Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Âminnnnn
Günlerin su gibi alıp geçsin.
14. Haftada kanamaya gelen kayıp ray olmayabilir de.
O yüzden sıkı takiple yavrunu kucağına zamanında sağlıkla acaksın Allah'ın izniyle.

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Son düzenleme:

Canm şeker hastası deilim ama babamn şekeri var o yüzden bu kpnuya merakım fazla..tarçını hiç denedin mi...çok iyi kan şekeri dengeleyici ayrıca hormonlarıda düzenliyo..tavsiye ederim zararı yok sonuçtadenemiş olursun

Amiinnnnnn :) aklıma gelmezdi bebek işinin bu kadar zor olacağı...çevremdede hiç tanık olmadım ki kulaktanda olsa bişeyler duyayım...bu olayları yaşadıktan sonra bu forumda öğrendim neler geliyor insanın başına..gerçi öğrendiğime bi taraftan seviniyorum bi taraftanda korkudan elim karnımdan ayrılmıyo...

evet canım tarçını bende duydum ama hiç denemedim tavsiyen için teşekkür ederim.bende çörek otunu biliyorum sabahları aç karnına 1 çay kaşıgı ayrıca kaslarıda güçlendiriyormuş.Ben her hafta açlık ve tokluğa baktırıyorum

kızlar hamielikte açlık ve tokluk şekeri nasıl ölçülüyor..
ben yanlış mı yapıyorum yemek yedikten sonra saate bakıyorum o saatten bir sat sonra ölçüyorum.
kimisi ilk lokmadan sonra yazmış kimisi 2 sat sonra demiş... doktora pazartesi gidicem...

arkadaslar bende enfeksiyon cikti, sirkeli suyu nasil kullandiniz? peceteye sirkeli suyu dokup mu sildiniz yoksa sirkeli su ile dogrudan mi yikadiniz?

arkadaslar bir de bu vajinal progestanin bir kismi kullandiktan sonra geri geliyor. ic camasirinizi nasil kuru tuttunuz? gunluk ped de onerilmiyor. bu akintiyla da bas etmek zor

arkadaslar bir de bu vajinal progestanin bir kismi kullandiktan sonra geri geliyor. ic camasirinizi nasil kuru tuttunuz? gunluk ped de onerilmiyor. bu akintiyla da bas etmek zor

cnm ben bir litre suya 6-7 dml damltıp yıkıyorum.
progestan bende kullandığım zaman geliyordu ben bez aldım sık sık değiştiriyordum sonra onları yıkayıp tekrar kullanıyordum...

Progestan evet bir kısmı geri geliyor uzun yat koyduktan sonra ve en iyi yöntem sık çamaşır değiştir peçete pet vs. Koyma

Ilk ölçümden sonra dikiş atıldı bana alttan yapıldı ölçüm . Dikiş sonrası hiç alttan bakmadı. En iyi ölçüm alttan yapılan fakat dikiş sonrası ters giden bir durum yoksa ben de alttan bakılmaması taraftarıyım fakat yine tekrar ediyorum dikiş sonrası !

Geçmiş olsun öncelikle ağrı değil ama oğlumda 30 haftada suyum geldi benim. Tedavin doğru ilerliyor çok dikkat et yat mumkunse

Doğuştan ray var ben de 30 kadar hoplaya zıplaya geldim ilk hamilekigimde sonra pat suyum geldi. Herkeste farklı belirtilr var ray da

Canım bebe mağazalarında penye kumaşdan (havlu değil) çift katlı bebe mendilleri var ondan koyabilirsin. İkiyevkatlayınca günlük ped boyutuna geliyor. Bir pakette en az6 tane var fiyatıda çok değil. İç çamaşırlarda birlikte yıkayıp ütüleyip tekrar kullanınlabilşyor.
Asla günlük ped peçete havlu kağıt kullanmıyoruz enfeksiyon tetiklemesin diye.

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Dün akş vajinaya baskı ve bi miktar renksiz sıvı gelmesiyle acile gittim ve serviks boyum 25 mm ölçüldü! Açıklık yok ama bu kısalık açılmaya da yol açabilir dendi.
Turnusollu ped koydum fakat henüz sıvı yok. Hafif vajinal batmalar ve kasıklarıma batmalar hissediyorum. Dr um telefonla aradıklarında serviks çok kısa pzt serklaj yapıcaz demiş.
Bugün 19+1 im. Serklaj kasılmaları da başlatabiliyo diye okudum.

Korkuyorum çok. Bu haftalarda serklaj yaptırıp hamileliğini tamamlayan var mı ltf acil cvp bekliyorum.

Ilk doğumum erken doğumdu ve 8-9 cm açılmaya kdr hiç ağrı çekmedim.ya bunda da kasılma var da anlamıyosam! Soruyorlar ağrı var mı yokk. Ama ya anlamıyosammm

Bir de şimdiye dek (dün akşamla beraber)2kez az miktarda su geldi. Bu rahimde açıklık mı demek? Asistanlar baktığı için ona da güvenemiyorum

serklajım yapıldığında tam 19 haftalıktım şuan 36.haftalardayım çok şükür, serviks boyumda 25 mm di.Mutlaka serklaj yaptırmalısın üstelik bir de erken doğumun varmış ihmal etme derim ben. Rahim ağzı yetmezliğinde zaten ağrı sancı pek hissedilmeden kayıp yaşanıyor maalesef bir çoğumuzun böyle oldu. serklaj sonrasında da kasılma önleyici ilaç önerecektir mutlaka doktorun (nidilat) .Bir de haftada bir pruluton depot iğne.
Çok geçmiş olsun ama ihmal etme lütfen serklajını acil yaptır.

Canim bende seninle aynı haftalarda serklaj oldum, 36. Haftadaymissin maşallah, hiç yataktan kalkmayarak mi bu Haftalara geldin

Canim bende seninle aynı haftalarda serklaj oldum, 36. Haftadaymissin maşallah, hiç yataktan kalkmayarak mi bu Haftalara geldin

Doktorum bana sürekli yat dememişti , ama ben bir kayıp yaşamıştım bu ikinci gebeliğim olduğu için pek kalkamadım. Yemek temizlik vs. ihtiyaçlarımı sağolsun annem görüyordu. Dışarıya sadece doktor kontrollerinde çıkıyordum. Ama 30. haftadan sonra ufak ufak çıkmaya başladım. Yine çok yürümüyordum dikişe baskı olmasın diye ama ufak ufak ev işlerimi görmeye başladım. Şimdi ise iyice saldım sanırım hiç durmuyorum iki hafta sonra kısmetse sezaryen olacağım.
Sen kaçıncı haftadasın ?Allah sana da nasip etsin daha ileri haftaları görmeyi. Evlatlarımızı sağlıkla kucağımıza alalım inşallah.

Aminn çok teşekkür ederim, ben daha 21. Haftadayim canım, Bunaliyorum biraz ilk defa kendi başıma gelince duydum bu serklajı, teşekkür ederim cevap verdiğin için, bende annemde kalıyorum bu sebepten,eşim başka şehirde,

Çok sağol cevabın için umut oldun bana.
25mm serviks boyunda batmaların aşağıya baskın oluyo muydu?
Peki şu an serviks boyun kaç? Değişme oldu mu? Bir de yattığın dönemde pozisyona dikkat ettin mi? Sola mı yattın, hafif doğrularak mı yattın. Bacakları yukarı mı koydun vs

Bebeğin kilosunu da öğrenebilir miyim? O da etkili miymiş bu zamana gelebilmende?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…