Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Ya ben anlamadim idrar tahliline baktim simdi temiz gorunuyor crp neden 11, 5.yorumu olan arkadas olur mu yada bilgsi olan.doktoruma doracam tabi ki ama sizce noluyor.?

bal enfeksiyon vs geçirdin mi yakında etkili olabilir bir de vakit kaybetmemek lazım sor bence dr ne hemen

bal enfeksiyon vs geçirdin mi yakında etkili olabilir bir de vakit kaybetmemek lazım sor bence dr ne hemen
Canim yakin tarihli enfeksiyonda boyle mi oluyor. idrar tahlilinde 4 gun once bol bakteri ve 7.8lokosit 4, 5 epitel gorulmustu.tek kullanimlik uroday toz verdiler ve bugun 4 .gun sonra tahlili yineledim.sonuc bu idrsr temiz allah a sukur ama crp 11, 5? Doktor hamilekerimiz yada bilen bu forumu okuyankar yardim lutfen,

Tesekkur ederim bilgilendirme için huseyin beye gidecegim Inşallah

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

merhabaa bende serklajlıyım cinsiyetimiz erkek ,beklenen doğum tarihimizde 31/07/2014 , eklerseniz sevirim :)))

Hayırlı olsun serklajınız yazdınız mı hatırlayamadım hangi şehir ve serklj ve takip yapan dr yi yazarsanız buraya bakan arkadaşlara fikir olur.

facebookdaki gruba da ekleyen biri olursa sevinirim.

Ben özelden yazayım gerekenleri...

Arkadaslar merhaba
26+4 de serklaj yapildi.su an yatak istihrati verildi.7 mm dusmustu.yasayan varmi.yatmak ise yariyormu.kaygilarim var.cevap cerirseniz cok sevinirim. Kizim olacak insallah :)

arkadaslar facebook sayfamız kapanmadı kaldıgımız yerden devam edıyoruz ... egolarımıza yenılmeden , kımseyı ıncıtmeden , kırmadan ve kucuk dusurmeden devam edıyoruz. bız hepımız hala aynı yerdeyız :) acımızı da sevıncımızı de paylasmak adı altına dagılamk gıbı bı nıyetımızde yok :) kapımız herkese acık

Evet yeni grubumuz kuruldu çok da güzel oldu.en azından siniri bozuldugunda küsüp gurubu kapatacak birisi yok artık :)
Anlamak zor.Benim 1 kaybım var, o acıyı sonuna kadar yaşadım hala yaşıyorum.Bizi ancak biz anlarız.Daha hassas anlayışlı olmamız gerekmez mi birbirimize karşı.Şu anda çok şükür sağlıklı bir çocugum var ve hamile değilim bir süre de düşünmüyorum ama olur da belki birilerine bi konuda yardımcı olurmuyum,bildiğim şeyler olursa paylaşırmıym diye o gruptayım şu an için. Ve bebeğini dünyaya getirmiş,yinede kenara çekilmemiş elinden geleni fazlasıyla yapan çok arkadaşımız var birbirimize faydamız olurmu,en azından moral olurmuyuz diye oradayız. Bunu yapamayacak olan yada azcık anlayışlı olamayacak olan lütfen,çok rica ediyoruz gruba girmesin.Egosunu başka yerlerde tatmin etsin.

Allah tan birbirimizi özelde de eklemişiz bazı arkadaşlarla yoksa acımı sevincimi kimlerle paylaşacaktım yazık acıyada saygı yok üzüldüm

Çok sağol tavsiyelerin için. Gecelik ve pijamaları hep kısa kollu aldım. Hastane dediğin gibi o kadar sıcak ki geceleri klima açık yatıyodum zaten :) kapı süsünü de internette görmüştüm çok hoşuma gitti ben de aldım hem hastanede hem evde kullanırım inşAllah. Fotografçıyı da sadece hastanedekilerden seçebiliyomuşuz artık kendi bulduğum fotografçıyı sokamıcam artık hastanedekiler için de sıkı bi pazarlık lazım gübi gözük

Sıkı bir pazaRlık lazım olucak. Yemek olayını da nasıl yapıcam bilemiyorum. Hiç iştahım kalmadı zorla yiyorum resmen. Çok sağol söylediklerin için. Facebook kullanmıyorum ne yazıkki. Ben de özellikle seni çok merak ediyordum. Twittera Arda bey resmini koymuştu ordan gördüm. İnşAllah İstanbula geldiğin bir zaman tanışmak kısmet olur çok sevinirim.

Bu arada bu siteyi kullanmayı hala tam beceremiyorum kusura bakma yarım yarım yolladım mesajı.

Crp kandaki enfeksiyon değeri. Referans aralıgında üst seviye genelde 6-7 oluyor. Benim de serklajdan sonra crp değerim 17 olmuştu ve 10 gün antibiyotik kullandım. Sonra 7 ye düştü ve dr daha sonra bakmadı hiç. Serklajdan dolayı varolan bir enfeksiyon olabilir vücudunda. Bu nedenle serklajını yapan doktoruna bu değeri gösterip antibiyotik kullanabilrsin. Antibiyotik kullanmaktan kesinlikle korkma. Kanında enfeksiyon olması daha kötü bür durum antibiyotik kullanmaktan. İdrar tahlili temiz çıkmış çok güzel zaten idrarda çıkan bakteri lökosit vs değerlerin bol suyla bile geçebilirmiş. Benimde aşağı yukarı böyleydi sonucum. Dr kültür yaptırdı temiz çıkınca korkulucak bişey yok bol su iç demişti. Crp degerin için bir an önce doktorunla irtibata geçmelisin bence.

Arkadaslar merhaba
26+4 de serklaj yapildi.su an yatak istihrati verildi.7 mm dusmustu.yasayan varmi.yatmak ise yariyormu.kaygilarim var.cevap cerirseniz cok sevinirim. Kizim olacak insallah :)

Merhaba geçmiş olsun. Allah kızınızı size bağışlasın. Bana da sizin ki gibi 22+6 da acil serklaj yapıldı. Ama benim rahim ağzım açıktı serklaj yapılrken. Serklajdan sonraki ölçümde rahim ağzı uzunluğum 7 mm di. Ben 3 ay boyunca hiç kalkmadım wc dahil ve şu anda çok şükür 35+6 oldum. Ama burdaki arkadaşların geneli wc ye hatta yemege kalkıyor. Benim durumum biraz daha sıkıntılı olduğu için hiç kalkmadım. Yani beni örnek almayın sakın.
Yatmak Allahın izniyle başka bir sıkıntı yoksa kesinlikle işe yarıyor. İçinizi ferah tutun bol bol istirahat edin. Ve rahim ağzı yetmezliğinde haftada 1 yapılan proluton depot iğneleri kesinlikle çok önemli. Bu iğneyi dr kontroluyle yaptırmayı ihmal etmeyin. Çok geçmiş olsun tekrar.

Arkadaslar merhaba

Sıkın dişinizi maşallah haftanız yavaş yavaş risk sınırını aşmak üzere... Yatmak çok işe yarıyor yatın bol su için haftada yarım doz proloton depot kullandık biz tavsiye ederim dr nize sorun... Sık sık enfeksiyn takibi yaptırın.
Kim yaptı serklajınızı? Hangi şehir?

Tubişim sağ ol canım senin gibi enerjik birinin açması ayrıca güzel...

Güle güle kullan süsüşnü de... İlkinde yoktu benim o yüzden kıskanmasın diye eve almadım kapı süsü... Evet Arda Bey paylaşmıştı o zaman doğum haberimi çok da hoşuma gitmişti. İnşallah görüşürüz..

Tesekkurker canim bilgilendirme icin, endokrinde yatiyirum haftaya kendi doktorumka randevum var.sonucu o zaman gosteririm, insaallah hersey hepimiz adina yolunda gidrr.amin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…