- Konu Sahibi hidennisko
-
- #5.461
merhaba kızlar ben dün geceden beri çok sıkıntılıyım progestronları bıraktıktan bir gün sonra ağrılarım çok arttı ama magnezyumlara devam ediyorum benim bildiğim progestron rahmin yumuşamasını açılmasını önlüyor magnezyumda kasılma ve sancılara iyi geliyor
ben magnezyum aldığım halde dün gündüz kasılmalrım arttı gece ise dayanılmaz oldu nerdeyse beeni ağlatack gibi oluyordu önceden kasılma olunca rahatsızlık hissediyordum ama şimdi canım acıyor üstelik arka arkaya kasılıyorum ve daha uzun sürüyor ardından belime ağrılar girmeye başladı sanki şiş saplanıyor gibi değişik bir şekilde ağrılarım oldu bacakalrımı uzatınca kasıklarıma bıçak saplanıyor gibi oldum yan yatıp dizlerimi çekip kıpırdamadan saatlerce durdumda haifledi en ufak harektimde kasılmalar ve belim kötü oldu
sabah daha iyi kalktım ama sonra gene başladı bel ve kasılmalarım
doğum sancısı olsa böyle ara ara olmaz ama başlayınca kesin doğuruyorum gibi hissediyorum o kadar kötü bunlar niye yaşıyorum bilginiz varmı birde afedersiniz vajinam böyle tırnaklanıyormuş gibi oluyor
çok uzun yazdım kusura bakamyın ama kafam çok karışık acaba doğummu yaklaştı
progesteronu neden bıraktın ? magneziumla almanın sakıncası yok ki..Tabi ayrı saatlerde...doğum sancısında ardarda kasılman olur,beline kasıklarına ağrı girer,yürürken basınç hisserdersin aşağı doğru..nidilat alıyormusun ?
34. haftanın sonunda dr um progestronları kesti hatırlarsan 30. haftada prulotonu kesti alerji olunca
sadece megnezyum alıyorum günlük 3 paket nidilata hiç başlamadım ama tam tarif ettiğin ağrıları yaşıyorum öyle bir basınç varki lavaboya koşuyorum hiç birşey yok
sadece kendimi şöyle rahatlatıyorum doğum sancısı olsa kesilmez benimki şiddeleniyor saatlerce sürüyor ve sonra sakinleşiyor
Canım son mesajlarını kaçırmış olabilirim,kusura bakma..10 gün kadar hastanedeydim çünkü..
ben de doğumu aynen böyle yaşamıştım..tuvaletim var sanıyordum,koşa koşa wc ye gidiyordum ama gelen giden bişey olmuyordu..Tabi benimki daha küçük hamilelikti..senin son haftaların ne de olsa..
rica ederim canım
önceden 28. haftayı görebilecekmiyim diye endişeleniyordum en büyük hayalim 28. haftayı görmekti hatta ben 20. haftaların başındayken 30-32. haftalarında doğum yapan insanlar bana öyle şanslı geliyorduki yada onlar erken doğum kaygısı yaşayınca niye hallerine sevinmiyorlar bu haftaları görmüşler diyordum ama şimdi 35. haftadayım ve hala erken doğumdan korkuyorum onlarıda şimdi daha iyi anlyorum artık doğurduğumda bebeğimi hemen kucağıma almak istiyorum
canım medikal park göztepeyede gidiyor haftanın 1 günü diye biliyorum isteren bir düşün.ben sana b.evlerin direk tel veriyorum orda ebru hn ile konuş hangi günlerde orda oluyor seni yönlendirsin 0212 484 18 84 )
hiçöyle kötü düşüncelere girme sende bende bir gün allahın isniylr anne olcağız .
canım doktorların sen bebek sahibi olamassın dediği insanlar doğuruyor sen niye karamsarlık yapıyorsunki yumurtaların eşinide spermi olduktan sonra niye olmasın zor şeyler i allah bize vermiş ama arkasından yaşlanıcak güzellikleride bize vermiş ben sana yazdım inan ben çok kötü şeyler yaşadım karnım kocaman ama ben hala inanamnıyorum .ve inan doğrup onlar benim kucağım agelmeden inanmam zor .benim bir lafım var duymuşsundur ben ceket atılıp hamile kalanlardan değilim diye.ne var ki bakteri sorunu çözülür eminim sonrada dikkat edersin zamanındada müdehale işallah gerisi allaha kalmışzemuszemus
rica ederim canım
önceden 28. haftayı görebilecekmiyim diye endişeleniyordum en büyük hayalim 28. haftayı görmekti hatta ben 20. haftaların başındayken 30-32. haftalarında doğum yapan insanlar bana öyle şanslı geliyorduki yada onlar erken doğum kaygısı yaşayınca niye hallerine sevinmiyorlar bu haftaları görmüşler diyordum ama şimdi 35. haftadayım ve hala erken doğumdan korkuyorum onlarıda şimdi daha iyi anlyorum artık doğurduğumda bebeğimi hemen kucağıma almak istiyorum
zeyhatcim bana da anlattiklarin dogum baslangici gibi geldi,insallah biraz daha dayanir bebisin ve dogar dogmaz mis gibi kokusunu koynunda koklarsin.Senin su haftadan itibaren her an herseye hazirlikli olman lazim canim,bi doktorunu arayip bilgi alsan fena olmaz.Bizi durumdan haberdar et,Allah yardimcin olsun.
benim doğum belirtilerim de aynen bu şekilde başlamıştı...
Allah hepimize sağlıkla kavuşmayı nasib etsin..:Saruboceq:
amin Aysecim,Allah zamaninda ve hayirli dogumlar nasib etsin hepimize de.
merhaba kızlar ben dün geceden beri çok sıkıntılıyım progestronları bıraktıktan bir gün sonra ağrılarım çok arttı ama magnezyumlara devam ediyorum benim bildiğim progestron rahmin yumuşamasını açılmasını önlüyor magnezyumda kasılma ve sancılara iyi geliyor
ben magnezyum aldığım halde dün gündüz kasılmalrım arttı gece ise dayanılmaz oldu nerdeyse beeni ağlatack gibi oluyordu önceden kasılma olunca rahatsızlık hissediyordum ama şimdi canım acıyor üstelik arka arkaya kasılıyorum ve daha uzun sürüyor ardından belime ağrılar girmeye başladı sanki şiş saplanıyor gibi değişik bir şekilde ağrılarım oldu bacakalrımı uzatınca kasıklarıma bıçak saplanıyor gibi oldum yan yatıp dizlerimi çekip kıpırdamadan saatlerce durdumda haifledi en ufak harektimde kasılmalar ve belim kötü oldu
doğum sancısı olsa böyle ara ara olmaz ama başlayınca kesin doğuruyorum gibi hissediyorum o kadar kötü bunlar niye yaşıyorum bilginiz varmı birde afedersiniz vajinam böyle tırnaklanıyormuş gibi oluyor
progesteronu neden bıraktın ? magneziumla almanın sakıncası yok ki..Tabi ayrı saatlerde...doğum sancısında ardarda kasılman olur,beline kasıklarına ağrı girer,yürürken basınç hisserdersin aşağı doğru..sık wc ye gitmek istersin..nidilat alıyormusun ?
Merhaba kızlar.Bu başlığa ilk kezdir yazıyorum..Azerbaycanda yaşıyoru .Tüp bebekle ikizlerime hamile kaldım.Her şey çok normal gidiyodu.Tüp bebeği İstanbulda yaptırdım.her ay oraya doktoruma gidiyordum.Nişantaşında Halit Fırat Erdene.12 haftamızda baktı serklaşa gerek yok dedi.Rahim ağzım iyiydi.HEr iey yolundaydı.24 haftamız için yine doktorumdan randevum vardı.(bunu mutlaka vurgulamam gerekiyor ki ben çokkk hiper aktıfım hep gezer tozar 1 dakka sakin oturmam(Doktorum gebeliğin ilerledikce kendini koruman lazım dedi.Bebişler de ikiz ağırlık yapıb rahim ağzında kısalma oluştura bilir demişti.Bir akşam evde bir sürü misafirlerim vardı.Sabahtan çok çalışmıştım tatlı yemek börek falan çok yorgundum.Akşamın 9 da bir baktım benden bir şeyler geliyor.Hemen wc ye gittim akıntım başlamıştı yumurta akı gibi.Baküde tanıdığım ir jinekolog vardı onu aradım.Serum taktır magnezyum al damardan dedi.Yaptım ve sabah doktor aradı acil gel dedi.Gittim kontrolfr rahim ağzının 1 bucuk santım olduğunu gördüler.2 santim kısalmış.Ben de acil Istanbuldakı doktorumu aradım acıl dikiş atılsın dedi.Hemen damardan prafolla uyutup dikiş attı doktor bana..Ve wc ye de bile kalkmamı yasakladı...2 gün hastanede kaldım 3 gün elinde pilastik bir şey vardı.Bunu hemen rahim aşzına geçirelim dei.Rahim boynu uzamasına yardımcı oluyormuş.İsmi de pissari di.Vajinadan onu ahim azına koydular.' hafta hastanede yattım.Sonra kontrol oldum rahim ağzı 3.5 sm olmuştu.Bunları anlatmakta amacım doktorunuza sorun eğer öğle bir şey orada da varsa siz de isteyin..Ama ben netten türkce sayfalarda arattım göremedimm..
Canzicim eğer hemşireler dr lara danışmadan veriyorlarsa bilemiyorlar..mesela demir hapları süt ürünleri ile alınmaz ama süt saati geliyordu yani süt getiriyorlardı yemekhaneden,hemşire bana demir hapınızı alın diyordu..demir le süt ürünleri alınmaz ama dedim..haa doğru haklısınız demişti hemşire :)))
arkadaşlar birşey soracağım. hep progestrondan bahsediyorsunuz.hepiniz kullanıyormusunuz. birde hep nidilattan bahsetmişsiniz. oda prepar la aynı ilaç mı acaba.niye bana dr vermedi acaba. ben sadece prepar kullanıyorum. birde 28 haftalık iken ciğer geliştirici iğne yaptırmıştım. şimdi 32 haftalık oldu oğluşum. hem çok korkuyorum hemde umutluyum. hep dua ediyorum.ve sizleri okuyorum. doktor 2 afta sonra ilacı bıraktıracağını söyledi. bende doğumu engelleyen tek şey prepar. dikişte yok rahim ağzında. ilacı bıraksam doğuracakmışım gibi geliyor. çok erken ama ne yapacağım hiç bilemiyorum. birde karnım çok sertleşiyor benim. bazen dimdik ayakta duramıyorum. siz kalkmıyormusunuz kalkamıyormusunuz. ben zorlanıyorum bazen yürürken bile. en son doktora gittiğimde rahim ağzı ölçüm bir cm di. ama rahimde açılma yoktu. dr gittiğimde sen daha doğurmadın mı diyor. her geçen gün hem umutlanıyorum haftaları devirdikçe hemde seviniyorum.birde doğum kolay oluyormuş sanırım bizim durumumuzdakiler içn.benim dr um hastalarını çoğunlukla sezeryan yaptırıyor normal doğuma pek girmiyor sanırım. ben normal doğumumu ebelere yaptırsam riskli olur mu sizce. dr umu istesem sezeryan yapalım planlayalım da der diye düşünüyorum Siz nasıl yapıyorsunuz. ne olur yardımcı olun. allah hepinize kolaylık versin.bebişlerinizi size bağışlasın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?