- 8 Ocak 2011
- 17.643
- 1.866
- 223
- Konu Sahibi hidennisko
-
- #55.561
Bende oyle yapicam bi kac doktora gorunup karar verecem konyada perinatolog bulamadim nette baya arastirdim ama konyada yok galiba
Doktorda ucagin bir sorun olmayacagini soyledi inanmak zorundayim sanirsam
Artik Rabbime guvenip cikacam yola gerisi Allaha kalmis
Masallah ogluna rabbim size bagislasin darisida benim basima
amin insallah gule gule kucagima alirim bebeklerimi
Cok saol canim her iki doktorunda ismini bebek tedavisi icin duymustum ama serklajla ilgili deneyimlerini bilmiyordum dedigin gibi bi onlarada gorunsem iyi olurİnşallah canım alırsın Allahın izniyle. Bu arada bugün Konyada oturan Akreb nickli arkadaş bana mesaj yazmış telden girdiği için sana yazamamış dr ismi iletmemi istedi. Kendi dr si perinatolog değil ama çok çeşitli vakalarla ilgilenmişo Hikmet Karabacak, bir de burada Meryemhanne vardı onun dr si Ali Acar'mış. İleteyim dedim. Görüş istersen iki dr de bu arkadaşlara başarılı serklajlar attı...
Slm arkadaslar 3 tup bebek denemesinden sonra ikizlerime hamile kaldim rahim agzi kalinligim 22 haftaya kadar 4 mm idi suanda 1.1 mm dustu hastanede yatoyorum bebeklerim ile bugun 27+3 ghnluguz sizce ne kadar sure sonra dogum olur cok korkuyoeum bebislerimw bisey olma ins.
Slm arkadaslar 3 tup bebek denemesinden sonra ikizlerime hamile kaldim rahim agzi kalinligim 22 haftaya kadar 4 mm idi suanda 1.1 mm dustu hastanede yatoyorum bebeklerim ile bugun 27+3 ghnluguz sizce ne kadar sure sonra dogum olur cok korkuyoeum bebislerimw bisey olma ins.
Kızlar bugün arda beye gittim. 30+5te 1600dü. 32+6da 1800 oldu. Kilosu 10gün geri gibi... Böyle bir durum yaşayan var mı? Şekerden dolayı yiyemiyorum ki... Bıdıkta aç kalmış... Yoğurt kalsiyum hapalamıyorum böbrek taşım var. Süt içicem artık. Kırmızı et beyaz et yiyorum ama kilo almamış... Bu arada doğum centralde olcak... Arda bey memorialdan ayrılıyormuş sadece doğum orda yapçakmış... Birşeydaha sorcam benim vajinama ve popoma acayip baskı yapıyor bebek ağrı oluyor... Yürürken çıkçak gibi oluyor sizlerde 33. Haftalarda bunu yaşadınız mı?
Sizlerle ayni sorunu bende yasadim, dogum yapalim 2.5 ay oldu hep yazmak istedim ama kismet bu gune imis....yasim 39 7 tup bebek denemesinden sonra hamile kaldim( ben yurt disinda yasiyorum) tup bebegi Turkiye'de yaptirdim hamile oldugumu ogrendikden sonra uzun bir ucak yolculugu ile evime geldim. 21 haftalik ultason kontrolunde rahim agzi yetmezligi oldugu 2 cm aciklik oldugu ve acil dikis atilmasi gerektigi soylendi apartopar yatirildim eve gidip esyalarimi dahi almama izin vermediler kesede hunilesmede vardi. Dikis atilabildi 3 gun hastanede yattikdan sonra taburcu oldum ve sadece tuvalete gitmeye kalkma seklinde yattim cok streli gunlerdi bebegiminin dogup dogmayacagi kesin degildi her an kaybedebilirdim dikisden iki hafta sonra kontrole gittigimde rahim agzi sifirlamis idi doktor bundan sonra rahim agzi olcmeyecegiz sifirladi sadece bebegi takip edecegiz dikis dayanabildigi yere kadar tutacak denildi ben hic kalmadan yatmaya devam ettim banyo bile yapmadan yemegimi yan yatarak yatakda yiyordum neyse 30 haftaya geldigimizde preeklemsi belirtileri basladi ve 35 haftada benim hayati tehlikem baslamisdi ve bebegin gelisimi iyice durmusdu bir sabah doktorum karaciger enzimlerimin kotu oldugunu acilen gelmem gerektigini sezeryana alacagini soyleyerek cagirdi beni daha bebegim hazir degil diyerek ve aglayarak gittim esim beni bu gunlere bile gelemeyecekdik bak artik bebegimize kavusuyoruz diyerek beni teselli ediyordu ve gercekdende oyleydi bu haftaya gelmek benim icin inanilmaz idi neyse 6 haziranda sezeryanla alindi bebegim 1900 kg dogmusdu cok kucuk 2 hafta yogun bakimda kaldi allahdan cok fazla sikintisi olmadi, simdi gayet saglikli bir gelisimi var. yatarken burdan herkesin hikayesini okudum kimi zaman agladim kimi zaman sevindim ve bende hikayemi yazmak istedim.
CNm alıntı yapmamışım üstteki mesajda sana... Clexan corasprin ve progestoron iğneyi sen ne zaman bıraktın. Seni acil doğuma aldıklarında clexanı bir gün önceden bırakabilmişmiydinkiCanım ceviz badem yasak mı mümkünse yumurtayı 2 ye organik bulabilirsen daha iyi.Kaşar peyniri, kırmızı et, muz bildiğim bunlar. Senin doğum mu centralde olacak? Ne zaman belli oldu mu? Memorialde doğum mu yaptıracakmış Arda Bey? Hayırlısı olsun onun için de. Peki hastaları hastaneye yatması gerekirse centralde mi yatıracakmış? Bir yönden iyi olmuş sgk geçmediğiiçin memorial insanın belini büküyordu belki böyle daha uygun olur fiyat da. Soruna gelince evet baskı hissi bende de çok olurdu sanki dikişi yırtıp doğacak gibi hatta elimle göbek altımı tutup desteklerdim ayağa kalktığımda...
Kızlar bugün arda beye gittim. 30+5te 1600dü. 32+6da 1800 oldu. Kilosu 10gün geri gibi... Böyle bir durum yaşayan var mı? Şekerden dolayı yiyemiyorum ki... Bıdıkta aç kalmış... Yoğurt kalsiyum hapalamıyorum böbrek taşım var. Süt içicem artık. Kırmızı et beyaz et yiyorum ama kilo almamış... Bu arada doğum centralde olcak... Arda bey memorialdan ayrılıyormuş sadece doğum orda yapçakmış... Birşeydaha sorcam benim vajinama ve popoma acayip baskı yapıyor bebek ağrı oluyor... Yürürken çıkçak gibi oluyor sizlerde 33. Haftalarda bunu yaşadınız mı?
CNm bendede oluyordu 24 gibi başladı Arda beye ısrar ettim ama ilaç vermedi... Bir haftadir sıklaştı ve kuvvetlendi. Bende kasılmayı düşünmüyorum artık, kAsığımda belimde ağrıyla beraber olursa önemsiycem... Tabi akıntı en çok bunu soruyor Arda bey...Ya bendede olyo o. bebeğimi hissettgmden beri aşağı baski yapiyrmus gbi sanki .sen de daha erken boyle hissedyo muydn yksa bu haftalarnda mi asagida hissettn
Bu persembe gununde bebegin icin dua okuyacam. Insallah bebisin saglikli bir sekilde bu sureci atlatir. Annesi sen inanki bebisinde guclu olsunArkadaslar benim iki dusugum var iki kurtaj ve laporoskopi ve histeroskopi oldum son hamileligimde tesadef rahim agzi kisaligi fark edildi 1ay yattim ama 24.hafta dogum yaptim oglum bi haftadir kuvezde bi iyi bi kotu diyorlar bizim icin dua edermisiniz ayni durumu yasayan arkadaslar varmi zaman gecmek bilmiyor
Sağol CNm muz yiyemiyorum. Peynir sabahları ve ara öğünde yiyorum zaten... Ama kaşar daha mı iyi onu bilmiyordum. Arda bey banada laf arasında dedi çarşambalarıda klinikte artık . Bir kaç hastaneyle daha anlaşacakmış. Baskı birde şu şişip kasılma olayı oluyor. Dün arsadan Arda beye ısrar ettim oda içim rahatlasın diye 2 doz ciğer geliştirici vurdu. Doğum tarihinide 34+5 te gittiğimizde söyler herhalde. Ben 37de alınsın riske girmeden diyorum. Ama işte kilosu az olunca beni endişelendirdi. 37. Haftaya 4 hafta var ve herhalde en fazla 500gr alır. 2500 doğsa razıyım. Artık bize bir sürpriz yapıp erken gelir mi bilmiyorum.
Sana aslında corasprin ve clexanı ne zaman bıraktığını
Arkadaslar merhaba. 24 haftalikken rahim agzi 25 mm olculdu. 27+4 kontrole gittigimde 33 mmolctu. Tabi ben bu arada bir ay rapor aldim
Yani uzarmi bu tekrar. Ilk muayenede altan bakip soyledi simdi karindan bakti. Hic boyle uzadigini duyan varmi acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?