- Konu Sahibi hidennisko
-
- #5.441
Canım rahim ağzı yetmezliği olduğunda dikişle çaresi oluyor ,kasılmalar ilaçla durdurulabiliyor uzun bir süre..Ama madem suların geldi senin kaybın erken membran rüptürü yanılmıyorsam..dr un buna göre önlem almalı..yani erken membran rüptürüne karşın antibiyotik vermeli..sık sık idrar tahlili yaptırmalısın..akıntının durumuna da bakılmalı..Değilse 100 kez de hamile kalıp 100 kez de serklaj attırsan aynı sorunla karşılaşabilirsin..Enfeksiyon durumun değerlendirilmeli..Dr ihmali çok oluyor malesef...erken memran rüptüründe işte aniden sular boşalıveriyor..
fusbor aysenin dedigi gibi enfeksiyona cok dikkat etmelisin,suyun erken gelmesinin en baslica nedeni enfeksiyon cunku.Elbette sen kendi basina nasil bir onlem alcagini bilemezsin,doktorlar da oldukca ihmalkar oluyor bu konuda ama sen israr et,gerekirse degistir doktorunu ve sikintini bildir.Ihmale hic gelmez,Allah bi daha kayip yasatmasin dilerim.
Bebek ve rahim buyudugu icin boyle bir baski hissediyor olabilirsin elbette ama yine de bundan once 2 dusugun olduguna gore daha dikkatli incelenmen gerekir diye dusunuyorum.Dusuklerinin sebebi neydi,erken haftalarda mi gerceklesti yoksa daha buyukken mi,bunlar onemli.Eger daha onceki bebeklerini rahim agzi yetmezliginden kaybettiysen mutlaka onlem alinmasi lazim,ilk once yuzde yuz yatak istirahati,hic bi sey icin kalmayacaksin.Onun disinda yardimci olacak ilaclarini duzenli icmelisin,doktorun soyleyecktir hangileirni uygun gordugunu.Eger doktorunun bastan savma is yaptigini dusunuyorsan,hemen baska bir doktora daha danis,onlarin isi bizim ise bebeklerimiz,bizim kadar ciddiye almiyorlar durmumuzu cogu ne yazik ki.Allah sorunsuz ve sonu guze bir gebelik nasib etsin insallah cumlemize de.
Sofika cevabın için tesekkür ederim. Diğer düşüklerin sebebi kan pıhtılaşması ve vücudum progestan üretememesi olarak bulundu 1,5 aylıkken düştüler. Sürekli rapor alıyorum işe gitmiyorum zaten agrılarım başlıyor hemen. Vajinaya çok baskı oldugu için ya bende de rahim ağzı yetmezliği varsa diye çok korkuyorum. Şanlıurfada görev yapıyorum ve buradaki en iyi doktora gidiyorum. Ama doğum oranı çok yüksek oldugu için ciddi bi sorun olmadan pek ilgilenmiyorlar. Önceden anlaşılamıyor mu bu sorun?
Canım onunda çözümü var..Hamileliklerinde her gün progynex ampul veya proluton depot iğne ile veya progesteron hapları ile çözüm olur..pıhtılaşma için de her gün innohep 145 lik iğne...
Canım 2.ay bitimine kadar progynex iğne kullandım şimdi progestana devam ediyorum. Günde bir kez de 0.4 ml clexane iğne vurunuyorum. Ama korkuyorum ya başka bir sebepten sorun çıkarsa diye Allah a emanet bebeklerimiz
merhaba evet canım aynen öyle hiç bir acılma yoktu .1 hafta önce muaynede vajinal olarak baktı bir şey yok dedi haftaya görüccem sizi deyince ben niye 1 hafta sonra tekrar görüceksinizdediğimde cevap vermedi sadece bir şeyyok ama bu haftalarda kontrolün önemi çoktur derya hanım dedi (benim dr um bir şey olmadan ihtimnal olabilecekleri konuşmaz olduduğundada kötü yorum yapmaz ben bunu anlayana kadar bayağı zaman geçti)2.hafada konrole gittiğimde de vajinal ölcüm aldı sorun yok dedi sonrada tekrar hemşireyi çağırıp 1 dakika bir işlem daha yapıcam riskli bir duruma meydan vermiyelim deyip karnımın üzerinden bebeklerimi aşağıya bastırdığında o gün amilyat kararını verdi ve bana risklerini falanda anlatmadı sadece bana eyer bu gün gider 3 gün sonra yada 1 saat sonra hiç bir şeyin garantisi olmadığını bazı hastalarının sabah ölçümlerinde problem olmayıp akşam erken doğuml yaşadığı örneğini verdi.o gün ben amilyata girdim.10 gün sonra 2.6 cm ölçüm aldı geçen haftaya kadar aynıydım şu anda bilmiyorum cmt gideceğim.Canım merhaba,bişey sorucam, doktorun açılma olmadanmi karnina baski yaparak bakti, nerden aklina geldi karnına bastırmak ,keşke her doktorun aklına gelse çünkü sadece ultrasanla bakıyorlar ve bebek iyi deniyor ilk gebeliklerde ,öyle karnına bastırayımda bakalım açılma varmı diye düşünmüyor doktorlar ,benimki düşünmedi 2 bebek kaybettim bu yüzden, şanslısın canım.
canım bak şimdi okudum bende seklajdan sonra bir sabah akıntı sani içerden boşalır gibi geldi hatta eşime söyledim ilk defa böyle bir akıntı geldi dedim ondan önce çok azdı daha sonrada bir daha gelmedi sadace bir kaç sabah ama sadece sabahları hafif akıntı oldu ben işkillendim dr söyledim nts ye bağladılar ver orda çok az sancı cıktı idrar tahlilil yapıldı ve sancıya enfeksiyonun sebep olduğunu söyledi ben o geçe hastanede yattım tahlillerde lokosit 30 üzerindeydi.benim hiç bir belirtim yoktu.ne agrım nede başka bir şey sadece bu.yani bende sende idrar yolu yada vajinal enfeksiyon vardı belirtilerin kesinlikle öyle.Vallhi bilemiyorumki , ilkinde bakteri çıkmıştı, ikincisinde de rahim açılmıştı kese dışarı çıkmıştı bunda da dikiş atılmasına rağmen 2 hafta sonra suyum gelmişti ,hastanedeyken antibiyotik vermişlerdi ama evde progestan iğneleri yedin şimdide her ihtimale karşı 12 nci haftada dikiş atıtac diyorlar ama ,dikiş atılsada baksanıza suyum gelidi tabiki ben bunu dikiş geç atıldığı için diye düşünüyordum ama sizlerin dediğide olabilir ,bende hep bir altıma yapıyormuş gibi akıntı vardı sürekli iç çamaşırım ıslaktı , bunu doktora söylediğim zaman bana kilodan ve yaşın etkisi diyordu ve ben bı arada 40 yaşındayım maalesef.
Canım ben 30.haftanın içindeyim ve hala proluton depot iğne yapılıyor haftada 1..yani o da progesteron türevi..sürekli yatıyorum tek wc ye kalkıyorum..banyo da 2 haftada 1..ama yaz geldi daha sık yapmak zorundayım..pıhtılaşma sorunum olmadığı halde çok yattığım için pıhtılaşma iğnesi oluyorum..enfeksiyon riskini de unutmamalıyız..hamileliğin başında yoktu 3 haftada 1 tahlil yaptırdığım halde ama şimdi ara ara tekrarlıyor..yanma ve kaşıntım hiç olmadı ama tahlillerde enfeksiyon çıkıyor..agumentin 1000 lik antibiyotik kullanıyorum..gebelik kategorisi b, ayrıca vajinal akıntı içinde vajinal fitiller var...hijyene ne kadar dikkat etsek de hamilelikte sık rastlanan durum enfeksiyon..[/QUOTE
Canım ne güzel anlatmışsın bazen eşim bile beni anlamıyor bişey olacak diye çok korkuyorum. Enfeksiyon çıktı bende ama çok ilaç kullandığım için antibiyotik kullanmadım hata mı yapıyorum?
Mantar da var ama doktor sadece travazol krem verdi o da pek işe yaramıyor. Vajinal fitil ne kullanıyorsun canım?
Canım vajinal fitilin adı donaxyl..Şu an agumentin 1000 lik kullanıyorum,bittikten birkaç gün sonra fitile geçicem.ikisi aynı anda olmaz..Eşim doktor,onun da bilgisi dahilinde alıyorum bu ilaçları..Gebelikte her antibiyotik kullanılmaz doğru,ancak bazı antibiyotikler ilk 3 ay bittikten sonra dr gözetiminde kullanılıyor canım..Monural kullanmıştım ama işe yaramadı enfeksiyon için..Canım ben 30.haftanın içindeyim ve hala proluton depot iğne yapılıyor haftada 1..yani o da progesteron türevi..sürekli yatıyorum tek wc ye kalkıyorum..banyo da 2 haftada 1..ama yaz geldi daha sık yapmak zorundayım..pıhtılaşma sorunum olmadığı halde çok yattığım için pıhtılaşma iğnesi oluyorum..enfeksiyon riskini de unutmamalıyız..hamileliğin başında yoktu 3 haftada 1 tahlil yaptırdığım halde ama şimdi ara ara tekrarlıyor..yanma ve kaşıntım hiç olmadı ama tahlillerde enfeksiyon çıkıyor..agumentin 1000 lik antibiyotik kullanıyorum..gebelik kategorisi b, ayrıca vajinal akıntı içinde vajinal fitiller var...hijyene ne kadar dikkat etsek de hamilelikte sık rastlanan durum enfeksiyon..[/QUOTE
Canım ne güzel anlatmışsın bazen eşim bile beni anlamıyor bişey olacak diye çok korkuyorum. Enfeksiyon çıktı bende ama çok ilaç kullandığım için antibiyotik kullanmadım hata mı yapıyorum?
Mantar da var ama doktor sadece travazol krem verdi o da pek işe yaramıyor. Vajinal fitil ne kullanıyorsun canım?
Canım vajinal fitilin adı donaxyl..Şu an agumentin 1000 lik kullanıyorum,bittikten birkaç gün sonra fitile geçicem.ikisi aynı anda olmaz..Eşim doktor,onun da bilgisi dahilinde alıyorum bu ilaçları..Gebelikte her antibiyotik kullanılmaz doğru,ancak bazı antibiyotikler ilk 3 ay bittikten sonra dr gözetiminde kullanılıyor canım..Monural kullanmıştım ama işe yaramadı enfeksiyon için..
Bana doktor idrar yolu için duocid verdi ama kullanmadım. Mantar için şimdi vagi c alıyorum ama işe yaramıyor yara gibi oldu artık kaşıntıdan;(
Bana doktor idrar yolu için duocid verdi ama kullanmadım. Mantar için şimdi vagi c alıyorum ama işe yaramıyor yara gibi oldu artık kaşıntıdan;(
hamilelikte kullanılması önerilen idrar yolları için çeşitli antibiyotikler var..etken maddeleri aynı hemen hemen..sadece piyasadaki isimleri farklı..üreten firmalara göre..neden kullanmadın ki dr un verdiği ilacı..enfeksiyonun daha da ilerler ve Allah korusun erken doğum yaparsın...:1no2:
enfeksiyon durumu varsa ki doktorun ilac verdigine gore var demek bir sikinti,ilaclarini duzenli alman lazim,yapacak fazla bi sey yok sonucta.Yatacagiz ve ilaclarimizi aksatmadan alacagiz,bize dusen bu.Bi de bol bol su ic,icebildigin kadar cok ic.
canım bak şimdi okudum bende seklajdan sonra bir sabah akıntı sani içerden boşalır gibi geldi hatta eşime söyledim ilk defa böyle bir akıntı geldi dedim ondan önce çok azdı daha sonrada bir daha gelmedi sadace bir kaç sabah ama sadece sabahları hafif akıntı oldu ben işkillendim dr söyledim nts ye bağladılar ver orda çok az sancı cıktı idrar tahlilil yapıldı ve sancıya enfeksiyonun sebep olduğunu söyledi ben o geçe hastanede yattım tahlillerde lokosit 30 üzerindeydi.benim hiç bir belirtim yoktu.ne agrım nede başka bir şey sadece bu.yani bende sende idrar yolu yada vajinal enfeksiyon vardı belirtilerin kesinlikle öyle.
ben şimdi her hafta idrar testi yaptırıyorum vajinal enfesiyon içinde dr vajinal tablet verdi. sonrası allah kalmılş
canım anladım şikayetlerin hamileliğin başınd başladı belkide ama yalnış olan sen böyle bir şeyi dile getirdiğinde ondan dır şundandır gibi yaklaşımı yalnış yani bu tarz akıntı yazdığım gibi ya idrar yada vajinal enfeksiyondan olur.zaten eyer böyle bir durum varsa araştırdıklarımdan kanaatim serklajdan önce buna müdehale etmeliydi .verdiği antibiyotikte demekki doğru antibiyatik değil bakteri olduğunu nasıl teşhis etti.genelde kültür testleri yapılıp bakteriye göre anbtibiyotik verilir bazaen vücut ilaça tepki vermiyebilir .canım korkularını inan çok iyi anlıyorum .sen bence başka doktora git okduğumdan anladığım bu dr sen bir şikayetini söylediğinde sana tahlil falan yapmadı bana garip gelen bu.bundan sonra daha da itina ile san yaklaşımı olucak başka bir doktora git lütfen.ve bakteri meselesinide çözsünler kafan sağlam hamile kal o kayıplardan sonrada serklaın zamaında iyi bir dr tarafından yapılsın geç kalmadan.sende ondan sonrta evde yatarak hamieliğin tadını çıkarmaya hazırla kendini.ben senelerce hamile kalmaya ugraştım sonra kaldım düştüler arkasından komplikasyonlar oluştu.ama hep işallah allah izin verirse oolucak bir gün dedim.sende lütfen bir şeyleri erteleme bu bakteri neyse adam gibi çözüm bulucak bir dr git.adımınbı at ve o günden itibaren kendini şartla herşey iyi olucak diye allah izin verirse olur hiç korkma.Canım merhaba, arkadaşım benim ıslaklığım rahim ağzım açılmadan önceye dayanıyor ,yani dikiş bile atılmadan önceye resmen altıma yapıyor gibi ıslaklık vardı, ben 15 inci haftada dikiş yaptırdığıma göre onun öncesine dayanıyor.DEBA cım çok korkuyorum hamile kalıpta tekrar suyum gelecek diye bende hala bakteri var, onu çözemiyor doktor antibiyotik verilmesine rağmen bakteri gitmiyor, doktorum enfeksiyon doktoruna sordu oda oraya yerleşmiş olabileceğini söyledi, şu an için sorun yok ama hamileleik boyutunda sorun olabilirmiş canım.
Bu arada doktorunun ismini öğrenebilirmiyim ,hangi hastanede çalışıyor ve memnunmusun canım?
canım anladım şikayetlerin hamileliğin başınd başladı belkide ama yalnış olan sen böyle bir şeyi dile getirdiğinde ondan dır şundandır gibi yaklaşımı yalnış yani bu tarz akıntı yazdığım gibi ya idrar yada vajinal enfeksiyondan olur.zaten eyer böyle bir durum varsa araştırdıklarımdan kanaatim serklajdan önce buna müdehale etmeliydi .verdiği antibiyotikte demekki doğru antibiyatik değil bakteri olduğunu nasıl teşhis etti.genelde kültür testleri yapılıp bakteriye göre anbtibiyotik verilir bazaen vücut ilaça tepki vermiyebilir .canım korkularını inan çok iyi anlıyorum .sen bence başka doktora git okduğumdan anladığım bu dr sen bir şikayetini söylediğinde sana tahlil falan yapmadı bana garip gelen bu.bundan sonra daha da itina ile san yaklaşımı olucak başka bir doktora git lütfen.ve bakteri meselesinide çözsünler kafan sağlam hamile kal o kayıplardan sonrada serklaın zamaında iyi bir dr tarafından yapılsın geç kalmadan.sende ondan sonrta evde yatarak hamieliğin tadını çıkarmaya hazırla kendini.ben senelerce hamile kalmaya ugraştım sonra kaldım düştüler arkasından komplikasyonlar oluştu.ama hep işallah allah izin verirse oolucak bir gün dedim.sende lütfen bir şeyleri erteleme bu bakteri neyse adam gibi çözüm bulucak bir dr git.adımınbı at ve o günden itibaren kendini şartla herşey iyi olucak diye allah izin verirse olur hiç korkma.
dr um ki ben sana kesinliktetavsiye ederim.paragöz bir dr değil kendilerinin 4 bebek kaybı var bundan dolayıda yaklaşımı daha farklı.medikal park b.evler tüp bebek sorumlusu dr.Latif Küpelioğlu ama sonuçta kadın doğumcu benim bebek doğurmakla ilgiis olmayan arkadaşlarım da gidiyor
ben yaptığı şeylerede inanıyorum çünki başka dr tarafından hatta cerrahpaşanın prof.tarafından onayladıben 3 kayıptan sonra bu dr bana bir şeyleri eksik yapıyor bir sürü tahlil var bana niye yapmyor diye düşünürken riskli gebelik konusunda cerrahpaşa risk.gebelikelr prof. nişantaşındaki muay. gittim dr. yaptığı tedavileri falan anlattım o testler bana yapmadığını söyledim ve bu testler yaklaşık 1500 tl falan tutyordu prof bana drunuz gerçekten ii bir doktormuş evet doğru söylemişl size bu testler yapılsada cıkacak sonuçlarda size verilebilecek ilaç tedavisisini zaten size yapmış.demekki size gereksiz para harcatmak istememiş dedi.ben bu olaydan sonra dr uma inan daha çok güvendim.
gidip görüşürsen çok mutlu olurum .ben senelerce ugraştım bebek özlemini ii bilirim yaşanan sorunların insanın canını nasıl yaktığınıda .lütfen bana haber ver .hatta benim adımıda söyle yönlendirdiğimide söyle ikiz hamileniz derya hanımde lütfen .çok öptüm canım işallah sende o güzeellikleri yaşarsın
Deryacım tekrar merhaba, ah be guzelcim ben Anadolu yakasında oturuyorum, orası o kadar uzakki bide esimle bi konusayim ama herhangi bi hamilelikte hemen mudahale gerekebileceginden doktorun bana yakın olması lazim.Genede esimle bi konusayim bakim ne dicek.Canımcım cok tesekkur ederim ,inan bu aralar gene kendimi cıkmazda hissediyorum birazda olsa burda huzur buluyorum sizlerin icinde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?