- Konu Sahibi hidennisko
-
- #55.141
Çok sağol cevabın için umut oldun bana.
25mm serviks boyunda batmaların aşağıya baskın oluyo muydu?
Peki şu an serviks boyun kaç? Değişme oldu mu? Bir de yattığın dönemde pozisyona dikkat ettin mi? Sola mı yattın, hafif doğrularak mı yattın. Bacakları yukarı mı koydun vs
Bebeğin kilosunu da öğrenebilir miyim? O da etkili miymiş bu zamana gelebilmende?
Ayy bura insani rahatlatiyo gercekten bende cok merk ettm nasl gecti gnlern bana da umut oluyosnz bende suan 13.haftmdym serklj olali iki gn oldu ve yatmaya basladm rahm boyum 3.5 cm ins hep bu boyda kalirm
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Dün akş vajinaya baskı ve bi miktar renksiz sıvı gelmesiyle acile gittim ve serviks boyum 25 mm ölçüldü! Açıklık yok ama bu kısalık açılmaya da yol açabilir dendi.
Turnusollu ped koydum fakat henüz sıvı yok. Hafif vajinal batmalar ve kasıklarıma batmalar hissediyorum. Dr um telefonla aradıklarında serviks çok kısa pzt serklaj yapıcaz demiş.
Bugün 19+1 im. Serklaj kasılmaları da başlatabiliyo diye okudum.
Korkuyorum çok. Bu haftalarda serklaj yaptırıp hamileliğini tamamlayan var mı ltf acil cvp bekliyorum.
Ilk doğumum erken doğumdu ve 8-9 cm açılmaya kdr hiç ağrı çekmedim.ya bunda da kasılma var da anlamıyosam! Soruyorlar ağrı var mı yokk. Ama ya anlamıyosammm
Bir de şimdiye dek (dün akşamla beraber)2kez az miktarda su geldi. Bu rahimde açıklık mı demek? Asistanlar baktığı için ona da güvenemiyorum
Ayy bura insani rahatlatiyo gercekten bende cok merk ettm nasl gecti gnlern bana da umut oluyosnz bende suan 13.haftmdym serklj olali iki gn oldu ve yatmaya basladm rahm boyum 3.5 cm ins hep bu boyda kalirm
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Sıvıya baktırdınız mı tekrar? şU AN DEĞİL DENSE BİLE SONRA GELİRSE TEKRAR BAKTIRIN. bENDE SIVI GELDİ BAKTIRDIM DEĞİL DEDİ DR. sONRA YİNE GELDİ 3-4 GÜN SONRA GİTTİĞİMDE BEBEĞİN SUYU AZALMIŞTI MEĞER SIZMIŞ( Bence başka dr ye daha gidin asistanlara datamamen teslim etmeyin kendinizi. Serklajı da iyi bir dr yapsın yapılacaksa . Erken doğan bebeğiniz kaç haftalık doğmuştu?
İnşallah çabucak geçer günlerin. Biz hamileyken buraçok aktifti buradayazışıyorduk şimdi facede yazışıyorlar. Dua çok önemli günlük dualaretmenizi tavsiye ederim mesela ben tefriciye okumuştuk tek başıma bebeiş için... He bir de doktorlar dizisini seyrediyordum tv de:)
Serviks boyumda kısalma devam etti ama son haftalara doğru oldu daha çok, hunileşme şeklinde oldu. Hatta en son gittiğimde dikişin hemen üzerinde duruyordu bebek haala da öyle.Bebeğin ağırlığı arttıkça oluyor bu yüzden yatmak önemli. Yer çekimini azaltıyoruz biyerde. ben bacaklarımı hep iki yastığın üzerine koydum , sola yatmak da önemli ama benim karnımda sertleşmeler olduğu için daha çok, hafif doğrularak yattım.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Sıvı kontrolü için turnusollu ped kullanıyorum. Gelirse turnusolun rengi değişecekmiş.
Oğlum 32 haftalık doğdu. O zamana kdr her şey normaldi.
Kendi Dr um doçent cnm. Bugün o gelicek. Serklajı kendisi yapıcak. Tıp fakültesindeyim. Şu halde kıpırdamak da istemiyorum açıkçası. Durumum çok riskli.
Arkadaşlar
Kendi dr um tekrar baktı. Hunileşmen epey var dedi. Ben de baktım baya servisin içine doğru uzanmış hakkaten.
Acaba bu hunileşme neden oluyor ve yatak istirahatiyle düzelebiliyor mu?
Bir de Dr serklajdan sonra 1 hft dinlen yeter. Sonra onu unut normal hayatına devam et dedi.
Bu kısımda kafam karıştı. 25 mm serviks boyu ve bu denli hunileşme sürekli yatmayı gerektirmez mi?
Arkadaşlar
Kendi dr um tekrar baktı. Hunileşmen epey var dedi. Ben de baktım baya servisin içine doğru uzanmış hakkaten.
Acaba bu hunileşme neden oluyor ve yatak istirahatiyle düzelebiliyor mu?
Bir de Dr serklajdan sonra 1 hft dinlen yeter. Sonra onu unut normal hayatına devam et dedi.
Bu kısımda kafam karıştı. 25 mm serviks boyu ve bu denli hunileşme sürekli yatmayı gerektirmez mi?
Arkadaşlar Merhaba,
Ocak 2014 'de 24+1 haftamda erken doğum gerçekleştirdim. 29 yaşındayım ve ilk gebeliğimdi. Bebeğim 3,5 gün yaşayabildi. Beyin kanamasına bağlı olarak solunum yetmezliği nedeniyle kızımı kaybettik. Hamileliğim boyunca yapılan tüm tahlil ve muayenelerimde tespit edilen hiçbir sorunum yoktu. En son 24. hafta muayenem yapıldı ve şeker taraması yapılmasını istemişti doktorum. Ancak yaptırmak nasip olmadı 2 gün sonra bel ağrısı sandığım ancak sonrasında doğum sancısı olduğunu öğrendiğim bir ağrıyla kanamam başladı ve hastaneye gittiğimizde rahimin 4 cm açıldığını ve doğumun başladığını öğrendim.o an hissettiklerimi anlayan arkadaşlar vardır muhakkak aramızda... bebeğimi sadece defnedilirken kucağıma alabildim. Allah kimseye bu acıyı yaşatmasın. Doğumu gerçekleştiren doktorum rahimin bebeği bu boyuta kadar taşıyabildiği bunun 3-3,5 aylıkken tespit edilmesi halinde tedavi edilebileceği ancak kesin teşhisin bir kaç ay sonra fizyolojik ve psikolojik olarak kendimi topladığımda yapılacak tetkiklerle konulabileceğini söyledi. O dönemde birçok doktora gittim. hepsinin ortak tahmini rahim ağzı yetmezliği oldu. tekrar aynı şeyi yaşama korkusu içimden hiç gitmiyor. ancak bu korkudan da allahın izniyle sağlıklı bir bebek sahibi olunca kurtulabileceğimi de biliyorum. ve artık yeniden bir bebeğimizin olmasını çok istiyoruz. Sizce nasıl bir yol izlemeliyiz? önerebileceğiniz doktor var mı? Yönlendirmenizi rica ederim.
Allah hepimizin dualarını kabul eder inşallah...
Başın sağolsun arkadaşım( Burada birçoğumuz benzer şeyler yaşadık. Ben de 25 haftalık 800 gram bebeğimi kaybettim. 4 ün 4 saat yaşamıştı oğlum. Hayatımdaki en büyük pişmanlığım ona hiç dokunmamak. Sen bunu yapmışdın en azından. Benim içimde kaldı hala ( Epey zaman olmuş artık yeni bebek seni yeniden hayata başlar. Bence bir rahim filmi çektir arkadaşım. Bir zamanlar bura çok aktifti ve burada listeyle ilgilenen arkadaşlar vardı artık face gurubu aktif listede aktiflenmiyor burada dr isimleri vardı tavsiye listesi. Gittiğin dr ler perinatolog mu yani riskli gebelik dr si mi? Genelde dr ler 2 yol izliyor.
1. Senin kaybın var rahim ağzı yetmezliği olabilir tedbiren serklaj atalım diyorlar.
2. Artık bu yöntem daha sık kullanılmaya başlandı. Takip ediyorlar kısalma hunileşme olursa serklaj atıyorlar.
Bu arada en etkili yöntem hamilelikte düzenli progestan tedavisi. Etkinliği kanıtlanmış mutlaka kullanılmalı erken doğum öyküdü olanlarda.
Bir dr şahsım adına İstanbuldaysan kendi dr mi tavsiye edebilirim Doç. Dr. Arda Lembet. Kritik anların dr si bana göre:)) Benim başarımın baş mimarı:))
Başın sağolsun arkadaşım( Burada birçoğumuz benzer şeyler yaşadık. Ben de 25 haftalık 800 gram bebeğimi kaybettim. 4 ün 4 saat yaşamıştı oğlum. Hayatımdaki en büyük pişmanlığım ona hiç dokunmamak. Sen bunu yapmışdın en azından. Benim içimde kaldı hala ( Epey zaman olmuş artık yeni bebek seni yeniden hayata başlar. Bence bir rahim filmi çektir arkadaşım. Bir zamanlar bura çok aktifti ve burada listeyle ilgilenen arkadaşlar vardı artık face gurubu aktif listede aktiflenmiyor burada dr isimleri vardı tavsiye listesi. Gittiğin dr ler perinatolog mu yani riskli gebelik dr si mi? Genelde dr ler 2 yol izliyor.
1. Senin kaybın var rahim ağzı yetmezliği olabilir tedbiren serklaj atalım diyorlar.
2. Artık bu yöntem daha sık kullanılmaya başlandı. Takip ediyorlar kısalma hunileşme olursa serklaj atıyorlar.
Bu arada en etkili yöntem hamilelikte düzenli progestan tedavisi. Etkinliği kanıtlanmış mutlaka kullanılmalı erken doğum öyküdü olanlarda.
Bir dr şahsım adına İstanbuldaysan kendi dr mi tavsiye edebilirim Doç. Dr. Arda Lembet. Kritik anların dr si bana göre:)) Benim başarımın baş mimarı:))
Benzer bir hikayemiz var sanırım. sizin sonrasındaki süreciniz nasıl ilerledi, tekrar ne zaman hamile kaldınız?
Pek benzer değildir benim uzun ve zahmetli bir hkayeydi ama sonu güzel oldu.
Öncelikle bayan perinatolog sanki daha mı zor ya da bu sayfalarda daha az rastladım.
Benim 5 hamileliğim oldu.
1. si 8 haftalık kayıp
2. si 29 artı 4 te 4 cm açılmayla yatarak serklajsız 38 haftada doğdu.
3. sü 25 haftalık raydan kayıp. Bundan sonra pıhtılaşma sorunum çıktı. Rahim filmi ve histeroskopi temiz çıktı. 7 ay sonra tekrar hamile kaldım
4. 8 haftalık kayıp. Bundan sonra bende menopoz sınırı(yaşım 35 ti o zaman) eşimde de genetik sorun çıktı. Apartopar pgt ile tüp bebek denedik sağlıklı embriyo konacaktı olmadı.
5. si tüpden 2 ay sonra doğal hamilelik yaşadım. 13. haftamda arda bey rahim ağzı uzunluğumum (normalde 4 cm civarı olmalı) 1.8 cm olması nedeniyle laparoskopik serklaj yaptı ekibiyle. (Cem demirel ve nil uğurlu birlikte) takibime devam etti. suyum geldi 15. haftada. tedavi oldum. 36 artı 4 te 3 700 gram oğlum doğdu:))
Darısı başınıza. Bayan bağcılar medipolde vardı adını unuttum geçmişte listeler vardı..Ama perinatlog değil doç sanırım. acil serklaj atmıştı buradaarkadaşlardan birkaçına...
Canim serklaj dan sonra hep yattın mi, ben de 18. Haftada oldum, nelere dikkat ettin
bende 25mm dikis gerektirmeyen bir durum tabikide, tecrubelerinizden yararlanarak, neler yapmami ve yapmamami önerirsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?