Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
kizlar bende 18 haftalik düsukden sonra ray dan suphelenmisdim simdi 14 haftalik hamileyim 12. hafta ray olcumu yapildi iyi cikti bugun 14+ 2 deyim bugunde tapildi yine iyi cikti sukurler olsun ray olsaydi bu haftalarda belli edermi? bebegim kız bu arada-)

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Merhaba kizlar ben 35+5 te dogum yaptim yani 4 gun once ben taburcu oldum ama bebegim yogun bakimda solunum sikintisi cekiyo hizli nefes alip verdigi icin hortum feln baglamislar sizce cok uzun surermi bu sekilde kuvezde kalmasi

Kizlar 12.haftada lekelenme yasadiniz mi bu hafta serklaj olucam ama oncesinde bunu yasamak tedirgin etti lekelenme varken dikis oluyo mu

canım benim lekelenmem olmadı ama bildiğim kadarıyla lekelenme varken serklaj yapılmıyor.sen öncelikle lekelenmeyi göz ardı etme ve doktoruna git. ben 14. haftam dolduğunda serklaj oldum,çok korkuyordum ve çok endişelerim vardı ama çok rahat geçirdim.şükürler olsun hamileliğimin 37. haftasındayım.herkese nasip etsin Allah...

bende 25mm dikis gerektirmeyen bir durum tabikide, tecrubelerinizden yararlanarak, neler yapmami ve yapmamami önerirsin

Şükür iki gun sürdü gecti suan sıkıntım kalmadi bugn anestezi uzmanyla grusmeye gttmizde doktrn yanina ciktik oda bi sorun olmaz dedi ins senin gbi 37. haftalara gelirm maşallah sana

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Merhabalar benim 10 yaşında bir oğlum var onda başıma geldi. 29 artı 4 te ishalle birlikte gelen karın ağrım oldu o ağrı rahim ağzını 4 cm açmış zeynep kamilde 11 gün yattım ciğer geliştirici oldum tokoliz tedavisi antibiyotik tedavisi verdiler. 35. haftaya kadar wc dışında hep yattım.35 te kalktım. 38 de doğum yaptım. Bana dr demedi sonraki gebelikte dikkatet ölçüm yaptır. Sonra 6 sene sonra tekrar hamile kaldım. Hiç aklıma gelmedi. Bu sefer şanslı değildim 25 haftalık 800 gram oğlum doğdu 4 gün yaşadı Aklında olsun. Sonraki gebeliğinde rahim ağzıı uzunluğunu ölçtür...

Kızlar 2 gündür ağlıyorum şekerim çıktı 50 gr yükleme 173 çıktı. Perşembe yada cuma 100 lük yaptırcam... Diyabet olunca ciğer gelişimi geriden geliyormuş erken doğarsa sıkıntı olursa diye korkuyorum yarın 25 haftalık olcaz. Kabızlıktı oydu buydu derken birde bu moralim alt üst...

CHnb 800gr yaşayan bebekler var ama işte Bu acıları yasayacakmışız.nerde doğum yaptın. İki oğluşunun ömrü uzun olsun. Birde Seray var 28 haftada kaybeden o niye kaybetti biliyormusun ... Benim rehberim silindi. Beni müsait bir ara ararmısın CNm kaydedeyim .

Canim serklaj dan sonra hep yattın mi, ben de 18. Haftada oldum, nelere dikkat ettin

Slm arkadaşlar..ben 14 . Haftasında kendiliğinden düşük yaşadım..şimdi binlerce şükür yine hamileyim.pıhtılaşma çıktı onun için iğne kullanıyorum.drm ray da olabilir dediği için ölçüm yapacak 12. Haftada..bikaç sorum olacak bilen arkadaşlar yardımcı olur mu..ilki bu ölçüm bi kere mi yapılıyor yoksa belli aralıklarla tekrar edilmelimi ..ikincisi ölçümü altan muayene ile mi yapıyorlar..başka bi ölçme şekli yok mu..

benimde 50 lik yüklemede 176 çıktı 100 lükte 196 çıktı beni hemen ünsiline başlatacaklardı.Ben istemedim açlık ve tokluk takibi yapıldı onlar normal çıkınca insülinden vazgeçildi şimdi diyet bile yapmıyorum.Anladığım kadarıyla bu ölçümler değişebiliyor birde ailede şeker hastası varsa, açlık ta yüksek çıkıyorsa dikkata al kendini üzme oda yükseltir

Merhaba kizlar ben 35+5 te dogum yaptim yani 4 gun once ben taburcu oldum ama bebegim yogun bakimda solunum sikintisi cekiyo hizli nefes alip verdigi icin hortum feln baglamislar sizce cok uzun surermi bu sekilde kuvezde kalmasi
İnşallah kısa sürede kucağına alırsın bildiğim kadarıyla bu haftada doğan bebeklerin bir çoğu küveze girmiyor senin ciğer geliştirici yapılmış mıydı

canım ölçümü her muayenede yapıyorlar.Alttan ölçüm daha doğru çıkıyormuş.Bazı doktorlar karından ölçüyor ama o net değil diye biliyorum.Ben 30 lu haftalara kadar her gittiğimde ölçüm +vajinal kültür birde enfeksiyona bakıldı

İnşallah kısa sürede kucağına alırsın bildiğim kadarıyla bu haftada doğan bebeklerin bir çoğu küveze girmiyor senin ciğer geliştirici yapılmış mıydı
evet ama bende gizli seker oldugu icin sanirm cigerleri tam gelismedi sukur solunum cihazndan cikarmislar kndi basina nefes aliimus artk ins bian once cikar

Allah razı olsun canm..inş bi sorun çıkmadan geçer bu günleerde..alttan ölçüm olmasını istemiyorum çünkü ilk hamileliğimde dr altan baktı keseyi görmek için sonra az az sürekli kanamam oldu en sonda düştü bebeğim o yüzden çok korkuyorum yine aynı şey olursa diye

Canım üzme kendini üzüntü streste şekeri tetikliyor. Benim her iki oğlumdada çıktı şeker. Hele küçük oğlumda hoşimoto troidi yüzünden endokrin kontrolünde olduğum için 11. Haftada yapıldı testim ve 34. Hafta doğuma kadar diyetle ragule oldu. Çok güzel beslendim 8 kg doğum yaptım bebeğim etken doğmasına rağmen gayet sağlıklıydı. Benim kasılmalarım ve ray boyum yünden 28 ve 32 . Haftalarda cihet geliştirici iğnede olmuştum.

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Son düzenleme:

Canım Rabbim sağlıkla bu yavrunu kucağına almayı nasip etsin.

Eğer rahim ağzı yetmezliğinden şüpheleniyorsa en uygun doğru ölçüm vajinal ölçüm.
Vajinal ölçünden ve muayeneden hiç kaçınma. Burada bir çok can 12. Haftadan sonra hiç vajinal ölçüm yapılmadığı için rahim ağzı yetmezliği anlaşamadığından bebeklerini kaybetti.

Kasılmalar yüzünden ray boyun kısalmış olabilir canım.
Sen yat dinlen canım en azından 34. Haftayı doldurana kadar. Ray boyunun sıkı yatak istirahati ile uzandığına şahsen tecrübe etmiş biriyim. Her iki gebeliğimdede kasıla kasıla geldim. Malesef biri 32 diğeri 34 e kadar anca durdu. Inanan aradaki iki haftada okadar önemliymiş ki. 34 doğan küçük oğlum hamd olsun çok kısa sürede kendini topladı.
Rabbim sağlıkla zamanında yavrununkucağınabslmayı nasip etsin.

Allah razı olsun canm darısı tüm isteyenlere inşallahh...çok haklısın korku içinde beklemektense tedbir alıp taktiri Rabbime bırakmalı...ömrümdeki bir 9 ayın her saniyesinin bu kadar uzun olabileceği hiç aklıma gelmezdi...Allah bu mübarek günlerde tüm anne ve anne adaylarını korusun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…