Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Arkadaslar merhaba 22 haftalık hamileyim 20 haftalkken rahim ağzı boyum 3.5 cm çıktı..doktor istirahat verdi ve allttan progestan ile haftada bir pruluton ığne verdi.önlem amaçlı.sizce 20.haftada 3.5 cm rahim boyu normal mi

Peki rahim boyun kacti 35. Haftana kadar maşallah sen gayet iyi götürmüşun ben korkumdan dogrularak bile yatamiyorum

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Burcim peki senin kaçıncı haftada 3.8 di benim 20.haftada 3.5 ya ben ondan tedirgin oldum..

Arkadaşım dr n çok doğru bir yol izlemiş progestan tedavisi vererek. Gayet normal istirahat et.

Istirahat ediyorum canım ama yine de korkuyorum 20.haftada bu rahim boyu çok ku kısa kac olmalıydı ki normalde

Başınız sag olsun jacob haftalık ti sebeb rahim aağzı yetmezliği mi rahim boyunuz kaçtı

Merhaba bende erken dogum la bebeğimi kaybettim

Başınız sağ olsun

Başınız sag olsun jacob haftalık ti sebeb rahim aağzı yetmezliği mi rahim boyunuz kaçtı

Normal zamanlarda Türk kadınlarının 4 cm imiş. 3.5 cm iyi. 2.5 riskli altı ise çok riskli...

Gönlün rahat olsun şu aşamada dr n sana serklaj atsa o daha tehlikeli. Hem enfeksiyon ihtimali olabilir. bİR TAVSİYEDE BULUNABİLİRİM : Wc sonrası yarım litre suya 5-6damla elma sirkesi koyup o bölgeyi durulamadan yıkayabilirsin enfeksiyon riskini azaltır. Bir de tüm yaz hamileleirine önerim iç çamaşır giymeyin firikike dikkat ederek:)

Burcim peki senin kaçıncı haftada 3.8 di benim 20.haftada 3.5 ya ben ondan tedirgin oldum..

cnm ben 20+5 tim 3.7 di
23+1 de 3.7
25+5 bugün 3.8

dikiş yok bende evden dışrı çıkmıyorum sayılır. inşallh ilk hedefim 28 sonra 31

Burcim benimde çarşamba kontrolüm var bakalım inşallah azalnamistir daha da..aynen ben dw 15 gündür hiç çıkmadım evde n ama tabi evin içinde tuvalet banyo ufak tefek ev illeti icin kalkıyorum..inşallah tam zamanında gelir bebislerimi z..

Sirkeli su zarar vermesin sende rahim ağzı problemi var mi yani sanki durumunu ne

Yok vermez burada çok kişi kullandı. Ölçümün kötü değil stres yapma ama dikkatli yaşa.Cinsellik yok unutma:) Dr n demiştir gerçi. Sık sık kanda crp baktır idrardatahlili kültürü arada vajinal kültr baktır. Şikayetin olmasa bile bunlaraı arada baktır tedbiren.

Ön sayfaya yazmıştım kopyalayayım durumumu:)

Suanki durumun ne

Benim 5 hamileliğim oldu.
1. si 8 haftalık kayıp
2. si 29 artı 4 te 4 cm açılmayla yatarak serklajsız 38 haftada doğdu.
3. sü 25 haftalık raydan kayıp. Bundan sonra pıhtılaşma sorunum çıktı. Rahim filmi ve histeroskopi temiz çıktı. 7 ay sonra tekrar hamile kaldım
4. 8 haftalık kayıp. Bundan sonra bende menopoz sınırı(yaşım 35 ti o zaman) eşimde de genetik sorun çıktı. Apartopar pgt ile tüp bebek denedik sağlıklı embriyo konacaktı olmadı.
5. si tüpden 2 ay sonra doğal hamilelik yaşadım. 13. haftamda arda bey rahim ağzı uzunluğumum (normalde 4 cm civarı olmalı) 1.8 cm olması nedeniyle laparoskopik serklaj yaptı ekibiyle. (Cem demirel ve nil uğurlu birlikte) takibime devam etti. suyum geldi 15. haftada. tedavi oldum. 36 artı 4 te 3 700 gram oğlum doğdu:))

Oğlum 20 aylık şu an:)

Allah bağışlasın canım sağol verdiğin bulgular icin bir kere idrar yıka enfeksiyonu oldum ilaç kullandım geçti ama bir daha yapılmadı..kendine mi istiyorsun bu tahlilleri yaptırmayı doktor mu istiyor

Canım bazı dr ler şikayetin olmadan bunları istemiyor bence sen hatırlat gerekirse gece hafif ateşim vardı idrarımda yanma oluyor de. Yoksa dr lere akıl vermek gibi de algılayabilirler.:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…