Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Ciğer iğneleri olduysan başka da bı terslik yoksa genelde yaşatıyorlar bundan sonra icerde kaldığı hergüne yasam şansı dahada güçlenecek

çok kısa bir işlem zaten.. benim serklajım geç saatlerde olduğu için (akşam 8 gibi) bir gece hastanede kaldım.. gündüz vakti olanlar genelde hastaneden 3-4 saat içinde ayrılıyorlar. serklaj sonrası hafif bir ağrı, daha doğrusu işlem olan uygulanan bölgede hafif yanma gibi bir acı hissettim.. çok sürmedi gerçi bu acı da..en fazla bir saat.. yaklaşık 4-5 gün kanama oldu.. doktorum 10 gün sonra işe başlayabilirsin dedi ama ben korkudan 45 günlük heyet raporu aldım.. ani bir serklaj oldu çünkü benim.. normalde bu hafta olmam gerekiyordu.. 10+5 te oldum.. serklaj sonrası çok bir sıkıntım olmadı dediğim gibi.. doktorum yürüyüş yap, gez keyfine bak dese de onun dediklerini yapmayıp sürekli yatıyorum. serklajdan sonra işine devam eden eden arkadaşlar var ama ben cesaret edemiyorum dediğim gibi.. doktorunun diyecekleri önemli.. serklaj ve sonrasında korkulacak bir şey yok.. hiçbir şey anlamıyor zaten insan.. dilerim yardımcı olabilmişimdir..

evet çalışıyorum. ben özel muayene ve devlet hastanesine gidiyordum ve 1 er aylık 2 kez heyet raporu aldım 10 gün falanda normal rapor devlet hastanesinden 32. haftadan sonra zaten yasal doğum izni kullandım . inşallah hepimiz sağlıkla kavuşuruz

bu forumda benm gibi olan varmı bilmiyorum hala ses sade yok günü geçti benim cumaya aldırmayı düşünüyorum artık beklemek de çok zor sağlıkla alırım bebeğimi inşallah kucağıma

bu forumda benm gibi olan varmı bilmiyorum hala ses sade yok günü geçti benim cumaya aldırmayı düşünüyorum artık beklemek de çok zor sağlıkla alırım bebeğimi inşallah kucağıma

Yaa ne güzel maşallah :) peki bol bol gezsen yürüyüş yapsan doğum başlamaz mı ki ? İnşallah sağlıkla alırsın kucağına bebeğini, böyle son haftalara gelenleri okuyunca moral buluyor insan :))

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Var var. Anneleri aylarca erken doğmasın dşye yattığı birçok kuzu sonrada gelmedi40. Haftayı doldurup sezeryan olanlar çok.

Rabbim sağlıkla kucağına almayı bi avazda doğurmayı nasip etsin. Bunu yazdın ya akşama sabah başlar sancın. Hep böyle oluyor.

Slm kizlar.. BBahar cnm bende 40 i doldurdfum,arkadasim da doldurdu o normal dogurfu,ben normal sancimla 7 cm acilmamla gittim sezaryen oldum :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Sonunda bende cennetteki 5 melegimden sonra kizim elifi kollarima alabildim.. Bi ara hikayemi sizlerle uzunca paylasirim insaAllah ve umut olurum hasret cekenlere..

Böyle 40 haftaya gelbilen arkadşları gördükce o kadar sewiniyorum ki ümidm artıyo bn üç ay önce erkn doğm yaptm rahm ağI yetmLiğyle şuan yine bebi olan istiyorm ama olmuyo böyle olan varmı aranızda streami yapıyorum acaba ya 😔

Canım napıyosun bebişn doğmadı demi hala ?

nşallah sizlerde gelirsiniz . olmayınca ne yaparsan olmaz dedi doktor baya hareket ettim ama beklemedeyiz sağlıklı olsun da

daha sancı yok:) sağlıkla atlatırız inşallah...

Slm kizlar.. BBahar cnm bende 40 i doldurdfum,arkadasim da doldurdu o normal dogurfu,ben normal sancimla 7 cm acilmamla gittim sezaryen oldum :)

aynen benimde 40+3 olduk hayırlısı bakalım .sen neden sezeryana girdin son anda sıkıntımı çıktı bide gün dolduktan kaç gün geldi sancın... beklemek de stresli riske de girmek istemiyorum cumaya kadar beklemeyi düşünüyorum bakalım hayırlısı

Benim 39+5 de geldi sancim,bebek yukaridaydi henuz dogum kanalinda degildi yada pazari pazartesiye baglayan gece,sabaha karsiydi,nobetci dr lar ugrasmak istemediler,benim de hikayemi duyunca,hoop bu bebek kiymetliymis,riske atmayalim,sezaryen yapalim dediler.. Seni suni sanciyla dogurtmalari gerek ama hala bekletiyolarsa ultrasonda haftasiyla uyumlu degilse bebegin,gec dollenme olduysa o yuzden risk gormuyolardir,ben cok normal dogurayim istedim,hatta evde 4-5 saatte sanci cektim,guzelce acilsin da gider gitmez kolayca dogurayim diye,dogururdum da bence,neyse kizim kucagimda,hicbirsey bundan muhim degil..

Canım napıyosun bebişn doğmadı demi hala ?

Allahıma şükür daha doğmadı 28+3 olduk inş dahada gider diye umut ediyorum.. :) Şuan 1 kilo 100 gram kilosu ıyı dıyo doktor amaa artık bılmıyorum yınede bıraz daha toparlasın istiyorum.

İstanbul da prof Alkan Yıldırım'a gideniniz varmı ? bilgi alabilirmiyim ben kendisine gittim tavsiye üzerine şu an hamile değilim geçmiş hikayemi anlattım beni vajinal usg muayene etti ve ölçüm yaptı rahim ölçüm 23.2mm sana kesinlikle dikiş atmamız gerekir dedi benim sorum bu gideniniz var ise bu doktor nasıl şimdiden teşekkürler

1

Merhaba ben bu dr ye gitmedim bilmiyorum ama şöyle diyeyim. Ben de 25 haftalık ve ardından 8 haftalık kayıp sonrası İstanbulda prof dr Cemi,l Akgüle gitmiştim. Bana rahim boynun çok kısa sana kesin dikiş lazım ama herkes de yapamaz demişti. Sonrasında hamileliğimde doç. dr. arda lembete devam ettim 12. haftada gittim kendisine. Gider gitmez 1.8 e inmiş dedi ve laparoskopik serklaj yaptılar. Yani diyeceğim doğuştan kısalık varsa bence serklaj yaptır...

serkelaj olucam zaten yani herşeyin hayırlı öncelikle ben öncelikle rahim boyu hakkıda bilgi ve dr hakkında bilgi almak istiyorum cevabınız için teşekkürler inşaallah bu dr giden arkadaşlar vardır konuyla ilgili bilgi toplayabilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…