Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

bende sigorta araştırması yapıcam önümüzdeki hafta. hiçbir şey bilmiyorum. verdiğin bilgiler için çok tşkler

sadece çok küçük bişey sormak istiyorum bnde allianztan yaptırıcam yüksek ihtimalle 1 yıl prim ödedikten sonra bir de 6 aymı bekliyoruz nasıl oluyor

sadece çok küçük bişey sormak istiyorum bnde allianztan yaptırıcam yüksek ihtimalle 1 yıl prim ödedikten sonra bir de 6 aymı bekliyoruz nasıl oluyor

canım söyle yani 6 ay beklemek..ocakta sigorta baslangıcını yaptırdınya..haziran ayında calısmalara baslıcaksın..
yani ilk 6ay içinde hamile kalmıcaksın yoksa sigortan gecersiz sayılıyor..
o yüzden sana demiştim korunma süresinde sigorta yaptıracaksan acele et çünkü sonra bekleme zamanın olmasın

Ben doğumu da kapsayan yaptırmıştım ama 6 ay değil 3. ayda hamile kalınca malesef çok işime yaramadı doğumda ve yatışlarda. Sadece yüzde 50indirim aldım...

çok haklısın canım. ya bilgisiz olunca böyle oluyor işte.. peki ben arda beye gittim hamile de değilim zaten muayene oldum diyelim sigortam başladığı andan itibaren mi indirim alıyorum yoksa 6. aydan sonra mı ? umarım saçma bi soru olmamıştır

Ben başka topiklerde geziyorum artıkın heheheheh :) bebiş olsun gelirim yanınıza sizleri çok çok öpüyorum...başınızı ağrıtmayayım bebek yapma çabalarımla sizi diye...

Âmin
Çok güzel haberler canım. Demek kız. Çok sevindim.

Rabbim günlerini su gibi geçirsin. Sağlıkla zamanında kızını kucağına almayı nasip etsin.

yok canım saçma olur mu hiç:))
sigortanın indirmi hemen baslıyor..sadece limitsiz dogum paketini kullanmak için 6ay beklemek gerekıyor.

Ben başka topiklerde geziyorum artıkın heheheheh :) bebiş olsun gelirim yanınıza sizleri çok çok öpüyorum...başınızı ağrıtmayayım bebek yapma çabalarımla sizi diye...

:)))çok gezme bizsizz

Allah izniyle 37 den önce gelmeyecek annesi. Arada sizi korkutuyor şaka yaptım diyor.
Çok şükür ki sancın devam Etmiyor

Geçmiş olsun.
Koruma döneminde tüm testlerini yaptır canım
Allah istediğin zaman sağlıklı bir gebelik ve zamanında doğum nasip etsin

Öyle malesef bendet28.-34 hafta arası crp çok yükelince 6 saat de bir 2 antibiyotik de eklenince günde 12 tane ilaç içiyordum
Hamd olsun oğlum iyi fakat ben 4 aydır miğde ağrısın dan hiç sebz meyve yîyemiyorum

Başınız sağolsun (

Ben de Acıbadem siğortalıyız
Dr Arda bey Di.
Sanırım artık Femical deki 3 Dr da doğum için Acıbadem'e gelebiliyorlar.

En kısa zamanda Allah nasip etsin bekliyoruz

Benimki de yapıkredi sigorta,eşim yapıkredi personeli olduğu için bana ödediği miktar çok daha az oluyor dışarıdan sigortalanan birine göre,hem yatış hem ayakta karşılıyor,serklajda sadece dr ye 1000 tl verdik hastaneyi karşıladı,muayenelerde de yüzde 20 ödedik ancak son bir ayda egede yattım yattığım oda tek kişilikti gecesi 90 tl idi,bir ay için 2700 ödedik,biz özele para vermicez derken devlet söğüşledi :))

benimde ilk hamileligim 1.5yılın sonunda kendiliginden oldu ve kaybettim canım..
şimdi kaybımdan sonra da 1 yıl gecti ve ben de simdi tam o dedigin psikolojideyim.
korunmam biter bitmez klomen çatlatma igneleri 3 kez denendi olmadı..
sonra ben ara vermek istedim hersey iyi 2 yumurtam gelişiyor pkostan sebep ne olur ne olmaz diyip çatlatıyoruz ama olmuyor
ara verince dietisyene gittim kg verdim simdi 3 aydır yumurta takibi oluyorum..
kendiliginden yumurtam gelişiyor ve catlıyor ama sonuc yok

benim sürecler böyle hala..iki ileri bir geri gidiyorum..peki o 8 yumurtada hepsi gereken büyüklüge gelmişmiydi?
ignesiz mi çatladılar? öyle bir tedavide de cogul gebelik olursa diye korkuyorum ama ikizlere de bayılıyorum:)[/QUOTE]

Anladım Cnm Rabbim hayırlı zamanda nasip etsin bal çörekotu tarçın karışımı ye yumurta artırıyo tedavide çoğul gebelik riskin fazla tabi çünkü iğne inanılmaz artırıyor yumurta sayısını düşün klomenle bi tane bile gelişmedi iğneyle 8 tane tam gelişen yumurta oldu daha küçükleri saymıyorum bile sonra çatlatma iğnesi oldum ve bir hafta deneyin dedi benim kızların biri haftanın başında diğeri sonunda tutmuş aralarında bir hafta var şu an biri 25 diğeri 26 haftalık 😃benim gönlümden hep ikiz geçiyordu zaten bi taşla iki kuş vurmuş olcam inşallah

Kızlar aynı süreçleri yaşıyoruz zinnatın yanında gyno lomexil banada verdi daha öncede kullandım yine tekrarladı şimdi yine kullancam bakalım şimdi nolcak çok gıcık bişey kaşınmak yaşam kalitem düşüyo resmen krem travocord krem de kullandım ama etki etmedi bu kaçıncı fitil geçmiyo bi türlü

kızlar sonunda bugün fakültede doktora görünebildim kesinlikle rahim ağzı yetmezliği var dedi ekstra söylediğiniz tüm testleri daha ben demeden istedi 1 ay sonra tüm tahlillerin çıkar o zaman gebeliğe izin vericem sonuçlar çıkana kadar korunun dedi ayrıca yumurtlaman yok demiştilrer bugün muayenede gayet iyi yumurtalıklar dedi devam edeceğim doktor bu olucak fakültede olmasına rağmen çok ilgiliydi

Canim dedigim gibi namik beyden randevu simdi alsan bir ay sonraya anca verirler.namik beyin serklaj ucreti 3000 tl.ben su hospitalda 800 liraya yaptiricam.ama sali gunune orcun beydende randevu aldim en azindan bir dr daha olcum yapsin ve suphem kalmasin diye.benden boyle simdilik.umarim yardimci olmusumdur.

Son düzenleme:

Gez gel bak ben de başladım gezmeye..

Hayırlı olsun canım testler çıksın hemen olsun inşallah...

Tekrar başın sağ olsun. yeni gebeliğinde rahim ağzını da sürekli takip ettir pıhtılaşman var sanırım kalp durması bundan ya da bebekteki genetik sorundan olmuş olabilir bebeğe genetik yapıldı mı yapılmadysa eşin ve sen preferik kanda kromozom analizi yaptır...

chnnb canım sagol,Allah bu acıları unutturacak acı vermesin inşallah.bir aydan fazla oldu kromozom ve cvd testi yaptıralı ama daha sonuçlar çıkmadı bekliyorum.senin dediğin test de sanırım bunlardır diye umuyorum.bir de benim değerlerimle ilgili kan değerlerime bakıldı.orada sadece otoimmünle alakalı bir değer (ANA) pozitifmiş ama negatif olması gerekiyormuş.şimdilik ne olduğunu tam bilmiyorum.bütün testleri alıp öyle görünmeyi planlıyorum bir dr.a

Canım ana testim benim de pozitifti ama dr onu önemsemedi dedi ki lupus antikougülan önemli. O ciddi değil yani... Eşinden kan alındı mı peki? Alındıysa genetik bakılmıştır... Amin inşallah yaşadığın son büyük acın olsun...

eşimden de kan alındı canım .dr. soy ağacımızı çıkardı genetik bi sorun beklemiyorum ama bebeğe otopsi yapılmalıydı yine de dedi.otopsi yapılmasa da dogumun oldugu gün kordondan sıvı alınabilirmiş.neyse bunlar için yapacak bişey yok şimdilik.bundan sonra acımız yüreğimizde önümüze bakacağız.sonuçları beklerken perinatolog arayışına girdim.burdaki listeyi inceleyip bize en yakın ve uygun hangisi onu araştıracağım.aslında gözüm arda beyde sizden çok duydum ama maddi olarak ona yetemeyiz.bu arada daha önce sen söylemiştin sanırım mesaj atınca femicale geri dönüş yapar diye.ben yazdım sorunumu sanırım bayağı yoğundu dönmedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…