Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

canım ben zeki beye hiç hamileyken gitmedim ama ilgiliydi içeriyede başka kimseyi almadı ben muayene olduğumda ben daha önce tekdende aytül hanıma gittim sevmedim hiç konuşmuyo hümada derya hanıma gittim oda felaketti bana sen hamile kalamazsın bile dedi ama zeki beyi sevmiştim senbi git beğenmezsen başka doktor bakarsın bide bu gruptaki kızların gittiği doktorlar var liste var orda kayseride serlajla doğum yaptıran doktorlalrın isimleri yazıyo o listeyede bak istersennn

Maşallah BarekAllah kızına. Kilosu çok iyi annesi.
Ben iki oğlundada kasılmalarım için endol fitil kullandım. Fakat 30. Haftadan sonra kullanmak riskli olduğu için bıraktım ve biri32 diğeri 34. Haftada doğdu.
Endol fitil anne karnında kalpten vücuda kanı taşıyan damarı tıkanabilir demişti Dr. Bu 30. Haftadan sonra risk artıyor demişti. Bi Dr sor istersen.

canm hotmailine msj yazdm numaramı gönderdm kusura bakma kontorum bitti ben arayamıyorm msjda atamıyorm ararsn uzun uzun konusurz ayrıntılı bilgi veririm rahat ol ben sana yardımcı ve destek olacm(suna bak sanki doktorm )

Açılman ne kadarmış canım? Sadece tuvalete kalk,yemeğini falan soluna dön yine yatarqk ye,bol bol su iç,ilaç olarak doktorun ne verdi?inşallah zamanında alırsın kucağına yavrunu

Slm arkadaslar ocak 7 de 14 haftalik bebegim az bir sanci ve kanamayla kendiliginden düştü. Acil hastaneye gittik ilk hamilelik diye hic onemsemediler ama bence boyle bi dusuk normal degil..rahim agzi yetmezligi mi diye kac gundur sagda solda okuyorum..ne yapmaliyim..uni hastanesine gitsem arastirma yaparlar mi.ilk dusukte yapmiyolar dediler..ya da rahim agzi yetmezligi teshisi hamile kalinca mi bakilabilen bi teşhis. .off napcam kafam karma karisik..lutfen bi fikir verin..

Slm arkadaslar ocak 7 de 14 haftalik bebegim az bir sanci ve kanamayla kendiliginden düştü. Acil hastaneye gittik ilk hamilelik diye hic onemsemediler ama bence boyle bi dusuk normal degil..rahim agzi yetmezligi mi diye kac gundur sagda solda okuyorum..ne yapmaliyim..uni hastanesine gitsem arastirma yaparlar mi.ilk dusukte yapmiyolar dediler..ya da rahim agzi yetmezligi teshisi hamile kalinca mi bakilabilen bi teşhis. .off napcam kafam karma karisik..lutfen bi fikir verin..

başın sağolsun, zor bir süreç; umarım en kısa zamanda toparlanırsın. senin durumunun rahim ağzı yetmezliği olduğunu hiç sanmıyorum; çünkü bu durumdaki düşükler genellikle 20. hafta sonrası bebek daha bir ağırlaşıp rahim bu rahatsızlıktan dolayı onu tutamadığı için oluyor. bu haftalarda bebeğin ağırlığı çok az, o yüzden sorun bu değildir. aklımda soru işareti kalmasın diyorsan gebe değilken çektirdiğin rahim filmi veya doktorun yine gebe olunmadığı bir dönemde şu an adını hatırlayamadığım bir aletin vajinaya sokulmasıyla teşhis edilebiliyor. bence sen kanda pıhtılaşma mı var bunu araştırt.

Saolasin canm bende bu iki ihtimal uzerinde duruyorum.kan kan pihtilasmasi ya da rahim yetersizligi..ama aklimi karistiran rahim yetersizliginde düşük agrisiz oluyormus o nedenle olabilir mi acaba..en iyisi uni hastanesine gidip tum detaylari aeastirmalarini saglamak..

mutsuz28 canm basın sagolsn cok zor bir sürec ins cabuk atlatrsn secils arkadas pek katılamıcm benim ilk düsügmde 15 haftalıktı ve rahim agzı yetmezligi teshisi konmustuki ben sancı ve kanamayla düsürdm bebegimi ama baska doktrlar buna 3 düsüktn önce karar veremeyz dediler ve ben 2.düsügümü agrı sızısz rahim tamamen acılms br sekilde dogum yaptm 18 haftalıktı işte ozamn doktorm ray teshisi kesin olarak koydu ama bende kan pıhtılasmasıda vardı belkide ilk bebgm pıhtılasma yüzündn düstü bilmiyorm sonuc olarak canm ilk düşükte ne yazıkkı pek kayle almıyolr arkadasn bahsettigi buji testi ben yaptrmadm ama bu testle vajinadn bir alet gönderp ölcm falan yapıyolrms ama ne kadar gcerldr bilemem iyi bir doktr bulacksn 2.hamilelignde sürekli takipte olacksn ve 10.haftadn itibaren rahim boyunu ölcerlr kısalma tesbit edilrse hemen dikerlr gec kalmadn tabi benim gibi iyi doktrla karsılasrsn öncedn teshiskoydurp dikiş attırabilrsn rabbim yardmcn olsn

Elifm Allah razi olsun canm Rabbim kimseyee boyle bi aci tattirmasin insallah...malesef doktor yönünden hic yüzüm gulmedi..bayan dr olsun istedim hsmileliligimde iki kere dr degidtirdim ama makesef ikiside alakasiz ve soguk insanlar cikti...ozel hastane olmasina ragmen ne arastrma istedi ne de dusukle ilgili yorum yapti.onlara kalsa 2. Ve 3. De dusecek o zaman haaaa bi bakalim sebep ne diyecekler..biz neler cekiyoruz umurlarinda bile degil...bi profun ozel muayenesini aradim muayene ucreti 250 testler falanda eklenince 1.5 milyara yaklasiyo bunun bide hamilelik sonrasi var imkansiz karsilaysmayiz...para olursa mi insan gibi muamele görüyoruz...offf kacc gundur ne acimi yasayabildim ne de kaybimin nedenini bulmak icin nereye gidecegimi bulabildim...Allah bu gunlerimizi aratmasin ins da dedigin gibi hem iyi hemde vicdanli bi doktor bulabilirim..

Mutsuz28 canm hangi sehirdeysn soylede bizim doktr tavsiyemz olan bir listemz var seninle ayni sehirde olan bir arkds varsa sana doktr tavsiyesnde bulunabilr belki genelde 20 li haftalr icin ya rahim agzi yetmzligi yada enfeksiyn dusunuluyo rahim agzi yetmzlignde en belirgn seylr agrisz rahmin acilmasi once suyun gelmesi gibi gerci burada sancisi olanda vardi bazen suyun erkn gelmesi enfeksiyonada bagli oluyo hastane dusuk yaparkn enfeksiyona baktmi enfeksiyn yoksa buyuk oranda ray oluyo

ManisAnin ilcesinde yaşıyorum canim..buraya yakin manisa ya da Uşak herhangi bi yerden dr olursa cok iyi olur..ama eşim bayan olsun istiyor...kuzucum ben bebegimi evde düşündüm dr kalan parcalari aldi sadece onuda patolojiye gondermis temiz cikmis .dedigim gibi ilk dusuk diye hic biseyine bakmadilar..yine olur falan filan deyip salladi basindan...celal bayara gitmeyi düşünüyorum mecburen 2 düşük yaptim deyip tüm testlerin yapilmasini istiycem insallah cok gec cikmiyordur test sonuclari çünkü ilk adetten sonra korunmayi dusunmuyorum..bekli yanlis düşündüğmu soyleyecek bazilari ama beynim aklim gidecek yakında uyandigim andan gece yarisina kadar cikmiyo yavrum aklmdan esimle konusmak gelmiyo icimden.bekli yine hamile olursam duzelir hersey..2010 da evlendim hala bi bebegimi yok..milleti takmamaya calissamda kulak ardi ettigim hersey büyüdü gözümde. .Rabbim bekletmez insallah

Mutsz canm kadin doktr varmi bilmem mmry diye arkads var o girerse bakarsn sana yakin doktr varmi listede bide canm seni coj iyi anliyorm ben kapali bir bayanm yanls anlasilmasn burada bircogmz bayan ararz kapali acik olsn ama bak ben bir erkek doktora gorunmeym dedm 10 tane erkek doktora gorunmk zorunda kaldm iyi dojtrolsnda onemli olan tabi yine siz bilrsinz rabbm izin verdktn sonra hersey olur

Haklisin canm tekrar ayni seyleri yasamaktansa cinsiyet ayrimi yapmam .ama kendi kafamda da kadina dertlerimi daha iyi anlatirim gibi geliyo.adam akilli ilgilenilmesi için ozel muayene gitmek şart canimcm o da malum ateş pahasi..Allah büyük canm vermek isterse taş olsa canlanir ins tum isteyenlere nasip eder..

Öncelikle başın sağ olsun arkadaşım. Bir iki tavsiye kesinlikle tahlil sonuçlarını beklemelisin o arada hamile kalsan tekrar kaybedersen daha kötü değil mi hem sana yazık hem de gidecek olan bir cana. Bir ayı bulur sonuçlar. 2düşük diyeceksin ya. Onu da iyi ayarla soruyorlar kalp atışı duyuldu mu kaç haftalıktı diye? Kafanda netleştir yani. Bayan dr ye gelince Denizli yakın mı sana. Burada 2 ileri hafta kaybı olana bir arkadaş Denizlide Filiz saylan adında bir dr ye gitti serklajını gebelik öncesi yaptı ve güzel takip etmişti. İstersen görüş o dr ile... Manisa ve uşaktan listede yok...

Ayrıca pıhtılaşma için trombofoli paneli bakılıyor ya. Ayrıca kendine lupus antikoagülan ANA, ANTİDNA testleri de baktır vücut bebeği istemiyor mu diye. Ayrıca eşin ve sana preferik kanda kromozom analizi de baktır kandan bakılıyor. Bu da genetik için. Bbeğin parçası genetiğe gittimi patolojiye değil genetik incelemeye?

Allah razi olsun kardesim...Tüm söylediklerine katılıyorum canm ama insanin mantigi ile kalbi bazen ayni şeyleri dusunemiyor...zaten ilk adet falan deken 1 ayi bulcak o zamana da testler cıkar insallah..malesef canm denizli cok yakin deil ozelde calisiyor esim oyle her istedigimizde de gidemiyoruz malesef...hastanede soyleyeceklerimi bekli yüz kere geciriyorum beynimden canm artik kendim bile inancam...daha da olmadi yalvarcam bu testler yapilmak zorunda..

Malesef canim genetige gondermediler...o gün ben ne oldugunu ne yaptiklarini anlamadim bile dr u bi kere gördüm lutfedip kurtaj sonrasi gelip aciklama yapmadi..

canım başın sağolsun Rabbim bi daha yaşatmasın ...sen önce üniversite hastanesine git bence tüm tahlillerini yaptır sonra eğer uşak dersen ben aslen uşaklıyım burdurdayım gerçi şuan uşakta ben bi doktorla görüştüm mehmet akif şanlı özel öztan hastanesinde ve bana gebe kaldığımda takip edeceğini söyledi herşeyi anlattım oda yardımcı oldu şükür gerçi ben şuan ıspartada fakülteye gidiyorum herşey netleşsin tekrar hamile kalırsam ona mı giderim yoksa fakültedemi devam ederim bilmiyorum ama çok tanındık ve başarılı bir doktor bir araştır olmadı hastaneden ara bir konuş yada bende facesi var ekle bir mesajla sor istersen

Allah razi olsun Sibelim...Rabbim kimseye yasatmasin insallah..bende oyle düşünüyorum insallah bu pazartesi celal bayara gitcem hayrlisiyla bi sonuclar ciksin insallah sonra dr arayışına gircem..bi de bayan olsun istiyorum doktorum gerci herkes erkek dr isini daha iyi yapiyor diyor..ya vallahi sıkıldım bu dr işinden 2 dr degistirdim yaa insan biraz guler yuz biraz alaka gostermez mi resmen gudubet gudubet bakıyorlar. .off insallah bi dahakine iiyisi denk gelir..bu arada facei bebegimi kaybedince kapadim...bi karar vereyim bayan mi erkek mi sonra ulaşrim soyledigin dra..canm eger sen gidersen bana da fikir ver olur mu iyi mi ilgili mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…