Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

canım benim seni çok iyi anlıyorum nerdeyse 4 yıllık evliyim ilk zamanlar bebeğim olmadı 1 sene kadar pko var sende normal yolla hamile kalamazsın dediler sonra kimyasal gebelik yaşadım üzerine nerdeyse 2 sene gene hamile kalamadım tedaviye gittim ilk ayda hamileydim oda boş gebelik kese var bebek yok 10 haftalık falandı bebek hala görünmedi kürtaj oldum üstüne 3 ay geçti yine hamileyim ondada 22 haftalık erken doğumla kaybettim bende hem hamile kalamamaktan hemde doğuramamaktan korkuyorum insanın başına neler geliyo ama zaman herşeye çare hakkımızda hayırlısı olsun herşeyin

canım ölçümün o kadarda kötü değil benim 13 haftada 2,8 di onun için dikiş atıldı şimdide 2.33 civarında.13 haftadan buyana wc harici kalkmıyorum haftada bir pruloton depot iğneyi bende oluyorum çok pis yakıyo bazen iki gün o tarafıma bende yatamıyorum.doktorunu dinle wc harici kalkma sakın suyun herseyin yanında olsun yemeği yatarak ye,gruptaki arkadaşlar var dikişsiz o ölçümlerle yatarak miyadında doğum yapan.sende yatarak tamamlayacaksın inşallah

canım haftalarımız yakın ben daha hiç bişey alamadım kuzuma sen kendinmi gidip aldın.benimde mantar olmuştu gynomaxil fitil hemen geçirdi.akıntı için antibiyotik kullanıyosan kasıntıyı o yapar dikkat et canım

Öncelikle çok geçmiş olsun,tek düşükle.araştırma yapılmıyor ama önceden erken hafta düşüğün olduğunu falan söylersen o zaman test yapabilirler ben öyle.yapmıştım.buradan.chnb.arkadaşımız bu aklı vermişti bana da, pıhtılaşma testleri hormon testleri,rahim filmi vs gibi çeşitli tetkiklerini korunma aşamasında.yeni bir bebek için yola çıkmadan tamamlamanı tavsiye.ederim,inşallah kısazamanda kucağına evladını alırsın
Hamile kaldığın zaman 12. haftandan itibaren rahimağzın ölçülüyor ve gerekirse dikiş uygulanıyor çeşitli hormon ve kasılma önleyici ilaçlar ile destekleniyor sen de sürekli yatak istirahati yapıyorsun sadece wc ye kalkmak suretiyle

Son düzenleme:

Allah yüz bin sabir versin canimin içi ...bu kadar aciyla başa cikabilecek kadar güçlü ve Rabbime teslimci olman gercekten hayran kaldim....cok zor dayanmasi ama her kadin gibi bagrima basacagim bi yavru olsun istiyoruz...senin bu şükrun karsiliksiz kalmaz insallah umut insanin en büyük yasama sebebi rabbim efendimize bile 1i haric tum evlatlarinin acisini gostermisken biz kimiz ki şikayetimiz olsun....herseyde bi hayr vardir insan mutsuz olmadan bilemiyo eldekinin kymetini..oyle bos seylere uzulmusum ki bu büyük bi ders oldu bana..seni tanimak hem güç hem şükür verdi Rabbim ufacik bi yürek nasip etsin sana ins. Canim

Burada yazanlar benim ilk bebeğimi kaybettikten sonra buradan öğrendiklerimle yola çıkarak tuttuğum notlardır,kullandığım ilaçlar tam olarak böyle olmadı ama bana yol gösterici olmuştu

Allah razi olsun csnim ins. Bu güzel duan sayesinde hem ben hem tüm isteyenler nasiplenir ...zaten suan horman dengeleyici bi ilac kullanıyorm 1 aya ancak biter o zamana kadar da ins tetkikleri yaptirirm da kafam rahat olur..sana cok hak veriyorum canm nedeni bilmeden hamile kalmak korkutuyo ama icimde oyle bi bosluk var ki kendime sozum gecmiyo..

Amin canım
Çok haklısın insan hemen yeniden denemek istiyor ama mecburen en az 3 aylık bir korunma süren olacaktır,o sürede de yaptıracağın tetkiklerin seni bebeğine yaklaştırdığın düşün

Amin canım
Çok haklısın insan hemen yeniden denemek istiyor ama mecburen en az 3 aylık bir korunma süren olacaktır,o sürede de yaptıracağın tetkiklerin seni bebeğine yaklaştırdığın düşün

Canm benim ilk gebeligim bir bucuk sene bekledikten sonra tam asilama yapilacakken oldu ama Rabbim nasip etmedi..simdi yine ayni korku var eger korunursam sanki yine 1-2 sene olmayacakmis gibi geliyo o yuzden birazda hemen olsun israrim

kızlar hepınıze Allah sağlık versin bebeklerinizi inşallah zamanında kucağınıza alırsınız..

bu konu hakkında hiç bilgim yoktu forum gezerken gördüm bende 9 hatalık hamileyim

Allah yardmcınız olsun demek istedim...

Rahimağzı yetmezliği bazen de hiçbir ameliyat vs geçirmemiş kişilerde de görlebiliyor,örnek ben,bu yüzden lütfen 12. haftandan sonra doktorun ölçmese desen sor rahim ağzı boyunu,çünkü genelde önceden bir emare vermiyor
Bu arada teşekkür ederiz,inşallah sen de sağlıkla vaktinde kucağına alırsın yavrunu

Bence sıkı istirahate ve takibe devem et derim bu haftada bu ölçüde dikiş ne kadar doğru olur bilemiyorum,riskli haftalarını atlatmana az kalmış insallah kisalmaya devam etmez,ama bı dahaki gebeliğinde ihmal etme bu durumu

Mutsuz arkadasım hoş geldin

Meryy nasıl oldun canım ?

amin canım cümlemize sabır versin Rabbim inşallah kimseyide evlat acısıyla sınamasın burada herkes bizim yaşadıklarımızı yaşamış daha neler var forumda okudukça hem üzüldüm hemde güç buldum..zamanla alışıyor insan sen sabırlı ol Rabbimden sabır dile gerisi kader

İnşAllah canım. Bende ilk kez oldum. Evet çok yakıyo.

Aslında daha önce kürtaj geçirdiğim için doktorum hep sıkı takipteydi. Çok kez vajinal muayene oldum ölçümler yapıldı. Ama bu kısalma durumu daha geçen hafta ortaya çıktı.

benim doktorumda hüsamettin bey melek gibi çok kibar , aşılama bitince bana el salladı yukarıda görüşücez odada dedi, inşallah tutar dedi. sonra odaya geldi açıkladı. ya evet aşılama ümitsiz ama denemeden tüp bebeğe geçmek istemedim. benimki 800tl tuttu. 2 aşılama daha tutmazsa biraz paraa biriktirip tüp bebek deniycem. Bende seni anlıyorum hem ray hem zor hamile kalma çok sıkıntılı... Allah yardımcımız olsun.

Canım sana son kaybından sonra rahim filmi çekildi mi tüplerin durumuna bakıldı mı yapışma filan var mı tüplerde diye...

cnm ben geçen sene aralıkta kaybımdan 6 ay sonra çektirdim cemil beye öyle gittim. bişey çıkmadı. hatta önceki kaybımda raporumda arkuat uterus yazıyordu şimdi ki normal yazdı. düşüğe erken doğuma sebep olmaz dedi.
çok yüksekmiş fiyatı serklajın üstelik sigortalı... ya bu ne ya çok şaşırdım...
aşılama sonrası progestan fitil verdi ama ben onu itemiyom:) geri akıyooo hep. herkestemi böyle oluyor acaba...
2 yumurtam vardı inşallah tutar çok korkuyorum aslında hamilelikten hep stres...
etrafımdaki herkes hamile bide bana sordukça herkes var mı yok mu diye , bide herkes sürekli yanımda Allah sanada versin. inşallah olur falan diyoo inan başkalarının sürekli özürlüymüşüm gibi dua etmesi bile moralimi bozar oldu... çok dua ettim bu aşılamadan önce inşallah olur... bir keresinde anneme kızdım. gelip karnımı okşuyor inşallah olur diye biliyorum niyeti iyi ama canım yanıyo...
4 şubatta test yapıcam... :) karışık duygular.... senden çok fikir alıcam canım benim iyki varsın... bu sitede yazılanlar aslında o kadar önemli ki bir hayat kurtarıyo...

Arkadaşlar da gerekeni yazmış geçmiş olsun yatmmayı sık sık kanda ve idrarda enfeksiyon takibi yapmayı, haftada yarım ya da tam doz proluton iğneyi ihmal etme. bol su iç 3 litre. rahim ağzı ölçümü yaptırmayı ihmal etme. Serklaj yaptıracaksan da iyi dr lere yaptır çünkü haftan ilreri her dr maalesef acil serklajda başarılı değil...

Maşallah canım haftalar ilerliyor seviniyorum senin için...

mAŞALLH...

ÇOK İYİ yaptın canım bizler ne notlar tuttuk di mi?

Canım inşallah tutmuştur. Canım ben hamile kalmama süremi beklemediğim için de fiyat böyle. Sigorta süresini bekleseydim fiyat daha az olurdu sanırım...

Valla elimde defter,tek tek sayfa sayfa bana uyabilecek şeyleri yazmıştım,üyelere mesajlar attım kimisi yanıt verdi kimisi vermedi bi şekilde üstesinden geldik

Canım ya şu hani bebek tutunamıyo bağışıklık izin vermiyo ya kimisinde o testin ismi ana mıydı bununla ilgili başka test var mıydı? Benim ablaya iki kez aşılama yapıldı tutmadı,şimdi tüp bebek yapılacak çünkü geçen ay yumurtlamamış bi.değerleri düşük mü çıkmış ne tam görüşemiyoruz da yoksa bakıcam tahlillerine bir dr edasıyla tüp bebekteki en uzun prosedür izlenecekmiş,yumurtası erken olgunlaşıyormuş bizimkinin rahim hazır olmadan döllenme mioluyormuş ondan tutmuyor demiş dr,sen bilirsin tüp bebek yapan arkadaşlardan kim daha bilgilidir.bu konuda?

Canim bi sorum olacakti..dusuklerden sonra mi ogrendin problem oldugunu yoksa once ogrenmene ragmen tedavi isi mi yaramadi

Sık araliklarla hamile kalmistim o yuzden tabi ihmal de var arastirilamamistim..son kaybimdan sonra tum tahlillerimi oldum ama her kaybimda rahim erkenden aciliyodu ve son kaybimda tedbir olsun diye serklaj yapilmisti.. ama olmadi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…