- 8 Ocak 2011
- 17.643
- 1.866
- 223
- Konu Sahibi hidennisko
-
- #54.241
merhaba arkadaşlar size sorum olacak ne kadar doğrudur bilemiyorum bi hemşirenin anneme dediğine göre erkek bebekler sağlam tutunamıyormuş o yüzden de erken doğum yapmış olabilr kızlar daha sağlam tutunuyormuş ne kadar doğrudur daha bi huzursuz oldum sanki ben geçen haziranda 23 haftalıkken oğlumu normal doğumla dünyaya getirdim maalesef kaybettim melek oğlumu servikal yetmezliği teşhisi kondu fakat her ay hamile kalmayı erteliyorum cesaret edemiyorum tekrar aynı acıyı yaşamaktan korkuyorum Rabbim sağlıklı eli ayağı düzgün evlat versin en önemlisi bu tabiki tekrar oğlum olsum istiyorum sağlıkla kucağıma almayı nasip etsin inşallah rabbim
kızlar şuan hastaneden yazıyorum . her an doğurabilirmişim rahim sıfırlanmış bana dua edin bir süre burda olmayabilirim
kızlarr sanırım bende yakında doğurcam.önceki gece 5 te lavaboya gittim iç çamaşırımın büyük alanı ıslanmış aslında pregestan kullanıyorum ya vajinal akıntı oluyor ilaç geri geliyor diye gece yatarken iki kat kağıt havlu koyuyordum bu peçetede kuru yer kalmamış normalde az bişey ıslaklık olurdu ama dahada gelmedi su falan.dün doktora gittim usg baktı suyu normalmiş nst sancı çıkmadı.ben çok korkuyorum devamı gelcek bu suyun diye. ama dün geceden beri gelmedi.34+5 haftada 2600 kilosu doktor hafta iyi sıkıntı olmaz diyor ama hayırlısı.
Merhaba herkese
Dün Arda beyde muayenem vardı. Aralıktan beri ilk defa alttan muayene etti. Dikiş şu anda tutuyo ama silinmeye başlamış dedi. Maximum 2 hafta daha dayanır gibi gözüküyo dedi. Artık sürekli yatma kasları geri kazanalım dedi.gün içinde sabah akşam 2-3 saat uzan, wc ye gidebilirsin kendin dedi. Yürüyüş gibi değil de bir magazaya giderken arabadan inip mağazaya yürümeye çalış dedi. Bakalım zor da olsa yürümeye çalışıyorum. 34+6 da 2280 gr olmuş ben zayıf bebek desem de hayır zaten ikinizden ne çıkmasını bekliyosun dedi:) eşim de ben de minyon tipleriz. Dün ilk defa avmye gittim tekerlekli sandalyeyle tabi. Eksikleri aldık. Ama akşam bayılmış vaziyetteydim hala kemiklerim ağrıyo. 3 ay sonra ilk defa dışarı çıktım oturur vaziyette diye oldu sanırım. Haftaya çarşamba tekrar muayenem var. Hayırlısıyla Eymen bekler inşAllah. Kafası kasıklarımda bekliyo çıkmayı. Chnb ve paşam selamlarınızı ilettim. O da size selam söyledi.
Kizlar 10 martta srklaj oldum 3 gun donra kanama yasadim hastanede yattim ve sali gunu ciktim.bugun ozel bir hastanede idrar kan verdim idrarda bol bakteri cikti.serklaj sonrasi 8 gun 6 saat arsyla 100 0 mg antibiyotik ve iki adet vajene fitil uygulanmisti.serkkaji yapan prf yeterince antibiyotik kullanfin diyerek baska bir ilac onrrmedi.ancak bu idrar tahlilinde bol bakteri cikinca doktor bir kullanimlik uroday adli toz verdi, bol bol su ictigim halde durum bu.korkuyorum onerileriniz nedir.neler yapmalıyım
kızlar şuan hastaneden yazıyorum . her an doğurabilirmişim rahim sıfırlanmış bana dua edin bir süre burda olmayabilirim
merhaba arkadaşlar size sorum olacak ne kadar doğrudur bilemiyorum bi hemşirenin anneme dediğine göre erkek bebekler sağlam tutunamıyormuş o yüzden de erken doğum yapmış olabilr kızlar daha sağlam tutunuyormuş ne kadar doğrudur daha bi huzursuz oldum sanki ben geçen haziranda 23 haftalıkken oğlumu normal doğumla dünyaya getirdim maalesef kaybettim melek oğlumu servikal yetmezliği teşhisi kondu fakat her ay hamile kalmayı erteliyorum cesaret edemiyorum tekrar aynı acıyı yaşamaktan korkuyorum Rabbim sağlıklı eli ayağı düzgün evlat versin en önemlisi bu tabiki tekrar oğlum olsum istiyorum sağlıkla kucağıma almayı nasip etsin inşallah rabbim
canım bakteri varsa o içtiğin toz yeterli gelmeyebilir bikaç gün sonra tekrar tahlil yaptır.ben 20 haftalarda idrar enfeksiyonu geçirdim 3 kutu antibiyotik ve o tozlardan içtim ancak geçti.senin haftan küçük olduğu için doktorun ondan antibiyotik vermemiş olabilir.bende çok su içmeme rağmen kurtulamadım kolay kolay.bide idrar kültürü yaptır hangi ilaçlara duyarlısın çıkıyor doktorunda ona göre ilaç yazar tek ilaçla halledebilirsin.ihmal etme ben 10 günde bir tahlil yaptırdım şimdi ayda bir yaptırıyorum
bende öncedende kronik idrar yolu iltihabı vardı zaten hep çekiyorum bu rahatsızlığı hamileliğim zaten riskli diye çok korktum 2 kez oldum bir tanesi kendiliğinden geçti diğeri toz ve 1 paket antibiyotik ile.ben yaptıklarımı söyleyim3,5 litre falan su içiyorum bazen 4 ama tüm gün, gece de içiyorum ben benim yanmalarım özellikle gece oluyordu çünkü gece, gündüz kadar wc ye gitmiyoruz düzenli boşaltım olmuyo ben gece 3 kez kalkıp her kalktığımda 2 bardak su içip wc ye gidiyorum .iltihap olduğu zamanlar özellkle uyanıp gidiyordum şimdi kendiliğinden o kadar uyanıyordum zaten. ve idrar keseni tam boşaltmaya çalışmak bende işe yaradı onuda şöyle yaptım wc de idrar yaptıktan sonra kalktıktan sonra 1 dk bekleyip tekrar klozete oturuyordum çok da az olsa yine idrar geliyo bu sayede daha iyi boşaltıyo .ayrıca iç çamaşırı sürekli ütülüyoru m ve penye bir bez aldım ve ped gibi şeritler kestim 3'e katLAYIP Çamaşırın üstüne koyuyorum günde 3 kez o bezi değiştiriyorum günde 2 kez de iç çamaşırımı değiştiriyordum. halada bu şekilde çamaşır kullanıyorum çok şükür tekrarlanmadı. yoğurt suyu içmekte iyi geliyo diye duydum ama ne kadar etkili bilmiyorum ben zaten günde 2 kase yoğurt yiyorum yararlı baktari aaçısından çok iyi zaten yoğurt bunlar benim yapıp işe yarayan uygulamalarım umarım yardımcı olur.
canım ben serklajdan sonra en az bir ay sadece tuvalete gidip hemen yattım sonrasında evin içinde az dolaştım mutfağa gidip su içtim gibi.28 den sonra bu gezinmeler sıklaştı.yemeğimi hep yatakta yan şekilde arkama yastık dayayarak yedim halada öle yiyorum arada masada da yedim ama 5 aydır yatıyorum anca 5 kere oturarak yemişimdir.ilklerden yatması zor değildide ağırlaştıkça yatması zor oluyor beli ağrıyor insanın yataktan kalkmaktan zorlanıyorsun.Allah yardım ediyor sabrını veriyor
canım inşallah biraz daha devam edersin hastanede de olsa..allahım gönlüne göre versin yardımcın olsun inşallah..kızlar şuan hastaneden yazıyorum . her an doğurabilirmişim rahim sıfırlanmış bana dua edin bir süre burda olmayabilirim
kızlarr sanırım bende yakında doğurcam.önceki gece 5 te lavaboya gittim iç çamaşırımın büyük alanı ıslanmış aslında pregestan kullanıyorum ya vajinal akıntı oluyor ilaç geri geliyor diye gece yatarken iki kat kağıt havlu koyuyordum bu peçetede kuru yer kalmamış normalde az bişey ıslaklık olurdu ama dahada gelmedi su falan.dün doktora gittim usg baktı suyu normalmiş nst sancı çıkmadı.ben çok korkuyorum devamı gelcek bu suyun diye. ama dün geceden beri gelmedi.34+5 haftada 2600 kilosu doktor hafta iyi sıkıntı olmaz diyor ama hayırlısı.
bu ara topikte herkes doğum konuşmuş ya..inşallah beişler zamanında gelir biraz daha beklerler ne diyelim allah hayırlısını versn..hepimizin yardımcısı olsun inşşllhh.Merhaba herkese
Dün Arda beyde muayenem vardı. Aralıktan beri ilk defa alttan muayene etti. Dikiş şu anda tutuyo ama silinmeye başlamış dedi. Maximum 2 hafta daha dayanır gibi gözüküyo dedi. Artık sürekli yatma kasları geri kazanalım dedi.gün içinde sabah akşam 2-3 saat uzan, wc ye gidebilirsin kendin dedi. Yürüyüş gibi değil de bir magazaya giderken arabadan inip mağazaya yürümeye çalış dedi. Bakalım zor da olsa yürümeye çalışıyorum. 34+6 da 2280 gr olmuş ben zayıf bebek desem de hayır zaten ikinizden ne çıkmasını bekliyosun dedi:) eşim de ben de minyon tipleriz. Dün ilk defa avmye gittim tekerlekli sandalyeyle tabi. Eksikleri aldık. Ama akşam bayılmış vaziyetteydim hala kemiklerim ağrıyo. 3 ay sonra ilk defa dışarı çıktım oturur vaziyette diye oldu sanırım. Haftaya çarşamba tekrar muayenem var. Hayırlısıyla Eymen bekler inşAllah. Kafası kasıklarımda bekliyo çıkmayı. Chnb ve paşam selamlarınızı ilettim. O da size selam söyledi.
Dogumu yaklasan arkadaslarimizin ins zamaninda ve saglicakla yavrularini kucaklarina almalarini nasip etsin rAbbim ama ben birsey sormk istiyorum bu serklajdan sonra tuvalet haricinde hic kalkmiyomusunuz yerinizden yemk yemek icin felan yada ne biliyim arada bi skilipda yatmaktan ?
Dikiş atıldıktan sonra sürekli yatmak mı gerekiyor?
Insaallah gecer.bu idrar testini ne zaman tekrarlamaliyim.doktorlar birsey demezsen birsey demiyor, birde serklsj sonrasi bu idrar bakterisi 8 gunkuk ilacla gecmedi tek doz toz ictim dun.bakalim ise yarayacak mi.ne zaman testi tekrsrlamaliyim.saolun yanitlariniza,
bu arada ben de 2 gündür karın ağrısı var sanki arkadaşlar..gerilmeden dolayıdır deyip kendşmi yatıştırmaya çalışıorum ama 2 gündür ayrıca bebeğim eskisi kadar güçlü hareket etmiyo sanki..bu karın ağrısından dolayı bi sıkıntı yaşar mıyım diye düşünüp duruorum..kuruntular insanı bırakmıyo ya..allahım inşallah sağ salim kucağımızda göstersin şu sıpaları da rahat bi nefes alalım biz de ya..
canım sanırım o ıslaklık pregestan fitildendi 2 gündür dahada gelmedi su olsa gerisi çoktan gelirdi herhalde diye turnusol kağıı alıp yapmadım.benimde 30 haftada 2 gün karnımda az ağrı hissettim kendimi dinlediğimdendir dedim gece kasığımdada yırtılma tarzı acı hissettim ertesi gün dayanamayıp dr gittim sancı çıktı hemen serum ciğer geliştirici flan yaptılar sncıyı durdurdular o günden beride ilaç kullanıyom nidilat sancı olmasın diye.bence sende önemse dr ara söle nst falan bağlan.kayıplar yasayınca o korkular endişeler hiç geçmiyor haftalar ilerlesede
Böyle değil de ben tv de prof teksen çamlıbelden şöyle duydum: Bir bebek erken doğarsa kızsa bir oh deriz daha çabuk tutunuyorlar hayata daha mücadeleci demişti. Erken doğar erkekler konusu bence doğru değil.
Haftan iyiydi sanırım Allah yardımcın olsun.
Yok di mi su canım?
Aleyküm Selam. Maşallah haftan da iyi. Kiloya da takılma zayıf bebek kolay toparlar derler. sağlıklı olsun da gerisi boş. Tekerlekli sandalye bile iyi gelir. Artık çantanı hazırla doğum fotoğrafları için güzel lojusalık al:)) Tacını al:)) Şekerdi sepetti hazır tut benim şeker ve sepet ortada yoktu o acil olduğunda haftaya gittiğinde de çantan hazır git canım benim hemen doğuma almışlardı belli olmaz bizim işler.))
canım benim dr sürekli yatmana gerek yok dedi evde ufak tefek işlerini yapabilirsin dedi ama benim 3 kaybım var korkudan yattım hep.ama yatmakta gerekli sonuçta dikişin var bebek o dikişe baskı yapar ayakta durursan rahim boyun kısalır.gecen tv bi doktor tek basına dikiş tedavi değil ıstırahat ve progestan tedaviside gerekli dedi.grupta genelimiz yattı hep
Saol canim yanutlarina.idrsr kulturunde temiz cikmasi nasil yaziyir.temiz mi yaziyor yojsa deferlerimi var.bilgi naksadiyla soruyorum.fakulteye endokrinden taracam da orda yapilir mi bu kultur?canım sen idrar kültürü yaptır bugun yarın.temiz çıkarsa korkma bişey çıkarsada ara dr ilaç yazsın.bana dr bakteri önemli deyip ilaç kullandırmıştı.korkutmak gibi olmasın ama enfeksiyon su kesesine zarar veriyor.özel bi hastaneye git sadece idrar kültürü yatırcam de sonucu dr sorarsın
Saol canim yanutlarina.idrsr kulturunde temiz cikmasi nasil yaziyir.temiz mi yaziyor yojsa deferlerimi var.bilgi naksadiyla soruyorum.fakulteye endokrinden taracam da orda yapilir mi bu kultur?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?