Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

inşallah canım duracak bebişlerimiz zamanında sağlıcakla doğacaklar 35 haftadan sonra sadece kilo alımı için anne karnında duruyorlarmış zaten canım diğer bütün gelişimlerini tamamlamış oluyorlar allahım sırasıyla hepimize hayırlı vaktinde sağlıklı doğumlar nasip etsin inşallah canım bebişlerimizi koklayalım doyalım onlara bunu fazlasıyla hakettik bence

çok sağol canım ben başardıysam herkes başarabilir inanaın ve bolca dua edin

Arkadasim bişey sorucam, ben hamileyken bu iğnelerden progeston 2 ampul karıştırılarak yaptırıyordum, (geçen sene haziran ayında erken suyum geldiği için kaybettim bebeğimi) bu iğneler bende sol bacağımın yani baldırımın yanında damarlarımın çıkmasına sebep oldu ,birde ellerimi üzerine değdiremiyordum acısından ve hala orada hassaslık var inan iğne yerim bile hala şiş sanki orada ilaç kaldı gibi.Sende bunlar olmuyormu? Yani bu iğneleri yaptıranlarda varmı bu şikayetler benim gibi.

merhaba arkadaşlar aranıza tekrar ve yeniden katıldım bi dönem bu sayfanın takipçşiydim,öncelikle hepiniz inşallah bebişlerinizi sağlıklı olarak kucağınıza alırsınız.
Hikayem: oğlum 33 haftalık doğdu servikal yetmezlikten çok şükür sorunsuz yaşadı şimdi 6 yaşında çok sağlıklı. kızımı 6 ay önce servikal yetmezlikten 23 haftalık hamileyken doğum yaparak kaybettim. Ve şimdi tekrar yeniden; bugün plansız olarak hamile olduğumu öğrendim. mutlu olamadım,yaşadıklarım,üzüntülerim,hayal kırıklarım hepsi gözümün önünden geçti bugün yine. beni neler bekliyor bilmiyorum,beynim henüz çok yorgun.dikiş atılması kesin çözüm müdür bilemiyorum,hiç birşeye inanamıyorum, içimdeki umutsuzluğu yenmeliyim arkadaşlar.
İşte bu yüzden beni en iyi anlayanlara yani sizlere ihtiyacım var...

iki bebekle 31 i doldurup 32 ye girmeme 1-2 saat kalmışken ve daha önce 18 haftalık rahim ağzı yetmezliği ile ikiz kayıp yaşamış olan ben..Ki 28 e gelmek hayaldi bana...Sana iyi örnek olanlardan biri olurum umarım inşallah opuyorumnanaktan

gerekli bence....serklajı işinin ehli bir doktor yapmak kaydıyla...

Allahim kimseye boyle kayiplar yasatmasin insallah,uzuntunuzu ve endisenizi anliyorum.Serklaj elbette yuzde yuz garanti degil bu tur durumlarda da ama cok iyi bir uzman tarafindan yapildigi surece de basari orani cok yuksek.Serklaj kadar sonrasinda gebeliginizin takibini kimin ve nasil yaptigi da bir o kadar onemli.Butun bunlara ek olarak siz gebeliginizin uzun bir kismini yatakta gecirir ve kendinizi korursaniz basari sansi daha da artar elbette.Sorunsuz ve hayirli bir gebelik diliyorum.Bu arada bende serklajliyim.

Kizlar bu aksam ciger gelistirici son ignemi yaptirdim,bende kalp carpintisi huzursuzluk yapti bir de yanaklarim al al oldu,boynum,dekoltem ates gibi.Sizde de boyle oldu mu :uhm: Ayrica kizimin hareketleri de ozellikle dunden cok azaldi,bunun igneyle ilgisi olabilir mi acaba?

Son düzenleme:
selamlar herkse ve bende yüce mevlamın sayesinde 30 lu haftalara adım attım artık bundan sonrası hepimiz için herşey daha kolay olsun inşallah topiğimizin en küçük haftalı gebesi bendim yani allahımıza şükürler olsunki ama sıkıntılı ama hüzünlü ama zorlu bu yolu sağlıklı tamamlamıza az kaldı inşallah

canım hiçç kafanı takma kendinide yıpratma hepimiz senin gibiyiz ama bak serklaj yaptırıp yataktan hiç çıkmayarak yüce mevlama dualarımızla onun sayesinde bu haftalra ulaştık inşallah allahın izni ile sende ulaşırsın canım önemli olan serklajı erken yaptır 12 13 haftalarda ve bol bol yat canım gerisi allahın izni ile olur

canım benim çok haklısın bizlere göre ikiz hamile olan sizlerin durumu dahada riskliydi allahın izni ile güzel haftalara ulaştık ve bundan sonra sonuna kadarda gideceğine eminim yüce mevlamın izniyle tabiki

canım ben yaptırmadım daha ama galiba yaptıran arkadaşların çoğunda aynı sorunu yaşamışlardı yan etkisi oluyormuş onlar inşallah en kısa zamanda sıkıntılarından kurtulursun sağlıcakla bebeğini kucağına alacağın güne kadar sıkıntısız yaşarsın canım

ben iğneyi 7 hafta önce bıraktım ama hemşire yağlı iğne acıtır demişti her seferinde çok acıyordu hatta bacağım bile uğuşuyordu yürmekta zorlanıyordum üstüne falan oturamıyordum çok kötüydü ama şu an bişey hissetmiyorum o kısımlarda uzun zaman oldu bırakalı ama ilk yapldığında enjeksiyon yerinde şişlikte hissediyordum

aynısını yaşadım yanakalrım kızardı ateş basması oldu ve bebek hareketleri azaldı genelde iğneyi yaptıranlarda bu etki oluyormuş 2 gün sonra geçiyormuş ama genede dr unla paylaş istersen

haftan çok iyi inşallah dahada ilerileri göreceksin haziranın ilk haftası olacak sezeryan sanırım o hafta söyleyecek dr gününü

hoşgeldin canım kızının ismi çok güzelmiş eminim kendide güzeldir :)

kızının ninisi bu şarkımı yoksa :))))

banada dr um dedi doğarsa buyursun gelsin daha bişey olmaz dedi inşallah hemen kucağıma verirler

benim dikişim yoktu bugünlere geldim ama çok kötü günler geçirdim sancın olmadığı sürece dikişin faydası çokmuş eğer bir daha hamile kalırsam hiç düşünmeden dikiş attıracağım bence sende normal zamanını geçirmeden dikişini attır bak 2 kere erken doğumun olmuş inşallah bir daha aynı şeyleri yaşamazsın

oğlum bana son dakka gollerini atıyor bir huzur yok herşey bitiyor derken yenileri başlıyor

benim gebelik zehirlenmesi riskim vardı kan akışım bozuktu tansiyona dikkat etmem lazımdı hep ölçüyordum dün yükselmeye 15-10 a kadar çıktı limonlu suyla magnezyumla düşürdüm dr umla sabah görüştüm iyi bulmadı durumu şimdi tansiyon ilacına başladım günlük 3 tane alıyorum 3 gün takip edilecekmiş bakalım

aynısını yaşadım yanakalrım kızardı ateş basması oldu ve bebek hareketleri azaldı genelde iğneyi yaptıranlarda bu etki oluyormuş 2 gün sonra geçiyormuş ama genede dr unla paylaş istersen

tesekkur ederim zeyhatcim,sanirim hemen hemen herkeste bu tarz yan etkiler oluyormush.Iki gundur kizimin hareketleri cok azalmisti,igneye baglamistim ama bugun sabahtan beri hic hareket etmeyince doktora gittim bi goreyim en azindan diye.Cok sukur herseyi yolunda,kalp atisini da duyduk,doktor da dedi gercekten hareketsiz ama sorun yok,olabilirmish boyle de.Bu benim hamilelik oncesinde gittigim jinekolog,su anda gebeligimin takibini yapan degil,acil oyle telas edince o da evimize yakin diye ona gittik.Hic telas edecek bir durum yok,ignelerini de yaptirmissin neden korkuyorsun ki dedi,su anda tek ihtiyacin olan sukunet icinde beklemek dedi.Cok rahatlatti beni sag olsun.Kizimin yuzunu gordum net bir sekilde,babasina benziyor,cok guzeldi masallah Allahim onu sag saglim kucagima almayi nasib etsin insallah. :CüvCüv:

canım dikkatli ol lütfen gebelik zehirlenmesi çok kötü birşey allahım korusun seni ve bebeğini tuzlu hiç birşey yeme ilaçlarla düzene girer inşallah yoksa derhal hastane ortamında takibin yapılması gerekiyor canım sakın atlama her detayı doktorunla paylaş yüzdün yüzdün kuyruğuna geldin şimdi doğsa bile hiç birşeycik olmaz allahın izni ile

canım geçmiş olsun benimde çarşamba günü hiçç hareket etmedi evdeki doppler ile kalp atışlarını aldık ama inişli çıkışlı olunca ben ebe arkadaşımı radım oda nöbetçiymiişş hemen hastaneye gittik nst ye girdim normal çıktı sonra doktora girdik bir sıkıntı gözükmüyor dedi ama yinede hareketler önemli dedi günde 10 dan az hareket ederse vakit kaybetmeden doktorunuza başvurun dedi valla şöyle bir sağlıcakla kucağımıza alsakta rahatlasak

canım merhaba lütfen üzülme herşe allahın taktiri çok haklısn ben 16.hafrtada serklaj oldum serklaj bence iiyi bir çözüm allah izin verirse yaşar yani yer sende zaten bilinen bu problem var ama bursa serklajsız sadece yatrak doğuma giden arkadaşım var ama bence ihtimale yer verme normalde bu tip hastalarda 12 13. haftalarda yapılıyor bildiğim kadarı ile sonrasındada hep istirahat ederrek yani yatarak allahın izniyle alırsın bebeğini kucağına .
lütfen üzülme allahın sana verdiği bu hediye içinde lütfen karamsar olma ve inan .

sakin ol canım telaşlanma bende de oldu yanaklarım sabah kalıtığmda al aldı 2 gün öyle gezdim.bebek hareketlerine gelince ben fark etmedim bu konuyu istersen dr konuş cnm

hay Allah ,gecmis olsun diyelim canim,insallah daha baska bir sorun yasamadan alirsin bebegini kucagina

zeyhat geçmiş olsun öncelikle
evimde internet olmadığından cavap yazamadım
tebrikler için tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim
debacım bebekten de biraz bahst demişsin
3050 gr doğdu ama yapı olarak çok daha küçük gösteriyor
şimdilik herhangi bi sağlık problemimiz yok gibi görünüyor
ama önce iyi bi kadın doğumcu derken şimdi de iyi bi çocuk dr bulmak gerekiyor
tecrübe ede ede öğreniyoruz onu da

allah tüm bekleyenlerin yüzünü güldürsün inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…