Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
ayşecim geçmiş olsun hastaneye yatmakla iyi karar vermişsin sürekli gözetim altında olursun inşallah bebeklerin zamanında gelir

kizlar bende biraz once doktordan gedim.Cok sukur hersey yolunda,kizim minikmish biraz ama doktorum her bebek kocaman dogacak diye bir sey yok kilosu degil haftasi onemli dedi,minik kizim benim saglikli olsun da.4.aydan beri bir hafta geriden geliyor kizim,yani su anda 31 degil de 30 gozukuyoruz.Doktorum 4 haftadan once seni gormek istemiyorum,4 hafta sonra da seni hala hamile gormek istiyorum dedi.Bebegin cigerleri icin igneyi de mutlaka yaptirmami soyledi,yalniz burda Celestone yok,ablam bana Turkiyeden yollamisti ama bir tanesi kirilmish yolda.Burda Diprophos diye bir igne verdi doktor,glukokortikosteroid grubuna dahildir yaziyor, saniyorum celestone ile ayni.Bana iki gun ust uste ve gunde iki tane vurdurmami soyledi.Yani sabah 1 aksam 1 ,ertesi gun yine sabah 1 aksam 1.Allah kismet ederse yarin sabah basliycam ignelerimi vurdurmaya.Allahim sen bizleri koru,zamanimizi doldurmamiza musade et.

bu arada siz kacar ml vurdurdunuz igneyi,benim kafam karisti simdi ustunde 1 ml yaziyo ama doktor toplamda 12 ml oluyor demisti,e 4 igne de 4 ml yapiyor nasil olacak :uhm:

ayşecim geçmiş olsun hastaneye yatmakla iyi karar vermişsin sürekli gözetim altında olursun inşallah bebeklerin zamanında gelir
çok sağol canım olumunekankayizsmile
bu arada siz kacar ml vurdurdunuz igneyi,benim kafam karisti simdi ustunde 1 ml yaziyo ama doktor toplamda 12 ml oluyor demisti,e 4 igne de 4 ml yapiyor nasil olacak :uhm:

celestone un etken maddesi betamatazon,Diprophos un da etken maddesi betametazonmuş canım..aynısı :)

ay canım ya çok sevindim hadi bakalım hayırlısı artık güzel haberlerini bekliyoruz sen ve senin gibi bir sürü arkadaşım inan hep moral oldunuz bize işaalah herşey gönlünce olur

sofika ben 27-28. haftamda 2 kere toplmada 4 gr bu haftamdada 2*2 yine 4gr 12 saat aryala vuruldum ama galiba bu doğuma lkadar 2 hafta aralar böyle devam edicek bende anlamadım bir kerelik b ir şeyse şimdi niye verdi değilmi

sofika ben 27-28. haftamda 2 kere toplmada 4 gr bu haftamdada 2*2 yine 4gr 12 saat aryala vuruldum ama galiba bu doğuma lkadar 2 hafta aralar böyle devam edicek bende anlamadım bir kerelik b ir şeyse şimdi niye verdi değilmi

debacim benim de cok kafam karisik bu igne ve dozaji konusunda.Anladigim kadariyla her doktorun uygulama sekli farkli oluyor.Ben aksam bir daha aradim sordum,aynen dedigim gibi 2 gun ust uste,sabah aksam 1 er tane vurulman lazim dedi,baska da yok doguma kadar.Aslinda ne kadar ve ne sekil oldugu cok onemli degil,biran once yaptirayim da icim rahat etsin.

celestone un etken maddesi betamatazon,Diprophos un da etken maddesi betametazonmuş canım..aynısı :)[/QUOTE]

oyleymish canim,bende netten baktigim kadariyla ayni etken madde

canım çok güzel haberler ama dört hafta erken oluyor bence duracağı kadar dursun bebişin canım bebeğin doğduktan sonra arayı kapatır canım sağlıcakla toparlanır canım merak etme çok şükür canım sendende güzel haberler aldık darısı başımıza inşallahh

ay canım ya çok sevindim hadi bakalım hayırlısı artık güzel haberlerini bekliyoruz sen ve senin gibi bir sürü arkadaşım inan hep moral oldunuz bize işaalah herşey gönlünce olur

çok sağol canım ben başardıysam herkes başarabilir inanaın ve bolca dua edin

artık bende öyle yaparım canım iyi oldu öğrendiğim en azından arada 2 saat falan beklerim

inşllah seninde önemli bişeyin yoktur belki ilaç sancı yaptığından kendini kötü hissediyorsundur

canım öncelikle çok sevindim senin adına. bizede umut oluyorsun. iyiyim işallah. ama zeyhatçım önceden sadece karnım sertleşiyordu. şimdi kasılmaları da hissediyorum. sabrediyorum iyi düşünüyorum. 32+6 oldum bende. sezeryanı ne zamanyaptıracaksın peki. doğum sancısı başladığında mı dedi doktor.

aynen öyle canım bencede talıkmayalım dr umuza güvenmekten başka caremiz varmı.gerçi ben dr uma güveniyorum .eminim sende .

Arkadaşlar merhaba...
ınternetimizde sorun vardı kaç gündür sizleri merak ediyordum.
Zeyhatçım.Doğursan da artık bir sıkıntı yok bence.Benim kızıma da 2800gr demişlerdi 3120gr çıkmıştı.
Benim bu aralar ki şarkımda Uykusuz her gece Yorgun ölesiye :)
Ne kadar zormuş ama bi o kadar da tatlıymış.Bir kaç gündür sarılığı atlatmaya çalıştık.
He bu arada adını size yazmışmıydım kızlar? Adı Gözde oldu
Boncuk26 arkadaşım.Çok teşekkür ederim.Ben eminim burdaki herkes bebişini kucağına alacak.

canim bende isterim duracagi kadar dursun insallah,doktorum sadece yine de risk var demek istedi sanirim 4 hafta daha disini sik demekle.1 Temmuzda dikislerimi almayi dusunuyor insallah bir aksilik olmazsa.Cok sukur bugun de ilk iki ignemi vuruldum,Allahin izniyle daha da buyuk haftalari gorucez insallah.

canım benim kendide adı gibi güzeldir eminim sağlıcakla analı babalı büyüsün bizler inşallah sıramız gelince senin yaşadığın duyguları yaşayacağız sarılığıda atlatmasına sevindim canım bende burdaki herkesin allahın izni ile sağlıcakla bebeğini kucağına alacağına eminim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…