Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Çok şükür iyiyiz,11inci ayı dolduracak 19 ocakta,seninki de maşallah 2 yaşına yaklaşmış,ne günlerdi,senin hamileliğin geldi aklıma :) insan sağlıkla doğuranları görünce nasıl da heveslenip ymut doluyor,çok şükür o günleri ben de gördüm darısı isteyen diğer arkadaşlara

İkinci bebek için en az iki sene demişti dr,ama eşim kesinlikle istemiyor beni o halde gördükten sonra çok korktu garibim,zaten diyabet doktorum da pataklayacak beni doğru düzgün kilo veremedim kan şekerlerim berbat,kilo yüzünden de insüline direnç gösteriyor,biraz kendime bakmalıyım bedenen aşırı yıprattı beni,hassas nanemolla olduğumu bilirdim de bu derece olduğumu bilmiyordum :) ah fadikçim keşke Allah söyletmiş olsun hidenişkoya oğlyma birkaç sene sonra belki bu kadar zorlanmadan bir kardeş getirebilirim,tabi o dönemde de inşallah diyabet komplikasyonlarım olmasın,diğer türlü gebeliğe izin verilmiyor,yaşım genç ama diyabet işi bozuyor maalesef Allahım beterinden saklasın çaresiz hastalık vermesin

Son düzenleme:
maşallah kuzuna
canım ben o günleri hiç unatamıyorum zor ama yinede heyacanlı güzel günlerdi.senin diyabetten dolayı işin biraz daha zor tabi...
canım hele 2 sene geçsin bakaalım sen yinede düşün rabbim kolaylık verir inş...
bende 2 yaşından sonra düşünebilirim 2. hamileliği sorunsuz geçenleri gördük inş bizimde rahat olur...
rabbim diyabetine de bir kolaylık verir inş...

Teşekkür ederim canım verdiğin bilgi benim için önemliydi
rica ederim canım rabbim sağlıcakla kucaklamanızı nasip etsin...

canım özelden yazdım

Çok teşekkür ederim.. Tekirdağ'da yaşıyorum. Eylülün sonunda 22 haftalıkken erken doğum yaptım.. ağrısız sancısız açılmış rahim.. iyi bir perinatolag arıyordum ama yaşadığım yerde yok maalesef.. ama tavsiye ettiğin doktora gidebilirm.. yeni bir gebelik istiyorum.. çok sağol.. Allah razı olsun.. İnşallah bebeğini sağlıkla zamanında kucağına alırsın arkadaşım.. İnşallah.. (özelden yazamadığım için burdan teşekkür etmek istedim.)

Canim sanirim ozelden yazamiyorum mesaj siniri falan var. evet istanbuldayim buyukcekmecede.ama dedigin gibi memnunsan dr.undan neden ilgilenmeyeyim.dr.arayisi icindeyim ve bunu da en uygun fiyata halletmeye calisiyorum.bu sene malum olaylardan dolayi calisamadim ve bostayim bu fa bizi baya zorluyor.neyse sen bana mesaj atarsan detaylari sevinirim :)

Maşallah canım
Bu sene kız senesi herkesten kız haberleri geliyor
Sağol canım.. evet bu sene kiz senesi gibi görünüyor.. sağlıkla kavusalim yavrumuza inşallah..

Canim benim inşallah.. ya prenses geliyor, naz yapmasında belliydi

Amin canım benim inşallah.. evet teyzesi tahminin dogru çıktı
Allahim bende yigenimin haberini hayırlısıyla aliyim inşallahhh ve hersey yolunda gitsin, sağlıkla inşallah.dualarim seninle.....

Canım ne güzel haberlerle gelmişsin demek prenses geliyor 41 kere maşallah ..Güzel haberlerini bekliyorum meryusemcim :))
Canim benim sagol, evet prensesimiz olacak.. hayırlısıyla saglikla inşallah. bende güzel haberlerin bekliyorum, dualarimdasin regretecim)

Âmin
Çok güzel haberler canım. Demek kız. Çok sevindim.

Rabbim günlerini su gibi geçirsin. Sağlıkla zamanında kızını kucağına almayı nasip etsin.

Amin canim benim inşallah, teşekkür ederim..
Allahın izniyle dualarinizla inşallah..

uzun zamandr bakamadım topiğe..umarım herkes iyidir..bilgisayar ve telefon konusunda eşimle devamlı sıkıntı yaşadığım için soğudum resmen netten..çok şükür 22. haftayı gördük..hala inanamıyorum..inşallah sonu da güzel olr..buradan ben de umut olurum bana umut olanlar gibi..çünkü insan bi umuda tutunuyor..herkesi öpüyorum..güzel haftasonları diliyorumm..

Face de paylasiyorum gelismeleri ama burada da yazayim..orda olmayan arkadaslar ve yeni gelenler var.

Ozetle gecmisimden kisaca bahsedeyim.. İlk bebegimi henuz hamile oldugumu ogrendigim sira kanamayla kaybetmistim,agir kaldirmistim ona bagliyorum,sonraki 3 bebegimi 16-20 haftalar arasinsa.. Su kesem acildigi icin kaybetmistim.. Hepsinin patoloji sonuclari temiz cikmisti,hamileliklerim sık araliklarla oldugu icin birde cahillik genclik var tabi,cok arastirilmamistim.. 5. Bebegime 3 aylik hamileyken dr um rahimagzinin kisaligini tespit etti ve serklaj oldum,bunun yani sira tam olarak kayiplarimin nedeni bilinmediginden,kan pihtilasmasi olabilir diye clexan igne oluyodum hergun,ve surekli yattigim halde 22. Haftamda bukez sanciyla hastanede buldum kendimi, kadikoy zrynep kamil de bir gun geciktirebildiler dogumu,suyum gelmemisti ama sanci dikisimi zorladi ve serklaji dr eliyle cekip aldi ve ardindanda suyum geldi,kizim bir gun kuvezde hayata tutunabilmisti.. Dogumumu yaptiran dr Habibe ayvaci halen baktim zeynep kamilde poliklinikte gorev yapiyo,bana cok yardimci oldu ve tahlillerimi guzelce yaptirdim.. Rahim filmi,rahim rontgeni,ve bi dolu kan testi,hepsi temiz cikti,rahimde perde veya cift rahim olma ihtimali vardi ama yokmus.. O sira esimden ayrildim ve bes yil sonra yeniden evlendim,rahimagzi yetnezligim olduguna inaniyordum,hamile kalir kalmaz ray olcumu yaptirdim ve 33 mm cikti,dr sinirda oldugumu soyledi,burda izmirde,devlet hastanesinde perinatolojiden randevumu alip gecmisimi guzelce anlatinca dr,kesinlikle pihtilasmam olamicagini cunku bebeklerin karnimda olmedigini yada gelisim geriligi olmadigini soyledi,ray olduguna emin olduk ve 3. Ayda rahimagzi boyu 22 mm e dustu,enfeksiyon ve zeka testlerinin temiz sonucundan sonra vakit kaybetmeden serklaj oldum ve surekli yattim,klozet disinda wc ye bile oturmadim,yemegimi yatakta yedim.. Ve rahimagzi boyumu 3 ayda 27 mm e yukselttim,suan 28. Haftamdayim bir kizim olcak ins.duzenli idrar tahlili oluyorum ve haftalik kasilma onleyici igne oluyorum;6.ayda magnezyuma basladik,o da kasilma onleyiciymis,cok sukur bu gunume geldim,ins.36 dan oncede dogurmicam.. Yeni gelen arkadaslarim,okuyorum takip ediyorum ve sizi cok iyi anliyorum,bilin istedim sizde anne olcaksiniz.. Kayiplariniz sizi yildirmasin ve inancinizi koreltmesin.. Sizi seviyorum :)

Arkadasim canim benim ins. Bebegni sagsalim kucagina alcaksin.5melek gondermissin.sefaatcin olsunlar.benimde 3melegim war.ilki 9haftalik kanamayla dustu.20gun sonrada babami kaybettigim icin arastirma yapamadm.2.dusugum haziran ayinda15 haftalik kese patlamasiyla dustu.onuda arastirma esnasinda hemen hamile kaldm.hergun pihtilasma olabilir suphesiyle igne wurdum.2haftada1kontrole gttm.hersey normalken 14.haftada hafif kanamam oldu we rahim agzi yetmezlgndn serklaj oldum ama 1hafta sonra sancisiz suyum geldi we 2hafta once ilk once dikisi aldilar sonra suni sanciyla 15 haftalik bebegimi dogurdum we 3.kez kurtaj oldum.2tane dr a gorundum buara bana rahim agzi yetmezlgm oldugunu we birdahaki hamilelgmde 11.haftada dikis atilacgni soylediler.rahim filmine falan gerek yokmus.ama ben genede baska bi dr a gidip rahim filmini cektircem.Allahim hayirlisyla hepimizi ewlat sahibi etsin su guzel gunun yuzuhurmetine.kandiliniz mubarek olsun

Canim seninde basin sagolsun,kesinlikle rahim filmi cektir icin rahat etsin ve pihtilasma testlerinide her ihtimale karsi yaptir derim,bu arada ben kendime kendim etmisim diye dusunuyorum cunku 6 ay bile aralari yoktu bebeklerimin,ve 16 haffta da kucuk sayilmaz.. Daha buyuk acilar yasamamak icin bi sene sabretmeni oneririm cunku bu aci ve hasretle yaptigimiz bebekler,bize daha buyuk aci ve kayip olarak geri donuyo maalesef seninde kandilin mubarek olsun canim,rabbim sifani tez vakitte versin ins.

Başın sağ olsun ben de ravzaya katılıyorum ne demek rahim filmi gerekli değil demek. 3 kaybın varmış ekonomik imkanların el veriyorsa mutlaka bir perinatoloğa git sana neler yapman gerektiğini söyler bence eşinle sen genetik testlerini yaptırmalı, bağışıklık ve pıhtılaşma testlerini de sen yaptırmalısın. Şayet imkanların kısıtlı ise mutlaka donanımlı bir fakülteye git iyice araştırsınlar... Bence ray da olmayabilir...

Bende chnb sana katiliyorum.. Ayrica artik bu testlerin cogunu devlet ve sigortali fakulte hastaneleri yapiyo.. Perinatologda var.. Rabbim guler yuzlu ve tecrubeli dr larla karsilastirsin.. İhmal etme canim

Canım bence sen bı araştırma hastanesine git bütün genetik testlerini yaptir,3 kaybın oldug için zorluk çıkarmazlar

Maşallah canım inşallah 39-40 haftaları görürsün

Maşallah riskli haftaları atlagmışsın
Kayıplarından ötürü başın sağolsun
İnşallah bebişine sağlıkla kavuşursun

Anaaaa kız ben sana mı yazmışım
Ay Allah mı söyletti yoksa :)))

Eylülgülü ne sormak istemiştim aslında :))))))))

Saolun canlarim.bende 1sene beklemeyi dusunuyorum.dikis atanwe kurtaj yapan dr mersinin eniyi prof larindanmis.hastanede ortadogu hastanesydi.bende anlamadm neden gerekduymadlar.snra gecen baska dra gttm oda gerek yok dedi.bide 1ay snra fakulteye gtcm bakalm ne olck.

Ayyy hiç fark etmedim bana sorduğunu,bı erkek daha geliyor bize inşallah,17. Haftaya girdik bu sefer daha rahatım düşünmüyorum dikisli oldugmu daha rahat harekete ediyorum ama bebeğime bisey olursa kendimi cok suçlarım doğru dürüst yatmıyorum hatta annem bıraksa gezecem disarda,gecen gün iğneye diye çıktım avm ye kaçtım Allah sonumu hayretsin

Eylulgulu simdi guluyosun ama komik degil.. Ben serklajlida bebegimi kaybettim.. Ve yattigim halde.. Yinede kendimi suclayacak bisey buluyorum.. Sende boyle kacamaklarin cok pahaliya malolabilecegini unutma.. Dikise guvenme.. Ve yat.. Benim hemsire evime geliyo biliyo musun? 28 oldum,bi hastane cikisi alayim,kendime boydan bi gecelik alayim diyorum.. Cikamiyorum korkudan.. Once 28 bitsin oyle diyodum,simdi 30 bitsin diyorum.. Sonrada 32 dicem.. Ben bu konuda biraz sert ve kirici olabilirim ama inan yasadiklarim beni boyle yapti.. Ozur dilerim kabaligim icin ama yattt

Son düzenleme:
Canım ben oğlumu dikisle doğurdum yattım ama cok sıkı değil evin icinde dolaşıyordum suyumu yemeğimi mutfaktan alabiliyordum buna rağmen kazılmam bile ölmüyordu 32. Den sonra hiç yatmadım disarda gezdim dolaştım nst de sancım bile cikmazdi hatta buraya bile yazmıştım acaba bende r.a.y yok mü diye, bende bunlara güvenerek bu kadar rahatım dikiş e rağmen sıkıntılı bı hamilelik geçirseydim,bırak rahat bı hamilelig 2. Bebeği bile zor düşünürdum,bu ray sanırım hamileliğin seyrine göre değişiyor burda serklajli çalışıp doğuran arkadaşlarda vardı sımsıkı yatanda ,bilmiyorum içimden böyle davranmak geliyor belki yanlış yapıyorum ama kötü düşünmek istemiyorum oğlumda yeterince felaket senoryalari kurdum kafamda,Yinede bı tarafdan ya bisey olursa korkusu var cok şükür ağrım sızım lekelenmen yok olsa zaten yatağa çakılırım,bende 28 görmeden tam anlamıyla rahatlayamiyacam Rabbim bebeklerimizi korusun

Bende simdi biraz rahatladim.. Demekki senin durumun cok riskli degilmis cok sukur.. Yani daha once olduysa yine saglikla alirsin kucagina.. Kusuruma bakma artik ben boyle panik atak gibi oldum hep tedbirin en dibine kadar elden birakilmamasi gerektigine inaniyorum.. Kendi durumum yuzunden canim.. Canini sktiysam hosgor emi

Canım madem 1 sene beklemeyi düşünüyorsun bence tüm testlerini yaptır sorun yoksa da zaten için rahatlar. dr ler maalesef hastayı deneme tahtası konumuna düşürüyorlar. 3 kayıp ileri tetkik için geçerli bir sebep. sen boş ver o profu. burada biz nice proflara şahit olduk ihmalleri yüzünden ne acılar yaşandı. Olan acısıyla başbaşa kaln yine biz olduk o masum canlara yazık oldu. SEN mutlaka yaptır... Tek dr ye bağlı kalma...

İnşallah canım hepimiz bebeklerimize sag salim kavuşuruz,rahatım ama bu hamileliğin sonu nasıl biter bilemiyorum bende ilk göz ağrımı kaybettim acılar tarifsiz inşallah tekrar yasamayız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…