Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

sakın bırakma canım ben bir tane azalttım nerdeyse sancım başlayacktı belkide başladı geri sakinleşti

canım tam olarak ishal olmasada rahat çıkmamı sağlıyor bana daha çok kan ilacı ishal yapıyor ama işte daha iyi canım kabız olmaktansa ishal olmak muz falan ye dengele canım

bana kalsiyumla demirde verdi ben bunları sadece demir ve kalsiyum için biliyordum nötrleyici olarak 2 saat arayla alıyordum

ama magnezyumla kalsiyumu bilmiyordum onlarıda yarım saat arayla falan içiyorum

magnezyum çok öenmli bir ilaç kasılmalara bence kalsiyumdan daha etkildiir ikisinide al farklı zamanlarda hem kalsiyum sayesinde kemiklerindede sorun olmaz

ishale gelince 5 aydır bu durudmu yaşyorum iyki kabız değiliz zaten rahm ağzı kısa birde ıkınmakla daha olumsuz etki yapabiliriz

ayrıca tansiyonu dengeliyormuş hafif hipertansiyon tedavisinde kullanılıyormuş ben aksine düşürüyor diye biliyorum

İŞTE BUDUR
EDACIM SABRIN SONU SELAMET DEDİKLERİ BU HERALDE CANIM
İNAN O KADAR DUYGULANDIM Kİ
ALLAH SAĞLIKLI UZUN ÖMÜRLER VERSİN MELEĞİNE
ÇOK ÇOK ÇOK SEVİNDİİİMMM :lepi:
ALLAH BİZLEREDE NASİP ETSİN BU DUYGUYU İNŞALLAH
NE KADAR UMUTSUZDUN DİMİ
MELEĞİNİ KUCAĞINA ALINCA TÜM HAYATIN DEĞİŞMİŞTİR

canım bana dr söyledi. sabah akşam magnezyum, öğle ise kalsiyum al dedi. aynı öğünde alırsam nötrlediğinden bahsetti. o yüzden dikkat et. yarım saatten daha fazla ara ver bence. magnezyumu 2 öğün mümkün değil alamıyorum zatende. üç gündür bir öğün alıyorum ama çok karnım ağrıyor ishal ağrısı. bugün çok korktum zaten hem ağrı hemde çok şiddetli kasılmalarım oldu dr aradım kontrolüm için daha bir hafta var ama geçmezse yarın dr a gitmeyi düşünüyorum. çok korktum, dün akşamdan bu yana. şimdi iyi gibiyim gerçi. preparı arttırdık hayırlısı allahtan. inşallah bende sein kadar ilerleyebilirim. maşallah diyeyim sana da allah nazarlardan saklasın. sağlıcakla kal.

canım tansiyonu prepar yükseltiyor , orda diğer ilacımdan bahsetmiştim. magnezyumun öyle bir etkisi olduğunusanmıyorum zaten dediğin doğrudur. tek bildiğim birşey var artık çok korkuyorum sanki sona yaklaşıyorum gibi. 1 ay daha dayanabilsem hep dualarım bu yönde. sizlerede burdaki herkese dua ediyorum. inşallah hepimiz vaktinde mutlu sona erişirizcanım.

Magnezyum aksine tansiyon düşürücü diye biliyorum..yüksek tansiyonlu preeklempsili hamilelere serum olarak veriyorlar...

slm kızlar bende dün dr daydım bebek 2800 gr olmuş ve boyu çok uzunmuş hatta bacakları ultrasona sığmamış dr zor ölçmüş :)) hala tersmiş artık mecburi sezeryan dedi (baştan beri benim isteğimde bu) kafasıda biraz büyükmüş yapısal bir büyüklükmüş eğer bebek dönse bile doğumda takılırdı zor bir doğum olur dedi. Bundan sonrada gelirse hiç korkma artık doğarsa buyursun gelsin diyor :) muayene bitince koluma hafiften vurarak gerçekten iyi dayandın tebrik ederim seni dedi :)))

çok ama çok mutluyum kızlar koca kafalı oğluma inşallah daha bişey olmayacak nerdeyse kalkıp dr un boynuna sarılacaktım tavşan gibi zıplamamak için kendimi zor tuttum :))))

allahım hepinize bu güzel günleri haftaları nasip etsin inşallah

artık bende öyle yaparım canım iyi oldu öğrendiğim en azından arada 2 saat falan beklerim

inşllah seninde önemli bişeyin yoktur belki ilaç sancı yaptığından kendini kötü hissediyorsundur

kızım serklaja doğru kafasını çok yaslıyor sanırım,canım acıyor zaman zaman..mafoldumben

canım profilinde yazdığı gibi SONUNDA OLDUUUU allaha şükürler olsun maşallah oğluşuna kilosu falan gayet iyi canım gerçekten iyi dayandın canım allahım bizlerede o günleri görmeyi nasip etsin kesin tarih vermedimi canım sezeryan olucak nasıl olsa bizlerde o haftalara bir gelsekte rahatlasak canım
bütün bebeklerimiz allaha emanet olsun

zeyhat masallah sana da oglusuna da yaa,ben bile heyecanlandim senin adina ne guzel haberler getirdin.Allahim bize de o haftalari saglicakla gormeyi nasib etsin insallah.

SELAM KIZLAR HAMıŞLER ÇOK TEBRıKLER EDıYORUM DAYANIN AZ KALDI

AYŞECINARLI ıNAN SENı MERAK ETTıĞıM ıÇıN BıR BAKAYIM DEDıM TEHLıKE ARTIK ıNŞ HAYIRLISIYLA BıTTı DıYELıM

zafer bizimmmmmmmmmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…