Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
kızlar selam yardımcı olursanız sevinirim 11 aralıkta süleyman demirel araştırma hastanesinde doğum olmuştu benimmm dün hastaneden labratuar sonuçlarına baktım neler yapmışar diye sanırım kanda pıhtılaşmaya falan bakılmış benim pt ınr diye bişi var kırmızıyla yazılmış düşük yada yüksek bilmiyorum çünkü parametresi yok bi kaç bişi daha vardı şimdi isimlerini hatırlamıyorum nette baktım kanda pıhtılaşmayla ilgili şeyler çıkıyo ama onlar normal sınırda sadece dediğim gibi pt ınr de sorun var sanırım bu nedir ilk sorumikinci sorum benim kanamam bi kesilip bi geri başladı 2-3 gün sonra adet olmuş olabilir miyim yani bugün kanamam fazlalaştı yoksa loğusa kanaması böyle mi oluyo ben ne zaman regli olurum buda iknci sorumsoru üç ise benim doğumdan bi kaç gün önce sümüksü oğun kıvamlı bi akıntım olmuştu rahim tıkacıdır dedi doktor ama iki gündür yine bu akıntı bolca oluyo enfekte olmuş olabilir miyim yoksa loğusayken akıntılarınız oldumu akıntıya eşlik eden başka bi belirtim yok

Canım bence de fakültede yaptır. Bir protein s bile özelde 80 tl gibi. Çok test var o kadar sanmam olsun ama ihmal etme pıhtılaşma bebeğin tutunamamasına da neden oluyor. Bak Regretede de çıktı 18 haftalıkolmasına rağmen kaybı. Bende de var halbuki 38 getirdiğim iğnesiz gebeliğim olmasına rağmen...

Sağ canım benim...

Sorular çok zormuş... Sanmıyorum adet olduğunu diğerlerini bilmiyorum acaba aptt ve ıgg olmasın?

protronbin zamanı: 10 sn referans değer 9.4-12.5
pt% : 144 -
aptt : 27,9 25,4-38.4
pt ınr :0,87 işte bu son değer kırmızı yazılmış ama referans değeri yok netten baktım ama pek bişi bulamadım arattığım şeylerde hep kanda pıhtılaşmayla ilgili şeyler çıktı

bu tahlillerin dışında hepatit b hepatit c ve hıv testleri yapılmış onlarda negatif tam kan sayımı saat başı yapmışlar hastanede yattığım gün en son 10,5 e kadar düşmüş değerle 12,5 den 6 ocakta başka bi doktora randevu aldım başka ne yapılcaksa yapılsın istiyorum son gittiğim prof sadece rahim boyunu ölçtü ve normal dedi başka ne var ne yok baktırcam

canıminan okurken yutkundum desem yeri sakın zülme canım kardeşim rabbim tez zamanda vericek hepinize ben ona inanıyorum sende inan olurmu

sorulara bak sen kazık yerden sormuşssun kardeşim
chnbenin dedigi gibi diger ikisine cevap verememde akıntıya cevap veririm o nişan akıntısıydı rahim yumuşamaya başladıgında sümüksü bir akıntı oluradete gelince ben 2 oglumdada 40 başı olmuştum 40 çıktıgı gün adet oldum kzımdada 2 ay adet gördüm bu yavrumdada görmedim dahaallah yardımcın olsun

amin canım inşallah demekki loğusa kanaması bi kesilip bi geri başlıyo böyle anladım o zaman

Canım chnb daha iyi bilir ama burada serklaj sonrası çalışanlar oldu ama çoğunluğumuz yattık, yatıyoruz. Hatta serklaj öncesi de yatıyoruz. Bence ki bende öğretmenim okulda hijyen işi zor, ayakta oluyorsun vs vs sıkıntıları olabilir doktorun heyet verirse al bence tabi en güzelini sen bilirsin. Ben serklajlı değil pesserliyim, doktorum pesser öncesi daha doğrusu hunileşme ve kısalma başlamadan yat demedi ama pesser sonrası wc ve yemek hariç yat dedi ben de wc hariç hep yatıyorum. Sirkeli suyu farklı yapan arkadaşlar var ama bana doktorum şu şekilde söyledi kaynamış soğumuş 1,5lt suya 1,5 çorba kaşığı üzüm sirkesi koyup wc sonrası onunla temizleniyorum. (ki bunu okulda yapmak çok zor) hastanede bile wc i kullanınca rahatsız oluyorum ben.

canım bu testler bana ilk hamileliğimi öğrendiğimde yapılmıştı pıhtılaşmanın temel testleri olsa da gerçek pıhtılaşma testleri bunlar değil. (pt ınr ben de 0,98 çıkmış aralık ise 0,82 den başlıyor) gerçek pıhtılaşma testleri genetikte yapılıyor genelde ki onlar şunlar;
Faktör V Leiden
Protrombin
MTHFR C677T
MTHFR A1298C
PAI-1 4g/5g
Protein S
Protein C

bunlara ek yaptıranlarda var bende bunlar var.,,

canım teşekkürler bu testler sadece genetikte mi yapılıyor..devlette yaptırma şansım yok mu ki 6 ocak için randevu almıştım kadın hastalıkları bölümünden

canım teşekkürler bu testler sadece genetikte mi yapılıyor..devlette yaptırma şansım yok mu ki 6 ocak için randevu almıştım kadın hastalıkları bölümünden
Ben Protein S ve C yi kadın doğumda diğerlerini genetikte yaptırdım ve hepsi devlet hastanesi yoksa çok pahalı bu testler.

Sibelsibel38 canım öncelikle kaybın için başın sağolsun ben de üç ay önce 23 haftalık bebeğimi kaybettim.daha çok yeni bu konuda yaşadıklarım.normalde sessiz takipçilerindenim sayfanın ama sana bi yardımım olsun istedim.bu testler malesef devlet hastanesinde yapılmıyor . ya özel bi hastaneye gidip bikaç bin lirayı gözden çıkaracaksın ya da tıp fakültesine gideceksin. ben 40ım çıkar çıkmaz hastane hastane dolaştım ama bişey elde edemedim. araşştırma hastaneleri yeterli testi istemedi bikaç tanesini sadece istedi ben de bir dr. arkadaşımın yardımıyla bütün testlerimi tıp fakultesinde yaptırdım.hala sonuç bekliyorum. sdü tıp fakültesinde çok iyi dr.lar vardır 9 yıl orada yaşadım.yolun açık olsun.Allah kolaylık versin.

arkadaşlar daha önce de yazmıştım size acılarımız aynı fakat yaşadıklarımız farklıydı.. benim bebeğim karnımda ölmüştü 23 haftalıkken ve ölü doğum yapmıştım.peki niye ray grubundayım açıkçası sizi önceleri de okuyup hep dua ederdim şimdi acılar da bir olunca sizi takip eder oldum.bir de daha önce de yazmıştım kızımı kaybetmeden önce serviksim 2,5 e düşmüştü.bu açıkçası beni çok huzursuz ediyor. bir de günlerdir aklıma takılan bir şey var.her gün doğum anını tekrar yaşıyorum sürekli aklımda .aklıma takılansa şu.bana suni sancı verdiler ve tam 13 saat sancı çektim. sürekli ebeler açılma kontrolü yaptı ve açılmamın olmadığını söyledi.sonra bir anda vücudum bilinçsizce ıkınmaya başladı bebek geiyor dedim ama ebeyi inandıramadım çünkü hala odadaydık ve açılmam yoktu.ebe ıkınma bekle deyipgitti.halbuki ben değildim ıkınan.sonra ıkınma hissi yine geldi ve ben bebeğin kafasının çıkmaya başladığını hissettim.eşime seslendim o aanda baktı ve o da gördü.sonrası tekerlekli sandalyeyle iki dk. içinde dogumhaneye giriş ve üç istemsiz ıkınmayla doğum... beni merak ettiğim nasıl hiç açılmam yokken bir anda bebek geldi bu ray belirtisi olabilir mi.sanki doğumu yapan ben değildim de vücudum bebeği atmaya çalışıyor gibiydi...sürekli beynimi kemiriyor her şey sanki o zamanda dondum kaldım...

CANIM BİR FAKÜLTEYE git yaparlar 1 ayı buluyor sonuç gerçi. olsun o kadar para verme bekle. bir de ben baştan preferik kanda kromozom analizi de yaptırma taraftarıyım. ayrıca lupus antikoagülanı da yaptır bağışıklık testi bu... fakülteye 2 düşüğüm var de 8 haftalık bir de bu kaybını de... birinin kalp atışı durdu birinde kese oluşmadı de. çünkü soruyorlarmış yani hikayeni bul:))

Tekrar başın sağ olsun. yeni gebeliğinde rahim ağzını da sürekli takip ettir pıhtılaşman var sanırım kalp durması bundan ya da bebekteki genetik sorundan olmuş olabilir bebeğe genetik yapıldı mı yapılmadysa eşin ve sen preferik kanda kromozom analizi yaptır...

abmaya yazmış testleri canım bir de homosistein istiyor arda bey mesela.

ben de bunları yaptırdım...

Paşam nasılsın, oglusun nasıl? Bir suredir forma giremedim, merak ettim sizi..
allah razı olsun kardeşim beni düşündügün için inan 12 günde evi anca temizleidm az daha kalsaymış ev devleti arayıcaktım gelin çöp evvar burda dicektimbebege sabah akşam geliyourm ev işi çamaşır rutin işler inan çok yoruyor beni:18::18:allah şükür evimi dip köşe temizleidm küçük adamım artık gelebilir pazar günü hastaneye yatıcam bebegimle brilikte olucam pazartesi allahtan brişey olmazsa bebegimle öylen eve gelicem işşallahallahım olmayanlarada tatırsın işşallah bu duyguyu çok ozr amam benim gibi degil 40 haftalar gösstersinişşallah
paşam bir de sorum olcakti, sormayı unutmusum, sen dogumu atasehir memorial da mi yapmiştin, memnun kaldin mi ordan?
vallahi çok memnun kaldım allah var çok gzüel ilgilendilerde parasından memnunmuyum bilemeidm yanekendi annem olmasaydı kaynanam biraz zor çıkardım kredi çekti anacım öyle çıktık ordan hastane çok pahalı haberin olsun bakımları çok iyi hemşireleri çok cicitavsiye ederim amam paran varsa eger yoksa hiç düşünme yojksa benim gibi çok üzülürsün ben bu bebegi ne zorluklarla aldım evladıme daha 1 takım aldımparamla hiç birşey alamadım malesef beşşigi banyo seti lazım almam lazım yarın eşimle bakıcaz artık hastaneyeden 2300 para istediler şimdiki yattıgı hastaneye halamdan borç alıcaktık oda yattı nasıl nerden buluruz düşünmekteyim allahıma şükürler olsun oglum sag sagliklı amam okadar agırıma gidiyorki evladıma istedikelrimi alalamamak ne sen sor ne ben söylüyüm ablam ogluna brişey istediginde alamadıgında derdim abla varsın olsun birşey ala oglun var derdim oda bana öyle olmuyor paşam dedi haklıymış ian bebek kıyafetleri malzemeleri çok pahalı onu anladım bebegin banyo seti beşşik ıslak medil ve bezi daha yok alınıcak yarın balakım artk bugünümede şükrü eşim çalıştıgı paraları alsa amam nerde alamadı garibim oda biraz zorluyor bizi amam sen dersenki param var git oraya çok memnun kalırsın

kanda pırtılaşmadan tutta genetige kadar baktırdınmı:44::44:bu aradabaşın sagolsun

kızlar birşey sormak istiyorum okuyorum yazdıklarınızı da benim bebeğim de 23 haftalık doğmuştu canlıydı 5 gün yaşadı.sonra kaybettik.detaylı ultrasonda hiç bir sorun saptamamıştı.açıklık oluşunca doktor rahim ağzı yetmezliği demişti bana. bu genetik testleri düşükler de yada anne karnında olan kayıplarda mı yaptırmak lazım yoksa herkesin mi yaptırması lazım??

canım en az 2 adet bebek kaybetmen laızm bebek lere gelince genetikelrie bakıldı kimi rahim kabul etmiyormuş bu bana zara veriri diye rahimden atarmış bence sende pırtılaşma var kardeşim senin yerinde olsam herşeyimi yaptrrım hoş yaptırdınmı gözümden kaçmış olabilirmalum ev hastane arasında mekik dokudugum için bana dünyanın testi yapıldı arda bey buldu bende homosisiteyin varmış en agır pırtılaşmadünyanın igneisni ilacını kullandım sanırsan ecze deposuyumrabbim hepimize yardım etsin işşallah
hemşireler dün anne sütüne katılan vitamini gösterdiler kafam bri dünya oldu hem emziricem hemde biberon vericemanlşıcagın bundanosnra benim şarkım şu uykusuz her geceyandın gülüm keyen helva birde prametüre oldugu için 3 ay çok iyi bakılması lazım dedi doktorum millet bebegi görmek isticek milleti nasıl odaya sokmam düşünmekteyim:18::18:sokmasan dicekler ha 12 senede dogurudu bizden saklıyor dicekler göstersenya hasta olur idye korkucaksın ne yapacagımı şaşırdımyarın allahtan brişey olmazsa bebegimle bri gün boyu brilikteyim işşallah pazarteside evinde kuzum 12 senelik muhammet eminim hoş geldin anneninkalbine beni mutlu ettigin için rabbime n4e kadar şükretsem secdeetsen az

yok hiçbişeye baktırmadım ben zaten yüksek ihtimalle ben de arda beye gidicem.. çapada tanıdık bulabilirim işbaşı yapmadan bi test yaptırsammı yada drla konuştuktan sonra mı gitsem bebek olayına daha zamanım var çünkü. senin mevzuna gelince lütfen insanların kırılıp kırılmasına takılıp çocuğunun sağlığını riske atma. bizim milletimiz düşüncesizdir biraz. ben senin yerinde olsam hemşirelerle konuşurum onlar da gerekirse ziyaretçi kabul etmiyoruz falan dese. evde de sen insanları tatlı dille uyarsan. çocuk bi iyice sağlığına kavuşsun doğal ortama adapte olsun.iyice kilo alsın.sonra kim mıncıklıyorsa mıncıklasın:))) sakın valla ne emekler gözyaşları verdin sen bir de allah bilir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…