Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Bilgim yok ama ankarada genart diye bir yer var orası genetikle tüp bebek vs. yapıyor muhtemelen yapıyorlardır. Bir de yine ankarada intergen var oraya da bak netten ve sor ...

Haklısın gerçekten öyle. Peki sen tüm yazdıklarına nasıl ulaşıyorsun? tek tek burayı okuyarak değil di mi? Maşallah yüsra kıza da...

Maşallah çok sevindim darısı başına...

Şeker varken zararı olur mu bilemedim. Başka alternatif yok mu acaba? eNFEKSİYONLAR BENİ KORKUTUYOR HEP...

Saol yanitlarina arksdadim ama iki ayri foktorda devam ediyorum biri serklaji yapan biri ozelde.yarin serklaji yapana soracagim ama ozeldeki crp baska yollarlada artabilir tekrar artarsa romatoide baktiririz dedi.serklaji yspan vajenden bakmisti son kontrolde mantar var diyip fitil ve krem verdi.baska bir ilac onermedi.brn de cok korkuyirum ebfejsiyondan ama serklajdan sonra da epey kullandim.serklajla alakslimi degilmi bilemiyorum ama artmadi olduguna gore onka alakali diyorum,, benjm icin dua edin lutfen saolun

Baktırsın madem dediğin şeye. Bir de buarası pek aktif değil buarayı ihmal etmeyin:)) Ama istersen face gurubuna eklesin arkadaşlar seni orada çok arkadaş var şu ana hamile serklajlı daha fazla cevap alabilirsin destek de olurlar sana...

Tabiki ama face kapaliydi bernde.ama bu grup icin yeniden acarim ekledinler lutfen

27. haftamda servikal yetmezlik tanısı konulmuştu ve rahmime peser takılmıştı .Geçen hafta salı günü 37. haftamda peser alındı.Hala doğumu bekliyorum.Şu an 38+4'üz. dualarınızı bekliyoruz

benimde çarşamba alınacak dikişler sonrasını bekliyeceğiz bizde. sizin alıdıktan sonra yatak istirhati devm etti mi yoksa yürüyüşe rağmen mi bekledi. inşllh sağlıkla doğar kavuşursunuz

17+1 oldumm !! Haftalar yaklaştıkça ben bi tık daha geriliyorum :) şuanda sadece proluton iğne elevit ve magnezyum kullaniyorum sizce yeterli mi ? 20. Haftada nidilat başlanacak. Rahim agzi en son 3.6 di.

Nexus4

Tabiki ama face kapaliydi bernde.ama bu grup icin yeniden acarim ekledinler lutfen

Bir de geçen haftaya diş dr sine gittim dedi ki: Başarısız bir kanal tedavi yapılmış bir dişine. Şayet nedeni bilinmeyen bir enfeksiyon varsa dişten olabilir aklında olsun de3di. Diş problemin varsa belki de enfeksiyon nedeni bu olabilir...

benimde çarşamba alınacak dikişler sonrasını bekliyeceğiz bizde. sizin alıdıktan sonra yatak istirhati devm etti mi yoksa yürüyüşe rağmen mi bekledi. inşllh sağlıkla doğar kavuşursunuz

Maşallah ne güzel hayırlısıyla gelsin...

17+1 oldumm !! Haftalar yaklaştıkça ben bi tık daha geriliyorum :) şuanda sadece proluton iğne elevit ve magnezyum kullaniyorum sizce yeterli mi ? 20. Haftada nidilat başlanacak. Rahim agzi en son 3.6 di.

Nexus4

Maşallah Tuğba. Bernce yeterli ben de bunları kullandım şayet bir sıkıntı belirti varsa dr n ekler diye düşünüyorum...

Maşallah Tuğba. Bernce yeterli ben de bunları kullandım şayet bir sıkıntı belirti varsa dr n ekler diye düşünüyorum...[/QUOTE]

Saol abla allh razi olsun :)

Nexus4

Son düzenleme:

Nexus4

hep yatıyomusun peki?tuvalet banyo falan kalkıyomusun?bide prolutonu ne zamana kadar vurulcan?

hep yatıyomusun peki?tuvalet banyo falan kalkıyomusun?bide prolutonu ne zamana kadar vurulcan?

Kahvalti yemek tuvalet ve banyo için kalkiyorum onun dişinda yqtiyorum prolutonu doğuma kadar kullanirim büyük ihtimalle. Çünkü bnm sezeryan dogum olacak. İnşallah o haftalarda görürüm. Hep birlikte kucaklayalim bebeklerimiz.

Nexus4

inş tatlım ben yeni kaybettim bebeğimi(sezaryan oldum ama beklemicem 5 ay sonra tekrar hamile kalmayı istiyorum..çok acı çekiyorum o yüzden tekrar hamile kalmak istiyorum..

inş tatlım ben yeni kaybettim bebeğimi(sezaryan oldum ama beklemicem 5 ay sonra tekrar hamile kalmayı istiyorum..çok acı çekiyorum o yüzden tekrar hamile kalmak istiyorum..

Bnde kaybimdan 5 ay sonra hamile kaldim.. O 5 ayi beklmk bile zor geldi inşallah bu acilarimiz dinecek. Basinsagolsun

Nexus4

cuma günü gittiğim kontrolde daha ultrasona bakar bakmaz çok kasılman var senn dedi doktorum..bu kasılma nası bişe hala bilemiorum ama benm yaşadığım sadece akıntımın artması , bebeğin baya aşağıda olması ve hareket ettikçe canımı yakmasıydı ..canım baya yakıodu ama ben bunu daha önce de yaşamıştım..hatta cuma rutin kontrol olmasa doktora gitmezdim belki de..neyse aktif doğum eylemi sebebiyle apar topar hastaneye yatış yapıldı..idrar kan tahlilleri..serum..nst..ve 2 saatte bir NİDİLAT...sonunda ben de nidilat mağduru oldum anlıycağnız..o gün sabaha kadar aşırı şiddetli baş ağrısıyla döndüm durdum.yan etkisiymiş..fakat sabah olduğunda bebeğim artık aşağıda değildi..resmen kasıklarımdan geri yukarı çıktı bir gecede..yani bu nidilat mucize gibi bişe bence..cumartesi sabah muayeneden sonra doktorum nidilatı 6 saatte bir almak üzere eve gönderdi bizi..şu an hafif bel ağrısı ve akıntı dışında şikayetim yok ama kasılma sancı olur da anlayamazsam die daha da korkar oldum..bazen düşünmekten delireceğim die korkuorum inanın..bebeğim 2200 gr dı cuma günü ve bugün ççokk şükür 34+1 olduk..benden böyle haberler..korkmaktan başka bişe yapamıorum..

allahım analı babalı büyütmeyi nasip etsin inş.ravza nın haftası kaçtı ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…