- 1 Eylül 2014
- 30
- 8
- 13
- 47
- Konu Sahibi hidennisko
-
- #55.601
zaten ben de ocak ayında kürtaj oldum 8 haftalıktı ve hep kanamam oluyodu onda çok temizlik yapmıstım ve agır iişler yaptım halı sildim halı kaldırdım..sonra bebeğim 8 haftalık düştü cahillik işte insanlar sakınma kendini diince ben de güya sakınmadımIlk dusugumde sebep bulamadilar bende bu bi sanssizlikti bidaha basima gelmez diyerek 2 ay sonra tekrar hamile kaldim onuda kaybedince yikildim!!
10 ay zaman vedim kendime ruhen ve bedene toparlandim. Testlerimede haziran ayinda basladim yani 7 ay sonra devlet hastanesinde yaptirdim hepsini.
Rahim filmini dun cektirdim kadikoy sifa hastanesinde operasyondan yarim saat once sag ve sol kalcada igne yaptilar resmen dizlerime kadar uyustum operasyonda cok rahatti 2-3 saniyelik hafif bi sizi sadece lafi olmaz yani.
Bence acele etme arkadasim banada hemen hamile kalmak cok iyi gelmisti hemen toparlanmistim ama tekrar ayni seyleri yasamiycagimizin garantisi yok en azindan 6 ay ara ver derim ben.
zaten ben de ocak ayında kürtaj oldum 8 haftalıktı ve hep kanamam oluyodu onda çok temizlik yapmıstım ve agır iişler yaptım halı sildim halı kaldırdım..sonra bebeğim 8 haftalık düştü cahillik işte insanlar sakınma kendini diince ben de güya sakınmadımsonra bi adet görüp hemen hamile kaldım ama bu kez dikkat ettim tabi nekadar etsem de her sabah kalk işe git akşam gel o yetito başlı başına...22 haftalıkken de zaten bebeğim gitti.. çok büyük acı Rabbim kimseye yaşatmasın ama tabi hayat devam ediyor...ben zaten yeniğ evli sayılırım bugun 1. yılım:) Allah eşime ve bana sağlık versin biz de 1 sene dinlenmek ve kendimize vakit ayırmaya karar verdik. bu arada ben de rejime başladım hamilelikte aldım kilolarımı vermek için yani kendimi iyice dinlendirip bakayım diyorum inşallah hayırlısı olur. hepimiz için...
Merhaba ,
Uzun zamandır takip etmeme rağmen kendimi yeni toparlayıp hikayemi paylaşmaya karar verdim.
1.5 yıllık uğraştan sonra hamile olduğumu öğrendiğim gün dünyalar bizim olmuştu.8 haftdan sonra kanamalı ağrılı bir hamilelik yaşıyordum miyom vardı ve 7 cm e kadar büyümüştü bebeğe zararı yoktu dışa doğru büyüyordu erken doğum riskimi doktorum hep söylüyordu fakat dinlendiğim bol su içmemi dikkat ettiğim sürece problem yoktu bebeğim gayet sağlıklı büyüyordu. 16 haftayı bitirince tüm sıkıntılarım geçmişti ağrım kanamam yoktu fakat
19 haftalık hamileyken yaklaşık iki ay önce detaylı ultrason için gitmiş olduğum prof.muayne sırasında bebeğin gayet sağlıklı olduğunu herşeyin normal olduğunu kızımızın olacağını anlatırken , sırada rahimde açılma olduğunu ve alttan muayne etmesi gerektiğini söyledi ilk kez duyduğum için ne olduğunu anlamamıştım sadece tedirgin olmuştum daha sonra alttan muayne ederken 2 cm açılma olduğunu ve bu gebeliğin asla devam edemeyeceğini %1 şansımızın olduğunu söylediğinde eşimle birlikte neye uğradığımızı anlamadık dünya başımıza yıkıldı prof hala acımasızca konuşuyor bense hıçkıra hıçkıra ağlıyordum eşim çözüm nediR bebeğimizi kaybetmek istemiyoruz dediğinde prof dikiş atılma ihtimalide olmadığını karar vermemi gerektiğini söyledi doğuştan olana rahim ağzı yetmezliği varMış bende akat bu ilk hamilelikte anlaşılıyormuş ben sürekli ağlarken doktorumla görüşmek istediğimi söyleyebildim sadece prof. Kesinlikle yürümememi heran bebeğin doğabileceğini söyleyince artık ayakta duracak gücü bulamıyordum birkaç oda ilerisindeki doktorumun yanına gidip olanları anlattım ağlayarak elimdeki ultrason görüntülerini gösterdim.oysak
1 hafta önce doktorum muayne etmişti hiçbir problem yoktu.
Prof dediklerini onaylayıp hemen hastaneye yatıracağını öncellikle sakin olmamı tedavi uygulanacağını dikiş için detaylı muayne edip kararverileceğini bu şekilde doğuma kadar dayanabilen kişilerin olduğunu söyledi birazda olsa umutluydum
Bir hafta boyunca hastanede yattım wc bile yasaktı serumlar iğneler fitiller sonrası prof ile. Birlikte doktorum muayne edip serklaja karar vereceklerdi . Muayne sonucunda rahim ağzımın tamamen açıldığı bebeğin doğum kanalına girdiğini artık yapılacak birşey olmadığını erken doğum yapacağımı ve hazır olunca başlayacaklarını söylediklerinde daha fazla duymamak için odadan çıkmak istedim bağıra bağıra ağlayarak odama çıkartıldım eşim ve ailem prof ve kendi doktorumla konuşup yapılacak ne varsa yapılmasını istediler artık hiçbirşey yapılamayacağını ikinci gebeliğimde dikiş atılacağını bunun doğuştan kaynaklı olduğunu söylemişler ve acil doğuma alındım yaşadıklarım çok ağırdı sürekli ağlıyordum ve iki saat doğum yapmayı bekledim doğumhanede doktorum biran olsun yalnız bırakmadı çok destek oldu bebeğimi normal doğumla doğrdum en zor olanı eşini beklemekti meleğim doğduğunda ölmüştü göstermelerini istemedim zaten yeterince zordu . Çok zor günler geçiriyorum hala atlatamadım hergün ağlıyorum bu acı nasıl geçer bilmiyorum bir an önce yeniden hamile kalıp bebeğimi sağlıkla kucağıma almak için dua ediyorum..
Geçen hafta laparoskopik miyom ameliyatı oldum aynı anda laparostopik abdorminal serklaj işlemi yapıldı hamile kalmadan önce yapılan bir serklaj yöntemi daha sağlıklı oluyormuş hamilelik sırasında yapılan serklajın riskleri oluyor benim durumumda bu yöntemin daha sağlıklı olacağını söylediler yedi ay dinlenme süresinden sonra tekrar gebelik düşünebilirmişim ameliyatımın çok başarılı olduğu ve bundan sonraki gebeliğimin daha sağlıklı olacağı söylendi umarım herşey yolunda gider yedi ay sonra yeniden hamillik duygularını yaşama şansım olur yarımkalsn annelik duygularını yeniden yaşamayı çok istiyorum allahın izniyle
Benimle aynı duyguları yaşayan ve bebeğini kaybeden tüm annelere sabır diliyorum
İnşallah Allahın izni ile bebeğimizi kucağımıza alırız
Bu zor günleri buradaki paylaşımları okuyarak atlatmaya çalışıyoyum.bebeğini dikişle dünyaya getiren annnelerin hikayeleri güç veriyor mutlu oluyorum
Çok uzun yazdım farkındayım iki aylık yaşadığım acılardan sonra yazma cesaretim varken içimi döktüm
ben de aynısını dedim eşime birdaha hamile kalınca çalısmak istemiyorum ewde yatıp dinlenerek geçireceğim hamileliğimi. Ama açıkçası hem çalışıp hem de çocuk yapan kadınlara da imrenmiyor değilim ama malesef bu saatten sonra ben sanırım çalısıp hamilelik yaşamayı göze alamam:Kayıpların için çok üzüldüm insan bazı şeyleri yaşamadan bilemiyo bende yeniden hamile kalırsam kesinlikle işten ayrılıp evde istrahat ederek geçireceğim şu an yedi aylık bekleme süresindeyim spor gitmeye başladım aldığım kiloları vermek vücudumun toprlanması için inş allahın izniyle bizlerde sağlıklı hamilelik geçiririz
cnm başın sağolsun Rabbim bir daha yaşatmasın abdominal serklajın daha başarılı olduğu konusunda tüm doktorlar hem fikir sanırım...abdominal serklajda kısalma sorunu falan olmuyor bildiğim kadarıyla Rabbim sabır versin zaman herşeye çare zamanla herşey yoluna giriyor Allah ın izniyleMerhaba ,
Uzun zamandır takip etmeme rağmen kendimi yeni toparlayıp hikayemi paylaşmaya karar verdim.
1.5 yıllık uğraştan sonra hamile olduğumu öğrendiğim gün dünyalar bizim olmuştu.8 haftdan sonra kanamalı ağrılı bir hamilelik yaşıyordum miyom vardı ve 7 cm e kadar büyümüştü bebeğe zararı yoktu dışa doğru büyüyordu erken doğum riskimi doktorum hep söylüyordu fakat dinlendiğim bol su içmemi dikkat ettiğim sürece problem yoktu bebeğim gayet sağlıklı büyüyordu. 16 haftayı bitirince tüm sıkıntılarım geçmişti ağrım kanamam yoktu fakat
19 haftalık hamileyken yaklaşık iki ay önce detaylı ultrason için gitmiş olduğum prof.muayne sırasında bebeğin gayet sağlıklı olduğunu herşeyin normal olduğunu kızımızın olacağını anlatırken , sırada rahimde açılma olduğunu ve alttan muayne etmesi gerektiğini söyledi ilk kez duyduğum için ne olduğunu anlamamıştım sadece tedirgin olmuştum daha sonra alttan muayne ederken 2 cm açılma olduğunu ve bu gebeliğin asla devam edemeyeceğini %1 şansımızın olduğunu söylediğinde eşimle birlikte neye uğradığımızı anlamadık dünya başımıza yıkıldı prof hala acımasızca konuşuyor bense hıçkıra hıçkıra ağlıyordum eşim çözüm nediR bebeğimizi kaybetmek istemiyoruz dediğinde prof dikiş atılma ihtimalide olmadığını karar vermemi gerektiğini söyledi doğuştan olana rahim ağzı yetmezliği varMış bende akat bu ilk hamilelikte anlaşılıyormuş ben sürekli ağlarken doktorumla görüşmek istediğimi söyleyebildim sadece prof. Kesinlikle yürümememi heran bebeğin doğabileceğini söyleyince artık ayakta duracak gücü bulamıyordum birkaç oda ilerisindeki doktorumun yanına gidip olanları anlattım ağlayarak elimdeki ultrason görüntülerini gösterdim.oysak
Prof dediklerini onaylayıp hemen hastaneye yatıracağını öncellikle sakin olmamı tedavi uygulanacağını dikiş için detaylı muayne edip kararverileceğini bu şekilde doğuma kadar dayanabilen kişilerin olduğunu söyledi birazda olsa umutluydum
Bir hafta boyunca hastanede yattım wc bile yasaktı serumlar iğneler fitiller sonrası prof ile. Birlikte doktorum muayne edip serklaja karar vereceklerdi . Muayne sonucunda rahim ağzımın tamamen açıldığı bebeğin doğum kanalına girdiğini artık yapılacak birşey olmadığını erken doğum yapacağımı ve hazır olunca başlayacaklarını söylediklerinde daha fazla duymamak için odadan çıkmak istedim bağıra bağıra ağlayarak odama çıkartıldım eşim ve ailem prof ve kendi doktorumla konuşup yapılacak ne varsa yapılmasını istediler artık hiçbirşey yapılamayacağını ikinci gebeliğimde dikiş atılacağını bunun doğuştan kaynaklı olduğunu söylemişler ve acil doğuma alındım yaşadıklarım çok ağırdı sürekli ağlıyordum ve iki saat doğum yapmayı bekledim doğumhanede doktorum biran olsun yalnız bırakmadı çok destek oldu bebeğimi normal doğumla doğrdum en zor olanı eşini beklemekti meleğim doğduğunda ölmüştü göstermelerini istemedim zaten yeterince zordu . Çok zor günler geçiriyorum hala atlatamadım hergün ağlıyorum bu acı nasıl geçer bilmiyorum bir an önce yeniden hamile kalıp bebeğimi sağlıkla kucağıma almak için dua ediyorum..
Geçen hafta laparoskopik miyom ameliyatı oldum aynı anda laparostopik abdorminal serklaj işlemi yapıldı hamile kalmadan önce yapılan bir serklaj yöntemi daha sağlıklı oluyormuş hamilelik sırasında yapılan serklajın riskleri oluyor benim durumumda bu yöntemin daha sağlıklı olacağını söylediler yedi ay dinlenme süresinden sonra tekrar gebelik düşünebilirmişim ameliyatımın çok başarılı olduğu ve bundan sonraki gebeliğimin daha sağlıklı olacağı söylendi umarım herşey yolunda gider yedi ay sonra yeniden hamillik duygularını yaşama şansım olur yarımkalsn annelik duygularını yeniden yaşamayı çok istiyorum allahın izniyle
Benimle aynı duyguları yaşayan ve bebeğini kaybeden tüm annelere sabır diliyorum
Bu zor günleri buradaki paylaşımları okuyarak atlatmaya çalışıyoyum.bebeğini dikişle dünyaya getiren annnelerin hikayeleri güç veriyor mutlu oluyorum
Çok uzun yazdım farkındayım iki aylık yaşadığım acılardan sonra yazma cesaretim varken içimi döktüm
canım Rabbim bebeişlerini korusun durur Allah ın izniyle benim 18 haftalıkken 2.6 cm di en son 25 haftalıkken 2.5cm ölçüldü şuan kaç bilmiyorum ama şükür yola devam ediyoruz 25 haftalıktan ber nidilat kullanıyorum ilk başlarda 3 le başladık şimdi 6 tane alıyorum günde sen moralini yüksek tutmaya çalış olacağına inan gerisi gelir Allah ın izniyleselam
ben 16 haftada sancıcekmeye başladım
maalesef 23 haftada kanama oldu 3 cm olmuş servıks
hastanede yatmaya başladım
hastanede yatarken bu sefer yıne kanama oldu parmak ucu açıklık olmuş serklaj yapıldı
benım bebeklerım ıkız
1 ay hastanede yattım cuma çıktım 2.7 ydı cıkarkn servıks
bugun yıne leklenme oldu hastanaye gıttık servıkste ıncelme yok sanırım kabız oldum ondan oldu bılmıyorum bısey demedıler
yaaa 36 haftayı gorurmuyum acep kasılmalarım ara ara var nıdılatıcıyorum evde yatıyorum
ne olur bırı bısey desın
Amin inşallah tek dileğim hayırlısıyla sağlıklı bir hamilelik geçirmek bebeğimizi kucağımıza almakAllah sabir versin canim cok uzuldum zaman herseyin ilaci insallah bidaha ayni seyleri yasamayiz saglicakla aliriz kucagimiza evlatlarimizi
ben de aynısını dedim eşime birdaha hamile kalınca çalısmak istemiyorum ewde yatıp dinlenerek geçireceğim hamileliğimi. Ama açıkçası hem çalışıp hem de çocuk yapan kadınlara da imrenmiyor değilim ama malesef bu saatten sonra ben sanırım çalısıp hamilelik yaşamayı göze alamam:
cnm başın sağolsun Rabbim bir daha yaşatmasın abdominal serklajın daha başarılı olduğu konusunda tüm doktorlar hem fikir sanırım...abdominal serklajda kısalma sorunu falan olmuyor bildiğim kadarıyla Rabbim sabır versin zaman herşeye çare zamanla herşey yoluna giriyor Allah ın izniyle
evet bence sen genede çalışma bu acının telafisi yok hepimiz yaşadık gördük çok zor yaşamayan bilemez...daha neler görürüz Allah ın izniyle bebişlerin büyüdüğünü görcez dahaÇok teşekkür ederim evet doktorlar abdorminal serklajın daha başarılı olduğunu normal bir hamilelik geçirildiğini söylüyorlar ama ben risk almamak için hamile kalınca çalışmayı düşünmüyorum inş allahın izniyle bebeğimizi kucağımıza alacağımız günleride paylaşırız
evet bence sen genede çalışma bu acının telafisi yok hepimiz yaşadık gördük çok zor yaşamayan bilemez...daha neler görürüz Allah ın izniyle bebişlerin büyüdüğünü görcez daha
Merhaba ,
Rahim filmini cektirdim ben canim sikinti yok. Dr.dan randevu bekliyorum 20 gun sonraya verdiler.Bennu gelişmelerini dikkatle takip ediyorum canım korkma rahim filminden de her şey gönlünce olsun...
Meleğim1478 başın sağ olsun arkadaşım. Fraklı gidişatları da olsa maalesef benzer hikayeleri biz de yaşadık. İnşallah tez zamanda süren geçer sağlıkla yeniden hamile olursun. Bu arada hikayende ilgimi çekti sende laparoskopik abdominal olmuşsun. Nerde kim yaptı? o prof mu yaptı? Arkadaşlara fikir olur çünkü bu ameliyatı çok az kişi yapabiliyor tr de. Benim de 14. haftada laparoskopik serklajım olmuştu. Allaha şükür başarıyla sonuçlandı. İnşallah senin de öyle olur...
Çok teşekkür ederim . İnş bu acıları yaşayan herkes allahın izni ile bebeğine kavuşur.
Laparoskopik abdominal serklajı Bağcılar Medipol ünv.hastanesinde Doç.dr. Mehmet murat naki tarafından yapıldı.ekip olarak yapıyorlar Prof.Fuat beyle birlikte ama tüm görüşme ve muayneleri doç.dr.m.murat naki ile yaptık. Doktorumun tavsiyesi üzerine tercih ettim birçok ameliyatında doktorumda katılmış, ameliyatlarının çok başarılı olduğunu özellikle söylemişti. Zaten Doç.dr.m.murat naki nin kendi internet sitesinde tüm özgeçmişi yazıyor türkiyede laparoskopik ameliyatı yapan ilk kişiymiş sayısız ameliyatlar yapmış.
Benim miyom ameliyatımla birlikte abdorminal serklajın hamilelik öncesi yapılmasının daha sağlıklı olcacağını söyledi . Ameliyat olalı tam bir hafta oldu çok şükür rahat yürümeğe.oturmaya başladım zaten hastanede bir gece yatırıyorlar ertesi gün bol bol yürümek gerekiyor normal hayata çok çabuk dönülebiliyor.
zaten ben de ocak ayında kürtaj oldum 8 haftalıktı ve hep kanamam oluyodu onda çok temizlik yapmıstım ve agır iişler yaptım halı sildim halı kaldırdım..sonra bebeğim 8 haftalık düştü cahillik işte insanlar sakınma kendini diince ben de güya sakınmadımsonra bi adet görüp hemen hamile kaldım ama bu kez dikkat ettim tabi nekadar etsem de her sabah kalk işe git akşam gel o yetito başlı başına...22 haftalıkken de zaten bebeğim gitti.. çok büyük acı Rabbim kimseye yaşatmasın ama tabi hayat devam ediyor...ben zaten yeniğ evli sayılırım bugun 1. yılım:) Allah eşime ve bana sağlık versin biz de 1 sene dinlenmek ve kendimize vakit ayırmaya karar verdik. bu arada ben de rejime başladım hamilelikte aldım kilolarımı vermek için yani kendimi iyice dinlendirip bakayım diyorum inşallah hayırlısı olur. hepimiz için...
Yapan bir dr daha öğrenmiş olduk:)) Evet hamileyken daha da zor ben mecburen hamileyken olmak zorunda kaldım 12 artılarda 1.8 cm e inmişti rahim ağzı uzunluğum. Ameliyatın yeniymiş neden uzun bir süre korunma verdi benim dr m laparoskopik yaptıkları hastalara 3 ay dedi hatırlıyorum. Bu süre de hiç bitmez. Peki sgk ile anlaşmalı mı hastane? Sana bu serklajın başarı şansı daha yüksek diye mi atıldı? Yoksa doğuştan çok kısalık var diye mi? Merak ettiğim bu serklaj şeklini seçerken dr nin tercih nedenleri ne? Bunları soruyorum ki bu sayfalarda çok değerli bilgiler var geçmişte de sonradan okuyacak arkadaşlar da fikir olsun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?