Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
tesk ederimcanmm cevabın için

canm hotmailine msj yazdm numaramı gönderdm kusura bakma kontorum bitti ben arayamıyorm msjda atamıyorm ararsn uzun uzun konusurz ayrıntılı bilgi veririm rahat ol ben sana yardımcı ve destek olacm(suna bak sanki doktorm )
yarın araycam inş cnmm dr olmasan da bu konu da cok bilgilidin belki bazı dr lardan daha cok :)) yasayan daha ii anlar en azından

evet canım hamile olmadını anladığın an tuhaf oluyo ama ben şuan hamile kalmaktanda korkuyorum çok zor bi süreç ama dik durmak zorundayız meleğimin yüzü gözümün önüne gelince ölüpte yanına gidesim geliyo ama bi yandanda bakıyorum hayat akıp gidiyo çok anlamsız duygular karmakarışı Rabbim yar ve yardımcımız olsunnn

Sana katilamiyorum canim cunku benim uc kaybim 16. Haftamda oldu,son kaybim da 22. Haftamda.. Ve rahimagzi boyu genetik kisa cikti..
rahim boyunun genetik kısa cıktığını hangi testle nası anlasıldı birde hamile değilken kaç cmm di cnm ben su and a gebe deilim22 ml cıktı

ban da 25 gün oldu cok zorluyorum kendimi sürekli aglamamkiçin akrabalarda benle beraber 4 kişi hamleydi simdi onları görmemek için hiç bi yere cıkmıyrum eve kapadım kendimi

Evet yeni hamilemiz var. Mmery komşum mevla sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.
Ha bu arada bu bebiş erkek gibi geldi bana.

Evet yeni hamilemiz var. Mmery komşum mevla sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.
Ha bu arada bu bebiş erkek gibi geldi bana.

ban da 25 gün oldu cok zorluyorum kendimi sürekli aglamamkiçin akrabalarda benle beraber 4 kişi hamleydi simdi onları görmemek için hiç bi yere cıkmıyrum eve kapadım kendimi

En zoruda o zaten kuzum benim arkadaslardanda 5 kisi hamile biri benim gibi kaybetti bebegini..bi sure bende evde kaldim ama oyle daha zor canm her an aklina geliyo ufakta olsa bi ugras bul kendine acisi oyle yeni asla gitmiyo Ama kafanda sureklibkurmuyosun devam etseydi benim mi hatam yine ayni sey basima gelir miden tut bi sürü sacma sey..

Bende tam arasinda sibelim bi yanim deli gibi su saniye hamile kalmak istiyo diger taraf korku içinde. Ama bu hamilelk icin bir bucuk sene bekledim tam asilama yaptircaktim ki ömrümün yarisi geldi.simdi beklersem ve yine ayni sey olursa diye hic beklemek istemiyorum..

mutsuz28 canm valla ben randevü aldm üniversite hastanesndn ama benimki cerrah kadın dogumculara vermiyolrmıki acaba 2yıl önce testleri yaptrmak içinde randevü aldm diye hatırlıyorm cahillikle alakası yok hastaneden hastaneye degişiyomuki acaba

Canm dan8smayi aradim oyle soyledi ama cok sacma yaa prof orda calisiyo gozukuyo nedrn ozeline gideyim ki..off yaa ne bu anlamadim

23+6 günlük hamileyim. Geçen hafta 2 gün boyunca bebeğimin hareketlerini çok aşağıda hissettim. Vajinama baskı yapıyor gibiydi. Doktoruma kontrole gittim. Vajinal ultrason ile muayene etti. Rahim ağzı uzunluğumu 3,81 cm - 4 cm olarak ölçtü. Karnıma baskı uyguladığında yani bebek baskı yaptığında bu uzunluğun 2,8 cm e düştüğünü gördü. Proluton depot iğne yapıldı. 10 gün wc harici sürekli yatmamı söyledi. 10 gün sonra tekrar kontrole gel yeniden ölçüm yapacağım dedi.
[h=3]
[/h]Sayfaların tamamına bakamadım tabiki. Ama mutlaka benzer bir durum yaşayan olmuştur. Durumum sizce nasıl ? İzlenecek süreç nedir ? Erken doğum riskim varmıdır ?

Tecrübeleriniz dahilinde Yardımcı olursanız çok çok çok sevinirim.

aramıza yeni kayıplarla katılan arkadaşlar var Allah sabır versin.benimde 3 kaybım var bende öyle tanıştım burasıyla..dün dr kontrolüm vardı 27 haftadayım bebeğim çok şükür 1100 gr olmuş rahim boyumda kısalma yok şimdilik hersey yolunda.erken doğum olursa yasarmı dedim öyle düşünmek yok hedefi yüksek tutucaksın kafanda nisan 26 doğurcam diceksin dedi olumlu düşünmekte çok önemliymiş yani.30 haftadan sonra günde 3 kez kasılırsın ağrın olabilir rahimde baskı hissedebilirsin korkma dedi normalmiş o haftalarda ve haftalar ilerledikçe kasılmalar 5-6 çıkabilirmiş.Allahım inşallah tamamına erdirir burdaki hekezede banada anne olmayı nasip eder

canım benim rahim ağzında dikiş var, benim rahim agzımı olcmuyor, o yuzden kac bilmiorum ama rahim ağzı kapalı mı bebek dikişse baskı uygulamiş mi idye bakiyor. ben de o baskiyi 30 dan sonra hissetmeye baslamiştim. Dr normal oldugunu bebegin buyudugunu ve 2. gebelikte daha fazla baskının hissedildigini soylemişti.Ben de 13. haftadan yani dikiş sonrasından beri her hafta yarım doz proluton oluyorum.31 den beri de yemek ve wc harici hep yatmaktayım.

Benim daha geçen hafta belli oldu. Cumartesi tekrar bakacak. O zamanki çıkan sonuca göre bir karar alınacak sanırım. Daha önce 2 aylıkken bir kaybım olmuştu. Ama onun nedeni bu değildi. Şimdi yeniden kayıp yaşamaktan çok korkuyorum.

sen hep yat o zaman canım, riske atma... sol tarafına yat hep.. sadece wc e kalk , yemegi bile yatarak ye... ama bu arada endiselenme , proluton kasılma engelleyicidir.eger riskli ir durum varsa bile yatarak ve ilaclarla bebegi içeridr tutarlar..

İğneyi sağ kalçamdan yaptılar. 2 gün sağ bacağımdan yürüyemedim. O arada sola fazlamı yüklendim nedir kaç gündürde sol bacağım fena. Üstüne zor basıyorum. Soluma yatıncada ağrı yapıyor. Mecburen sağa yatıyorum şu anlık.

06 KELEBEK 28 hafta oldu artık nerelerdesinnn

Çok şükür 28 olduk merak etme doğurmadım daha yatışlardayım bebeklerin alışverişini tamamlamak üzereyim odaları falan hazırlanıyor tatlı bir telaş içindeyim anlıcağın 😊diğer taraftan iltihap ve mantar sorunum ilaca rağmen devam ediyo kafayı yiycem sen neler yapıyosun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…