- Konu Sahibi hidennisko
-
- #5.481
arkadaşlar birşey soracağım. hep progestrondan bahsediyorsunuz.hepiniz kullanıyormusunuz. birde hep nidilattan bahsetmişsiniz. oda prepar la aynı ilaç mı acaba.niye bana dr vermedi acaba. ben sadece prepar kullanıyorum. birde 28 haftalık iken ciğer geliştirici iğne yaptırmıştım. şimdi 32 haftalık oldu oğluşum. hem çok korkuyorum hemde umutluyum. hep dua ediyorum.ve sizleri okuyorum. doktor 2 afta sonra ilacı bıraktıracağını söyledi. bende doğumu engelleyen tek şey prepar. dikişte yok rahim ağzında. ilacı bıraksam doğuracakmışım gibi geliyor. çok erken ama ne yapacağım hiç bilemiyorum. birde karnım çok sertleşiyor benim. bazen dimdik ayakta duramıyorum. siz kalkmıyormusunuz kalkamıyormusunuz. ben zorlanıyorum bazen yürürken bile. en son doktora gittiğimde rahim ağzı ölçüm bir cm di. ama rahimde açılma yoktu. dr gittiğimde sen daha doğurmadın mı diyor. her geçen gün hem umutlanıyorum haftaları devirdikçe hemde seviniyorum.birde doğum kolay oluyormuş sanırım bizim durumumuzdakiler içn.benim dr um hastalarını çoğunlukla sezeryan yaptırıyor normal doğuma pek girmiyor sanırım. ben normal doğumumu ebelere yaptırsam riskli olur mu sizce. dr umu istesem sezeryan yapalım planlayalım da der diye düşünüyorum Siz nasıl yapıyorsunuz. ne olur yardımcı olun. allah hepinize kolaylık versin.bebişlerinizi size bağışlasın.
nermn ben ne progestan ne prepar nede nidilat kullaniyorum.Sadece magnesyum ile kasilmalari engelliyorum.Fakat ben yurt disindayim ve burda doktorlar ilac verme konusunda cok cekimser,son kontrolumde kendim istedigim halde baska ilac vermedi doktorum.Benim de dikisim var ve surekli yatmam gerekiyor,kalkamadigim icin degil,kalkarsam kasilmalarim artar yada dikise baski olur diye.Senin de haftan bayag ilerlemish ve rahim agzinda bayag kisalma var,bundan sonra surekli yatman senin icin daha iyi olur.Bu arada normal dogumlarin cogunda dogumun nerdeyse tamamini ebeler yaptiriyor diye biliyorum,doktorlar ancak bir sorun olmasi durumunda ve sonunda dikis atmak icin mudahalede bulunuyor.Benim de Allah kismet ederse normal dogum olacak,elbette basindan sonuna doktorum yanimda olsun isterim ama biliyorum ki isin cogunu yine de ebeler yapacak.Yine de sadece ebeler olursa kendimi hic de guvende hissetmem dogrusu.Allah hepimize zamaninda ve kolay dogumlar nasib etsin insallah.
Canım ben hem preparı hem de nidilatı kullandım..Prepar işe yaramadığı gibi kalp çarpıntısı yaptı bende...Nidilat ise tam tersi tansiyonu düşürüyor azık ama çok hızlı etki ediyor..
Şahsen ebelere doğumumu yaptıramam ,kendimi teslim edemem normal doğum yapabilcek durumda olsaydım bile..
canım progestanı hepimiz kullanıyoruz nidilat ve prepar yerine bazılarımız magnesıum kullanıyoruz ama bizim çoğumuzda dikiş var ve fazla yerimizden kalkmıyoruz erken doğum olmaması için elimizden gelni yapıyoruz ben daha ciğer geliştirici iğneyi olmadım şimdilik gerek yok dedi doktorum herhangi bir rahim ağzında kısalma yada hunileşme yok dedi kasılmamda sancımda yok allahıma şükürler olsun acil bir durumda vurmaya zamanımız kalırmı diye korkmuya değilim ebelerde artık tek başlarına doğum yaptırmıyorlardır canım zaten illaki bir doktor vardır kendi doktorun olmaz başka bir doktor denk gelir ben sezeryan olucam canım mecburi miyomum var rahim ağzına yakın bebeğin çıkışını engelleme ihtimali olduğu için riske atmayalım diyor doktorum bende kabul ettim canım birde rahim ağz ı ölçümü 1 cm ise çok riskli baya artık dikkat etmelisin canım fazla kendini yorma tatlım fırsat buldukça dinlenmeye çalış
merhaba kızlar ben dün geceden beri çok sıkıntılıyım progestronları bıraktıktan bir gün sonra ağrılarım çok arttı ama magnezyumlara devam ediyorum benim bildiğim progestron rahmin yumuşamasını açılmasını önlüyor magnezyumda kasılma ve sancılara iyi geliyor
ben magnezyum aldığım halde dün gündüz kasılmalrım arttı gece ise dayanılmaz oldu nerdeyse beeni ağlatack gibi oluyordu önceden kasılma olunca rahatsızlık hissediyordum ama şimdi canım acıyor üstelik arka arkaya kasılıyorum ve daha uzun sürüyor ardından belime ağrılar girmeye başladı sanki şiş saplanıyor gibi değişik bir şekilde ağrılarım oldu bacakalrımı uzatınca kasıklarıma bıçak saplanıyor gibi oldum yan yatıp dizlerimi çekip kıpırdamadan saatlerce durdumda haifledi en ufak harektimde kasılmalar ve belim kötü oldu
sabah daha iyi kalktım ama sonra gene başladı bel ve kasılmalarım
doğum sancısı olsa böyle ara ara olmaz ama başlayınca kesin doğuruyorum gibi hissediyorum o kadar kötü bunlar niye yaşıyorum bilginiz varmı birde afedersiniz vajinam böyle tırnaklanıyormuş gibi oluyor
çok uzun yazdım kusura bakamyın ama kafam çok karışık acaba doğummu yaklaştı
cevabın için teşekkür ederim canım. bana da magnezyum verildi ama ben vitamin diye çok önemsemedim.düzenli kullanmadım yani. bende içeyim o halde. kalkmıyorum mümkün olduğunca. yinede yemek ısıtmaya meyve getirmeye ister istemez kalkıyorum.canımallah sana da hayırlı doğumlar nasip etsin. sende dikkat et kendine inşallah vaktinde bebişlerimizi kucağımıza alırız.allaha emanet ol.
Sen de Allah emanet ol canım..Sağlıkla kucağımza alalım inşallah..:Saruboceq:cevabın için teşekkür ederim canım.bendede çarpıntı yapıyor yüzlerim kızarıyor, titreme oluyor. ama doktor uyarmıştı zaten normal bunlar ilacın yan etkisi diye. ama bebeğe zarar vermiyormuş. aslında ilacın etkisine inanıyorum çünkü tek kullandığım ilaç bu ve 8 haftadır dikişsiz dayandırdı beni.inşallah dahada uzun sürer. allah seninde yardımcın olsun. ikizlerini sağlıkla vaktinde kucağına almayı nasip etsin. allaha emanet ol.
merhaba kızlar ağrılarımın ertesi gününüde kötü geçirdim ama şimdi daha iyiyim fazla dolaşmıyorum magnezyumu geri 3 e çıkarttım çok mide bulantısı yapmıştı oda rahatlattı beni pazatesi kontrolüm var ama tekrar olursa dr umla daha erken görüşürüm hepinize çok teşekkür ederim
canım yazdığın teşekkürler.progestronun etkisi ne. niye dr bana vermedi acaba. canım 29 haftalık olmuşsun sanırım artık ciğer geliştirici iğneyi yaptırabilirsin. herhangi bir zararı yokkki niye bekliyorsun. sadece biraz kaşıntı yapmıştı bende. doktoruna sor istersen. doğum meselesinide bu gittiğimde soracağım konuşacağım inşallah canım.sen haklısın tabi riske atma canım sezeryan yada normal hiç farketmez yeter ki bebişlerimiz iyi olsun. allah yardımcın olsun canım.allaha emanet ol.
merhaba kızlar ağrılarımın ertesi gününüde kötü geçirdim ama şimdi daha iyiyim fazla dolaşmıyorum magnezyumu geri 3 e çıkarttım çok mide bulantısı yapmıştı oda rahatlattı beni pazatesi kontrolüm var ama tekrar olursa dr umla daha erken görüşürüm hepinize çok teşekkür ederim
http://go.mail.ru/search_images?q=%EF%E5%F1%F1%E0%F0%E8%E9%20%E0%EA%F3%F8%E5%F0%F1%EA%E8%E9
Buradan baka bilirsinizz...
Merhaba kızlar.Bu başlığa ilk kezdir yazıyorum..Azerbaycanda yaşıyoru .Tüp bebekle ikizlerime hamile kaldım.Her şey çok normal gidiyodu.Tüp bebeği İstanbulda yaptırdım.her ay oraya doktoruma gidiyordum.Nişantaşında Halit Fırat Erdene.12 haftamızda baktı serklaşa gerek yok dedi.Rahim ağzım iyiydi.HEr iey yolundaydı.24 haftamız için yine doktorumdan randevum vardı.(bunu mutlaka vurgulamam gerekiyor ki ben çokkk hiper aktıfım hep gezer tozar 1 dakka sakin oturmam(Doktorum gebeliğin ilerledikce kendini koruman lazım dedi.Bebişler de ikiz ağırlık yapıb rahim ağzında kısalma oluştura bilir demişti.Bir akşam evde bir sürü misafirlerim vardı.Sabahtan çok çalışmıştım tatlı yemek börek falan çok yorgundum.Akşamın 9 da bir baktım benden bir şeyler geliyor.Hemen wc ye gittim akıntım başlamıştı yumurta akı gibi.Baküde tanıdığım ir jinekolog vardı onu aradım.Serum taktır magnezyum al damardan dedi.Yaptım ve sabah doktor aradı acil gel dedi.Gittim kontrolfr rahim ağzının 1 bucuk santım olduğunu gördüler.2 santim kısalmış.Ben de acil Istanbuldakı doktorumu aradım acıl dikiş atılsın dedi.Hemen damardan prafolla uyutup dikiş attı doktor bana..Ve wc ye de bile kalkmamı yasakladı...2 gün hastanede kaldım 3 gün elinde pilastik bir şey vardı.Bunu hemen rahim aşzına geçirelim dei.Rahim boynu uzamasına yardımcı oluyormuş.İsmi de pissari di.Vajinadan onu ahim azına koydular.' hafta hastanede yattım.Sonra kontrol oldum rahim ağzı 3.5 sm olmuştu.Bunları anlatmakta amacım doktorunuza sorun eğer öğle bir şey orada da varsa siz de isteyin..Ama ben netten türkce sayfalarda arattım göremedimm..
canım yazdığın teşekkürler.progestronun etkisi ne. niye dr bana vermedi acaba. canım 29 haftalık olmuşsun sanırım artık ciğer geliştirici iğneyi yaptırabilirsin. herhangi bir zararı yokkki niye bekliyorsun. sadece biraz kaşıntı yapmıştı bende. doktoruna sor istersen. doğum meselesinide bu gittiğimde soracağım konuşacağım inşallah canım.sen haklısın tabi riske atma canım sezeryan yada normal hiç farketmez yeter ki bebişlerimiz iyi olsun. allah yardımcın olsun canım.allaha emanet ol.
vajinal pessary de deniyormuş..
http://www.google.com.tr/images?hl=tr&rlz=&=&q=vaginal pissary&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&tab=wi
geçmiş olsun bende 34. haftaya kadar progestron kullandım 34. haftanın sonunda kesildi hormonum
ama magnezyumu doğuma kadar kullanacakmışım dr eğer kesersek doğum sancını başlatırız dedi ve ben hep günlük 3 paket alıyordum ama bulantılarım artınca hamilleğide etksiyle tiksinti geldi bana ve 2 ye düşürdüm sancılarım başladı tekrar 3 yaptım ve daha rahatım magnezyum vitamin olarak değil doğum sancılarını başlatmamak için vermiştir dr sakın ama sakın ihmal etme
progestani vajinal ovul olarak alirsan rahim agzindaki eti(ordaki dokuyu) kabartiyor diye okumustum bir yerden.Yani eti buyutmenin yolu yok ama kabartip bir sekilde rahim agzinin uzunlugunu arttiriyor diye biliyorum.Agizdan alindiginda da tahmin ediyorum ayni etkidir,tabii ki bu konuda bildiklerimin dogrulugundan emin degilim.
Bana da doktorum progestan vermedi,daha once dedigim gibi magnesyum disinda hic bir sey vermedi.Ustelik durumumun kritik oldugunu soyledigi halde.Bu konuda doktorlar cok farkli davraniyor.Ben neye gore karar verdikleirni anlamis degilim.
canım çok teşekkür ederim iyilik dileklerin için allahım hepimizin yardımcısı olsun progestan rahimi toparlıyor rahim azını güçlendiriyor kasılmaları engelliyor kanamaları durduruyor canım evet ben 29 haftalık oldun ama şuanda herhangi bir risk olmadğı için vurmaya gerek yok gibi görüyor herhalde ama bu gittiğimde sorucam dile getiricem en azından ne diyecek bakalım canım haklısın yeterki bebişler iyi olsun sağlıklı olsun gerisi önemli değil sende allaha emanet ol canım allah yardımcımız olsun
sadece magnezyumla maşallah iyi duruyorsun. kasılmalara etkisi varmış araştırdım ama özellıkle bacak kasılmalarına falan. gerçi ilaçlarda çok çarpıntı yapıyor ben bugün öğlenkini içmedim tansiyonumu da çok yükseltiyor zaten. allaha emanet dualarla duruyoruz
progestani vajinal ovul olarak alirsan rahim agzindaki eti(ordaki dokuyu) kabartiyor diye okumustum bir yerden.Yani eti buyutmenin yolu yok ama kabartip bir sekilde rahim agzinin uzunlugunu arttiriyor diye biliyorum.Agizdan alindiginda da tahmin ediyorum ayni etkidir,tabii ki bu konuda bildiklerimin dogrulugundan emin degilim.
Bana da doktorum progestan vermedi,daha once dedigim gibi magnesyum disinda hic bir sey vermedi.Ustelik durumumun kritik oldugunu soyledigi halde.Bu konuda doktorlar cok farkli davraniyor.Ben neye gore karar verdikleirni anlamis degilim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?