- Konu Sahibi hidennisko
-
- #53.161
Bende tam arasinda sibelim bi yanim deli gibi su saniye hamile kalmak istiyo diger taraf korku içinde. Ama bu hamilelk icin bir bucuk sene bekledim tam asilama yaptircaktim ki ömrümün yarisi geldi.simdi beklersem ve yine ayni sey olursa diye hic beklemek istemiyorum..
23+6 günlük hamileyim. Geçen hafta 2 gün boyunca bebeğimin hareketlerini çok aşağıda hissettim. Vajinama baskı yapıyor gibiydi. Doktoruma kontrole gittim. Vajinal ultrason ile muayene etti. Rahim ağzı uzunluğumu 3,81 cm - 4 cm olarak ölçtü. Karnıma baskı uyguladığında yani bebek baskı yaptığında bu uzunluğun 2,8 cm e düştüğünü gördü. Proluton depot iğne yapıldı. 10 gün wc harici sürekli yatmamı söyledi. 10 gün sonra tekrar kontrole gel yeniden ölçüm yapacağım dedi.
[h=3]
[/h]Sayfaların tamamına bakamadım tabiki. Ama mutlaka benzer bir durum yaşayan olmuştur. Durumum sizce nasıl ? İzlenecek süreç nedir ? Erken doğum riskim varmıdır ?
Tecrübeleriniz dahilinde Yardımcı olursanız çok çok çok sevinirim.
Çok şükür 28 olduk merak etme doğurmadım daha yatışlardayım bebeklerin alışverişini tamamlamak üzereyim odaları falan hazırlanıyor tatlı bir telaş içindeyim anlıcağın 😊diğer taraftan iltihap ve mantar sorunum ilaca rağmen devam ediyo kafayı yiycem sen neler yapıyosun
Slm arkadaslar ocak 7 de 14 haftalik bebegim az bir sanci ve kanamayla kendiliginden düştü. Acil hastaneye gittik ilk hamilelik diye hic onemsemediler ama bence boyle bi dusuk normal degil..rahim agzi yetmezligi mi diye kac gundur sagda solda okuyorum..ne yapmaliyim..uni hastanesine gitsem arastirma yaparlar mi.ilk dusukte yapmiyolar dediler..ya da rahim agzi yetmezligi teshisi hamile kalinca mi bakilabilen bi teşhis. .off napcam kafam karma karisik..lutfen bi fikir verin..
canım benim seni çok iyi anlıyorum nerdeyse 4 yıllık evliyim ilk zamanlar bebeğim olmadı 1 sene kadar pko var sende normal yolla hamile kalamazsın dediler sonra kimyasal gebelik yaşadım üzerine nerdeyse 2 sene gene hamile kalamadım tedaviye gittim ilk ayda hamileydim oda boş gebelik kese var bebek yok 10 haftalık falandı bebek hala görünmedi kürtaj oldum üstüne 3 ay geçti yine hamileyim ondada 22 haftalık erken doğumla kaybettim bende hem hamile kalamamaktan hemde doğuramamaktan korkuyorum insanın başına neler geliyo ama zaman herşeye çare hakkımızda hayırlısı olsun herşeyin
Öncelikle çok geçmiş olsun,tek düşükle.araştırma yapılmıyor ama önceden erken hafta düşüğün olduğunu falan söylersen o zaman test yapabilirler ben öyle.yapmıştım.buradan.chnb.arkadaşımız bu aklı vermişti bana da, pıhtılaşma testleri hormon testleri,rahim filmi vs gibi çeşitli tetkiklerini korunma aşamasında.yeni bir bebek için yola çıkmadan tamamlamanı tavsiye.ederim,inşallah kısazamanda kucağına evladını alırsın
Hamile kaldığın zaman 12. haftandan itibaren rahimağzın ölçülüyor ve gerekirse dikiş uygulanıyor çeşitli hormon ve kasılma önleyici ilaçlar ile destekleniyor sen de sürekli yatak istirahati yapıyorsun sadece wc ye kalkmak suretiyle
Allah razi olsun csnim ins. Bu güzel duan sayesinde hem ben hem tüm isteyenler nasiplenir ...zaten suan horman dengeleyici bi ilac kullanıyorm 1 aya ancak biter o zamana kadar da ins tetkikleri yaptirirm da kafam rahat olur..sana cok hak veriyorum canm nedeni bilmeden hamile kalmak korkutuyo ama icimde oyle bi bosluk var ki kendime sozum gecmiyo..
Amin canım
Çok haklısın insan hemen yeniden denemek istiyor ama mecburen en az 3 aylık bir korunma süren olacaktır,o sürede de yaptıracağın tetkiklerin seni bebeğine yaklaştırdığın düşün
kızlar hepınıze Allah sağlık versin bebeklerinizi inşallah zamanında kucağınıza alırsınız..
bu konu hakkında hiç bilgim yoktu forum gezerken gördüm bende 9 hatalık hamileyim
Allah yardmcınız olsun demek istedim...
Bence sıkı istirahate ve takibe devem et derim bu haftada bu ölçüde dikiş ne kadar doğru olur bilemiyorum,riskli haftalarını atlatmana az kalmış insallah kisalmaya devam etmez,ama bı dahaki gebeliğinde ihmal etme bu durumu23+6 günlük hamileyim. Geçen hafta 2 gün boyunca bebeğimin hareketlerini çok aşağıda hissettim. Vajinama baskı yapıyor gibiydi. Doktoruma kontrole gittim. Vajinal ultrason ile muayene etti. Rahim ağzı uzunluğumu 3,81 cm - 4 cm olarak ölçtü. Karnıma baskı uyguladığında yani bebek baskı yaptığında bu uzunluğun 2,8 cm e düştüğünü gördü. Proluton depot iğne yapıldı. 10 gün wc harici sürekli yatmamı söyledi. 10 gün sonra tekrar kontrole gel yeniden ölçüm yapacağım dedi.
[h=3]
[/h]Sayfaların tamamına bakamadım tabiki. Ama mutlaka benzer bir durum yaşayan olmuştur. Durumum sizce nasıl ? İzlenecek süreç nedir ? Erken doğum riskim varmıdır ?
Allah yüz bin sabir versin canimin içi ...bu kadar aciyla başa cikabilecek kadar güçlü ve Rabbime teslimci olman gercekten hayran kaldim....cok zor dayanmasi ama her kadin gibi bagrima basacagim bi yavru olsun istiyoruz...senin bu şükrun karsiliksiz kalmaz insallah umut insanin en büyük yasama sebebi rabbim efendimize bile 1i haric tum evlatlarinin acisini gostermisken biz kimiz ki şikayetimiz olsun....herseyde bi hayr vardir insan mutsuz olmadan bilemiyo eldekinin kymetini..oyle bos seylere uzulmusum ki bu büyük bi ders oldu bana..seni tanimak hem güç hem şükür verdi Rabbim ufacik bi yürek nasip etsin sana ins. Canim
canım ölçümün o kadarda kötü değil benim 13 haftada 2,8 di onun için dikiş atıldı şimdide 2.33 civarında.13 haftadan buyana wc harici kalkmıyorum haftada bir pruloton depot iğneyi bende oluyorum çok pis yakıyo bazen iki gün o tarafıma bende yatamıyorum.doktorunu dinle wc harici kalkma sakın suyun herseyin yanında olsun yemeği yatarak ye,gruptaki arkadaşlar var dikişsiz o ölçümlerle yatarak miyadında doğum yapan.sende yatarak tamamlayacaksın inşallah
Bence sıkı istirahate ve takibe devem et derim bu haftada bu ölçüde dikiş ne kadar doğru olur bilemiyorum,riskli haftalarını atlatmana az kalmış insallah kisalmaya devam etmez,ama bı dahaki gebeliğinde ihmal etme bu durumu
Mutsuz arkadasım hoş geldin
Meryy nasıl oldun canım ?
burcim selam.bende yücel karamana aşılama yaptırmıstım 2012de.ilkin ilaçla denesi oldu fakat uyarılmadım sonrası iğneyle devam etti.asılama yapılırke nvede sonraki süreclerde telefonda vs.tanısma fırsatım oldu hüsamettin bey'le.maalesef tutmadı aşılamam.burcim 30yas üstüysen aşılama denemeni önermem.cok verim alınmıyor.hüsamettin bey cok ilgili bir doktor. yücel beyden daha cok sevmiştim onu.aşılama tutmayınca hüsamettin bey bana dönmüstü.bundan sonraki sürecte tüp bebek yapılması gerek diye.osıra cok büyük hayal kırıklıgı oldu bende.tedaviden vazgectim.zaten sonrasıda sol yumurtalıgımda kist olustu.yine hüsamettin beyle görüstüm telden dogum kontral hapı önermişti fakat kullanmadım.onu bitkisel cözümle erittim.aşılama tutmadı fakat 8ay sonra dogal yolla hamile kaldım.fakat raydan kaybettim.insallah asılaman tutar.fakat sana tavsiyem aşılaman tutar gerek görülürse eger arda beye attır.maddi olarak hemen hemen aynı tutar.bize aşılama bile piyasaya göre cok pahalıya mal olmustu.
ama sakın ümitsizlige kapılma.tutmazsada yılma.seni cok iyi anlıyorum.hic ummadıgın bir anda hamile kalıyorsun.bende ummamadıgım oanı bekliyorum:))hersey gönlümüzde olsun.
Canım sana son kaybından sonra rahim filmi çekildi mi tüplerin durumuna bakıldı mı yapışma filan var mı tüplerde diye...
23+6 günlük hamileyim. Geçen hafta 2 gün boyunca bebeğimin hareketlerini çok aşağıda hissettim. Vajinama baskı yapıyor gibiydi. Doktoruma kontrole gittim. Vajinal ultrason ile muayene etti. Rahim ağzı uzunluğumu 3,81 cm - 4 cm olarak ölçtü. Karnıma baskı uyguladığında yani bebek baskı yaptığında bu uzunluğun 2,8 cm e düştüğünü gördü. Proluton depot iğne yapıldı. 10 gün wc harici sürekli yatmamı söyledi. 10 gün sonra tekrar kontrole gel yeniden ölçüm yapacağım dedi.
[h=3]
aramıza yeni kayıplarla katılan arkadaşlar var Allah sabır versin.benimde 3 kaybım var bende öyle tanıştım burasıyla..dün dr kontrolüm vardı 27 haftadayım bebeğim çok şükür 1100 gr olmuş rahim boyumda kısalma yok şimdilik hersey yolunda.erken doğum olursa yasarmı dedim öyle düşünmek yok hedefi yüksek tutucaksın kafanda nisan 26 doğurcam diceksin dedi olumlu düşünmekte çok önemliymiş yani.30 haftadan sonra günde 3 kez kasılırsın ağrın olabilir rahimde baskı hissedebilirsin korkma dedi normalmiş o haftalarda ve haftalar ilerledikçe kasılmalar 5-6 çıkabilirmiş.Allahım inşallah tamamına erdirir burdaki hekezede banada anne olmayı nasip eder
Çok şükür 28 olduk merak etme doğurmadım daha yatışlardayım bebeklerin alışverişini tamamlamak üzereyim odaları falan hazırlanıyor tatlı bir telaş içindeyim anlıcağın 😊diğer taraftan iltihap ve mantar sorunum ilaca rağmen devam ediyo kafayı yiycem sen neler yapıyosun
ÇOK İYİ yaptın canım bizler ne notlar tuttuk di mi?Eki Görüntüle 946723
Burada yazanlar benim ilk bebeğimi kaybettikten sonra buradan öğrendiklerimle yola çıkarak tuttuğum notlardır,kullandığım ilaçlar tam olarak böyle olmadı ama bana yol gösterici olmuştu
cnm ben geçen sene aralıkta kaybımdan 6 ay sonra çektirdim cemil beye öyle gittim. bişey çıkmadı. hatta önceki kaybımda raporumda arkuat uterus yazıyordu şimdi ki normal yazdı. düşüğe erken doğuma sebep olmaz dedi.
çok yüksekmiş fiyatı serklajın üstelik sigortalı... ya bu ne ya çok şaşırdım...
aşılama sonrası progestan fitil verdi ama ben onu itemiyom:) geri akıyooo hep. herkestemi böyle oluyor acaba...
2 yumurtam vardı inşallah tutar çok korkuyorum aslında hamilelikten hep stres...
etrafımdaki herkes hamile bide bana sordukça herkes var mı yok mu diye , bide herkes sürekli yanımda Allah sanada versin. inşallah olur falan diyoo inan başkalarının sürekli özürlüymüşüm gibi dua etmesi bile moralimi bozar oldu... çok dua ettim bu aşılamadan önce inşallah olur... bir keresinde anneme kızdım. gelip karnımı okşuyor inşallah olur diye biliyorum niyeti iyi ama canım yanıyo...
4 şubatta test yapıcam... :)karışık duygular.... senden çok fikir alıcam canım benim iyki varsın... bu sitede yazılanlar aslında o kadar önemli ki bir hayat kurtarıyo...
Arkadaşlar da gerekeni yazmış geçmiş olsun yatmmayı sık sık kanda ve idrarda enfeksiyon takibi yapmayı, haftada yarım ya da tam doz proluton iğneyi ihmal etme. bol su iç 3 litre. rahim ağzı ölçümü yaptırmayı ihmal etme. Serklaj yaptıracaksan da iyi dr lere yaptır çünkü haftan ilreri her dr maalesef acil serklajda başarılı değil...
Maşallah canım haftalar ilerliyor seviniyorum senin için...
mAŞALLH...
ÇOK İYİ yaptın canım bizler ne notlar tuttuk di mi?
Canım inşallah tutmuştur. Canım ben hamile kalmama süremi beklemediğim için de fiyat böyle. Sigorta süresini bekleseydim fiyat daha az olurdu sanırım...
Canim bi sorum olacakti..dusuklerden sonra mi ogrendin problem oldugunu yoksa once ogrenmene ragmen tedavi isi mi yaramadi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?