Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Mmery canm ya dua ettm hepte ederm ne demk endiseni anliyorm cok sukur pozitfi gormssn devamida gelir ins inan gorunce cok sevndm yazarknde tedirgn oldm yanls olursa uzulrsn diye cok sukur yanls gormemism sakin ol arkadasm tevekkul et senkul olark elindn geleni yaptm bundn once ve sonrasi artk rabbimn elinde beni ornek al cok zordu ama sonu guzel oldu seninkide olack ins senin uzermzde hakkin var listemizi yayinliyosn:)dua etmk boynumuzn borcu:)

Paşam
Milupanın da sallama çayı var,tansaşlarda.da.satılıyor humanada bol bol şeker var kilo yapar içerikler farklı değil,dediğim ilacı da sor bi çocuk dr sine istersen b12 vitamini de süt yapımı.a destek haberin ola

Mmery
Canım inşallah sağlıkla kucağına aldığın haberlerini de verirsin

ne kaynana olur benden be 2 günde gelini kaçrım ben ama ben kendi kaynanam gibi olmucam işşallah kafaya koydum

canım sonunu içtim zaten almam çok pahalı onun yerine çayı deidgin iyi oldu eşime diyimde alsın malum ben küçük adamdan çıkamıyorum:18::18:sana bri sır veriyimmi kimseye deme bak aramızda kalsın yerin kulagı vardırbugün hastane çıkışını giydirdim yogun bakımdan çıkınca bir gece yatmıştımya kıyafeti giydirdiginde hemşire yutmuştu bugün elime o geldi deidm bakayım bir giydiriyim allahım tam oldu gözleirm yaşardı sevinçten yavrumu bir öpmem koklamam varmış sormaallahım küçük adamım sen büyüyormusun dedşm rabbime ne kadar şükretsem secde etsem az kim derdi paşanın 3 bebegi ölücekte 4 bebegini kucagına alıcak bazen severken gözleirm doluyor kokluyorum ah diyourm senin gibi güzelmiydi kardeşelirn diyourm ay gene gözlerim dolduannelik bambaşkaymış bunu dün gece daha iyi anladım sütümü sagıyorum yalvarıyorum rabbim ne olur evladıma süt olsun aç kalmasın ben kalsamda olur herşeyi ona göre düşünüyorum brişey alsam diyourm aman paşa ona ne para vericeksin o paraya 2 paket ıslak mendil alırsın bu aralar cimrimi oldum neysenin küçük adam mızırdanmaya başladı vallahi pc açıp buraya geldigimimi anlıyor zaar

cnm özel sigortam yok , ben yücel beyden negatif elektrik alıyorum benimle ilgilenmiyor gibi geliyor. hüsamettin bey klomen verdi sadece bide progestan bunlar 50-60 tl tuttu , aşılama 750tl öyle yani.... Allah yardımcımız olun...

Duyaydın canım testi sormuşsun lupus antikoagülan, ana ve antidna ydı testler...

Mutsuz afyon yakın mı sana bak buradan arkadaşın dr si mantıklı bir dr...

afyon park hospital ..dr um halil gülden

Mutsuz afyon yakın mı sana bak buradan arkadaşın dr si mantıklı bir dr...

afyon park hospital ..dr um halil gülden

Malesef kuzu yakin degil afyon..bi de zaten eşim ozelde calisiyo isi gereği manisa ve usaga gitme sansimiz oluyo afyon hem uzsk hemde bulundugum yerden gidebilecegim bi ulasim yok insallah bu taraftan arastiriyorum umarim bulurum canm

nihancım merhabasen beni belkim tanımazsın hoş belkimde tanırsın hatlar karışmış olabilirbenim kafam bu aralar dumanlı bebegim prametüre oldugu için 3 saate bri kalıp hem biberon takvise hemde gögsümü veriyorum durumum aynen buuykuyu alamıyorum sütüm yetmiyor bebek doyuyorda sanki ben doymuyor diyorum anne olmadı çok zormuş onu anladım evladı aç olınca bri annenin ne çaresiz oluyormuş

sana umud oluyum diye yazıyorum dinle beni ben 3 bebegimi kaybettim kardeşim 2 erkek 1 kız 2 erkekte rahime dikiş atılmadı kızımda idkiş atıldı ögretmiş gibi aynı haftasında gittidikişim 25 gün dayanfdı aynı dogum agrısıyla doguma gittim burdakilere allah razı olsun çok destek oldular ben agladıkça onlarda agladı ben düştüm yere onlar elimden tuttu kaldırıdlar bu bebekte okadar hakları varki anlatamam allah hepisinden razı olsun biliyorum burayı ihmal eidyorum bebekten giricem tam niyetleniyorum hayde uyanıyor meme istiyor demin açtım pcyi gene uyandı şuan uyandı mesela bakınıp duruyor bende buraya yazaıyorum :18::18:bri azarsa aglarsa vay halimebak kardeşim kızımda dünyanın testine giridm afedersin dünyanın aletinini yedim ne çapası ne cerrahpaşası kalmadı özele bile gittim baktım hiç brişey yok deidler eşime deidm allahım neden düşüyor canım ya bri sebep allahım bri sebebi olması lazım ne olur bri sebep ver deidm gene hamile kalsam korkularım olucak neyse arda beyle mavişimle tanıştımo benim hem abim hem kardeşim hem babam hemde iyilik melegım oldu ne isterse yaparım okadar seviyorum onu okadar diyim allah ondanda hemşirelerindende nil hanımdanda razı olsun rabbim darlık göstermeisn işşalah burdaki arkadaşlarımada çok dua ediyourm hee dün birine çok dua ettim o benim aşkım başının belasıyım allahım o bebegi çok hakediyor ona hayırlı evlat nasip et diyourm seviyorum ben regreteyiher secdemde aklıma geldikçe ona ve diger kardeşlerime ediyorum regreteyle çok görüştügüm için canlıda görüştüm onunla çok cici bir kızmevla ona tez zamnda evlat verse inan ondan çok ben sevinicem okadar diyim

umudunu yitirme canım ben azim ettim ayagıma çelme takan çok oldu boşver olmucak bebekelri öldürüyorsun vazgeç amam ben eşime deidm son defa daha denerim daha düşünmem deidm arda beyle serüvenim başladıbu bebegim için 2 sene ilaç tedavisi 38 kilo verdim hpş şimdi birazını aldım sütüm yetmiyor bebege gene azim ederim gene veirim kiloyu evladım aç kalmasın senin yerinde olsan nerdesin bilmiyorum amam bri kere arda beye gitmeni rica ediyorum bri grösün seni bana emegi çok adamın allah var önce rabbim sonra arda bey olmasa zordu bu bebegi kucagıma almam 1 kere kanamam oldugunda chnb beni ardabeyin hastanesine yönlendirmeseydi belkim şimdi yanımda yatan oglum olmucaktıkıyamam benle çok agladı telefonda garibi sabahların köüründe çok kaldırdım hakkını helal etsin benle hop oturdular hop kalktılar korkudan sana tavsiyem kimseye bakma umrunda olmasın eşimle sen bribirinize yetersiniz sen hangi testleir yaptırdım hepsini yaptırdınmı mesela bende homosisiteyin çıktı en agır KAN PIRTILAŞMASI DEDİLER buraya fazla ugrayamasamda facede bol bol yazışıyorum zaten bazen rumuzları karıştırıyorum oda olsun canım yılmak yok yola devam hadi görüyüm snei aklına takılan brişey olursa sıkılırsan ben burdayım unutma benim küçük adam dan zaman buldukça yazraım kendieliryle bu ara çok sevişiyorum gögsümden inmiyor kendileribirde anacıgının şöyle doya doya sütü olsadüşün sabah namazını kılamadım bırakmadı beni oglum az dur deidm kılayım namazı nafile yaygarayı kopardı 1 haftadır yemek yapamıyorum düşün korkuyorum gramdan düşer diye hazır mamada aldım amam istemiyorum onu kulanıyım zorda kaldıkça kullanma deid doktor bakalımyaradana dedi rabbim snein rızan için ver kendi nefsim için verme de olurmu kardeşim

:2::2:kızlar hayırlı cumalar cumanız mubarek dularınız kabul olsun işşallah[/QUOTE]

öncelikle süt icin ah bir bulabilsen ısırgan,ebe gümeci mükemmel sonuc alırsın buna inan.artı pekmez tüketebilsen. pasam seni tanımammı sıkı takipcinim.doguma gittigin anları dogum sonranı vs.hatta sana sukadarını söyleyeyim annem bile seni biliyor.senin dogum zamanında yanımdaydı.bundan 2gün önce soruyor telde ne oldu o bayana minik bebegine diye.:))cok sükür saglıklı oldugunuzu söyledim sevindi garibim.cok sükür dogum sonrası testlerimde bir problem cıkmadı.burada yayınlanan bir iki test eksik onuda yaptıracagım kısmetse.bide rahim filmi cektirmek istiyorum tekrar.sevgili pasam arda beye cok gitmek istiyorum fakat ora bize cep yaktırır.özel sigortamda yok.hakkımda hayırlısı ne diyeyim.benim hamileligimde 20.haftamın icinde belli oldu.ray kesin tanı diyebilirim.hunileşme ve karın orta kısımda boslugum ve kasılmalar oldu.akabinde kendi doktoruma hafta sonu oldugu icin ulasamadım iki doktor tanıyıkoydu fakat kendi hastası olmadıgım icin sahiplenmek istemediler.ogünü hic unutmuyorum paşam günlerden salı doktor görür görmez hemen serklaj olman lazım bebegi kaybetme riskin var dedi.eşim ben ve annem neye ugradıgımızı sasırdık.bi baktım narkoz verdiler uyandıgımda serklaj yapılmıs bebegim yasıyordu sükürler olsun dedim cok sükürler olsun.aradan gecti on gün hersey normal gibi geliyordu bana.serklajdan sonra koku olmustu bende doktora söyledigimde umursamadı normal dedi ozamn.onuncu gün sürekli yatıyorum.eşim cay verdi sola dogru döndüm poşşş diye ...anneme baktım ve bagırdım suyum geldi diye.ilki azdı.banyoya gittim cıktım tam kapı agzında bosaldı.hastaneye varana kadarda tamamı.bebegimle yasadıgım zamanlar beni tekmelemesi varlıgını hissetmek cok cok güzel bir duyguydu.catala yattıgımda yavrum hala yasıyordu.elleri ayakları okadar güzel kıpırdıyordiki.doktorum suni sancıyla dogum yapacagımı söyledi.dedim o yasıyor bir seyler yapın yasatın onu dedim İMKANSIZ dedi yıkıldım mahvoldum.bagıra bagıra dogurdum.yavrum dogdugunda elleri sımsıkıydı.gögsü attı bir kere ve siyaha caldı.sabah patolojiye göndermeden önce tekrar baktım.elleri acılmıs öyle yatıyordu.yasadıklarımız cok zor pasam .rabbime inanıyorumki inşallah bana ve benim gibi evlat hasretini yasayan tüm kullarına tekrarını hayırlı bir sekilde nasip etsin.o yüzden sana cok büyük görev düsüyor.o kücük adama daha cok sarıl daha cok sev sakın ama sakın agrıtıp incitme :))gerci simdi diyorsun ben onu yıllar sonra bulmusum pamuklara sarmısım:))bebegini ve seni cok seviyorum bunu bil kardesim.

Son düzenleme:
oglan 70 günlük oldu benim doguma 7 gün kalmış amanındoguma gidince bana heidyeler yollayın ne biliyim çiçek çukulata ay heyecan sardı 7 günmü hey çizelge ben oglumu doguralı 70 gün oldu sen ayakta uyu

paşam sen alem bir kadınsın.gece gece yarabbim güldürüyorsun.kocam amanin karım kafayı yedi demesinde neyseki horluyor.

paşam sen alem bir kadınsın.gece gece yarabbim güldürüyorsun.kocam amanin karım kafayı yedi demesinde neyseki horluyor.

allah razı olsun canım benim okadar dua edenim vardıki sorma ben arda beye ilkgittigimde muayene oldum testleirme baktı vs tam kapıdan çıkarken aglayaraktan geri oturudm yerime ve arda beye aynen şu kelamı deidm arda bey ban abri şey söyle deki paşam senin şansın çok allahın izniyle dersen yola devam edelim yoksa ben bu işi burda bıarakayım yüregim kaldırmaz çünkü 4 kayıbı deidm oda ban bakaraktan allahın izniyle paşam başarıcaz amam bri şartım var ne dersem beni dinlicek deidkelrimi yapıcan dedi tamam deidm sonra mavişle bir serüvene başladık6 test istedi 6 tüp kan aldı sonra sonuçlar çıktı eşim arda beyle görüşmek istedi bende deidmki olur sonra randevu aldık eşim yanımda konuşmaya başladı ban 35 kilo vermen lazım deid arda bey deidm sen ne istersen söz sözünden çıkmıcam dedim tamam dedi 2 sene ilaç tedavisi gördüm 2 sene ben bebek istemedim hem ruhen hem bedenen bri bebeg vucudum hazır degildi arda dedi 35 ben verdim 38 kilo o akşamaı hiç unutmuyourm arda beyden geldik ilk muayenede eşim evdeydi kapıyı açtı nasıl seviniyorum allahım yoldan altın bulsam okadar sveinmem okadar diyim eşime canım arda bey böyle deid allahım benimde bebegim olucak koklucam öpücem deidm durudm karı koca aglamamızı gröseydin yüregin dayanmazdı okadar diyim sonra ardaya eşimle gittik kilo vericen deidya eve geldik pardesümü çıkardım eşim odaya girid bende bri aglama varmış nasıl aglıyorum eşim sesime koşitu geldi gene ne oldu aglıyorsun dedi bende deidmki arda bey 35 kilo vericeksinya dedi deidm oda evet deid 31 yaşındayım ben hiç kendimi zayif hiç bilmem zor veirim ben bu kiloları deyince hiç unutmuyorum eşim ellerini yanaklarıma götürüd canım dedi sen istedikten sonra herşeyi yaparsın unutma bebegimiz için dedi sonra diyet serüveni başladı allahıma şükür ben düştüm eşim kaldırdı ben yıldım eşim hadi az kaldı dedi sonra küçük adamıma hamile kaldım arda beye randevu aldık eşimle gittik ilk eşim girdi sonra ben arda bey eşim girince kiloluysa hasta karşıma gelmesin dedi içeri bir girmem vardı görmen laızm arda beyde aynen bu suratadam yerinden kalktı helal olsun tebrik ettim seni dedi ay ne hoşuma gittisonra küçük adamımı görmeye gittik ultrosona öyle kesesi görünüyordu annelik işte duygusala bagladı paşa sonra ilaçlar igneler 4 aylıkken kanama boşaldı hayde 4 gün hastanede yattım hastaneye gittigimde rahim 1cm açılmış bebek peseri zorluyordu allahım tek şansım agrımın olmamasıydı sonra 90 gün yatma serüvenim başladı etlerim acısada wc yatakta yapsamda dışarı canım çıkmam istesede gıkım çıkmadı emanetim iyi olsun gerisi boştu inan yatması degilde sstresi yetiyor adama 90 günün sonunda hastaneye yattım ve suyumun azaldıgını söyledi arda bey 7 yattım 13 kadar sırt üstü ne sagıma ne soluma dönemedim inan doguma gittigim akşam sancılarım sıklaştı allahım ne agrı o dogum sancısı arda beyi çagırıdlar gece 3 geliyordu geldi haydı paşam yolun sonuna geldik dedi bebegien kavuşuyorsun beni hazılamaya başladıkları zaman izin istedim anneleri çıkardım dışarı eşimle tek kaldım konuşmaya başladı olmazda ban abrişey olursa deidm sakın üvey anne elinde büyütme annene ver o baksın deidm eşim kafayı yeme brişey olmucak deid sonra aglamaya başladım canım o dah açok küçük ya ölürse hayata tutunamazsaben inanıyorum brişey oolmucak dedi ve hasta bakıcı geldi doguma gittik 3 -30 doguma giridgimde 3.50 küçük adamım dünyaya gelmiş yukarı 7 geliyormuş çıkmışım 3 saaten fazla dedi eşim kaldın içerde eşim bebegin cinsiyetini sormuş oglunuz oldu demişler esimin bri sevinmesini mutlulugunu görseydin garip chnbyi yatırmadı habira aradı dogum ettigim akşam saat 5 geliyordu küçük adamı görmeye gittim 2 bebek vardı eşim resmini gösterdi amam kocaman maşşallah deidm korkmaya gerek kalmadı deidm seviniyorum yogun bakıma gittik 2 bebek var birine baktım dip tarafta ayakları görünüyor minnacıkyok canım bu degil galiba deidm diger bebek büyüktü eşim yanına götürdü ayaga kaldırdı hortumlara makinalara baglıydıdokunmak istedim dokyundurmadılar okadar agırıma gittiki canım bu bebek nasıl büyür deidm minnacıktı servis tabagına rahat sıgardı koysaydınız okadar agladımki başında ban hemşire paşam aglamayın böyle küçük olduguna bakmaıyın büyür annesi dedi bende deidmki ona aglamıyorum rabbime şükrü bu bebegim ben 3 evladım öldü deyince hak verdiler bebegin başında ne agladık eşimle eşime babalık nasıl bri duygu deyince anlatılmaz yaşanır dedi aglamaya başladı o benim göz yaşlarımı ben nunkileri sildim 53 gün yogun bakımda kaldı gel o 53 günü bana sor öldüm öldüm dirildim yogun bakıma her gittigimde 10 dakikadan sonra haydı anası çık diyorlardı emzirmeye gittigimizde 40 dakik averin artık bebekelri diyorlardı uyandıgında alırlardı uyanmadıgında almazlardı içeri onlar veirise kucagıma laıyordum vermeyince oda yok kar kış yagmur çamur demedim gittim şimdi mucizem yanımda yatıyor çok şükür allahım olmayanlarada versin tez eliyle çok gzüel bri duyguymuş beni her emdiginde hırslanmasını grösen gülersinsütümde az artsa fena olmucak ben çaynı aldırıyım ısırgan otunun sütü artırıyor dedigim dogru tek üzüntüm kilo aldım epey degilde az hem zayıflamam laızm hem süt laızm nasıl olucaksa

çşizelgeye gelince ne yaptısam silemedimbebegimin ayını yazayın deidm olmadıinsan beceremedigimden böyle oluyordileirm rabbimden benim yüzümü güldürdü sizlerinde güldürsün kızımda 25 gün dikişim dayandı durmayınca durmuyor be kardeşim onu anladım ben esra erolun dedigi gibi o yola çıkmış bri kere ben durduurmadm demesi içimi acıttı o agladı ben agladım annelik çok zor onu anladım ben

Arkadaşlar merhaba,
Size ilk kez yazıyorum ama tam 25 gündür her satırınızı her harfinizi kimi zaman acıyla, kimi zaman dikkatle, kimi zaman umutla kimi zaman hıçkırıklarla ve bazılarınız sayesinde hatta kimi zaman gülümseyerek okuyorum.
Ne olur uzatırsam kusuruma bakmayın, beni sizden başka bir Rabbim anlar çünkü. Bu nedenle hikayemi size anlatmaya ve bana söyleyeceklerinizi dinlemeye çok ihtiyacım var.
Bundan 4 yıl önce 2009 eylül ayında hamile kaldım ve 36+4’de ayşemi dünyaya getirdim. Çapa medilife’da şu anda amerikada sağlık derneği başkanlığı yapan iyi bir doktorum vardı, sorunsuz bir hamilelik geçirdim sadece başlarda midem çok bulanıyordu ağlatacak kadar ama 12. Haftada bıçak gibi kesilmişti ve işim nedeniyle inanılmaz yoğun bir şekilde çalışarak o haftaya geldim. Kendime hiç dikkat etmedim folikasit dahi kullanmadım ve son kontrolüm olan 35. Haftada doktorum erken doğum riskim olduğunu (sebep belirtmeden) yatmamı söyledi ama ben gerek ilk hamileliğin bilinçsizliği gerek klasik “amaaaan ne olacakkkkk bu dr. Lar da amma pimpirikli” kayıtsızlığı ile onu dinlemeyip 37. Haftada izne çıkmaya karar verip aynı tempoda devam ettim. Nitekim bir hafta sonra bir Pazar sabahı 23 mayıs 2010’da tuvalette az bir kanama ve sonrasında başlayan müthiş bir gaz ağrısı ile hastanede buldum kendimi. Tabi benim gaz sandığım sancı doğum sancısıymış meğer, doktorumu aradılar her şey yolunda dedi, sağlıklı bir doğum olacak ve kuveze bile girmeyecek inşallah dedi, nitekim de öyle oldu rahat bir normal doğum ile (tabiki sancılı ama duyduğum pek çok hikayeye göre rahat olduğunu düşündüğüm) kızımı dünyaya getirdim ve Rabbime şükürler olsun o mucizeye şahit oldum. Kızım doktorun da söylediği gibi kuveze dahi girmedi ve Rabbime şükürler olsun hepimizinkine sağlık versin Allah’a şükür bir sağlık sorunu da olmadı. Hamileliğimde toplam 5,5 kilo almıştım zaten çok zayıftım 51 kilo hamile kalıp (175 boy ile) 56,5 ile doğuma girmiştim ve doğumdan çıktığımda 49 kilo idim. Ayşem ise 2280 di evet çok küçüktü ama sorunu yoktu şükür. Ayşem 3 yaşına geldiğinde ona bir kardeş evimize yeni bir neşe getirmeye karar verdik. Ayşe’de karar verdikten 3-4 ay sonra hamile kalmıştım bu hamileliğime ağustos 2013’te karar verdim ve aynı ay hamile kaldım. 17 ağustos son adet tarihimdi. 30 ağustosta babam kalp krizi geçirip yoğun bakıma alındı; 12 eylüle kadar hastanede kaldı ve tedaviler işe yaramayınca doktorlar bypass’a karar verdi. Bypass öncesi doktor ablamı abimi ve beni odaya alıp ameliyatın ölüm riskinden ve babamın bu riskin iki katını taşıdığından bahsetti. Ağladım ağladım günler gecelerce ağladım, ameliyat günü her dakikayı bir yıl gibi yaşadım 32 yıldır bir kez bile bıyıksız görmediğim babamı bıyıksız dişleri çıkarılmış ve korkudan tir tir titrerken görüp onu güldürmeye çalışmak öylesine zordu ki… Sonuçta bypass sonrası çok zor günler geçirdik ve bu zor günlerin ortasında ben hamile kaldığımı daha doğrusu az önce anlattığım günlerde zaten hamile olduğumu öğrenmiş oldum. Acı günlerimize bir teselli bir ışık oldu bu haber. Hepimiz çok heyecanlıydık, babam da çok mutluydu ama en çok ayşem mutluydu. Kardeşimle başlayan bıdır bıdır konuşmaları bitmek tükenmek bilmiyordu ve karnımı açtırıp açtırıp öpüyordu kızım.
Allah’tan gelen her şey kabulümdü ama Rabbim de biliyor gönlümden hep bir kız kardeş geçiyordu. Ayşeme zehram gelsin istiyordum ona can yoldaşı olsun bir derdi olunca ona anlatsın bir mutluluğu olunca ona sarılsın istiyordum ama benimkisi şımarıklıktı elbet, ne olursa olsun sağlıklı olsundu önce bir ana olarak…Doğumgünü ablasıyla aynıydı, o da mayısta doğacaktı.
Hamileliğim ilkinden çok farklı değildi, aynı işi yapıyordum ama daha az yoğundum bununla beraber hayatımda ayşe vardı ve onu çok indirip kaldırıyordum, markete hep ben gidiyor ağır kaldırmaktan hiç çekinmiyordum. Bu kez biraz daha fazla kilo almıştım ama. 3. Ayımda 5 kiloyu çoktan almıştım. Farklı olan şeyler karnım akşamları çok şişiyor gazım var gibi oluyordu sanki 6 aylık gibi oluyordum. Tuvalete çok sık çıkıyor hatta bu yüzden geceleri hiç uyumuyordum. İdrarım hep sarıydı. Ve midem ayşeden çok daha kötüydü. Üstelik geçmiyordu. Hatta kurban bayramı 9 günlük tatilde sadece tuvalete kalkacak şekilde günlerce yattım halsizdim. Bazen de kuyruk sokumumdan bir ağrım oluyordu. Ama her doktor kontrolümde her şey gayet yolundaydı, yine medilife’a gidiyordum başka bir doktora soğuk biriydi pek bir şey de anlatmıyordu ama ben her şey yolunda diye zaten anlatmasını da beklemiyordum. 2’li testimin de iyi çıkmasından sonra 1 ay sonra kontrole gel dedi. O bir ay bana zor geçecekti çünkü yavrum cinsiyetini göstermemişti ve başta ayşe olmak üzere hepimiz çok meraklıydık. Sonra 31 aralık için randevu aldım ve 29 aralık Pazar günü tuvalete gittiğimde külodumda açık kırmızı bir kan gördüm, korktum. Çok korktum. Bir yarım saat şokla oturup tekrar tuvalete girdim rahmimde bir baskı vardı, ve tuvaletimi yapacak gibi olup elime bebek kafası gibi bir şeyin çıkmak üzere olduğunu farkettim o şok ile nefesimi hızlıca içeri çekip o şey her ne ise onu tekrar içime almış oldum ve apar topar giyinip bize yakın bir özel hastaneye gittim (çapada) doktor ultrasona sokup her şey yolunda dedi o rahatlama ile ağlamaya başladım düşmemiş dimi dedim 20 haftalık bebek o kadar kolay düşer mi dedi. Cinsiyeti ne dedim kız dedi, ayşe duydu içerden kardeşim kızmıymışşşşşşşşşş diye bağırdı ben onu kucaklayıp sevinçle bir daha ağlamaya başladım ve eve gelip eşimle sarılıp zehramıza sevindik ama içimde ters giden bir korku hala vardı. Sonra gece ağrım başladı çok şiddetli bir ağrı değil ama benim ağrı eşiğim çok güçlüdür o yüzden pek çoğunuz belki şiddetli de diyebilir bilemiyorum o kısmını tam ama ağrı başladıkça düşük tehlikesi arttığından ve ben zaten tam rahatlamamış olduğumdan geceyi ağlayarak ve de sabahı zor ederek sabah kendi doktoruma gittim. O da aynı şeyleri söyleyip her ne kadar he rşey yolunda görünse de ağrı ve kanamadan dolayı önlem alınması gerektiğini eve gitmemi birkaç gün yatmamı söyledi. Progestan hapı ve 3 adet yine aynı hormonu içeren iğneyi verdi. İlk iğnemi hastanede yaptırdım ama bu arada deli gibi bir akıntım vardı ve bunu da söyledim doktora. Akıntım o kadar çoktu ki eczanede hapı beklerken oturdum sandalye ıslanmıştı. Eve geldim annem geldi yatıyorum tuvalete gittim ve biraz önce söylediğim bebek kafası gibi bir şeyi hissetme olayını tekrar yaşadım apar topar dr’u aradım ve doktor bir gel istersen alttan bakalım dedi. (nihayet aklına geldi)
Gittim ve her şey için çok geç olduğunu bebeğimi alacaklarını söyledi. Kese delinmiş dedi. Ultrasonda çırpınıyordu zehram seyrettim ağlayarak, anne beni bırakma diyordu sanki. Sonra radyolojiye gönderdiler. Bir daha ultrasona soktular içimde bir umut bebeğimi azıcık daha seyrettim, sonra doğumhaneye aldılar ayşemi doğurduğum doğumhaneye. Aynı kadın giydirdi beni, aynı ebe geldi serumumu takmak için. Ben burada dünyama getirmiştim kızımı ve şimdi her şeyden çok istediğim kızıma kardeş olacak kızımı öldürmek için yatıyordum aynı yerde. Doktor gelip gidip elini sokuyor korkma canın acımayacak diyordu; canım acımıyor benim canımı acıtamazsınız diyordum. Yüreğim böylesine acırken canım nasıl acırdı ki…
Sonra eşim geldi, çaresizce yapacak bişi yok mu dedi doktora, yok dedi, sarılıp ağlaştık. Sonra uyuttular beni. Uyandığımda bomboştum. Ebe söylüyor hemşire yazıyordu; cinsiyeti: kız; doğum saati: 15:28. Onlar doğum saati diyordu kızımı morga götürürken, ben ağlıyordum zehrama için için…
Zehram melek olmuştu…
Artık midem bulanmıyordu…
Karnım bomboştu…
O gece sabaha kadar ağladım.
Sonra gündüz ve gece gündüz ve gece…
Allah’ıma tevekkül ettim; meleğimi o daha çok sevdi o en güzel yerde ve bir gün yüreğimdeki kadar sıcak olduğunu anlayacağım, ben çok iyi bir kul olup cenneti hak etmesem de bir gün öldüğümde zehramın hatırına ona bir kez sarılacağım diye avuttum kendimi.
Kızımı gömdü babası; mezarına hiç gidemedim ama onunla konuştum hep beklemesin diye, söz dedim kızım söz bir gün geleceğim ama beni böyle kötü görüp üzülme sen de dedim.
Doktor 40 gün sonra geleceksin bakacağız dedi ne yapacağını söylemedi o gün bir test falan da yapmadı sadece patolojiye gönderildi örnek ve temiz geldi. 3 ay sonra da hamile kalabileceğimi söyledi. Ben sütüm geliyor dedim, ayşeden sonra 9 ay regl olmadığımı söyledim. Dostinex verdi, regl olayım diye de cyclo progynoca diye bir ilaç Bir de antibiyotik verdi. Hepsi bitti. Ama sütüm de gitmedi, lohusa kanamam da durmadı ve 25 gün oldu; regl de olamadım tabiki. Ve 25 günü 25 yıl gibi yaşadım ne yapacağımı bilemeden.
Sizleri okurken Arda Bey çok güven verdiği için 14 şubata yani tam 46 gün geçmiş olacak Arda beye randevu aldım ama çok korkuyorum bekle demesinden çünkü beklemek istemiyorum hamile kalmak için yeniden midem bulansın istiyorum, ayşem kardeşimi öpebilir miyim dediğinde boş karnımı açmak istemiyorum; zehramla konuşuyorum her gece, ben Rabbime dua ediyorum kızım sen de benimle beraber et, bize bir kardeş yolla oradan diyorum. Ama sakın kıskanma sen benim öpüp koklayamadığımsın sen başkasın diyorum.. Bazen şımarıklık eidp Rabbim bana ikiz ver diyorum iki kız olsun adlarını melek zehra koyayım melek zehramı hep hatırlatsınlar bana diyorum unutmak mümkünmüş gibi…
Arda bey altı ay bekle, bir sene bekle diyecek diye çok korkuyorum bu doktor ilk doğum 36+4te oldu diye kesin ray’dir dedi ama beklemek kabus gibi, zaten ha deyince olmuyor ki bu çocuk Rabbim ne zaman kısmet ederse o zaman oluyor ama en azından ben korunmamak ve böylece umut sahibi olabilmek istiyorum. Çünkü bazen artık hiç çocuğum olmayacak gibi geliyor. Bir de hep tez canlıydım zaten… Bir de kızıma hamile olmadığım her günüm azap gibi. O yüzden yeni bir umut belki beni kendime getirir diyorum. Bu sefer gerekirse kıpırdamadan yatarım sabahlara kadar midem bulansın hiç şikayet etmem kimseye nazlanmam bile, ayşemle konuşurum kardeşinden rahat rahat yeniden küçülen giysilerini getirip getirip bunu kardeşim giysin dediğinde ağlamam artık gülerim diyorum..
Yüreğim yanıyor, 25 gün geçti, annem bir gün biri öldüğünde 40 mum yanarmış demişti her gün biri sönermiş ama kırkıncı mum hiç sönmezmiş demişti. Benim 25 gün oldu ve sanki her gün 40 mum daha yaktılar yüreğimde, Allah’ım sen verdin sen aldın, hikmetinden sual olunmaz rabbim, sen tesellisini de ver bizlere hayırlısı ile tez zamanda. Sen evlat için sana ellerini açmış hiçbir duayı geri çevirme Rabbim, sen olan evlatlarımıza sağlık ver, olmayanları da tez zamanda kavuştur bizlere Rabbim. Amin…

Ah canım beni yine geçmişe götürdünüz. Allah bir daha yaşatmasın bu acıları(

Arkadaşım başın sağ olsun çok üzüldüm her hikaye beni çok üzüyor... Benim de oğlum 6 yaşındayken kardeş istedik ben de yavrumu 25 haftalık kaybettim hikayeler hep benzer benim yavrum 4 gün yaşadı. Benim de suyum boşaldı ama abeni doğurtmadılar tedavi oldum ama suyun gelmesinden sonra 7 cm açılma olunca doğuım oldu (

Sonrasında 8 haftalık kaybım oldu. ilk bebeğimde 8 haftalık düşmüştü. Neyse 8 haftalık kaybımdan sonra testlerde sorunlar çıktı pgt li tüp denedik olmadı. 2 ay sonra doğal hamile kaldım. Serklajla bebeğimi 36 artı 4 te dünyaya getirdim. Ben de Arda Beyin hastasıydım...son gebeliğimde...

Basin sag olsun, ben bebeklerimi kaybedeli 11 ay oldu, arada bir de 5 haftalik dusugum var. Neolur acele etme, biliyorum cok zor ama tekrar tekrar evlat acisi cekmek inan ki daha zor olacak. Rahmin iyilessin, tum testlerini yaptir. Sen hazir oldugunda gelecektir bebek. Sen cok sanslisin ki, ilk evladin yaninda. Melegini ozlediginde ona saril. Arda hoca cok iyi bir doktor, insallah en yakin en hayirli zamanda tekrar hamile kalirsin

Hepimizin başı sağolsun Rabbim bir daha göstermesin inşallah arkadaşım Allah yavrularına sağlık versin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…