-40 mm
hamileyken 10-11-12 haftalık kısalmaya başlıyo.... çogunun 20-23 kısalıyo hatta hiç kısalmıyo önlem amaçlı serklaj yapılıyo (
bunlar acı çekmeden bilinmiyo .çoğumuzun acıları birden fazla
Allah yardımcımız olsun

Canım ne güzel haberler bunlar...

dr ne dedi bu duruma? 2 sinde de aynı olması tesadüf mü? Yıldırım aynı yere 2 kere düşer mi? İlkinde tam nasıl oldu erken açılman mı oldu sancısız suyun mu gelmişti?

Sancı olmadan suyum geldi cnm. 3. Düşünürsem gelirim dedim :) güldük. 3 . Çocuk biraz zor benim için cnm aman allahtan gelene de birşey denmez tabi ama bu tüp bebek zaten zor yani. Bir de oğlum baya yıpranmış. Benimle hoplayip zıplamak gezmek tozmak istiyor. Şimdi bile kardeşim ne zaman dışarı çıkabilir diye sorup duruyor.

Zorlu hamileliklerden sonra insan alışıyor mu ne hamile olmaya bende de hamileliğe özlem var:)) 3.çocuk neden olmasın? Bir tüp daha denersin sanırım sorun da olmuyor tutuyor hemen? Ben de doğal yoldan çabuk hamile kalıyorum aslında. Ama genetik belimi büküyor yoksa kız olma ihtimali aklımı çelmiyor değil:))

Çok şükür cnm tutuyor. Ama 3 aşılama sonrası :) beni de transfer korkuttu idrara sıkışması berbat bana sonda ile verdiler :) yaş da ilerledi. Çelme aklımı :))) bu arada çok iyi değilim gergin hassas yorgun düşünceli... her ne kadar belli etmesemde :)

Kızlar şu sağlık sigortasını yaptırınca ne gibi faydaları oluyor yani hangi durumlarda para ödenmiyor bir açıklama yapabilirseniz sevinirim birde bu sigorta bir yıl geçerli sanırım fiyatı nekadar özel hastane ve bütün hastaneler içinde hepsini kapsıyormu.

Haklısın onca sıkıntılı dönemden sonra gerginlik doğal. Facede de yazmıştım yazın zaten yattık bir de kış geldi evden çıkamamk ekstra etkiliyor insanı... Ben acayip gaza getiririm:)) Bak Mumunun kanına girdim:) Neden olmasın 1- 2 yıl geçsin bu sefer yakın yaş 2 çocuğun olmuş olur... Eskidenmiş 2 çocuk ideal düşüncesi. Kalabalık aile güzel.

Canım Regrete arkadaşımız görürse yazar sanırım. İstersen gogleden arat rahimağzı yetmezliği regrete özel sağlık sigortası yaz umarım çıkar açıklamaları. 6 ay ya da 1 yıl hamile kalmama şartı arıyor sigortalar. Her hastanede her sigorta geçmiyor düşündüğün dr ve hastaneye göre yaptır küçük şehirde bir dr ye gideceksen de gerek yok bence...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…