Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Kizlar herkesin yorumunu okudum cok tesekkur ederim. Plesantanin asagida olmasindan dolayi endisem azaldi.
Fakat chnb sen serklaj tekniklerini anlatmisin ben cok uzuluyorum aylardir serklaji bekledim. Arda bey atmadi. Ona guveniyorum ama korkularim cok...
Bide ben evin icinde geziniyorum yemege kalkiyorum. Arda bey surekli yatmami istemedi pihtilasma olur diye... Birde mthfr heterezigot icin kan sulandirici kullaniyordum. Corasprin de kullanmalisin dedi. 28 haftalik olsaydim icim rahatliycakti. Bugun 16 haftalik oldum.

daha önce yorumlarınızı okuyordum aranıza yeni katıldım benimde 22 haftalık bebeğimi suyum gelerek kaybettim

doğal yolla hamile kalmıştım bebeğin gelişimi iyidi öyleki bebeğim 22 haftalık doğdu (bana göre) doktorların hesabına göre 24 haftalıkt doğdu zaman ise çocuk doktorlarının tespitine göre ise 26 haftalıktı 57 gün küvez de kaldı sonrasında hastane enfeksiyon kaparak kaybettim çok kötü ve üzücü günlerdi tpplam üzerinden 4 ay 1 hafta geçti sonrasında dr gititm neden böyle oldu bende bir sorun mu var diye ist. prof Alkan Yıldırım rahim ağzı yetmezliği tanısını koydu yeniden hamile kalmak istiyorum ama korkularım çok ne olacak ne yapacağım beni ne bekliyor v.s sizlerden bilgi bekliyorum
teşekkürler

İçinin rahat olmaması normal canım. Ben de ilk haftalarda senin gibi dolaşıyor yemeğe kalkıyordum. Hemde ray boyum 2,5 civarındaydı Bende phtıldşma varmı bilmiyorum. Senin ray boyumok güZrl canım önümüzdeki kontrolde de ray boyun aynı ise bi kısalma (ki Arda bey gibi kimse ray boyu ölçmüyor tecrübeyle sabit) olmazsa sıkı tdkiple dikişsiz yavrunun kucağına alacağına inanıyorum. Bence bu kontrolün herşeyi belirleyecek eğer kısalma varsa biraz daha sıkı yatak istirahati yapardın o zaman canım. Rabbim yar be yardımcın olsun günlerin su gibi aksın.

Metal tesekkur ederim. Aslinda dikis yok ama bir umidimde nildilat... Bu sihirli hap 5.ayda acilmasi olan bir tanidigimi 41. Haftaya kadar goturdu.

Herkese merhaba
Yazmaya fırsat bulamadm bi turlu. Eymenden fırsat kalmıyo. Gazı var çok ağlıyo demiştm meger açlıktanmış sarılık oldu yarım kg verdi. Şimdi iyi ama şükür. Sünnet oldu pazartesi. Nasipse ben de Antslyaya gidicm bi süre ailemin yanına tek başıma bakamıyorm annem hep yanmda.
Geçmişi okuyamadm 1-2 sayfa bakabildm. Arkadaslar doğumlar yAklşmış. Hayrlı doğumlar inşAllah. Yeni geln arkadslar Allah yardmcnz olsun. Bu işin tek çözümü sabrla yatmak oluyo genelde bir de proluton depot tabi. Bebegme alıştıgm zamn daha çok ugramaya çalısrm inşAllah. Sevgiler

Başınız sağolsun. Bnm de bir kaybım var. Şimdi oğluma kavuştum şükürler olsun. Darısı başınza. Öncrlikle sorununuzun bulunması çok güzel çünkü Allahın iznyle çözümü var. Serklajla buradaki neredeyse herkes evladna kavuştu. Bir daha ki hamileliğizde serklaj ve duruma göre yatarak sağlıkla tamamlarsnz inşAllah. Haftalık proluton depot iğne yapılması da başarı sağlıyor.

çok geçmiş olsun tez zamanda geçer inşallah ikiside. bende doğumu bekliyorum hala

cnm sıkma kendini haftan iyi ve kasık fıtığı ameliyatına inşallah gerek kalmaz ama olan çok bebek duydum sıkıntılı bi durum hiç değil iyi düşünmye çalışalım bol bol dua edelim. inan normal sezeryan ikilemi bndede hala var

inşallah tekrarlamaz yaşadığın acılar. tanı konulması iyi bi durum ne olacağı belli artık. biz çoğumuz 14. haftalarda bazılarımız sonradn sıkıntı farkedilince 20li haftalarda genel anestezi ile dikiş attırdık ve çoğumuz sonrasında 34. haftalara dek yattık. yatmayan arkadaşlarda oldu ben 14 de dikiş atıldı 20 den itibaren yattım mesela bol su ve düzenli e nfeksiyon testleri yaptırdık hep. yatak istirhati en iyi çözüm ve haftalık iğne 36. haftamda son iğnemi vuruldum ben ve 37 de dikişim alındı .40 haftam doldu nerdeyse ama hala doğum bekliyorum .zor ama geçiyor zaman yeterki umut edelim ben ve hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız inşallah

gözün aydın canım tüm sıkıntıların gitgide azalır inşallah bebeğinle glücüklü günleriniz olsun bende beklemedeyim. sünneti biz de düşünüyoruz ama zamanı konusunda doktorla faklı düşünüyo siz ne zaman yaptırdınız sonrası zor oldu mu?

herkese günaydın...
benim oğlum yerini çok sevdi :) ama maalesef 1 tur kordon dolanmış ve minik bie bebek 3 kilogram. kordondan dolayı endişeliyiz iki doktorum da bu sezeryan sebebi değil ama istrsen sezeryan yapabiliriz dedi bu durumu yaşayan yada bilen var mı aklım karıştı çok zamanı dad oldu bebeğimin????

Günaydın canım,bu saatte senle benden başkası yokKordon dolanmasını ben de netten okumuştum.Normal doğuma engel değil diyordu.Ama en iyisini sen ve doktorun bilirsiniz tabi.Beni doktor azıcık sezeryan yapalım dese hemen gidicem olmaya.Ama desteklemiyor.Uyku uyuyamıyorum düşünmekten.Bir de geçen kontrolde tuşe yaptı normal doğuma müsaitmiyim diye ama o günden beri ağrılarım çok fazla kanamam da oldu şu anda lekelenmem de var hala.Doğumu hızlandırmak istiyorsan tuşe yaptır derim ben. zaten 40. hafta içindesin.Bana erken yaptı.Salak gibi yapmayın 37 de yaparız demedim.Kendimi suçluyorum çok.Doktor karşısında dut yemiş bülbüle döndüm resmen.Bir de bebeğimde fıtık çıkınca çok çok kötü oldum.Ah bir 37' yi görebilsem.Çok sancım var.Kimbilir kaç cm açılmam var.Psikolojik olarak çok zor durumdayım artık.

Son düzenleme:
Bir de en büyük korkum bugün ve pazar günü doğurmak hastanede in cin oynuyor.Doktorum gelirim diyor ama ben hastaneye yetişebilirmiyim bilmiyorum.Evime uzak.Hızlı bile gitsen mümkün değil 40 dakikadan az sürsün

rabbim kucağınızada sağlıklı almayı nasip etsin öncelikle.bende bebeğimi kaybettim.sürekli araştırıyorum nerden başlıycağımı bilmiyorum.hangi doktora gittiniz.benimde hiç bir testim yapılmadı ama doktorum rahim ağzı yetmezliği olabilir dedi.

evet sabahları bende erken kalkıyorum hep:)sonra kahvaltıya falan çıktık yeni girdim şimdi nete...inşallah sende 38 leri görüp dışarılara çıkacaksın bak benm günü doldu hala duruyoruz bana da hayal gibi geliyordu tam kaçıncı haftadasın? evet doktorum da öyle dedi ama insan telaş yapıyo işte sezeryanda istemiyorum ama hayırlısı tabi yeeterki sağlıklı olsun bebek ikimizde sağlıkla bitirelim bu süreci hepimiz için dua edelim bu mübarek gecede. tuşe ne ben bilmiyorum onu? iyi düşün lütfen ben gerçekten burdaki herkesin sağlıkla bebeklerine kavuşaacağına inanıyorum inşallah seninde güzel haberlerini alcaz

cnm nerde yaşıyorsunuz ben özel muayenesi olanı bir doktora gidiyorum marmaristeym. burada doktor listesi var rahm ağzı boyunu ölçmesi lazım doktorun alttan muayene ile ölçüyor. eğer yetmezlik varsa dikiş atılıyo genelde ve iğne. doğru doktora gitmek önemli istersen birden fazla doktorada görünebilirsin

istanbulda yaşıyorum.arda beyden bahsediyorlar.bana çok uzak,bide riskli hamilelik olunca doktor fiyatlarıda çok yüksek kime gidiceğime karar veremiyorum.6 sene sonra tüp bebek yöntemi ile hamile kalmıştım.2.bebeğimde muhtemelen tüp bebek olcak.bunu şansa bırakmak istemiyorum.

Canım Benm ablamda 7sene çocuğu olmadı, tüp bebek yaptırdı, ray yüzünden ikiz bebeklerini 20hftlk kaybetti.dr kendi kendine hamile kalması imkansız dedi, aynı sene içinde ablam kendiliğinden hamalı kaldı şimdi 2,5 yaşında kızı var ve tekrar hamile.psikoloji çok. Önemli .ablam memur oldu çocuk lafı etmez oldu bir duyduk ki hamile

kimse cevap vermeyecek dedim ilginiz için çok teşekkürler 1 sorum daha olacak eğer çalışansanız heyet raporumu aldız aldınazsa nasıl oldu bunlarla ilgili bilgide alabilirmiyim
inşaallah sağlıkla kucağınıza evledınızı alırsınız kurban olduğum mevlam acısını göstemesin

iki hafta önce serklaj oldum.. serklajımı yapan doktor hiçbir hastaneye bağlı değil.. aynı zamanda devletteki doktoruma da düzenli gidiyorum.ikisi birbirinden haberdar zaten.. serklajdan sonra devletteki doktorum 45 günlük heyet raporu verdi.. ilk bebeğimi kaybettiğimde de ona gitmiştim. durumumu bildiği için verdi hemen. ama bir daha veremem diye ekledi.. sonrasında aile hekimim 5'er günlük raporlar verecek.. öyle idare edeceğim.. ama bizim durumumuzda çoğu doktor heyet veriyor.. burda geçmiş sayfalarda okuduğum birçok arkadaş heyet almıştı doğum iznine kadar.. doktorun bir hastaneye bağlı olması önemli tabii..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…