Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

canım progestanı hepimiz kullanıyoruz nidilat ve prepar yerine bazılarımız magnesıum kullanıyoruz ama bizim çoğumuzda dikiş var ve fazla yerimizden kalkmıyoruz erken doğum olmaması için elimizden gelni yapıyoruz ben daha ciğer geliştirici iğneyi olmadım şimdilik gerek yok dedi doktorum herhangi bir rahim ağzında kısalma yada hunileşme yok dedi kasılmamda sancımda yok allahıma şükürler olsun acil bir durumda vurmaya zamanımız kalırmı diye korkmuya değilim ebelerde artık tek başlarına doğum yaptırmıyorlardır canım zaten illaki bir doktor vardır kendi doktorun olmaz başka bir doktor denk gelir ben sezeryan olucam canım mecburi miyomum var rahim ağzına yakın bebeğin çıkışını engelleme ihtimali olduğu için riske atmayalım diyor doktorum bende kabul ettim canım birde rahim ağz ı ölçümü 1 cm ise çok riskli baya artık dikkat etmelisin canım fazla kendini yorma tatlım fırsat buldukça dinlenmeye çalış

Son düzenleme:
nermn ben ne progestan ne prepar nede nidilat kullaniyorum.Sadece magnesyum ile kasilmalari engelliyorum.Fakat ben yurt disindayim ve burda doktorlar ilac verme konusunda cok cekimser,son kontrolumde kendim istedigim halde baska ilac vermedi doktorum.Benim de dikisim var ve surekli yatmam gerekiyor,kalkamadigim icin degil,kalkarsam kasilmalarim artar yada dikise baski olur diye.Senin de haftan bayag ilerlemish ve rahim agzinda bayag kisalma var,bundan sonra surekli yatman senin icin daha iyi olur.Bu arada normal dogumlarin cogunda dogumun nerdeyse tamamini ebeler yaptiriyor diye biliyorum,doktorlar ancak bir sorun olmasi durumunda ve sonunda dikis atmak icin mudahalede bulunuyor.Benim de Allah kismet ederse normal dogum olacak,elbette basindan sonuna doktorum yanimda olsun isterim ama biliyorum ki isin cogunu yine de ebeler yapacak.Yine de sadece ebeler olursa kendimi hic de guvende hissetmem dogrusu.Allah hepimize zamaninda ve kolay dogumlar nasib etsin insallah.

cevabın için teşekkür ederim canım. bana da magnezyum verildi ama ben vitamin diye çok önemsemedim.düzenli kullanmadım yani. bende içeyim o halde. kalkmıyorum mümkün olduğunca. yinede yemek ısıtmaya meyve getirmeye ister istemez kalkıyorum.canımallah sana da hayırlı doğumlar nasip etsin. sende dikkat et kendine inşallah vaktinde bebişlerimizi kucağımıza alırız.allaha emanet ol.

cevabın için teşekkür ederim canım.bendede çarpıntı yapıyor yüzlerim kızarıyor, titreme oluyor. ama doktor uyarmıştı zaten normal bunlar ilacın yan etkisi diye. ama bebeğe zarar vermiyormuş. aslında ilacın etkisine inanıyorum çünkü tek kullandığım ilaç bu ve 8 haftadır dikişsiz dayandırdı beni.inşallah dahada uzun sürer. allah seninde yardımcın olsun. ikizlerini sağlıkla vaktinde kucağına almayı nasip etsin. allaha emanet ol.

canım yazdığın teşekkürler.progestronun etkisi ne. niye dr bana vermedi acaba. canım 29 haftalık olmuşsun sanırım artık ciğer geliştirici iğneyi yaptırabilirsin. herhangi bir zararı yokkki niye bekliyorsun. sadece biraz kaşıntı yapmıştı bende. doktoruna sor istersen. doğum meselesinide bu gittiğimde soracağım konuşacağım inşallah canım.sen haklısın tabi riske atma canım sezeryan yada normal hiç farketmez yeter ki bebişlerimiz iyi olsun. allah yardımcın olsun canım.allaha emanet ol.

canım merak ettim seni iyimisin

merhaba kızlar ağrılarımın ertesi gününüde kötü geçirdim ama şimdi daha iyiyim fazla dolaşmıyorum magnezyumu geri 3 e çıkarttım çok mide bulantısı yapmıştı oda rahatlattı beni pazatesi kontrolüm var ama tekrar olursa dr umla daha erken görüşürüm hepinize çok teşekkür ederim

geçmiş olsun bende 34. haftaya kadar progestron kullandım 34. haftanın sonunda kesildi hormonum

ama magnezyumu doğuma kadar kullanacakmışım dr eğer kesersek doğum sancını başlatırız dedi ve ben hep günlük 3 paket alıyordum ama bulantılarım artınca hamilleğide etksiyle tiksinti geldi bana ve 2 ye düşürdüm sancılarım başladı tekrar 3 yaptım ve daha rahatım magnezyum vitamin olarak değil doğum sancılarını başlatmamak için vermiştir dr sakın ama sakın ihmal etme

Sen de Allah emanet ol canım..Sağlıkla kucağımza alalım inşallah..:Saruboceq:

Az kaldı Zeyhatçım...opuyorumnanaktan

progestani vajinal ovul olarak alirsan rahim agzindaki eti(ordaki dokuyu) kabartiyor diye okumustum bir yerden.Yani eti buyutmenin yolu yok ama kabartip bir sekilde rahim agzinin uzunlugunu arttiriyor diye biliyorum.Agizdan alindiginda da tahmin ediyorum ayni etkidir,tabii ki bu konuda bildiklerimin dogrulugundan emin degilim.

Bana da doktorum progestan vermedi,daha once dedigim gibi magnesyum disinda hic bir sey vermedi.Ustelik durumumun kritik oldugunu soyledigi halde.Bu konuda doktorlar cok farkli davraniyor.Ben neye gore karar verdikleirni anlamis degilim.

Son düzenleme:

az daha dayan zeyhatcim,az kaldi,kismetse bir hafta sonra bebegin dogsa bile atik miyadinda dogmus olacak .Magnezyum bende de mide agrisi yapti ama azaltmaya cesaret edemiyorum,tek dayanagim o cunku.Bazi geceler agridan uyuyamiyorum ama yapacak bir sey yok,kasilmam olmasin da gerisine katlanicaz.

vajinal pessary de deniyormuş..

http://www.google.com.tr/images?hl=tr&rlz=&=&q=vaginal pissary&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&tab=wi

canım çok teşekkür ederim iyilik dileklerin için allahım hepimizin yardımcısı olsun progestan rahimi toparlıyor rahim azını güçlendiriyor kasılmaları engelliyor kanamaları durduruyor canım evet ben 29 haftalık oldun ama şuanda herhangi bir risk olmadğı için vurmaya gerek yok gibi görüyor herhalde ama bu gittiğimde sorucam dile getiricem en azından ne diyecek bakalım canım haklısın yeterki bebişler iyi olsun sağlıklı olsun gerisi önemli değil sende allaha emanet ol canım allah yardımcımız olsun

canım ağrıların geçti ama dimi sevindim. canım dr kalsiyumda vermişti. onların birbini nötrleyici etkisi var. aynı zamanda kullanma demişti dr. benimde kalsiyum eksikliğim var düşüncesiyle ona daha çok önem vermiştim. bundan sonra birazda yoğunluğu ona vereyim dedim sizlerde kullanıyorsunuz diye 2 gün kullandım. afedersin isal olmuşum sen çok kullanıyorsunya sana öyle etkiler yapmıyor mu

sadece magnezyumla maşallah iyi duruyorsun. kasılmalara etkisi varmış araştırdım ama özellıkle bacak kasılmalarına falan. gerçi ilaçlarda çok çarpıntı yapıyor ben bugün öğlenkini içmedim tansiyonumu da çok yükseltiyor zaten. allaha emanet dualarla duruyoruz

teşekkur ederım canım allah 10 hafta daha geçirmeyi nasip etsin sana

kalsiyumla magnezyumun birlikte alinip alinmadigini bilmiyorum ama eger oncelik verilmesi gerekirse bu magnezyum olur diye dusunuyorum.Bacak kramplarindan ziyade rahim kasilmalari icin veriliyor bizim durumumuzdaki gebelere.Benim doktorumun dedigine gore rahim agzini yapistirici etkisi oluyormush ayirca.Bu arada ishal yapmasindan bahsetmissin,bende de hemen hemen surekli hafif ishal durumu yapiyor ama bu benim icin iyi ,kabiz olmaktan cok korkuyorum cunku.Tansiyona etkisi var mi onu da bilmiyorum,benim surekli cok dusuk tansiyonum.

evet canım bu şişkinliği ben anladım benim progstronum ayrı fitil değildi ağızdan alınan yumuşak bir kapsüldü hem ağzıdan takviye yapıyordum hemde vajinadan fitil gibi atıyordum çok şişkinlik olmuştu koyaken bazen zorlanıyordum ben tahriş olduğunu düşünüyordum ama ilaç şişiriyormuş e alt ksıımlarda biile şişkinlik oluyordu

bana dr özellikle alttan atmamı söyledi 6 kat daha etkili ve yan etkilerini daha az hissedersin demişti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…