Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Allah yardımcınız olsun minik oğlunun da( İnşallah sağ salim sağlıkla çıkar hastaneden. Nerde hangi hastanede? Yoğun bakımı iyi bir yer mi? Bu çok önemli. Geçen tv de hem ağladım hem syrettim. Kadın ikiz hamile 23. haftada ikizin birinin suyu geliyoer doğum yaptırıyorlar ilaçlarla 2. yi bir hafta daha durduruyorlar. 24 te doğuyor. 3 aylık olmuş kadını da bebeği de gösterdi. İnşallah mücadeleyi kazanır oğluşun.

Kizlar benim serviks 2 cm ayni duruyo 2 cm hunilesme var dikisler tutuyomus bugun 23 hafta olduk bu dikisler acilirsa bebek inermi hemen asagiya

CNm bana sezeryan olacaksın dedi. Pıhtılaşmadan dolayı kanama riski olmasın diye erken , şekerden dolayı ciğeri geç gelişiyor diye geç almamız lazım dedi. İyi ayarlamalıyız dedi. Hideniskoda pıhtılaşma yoktu sanırım. Bende kilo alsın isterim ama biran önce bebeğime kavuşmak istiyorum bişey olmadan... 1ekim 38 hafta oluyor sonrada Bayram var zaten en fazla 38 bekler gibi geliyor... Normal doğum zaten kabus gibi benim için ben yapamam... 8 Eylül'de randevum o zaman sorcam... Bu arada centralde 4750 fiyat verdiler... Muhasebede ki Yeşim hanım çok soğuktu hiç yardımcı olmadı... sen pazarlık yap demiştin ama kız kesin konuşuyor bişey demeye bırakmıyor...

Fiyat çok iyi canım buna bence daha bir şey yapamazlar ben 8 civarı vermiştim hastane artı dr ücreti. Arda Bey en iyisini kararlaştıracaktır senin ve bebeğin için. Bizim de tutabildiğincetutacaktı ama benim oğlan kiloluydu 36 artı 4 te 3700 doğdu 53 cm. Kilo olunca da erken doğmak istedi bence...

Herkese merhaba;
Tahlillerimi yaptirdim, genetikler temiz , pihtilasma henuz cikmadi, rahim filmi beni cookk gerdi gidip zeynep kamilden randevu aldim carsamba gunune ama eve donerken stresten agladim yol boyu vazgectim ordan. Atasehir sifa hastanesinden randevu aldim pazartesiye saat 12:00 de hayirlisi olsun artik cok gerginim cok sikintiliyim.
Butun testlerim temiz cikti sorunsuz gorunuyo belki sacma diyceksiniz ama insallah rahim filminde bisey cikar diyorum bi teshis koyulurda belirsizlik olmaz.

Rahim filmide temiz cikarsa Arda beye gebelik oncesi yinede gorunmek gerekirmi o konudada karar veremedim ne dersiniz kizlar ???

Sizlere bisey sorcam afedersnz idrar yaptiktan sonra o bolgenizden akıntı geliyo mu ben bi türlü basedemedim.ne yapsamda gecmiyo sirkeli su kullanyrm, bol su iciyorum nafile antibiyotik te kullanmama ragmen hala geliyo .ne yapmam lazim acaba .sizdede oldu mu hiç

selam
ben 16 haftada sancıcekmeye başladım
maalesef 23 haftada kanama oldu 3 cm olmuş servıks
hastanede yatmaya başladım
hastanede yatarken bu sefer yıne kanama oldu parmak ucu açıklık olmuş serklaj yapıldı
benım bebeklerım ıkız
1 ay hastanede yattım cuma çıktım 2.7 ydı cıkarkn servıks
bugun yıne leklenme oldu hastanaye gıttık servıkste ıncelme yok sanırım kabız oldum ondan oldu bılmıyorum bısey demedıler
yaaa 36 haftayı gorurmuyum acep kasılmalarım ara ara var nıdılatıcıyorum evde yatıyorum
ne olur bırı bısey desın

selam
ben 16 haftada sancıcekmeye başladım
maalesef 23 haftada kanama oldu 3 cm olmuş servıks
hastanede yatmaya başladım
hastanede yatarken bu sefer yıne kanama oldu parmak ucu açıklık olmuş serklaj yapıldı
benım bebeklerım ıkız
1 ay hastanede yattım cuma çıktım 2.7 ydı cıkarkn servıks
bugun yıne leklenme oldu hastanaye gıttık servıkste ıncelme yok sanırım kabız oldum ondan oldu bılmıyorum bısey demedıler
yaaa 36 haftayı gorurmuyum acep kasılmalarım ara ara var nıdılatıcıyorum evde yatıyorum
ne olur bırı bısey desın

canım geçmiş olsun , kabız olmamaya dikkat et birde yatak istirahati yap ,serklaj zaten yapılmış .inşallah görürsün riskli günleri atlatmana az kalmış zaten.

Canım maşallah BarekAllah haftalar ilerlemiş. Ben baya giremedim buralara hep aklımdasın chnb Arda tel görüştüğümde seni soruyordum. Diğer grupta kızlar bamya yemişlerdi. Hatta kışın kuru bamya alıp yemişlerdi kilo aldırıyormuş bamya bebeğe.

Merhaba siz doğum yaptıktan ne kadar süre sonra yaptırdınız bu testleri. ben 35 gün oldu doğum yapalı benimde 22 haftalıktı yarın ben de dr a gidecem bu testleri tahlilleri ben de şimdi mi yaptırsam yada 3 ay beklesem mi? birde yarın bebeğimin neden erken doğduğu çıkan sonuclarda belli olacak inanın ben de sizin gibi düşünüyorum inşşalh bişşey çıkarda en azından tedavi ne gerekirse olurum. bari bi sonraki hamileliğimde kafam az da olsa rahat olur. yarın gel,nce dr dan yazarım ben de size. bu arad rahim filminden çok korkuyorum siz yaptırdınız mı? zormuydu

Ilk dusugumde sebep bulamadilar bende bu bi sanssizlikti bidaha basima gelmez diyerek 2 ay sonra tekrar hamile kaldim onuda kaybedince yikildim!!
10 ay zaman vedim kendime ruhen ve bedene toparlandim. Testlerimede haziran ayinda basladim yani 7 ay sonra devlet hastanesinde yaptirdim hepsini.
Rahim filmini dun cektirdim kadikoy sifa hastanesinde operasyondan yarim saat once sag ve sol kalcada igne yaptilar resmen dizlerime kadar uyustum operasyonda cok rahatti 2-3 saniyelik hafif bi sizi sadece lafi olmaz yani.
Bence acele etme arkadasim banada hemen hamile kalmak cok iyi gelmisti hemen toparlanmistim ama tekrar ayni seyleri yasamiycagimizin garantisi yok en azindan 6 ay ara ver derim ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…