Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Böyle değil de ben tv de prof teksen çamlıbelden şöyle duydum: Bir bebek erken doğarsa kızsa bir oh deriz daha çabuk tutunuyorlar hayata daha mücadeleci demişti. Erken doğar erkekler konusu bence doğru değil.

kızlar şuan hastaneden yazıyorum . her an doğurabilirmişim rahim sıfırlanmış bana dua edin bir süre burda olmayabilirim

Haftan iyiydi sanırım Allah yardımcın olsun.

Yok di mi su canım?

Aleyküm Selam. Maşallah haftan da iyi. Kiloya da takılma zayıf bebek kolay toparlar derler. sağlıklı olsun da gerisi boş. Tekerlekli sandalye bile iyi gelir. Artık çantanı hazırla doğum fotoğrafları için güzel lojusalık al:)) Tacını al:)) Şekerdi sepetti hazır tut benim şeker ve sepet ortada yoktu o acil olduğunda haftaya gittiğinde de çantan hazır git canım benim hemen doğuma almışlardı belli olmaz bizim işler.))

bende öncedende kronik idrar yolu iltihabı vardı zaten hep çekiyorum bu rahatsızlığı hamileliğim zaten riskli diye çok korktum 2 kez oldum bir tanesi kendiliğinden geçti diğeri toz ve 1 paket antibiyotik ile.ben yaptıklarımı söyleyim3,5 litre falan su içiyorum bazen 4 ama tüm gün, gece de içiyorum ben benim yanmalarım özellikle gece oluyordu çünkü gece, gündüz kadar wc ye gitmiyoruz düzenli boşaltım olmuyo ben gece 3 kez kalkıp her kalktığımda 2 bardak su içip wc ye gidiyorum .iltihap olduğu zamanlar özellkle uyanıp gidiyordum şimdi kendiliğinden o kadar uyanıyordum zaten. ve idrar keseni tam boşaltmaya çalışmak bende işe yaradı onuda şöyle yaptım wc de idrar yaptıktan sonra kalktıktan sonra 1 dk bekleyip tekrar klozete oturuyordum çok da az olsa yine idrar geliyo bu sayede daha iyi boşaltıyo .ayrıca iç çamaşırı sürekli ütülüyoru m ve penye bir bez aldım ve ped gibi şeritler kestim 3'e katLAYIP Çamaşırın üstüne koyuyorum günde 3 kez o bezi değiştiriyorum günde 2 kez de iç çamaşırımı değiştiriyordum. halada bu şekilde çamaşır kullanıyorum çok şükür tekrarlanmadı. yoğurt suyu içmekte iyi geliyo diye duydum ama ne kadar etkili bilmiyorum ben zaten günde 2 kase yoğurt yiyorum yararlı baktari aaçısından çok iyi zaten yoğurt bunlar benim yapıp işe yarayan uygulamalarım umarım yardımcı olur.

bana pek mantıklı gelmedi açıkçası. benim inşallah oğlum olacak ve benim hikayemi okuduysan benim oğlum nelere dayandı maaşallah 34 bitirdik sağlıkla alırım inşallah kucağıma. iyi bir tedavi ve dua ile inşallah kavuşursun bebeğine

Insaallah gecer.bu idrar testini ne zaman tekrarlamaliyim.doktorlar birsey demezsen birsey demiyor, birde serklsj sonrasi bu idrar bakterisi 8 gunkuk ilacla gecmedi tek doz toz ictim dun.bakalim ise yarayacak mi.ne zaman testi tekrsrlamaliyim.saolun yanitlariniza,

Artık hayırlısı ya rabbim nasıl hayırlı gördüyse öyle olur.İkili tarama testimizden sonra atılacak dikiş doktorların hepsi farklı birşey söylüyor ben hiç bir halt anlamadım zaten.Bütün testlerim normal kanamam düşük tehlikesinden oluyordu şükür bir haftada hiç olmadı.Zaten öyle aşırı bir kanamam yoktu ama genede ihmal etmemek gerek işte.

Dikiş atıldıktan sonra sürekli yatmak mı gerekiyor?

kızlar şuan hastaneden yazıyorum . her an doğurabilirmişim rahim sıfırlanmış bana dua edin bir süre burda olmayabilirim

canım hastanede takiple bi kac hafta daha durur inşallah bebiş.ciğer geliştirici falan yapmışlardır herhalde.bizim bebişler çok aceleci.haftan iyi doğsada bişey olmaz inşallah.Allahım inşallah daha durur sağlıklı sıhhatli doğar inşallah

canım inşallah biraz daha devam edersin hastanede de olsa..allahım gönlüne göre versin yardımcın olsun inşallah..

canım bebeğin suyu mu die endişe ediyorsan doktorun şu test pedlerinden yapmadı mı sana? o akıntı bende de oluyodu fitil kullanırken ama içine sinmediyse sen evde de yapabilirsin o testlerden bildiğim kadarıyla..inşallah sıkıntı olmaz ama maşallah doktorun dediği gbi bebişin kilosu çok iiyi..allahım hayırlısını versin

bu ara topikte herkes doğum konuşmuş ya..inşallah beişler zamanında gelir biraz daha beklerler ne diyelim allah hayırlısını versn..hepimizin yardımcısı olsun inşşllhh.

canım burdaki hemen hemen herkes çoook uzun süre wc dışında hiç kalkmadı..bi de arada banyo..tabi bunlar için bile kalkamayanlar vardı..en iyisini doktorun bilir yine ama yatmaktan sıkılmayı göze almaktan başka çare yok sanırım..

bu arada ben de 2 gündür karın ağrısı var sanki arkadaşlar..gerilmeden dolayıdır deyip kendşmi yatıştırmaya çalışıorum ama 2 gündür ayrıca bebeğim eskisi kadar güçlü hareket etmiyo sanki..bu karın ağrısından dolayı bi sıkıntı yaşar mıyım diye düşünüp duruorum..kuruntular insanı bırakmıyo ya..allahım inşallah sağ salim kucağımızda göstersin şu sıpaları da rahat bi nefes alalım biz de ya..

Dikiş atıldıktan sonra sürekli yatmak mı gerekiyor?

canım benim dr sürekli yatmana gerek yok dedi evde ufak tefek işlerini yapabilirsin dedi ama benim 3 kaybım var korkudan yattım hep.ama yatmakta gerekli sonuçta dikişin var bebek o dikişe baskı yapar ayakta durursan rahim boyun kısalır.gecen tv bi doktor tek basına dikiş tedavi değil ıstırahat ve progestan tedaviside gerekli dedi.grupta genelimiz yattı hep

canım sen idrar kültürü yaptır bugun yarın.temiz çıkarsa korkma bişey çıkarsada ara dr ilaç yazsın.bana dr bakteri önemli deyip ilaç kullandırmıştı.korkutmak gibi olmasın ama enfeksiyon su kesesine zarar veriyor.özel bi hastaneye git sadece idrar kültürü yatırcam de sonucu dr sorarsın

canım sanırım o ıslaklık pregestan fitildendi 2 gündür dahada gelmedi su olsa gerisi çoktan gelirdi herhalde diye turnusol kağıı alıp yapmadım.benimde 30 haftada 2 gün karnımda az ağrı hissettim kendimi dinlediğimdendir dedim gece kasığımdada yırtılma tarzı acı hissettim ertesi gün dayanamayıp dr gittim sancı çıktı hemen serum ciğer geliştirici flan yaptılar sncıyı durdurdular o günden beride ilaç kullanıyom nidilat sancı olmasın diye.bence sende önemse dr ara söle nst falan bağlan.kayıplar yasayınca o korkular endişeler hiç geçmiyor haftalar ilerlesede

o zaman sıkıntı yoktr ya dediğin gbi su olsa devamı gelirdi herlde..o zaman ben bu karın ağrısını ciddiye alayım bi doktorumu arayayım en azından gel derse giderim.bu nidilat fitil olarak mı kullanılıyor?bizim haftalarımız düşüne düşüne geçecek sanırım hep böle ya allahım yardımcımız olsun..

canım su dahada gelmedi 2 gündür yok bişey.su olsa çoktan gerisi gelirdi herhalde.sanırım progestan fitil kullanıyorum ya o gece fazla akıntı yaptı.yada idrar kaçırdım.inşallah bi kaç hafta daha sabreder bebiş

Arkadaşlar Arda Bey yarın sabah 9 da cnn türkte programdaymış. Vaktiniz varsa seyretmenizi tavsiye ederim...

Hmm anladım rabbim saglıkla kucagınıza almayı nasip etsin bebeginizi.Zaten sizin haftanız bayaga güzel inş rabbim banada gösterir o günleri.Çünkü benim yatmak gibi bi şansım yok 2 yaşında bi oglum var ve çok hareketli onun peşinde koşturmak mahvediyor beni.

Saol canim yanutlarina.idrsr kulturunde temiz cikmasi nasil yaziyir.temiz mi yaziyor yojsa deferlerimi var.bilgi naksadiyla soruyorum.fakulteye endokrinden taracam da orda yapilir mi bu kultur?

Saol canim yanutlarina.idrsr kulturunde temiz cikmasi nasil yaziyir.temiz mi yaziyor yojsa deferlerimi var.bilgi naksadiyla soruyorum.fakulteye endokrinden taracam da orda yapilir mi bu kultur?

canım bişey çıkmazsa üreme görülmedi yazıyor.bişey varsada hangi antibiyotiklere duyarlısın o çıkıyor.benim çıkmamıştı bişey.bu kültür doğru ilacı kullanman için yapılıyor sanırım çünkü enfeksiyonu her ilaç geçirmiyor.benim 3 değişik antibiyotik kullandım öle geçti.yaptırmışken idrar tahlilinide ver kültürüde için rahat etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…