Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
arkadaşlar yeni girebildim. hepinize tek tek teşekkürler. bana doktorun bir önceki doğumdan sonra kontrol ve bilgi alma amaçlı gittiğimde serklaj sonrası kendimi yormamamın yeterli olduğunu, sürekli yatmam gerekmediğini söylemişti. çalışıyorum öğretmenim okulda derslerim 30 saatin altına düşmüyor,branş gereği sürekli ayakta kalıyorum,sizce doktor rapor yazmalımı ya da yazıyorlarmı böle durumlarda sizler nasıl hellettiniz bu sorunu?

bana da doktorum basta surekli yatmamin gereksiz oldugunu soylemisti ama daha sonra isler degisti,simdi surekli yatak istirahati diyor.Bende ogretmenim ve ne kadar yorucu oldugunu biliyorum,mumkunse al raporunu dinlenerek gecir gebeligini.Rapor olayi bende biraz farkli,sorunsuz alabildim ama diger arkadaslar yardimci olacaklardir eminim nasil hallettikleri konusunda.

sağol canım.peki sizce doktor rapora gerek yok çalışabilirsin derse , rapor konusunda ısrar etmelimiyim?çünkü bir öncekinde hiçbirşey hissetmedim kendiliğinden doğum oldu,sınıfta ders anlatırken doğumum başladı ve ben bunu ağrı, kanama, sancı hiçbirşey olmadan sadece bacaklarımın arasında birşeyler olduğunu hissederek anladım,bu yüzden tedirginim sanki 15 haftadan sonra adım atarsam doğum yapacakmışım gibi geliyor.

15. haftanın içindeyim 13. haftada serklaj yapıldı. Serklajdan sonra antibiyotik ve pruloton depot 3 gün arayla yapıldı.Ama şuan sadece elevit verdi.burdaki dokt. çok güvenemiyorum büyük şehirde oturanlar serklaj sonrası doktorlarınız neler başladılar bana rica etsem bilgi verir misiniz

canım bende serklaj olmadan çalışıyordum serklaj olduğum gün doktorum rahim ağzının gerçekten yetersiz sağlam olmadığını söyledi ve dört aydır heyet aylık aylık heyet raporu alarak bugüne geldim doktorum yazıyor raporları özel hastanelerin raporları geçerli olduğu için sorun olmuyor bence sen ısrar etmelisin devamlı ayakta olmak dikişi bile yetersiz kılar canım

ben antibiyotik kullandım o bittikten sonra magnesum diasporal sase kullanıyorum sabah akşam halan devam canım birde progestan kapsül sabah akşam kullanıyorum 35. haftaya kadar kullanıcam

çok şükür bebeğin iyiymiş annesi artık her geçen gün bebeğine dahada çok şley kazandırıyor inşallah bütün kuzular zamanında gelir

evde sık sık tansiyonmu ölçüyorum en falza şu an 14-9 oldu ama tabi gene çıkarsa 3 günü beklemem hemen dr umla irtibata geçerim olmadı haftaya bebeği almasını bile isteyebilrim dr dan bu kadar sıkıntıyı atlatıp son dakka üzülmekten çok korkuyorum

tşkler canım

maşallah bebeğine telaşlar hiç bitmiyor değilmi inşallah iyi bir dr bulursunuz

gec oldu kusura bakma canım çok tebrik ediyorum.GÖZDE bebeğe ailesiyle birlikte sağlıklı mutlu huzurlu uzun ömürler diliyorum.sabrımızın meyvelerini birbir alıyoruz.tüm hamişler bizim durumumuzdaki tüm arkadaşlar sağlıkla kavuşurlar inş.bebişlerine.

çok geçmiş olsun canım.aman çok dikkat et canım.elbette drlar daha iyi bilirler ama çok tehlike yaratmış olsa erken alırlardı bebeği dimi canım.
canım gözün aydın çok mutlu oldum.allah bağışlasın sağlık ve mutlulukla.......

bende öğretmenim canım ve tüm hamileliğim boyunca heyet raporu aldım.

aci bir tecrube yasamissin daha once,bunda mutlaka daha temkinli davranman gerek.Rapor konusunda mutlaka israrci ol isi sansa birakma.Insallah sorun yasamazsin.

bana serklaj sonrasi sadece magnesyum verildi ama burdaki bircok arkadas farkli destekleyici ilaclar aliyor.Az cok okuduklarimdan ve burdaki paylasimlardan anladigim kadariyla serklaj sonrasi kasilma ve sanci olmamasi bizim icin cok onemli cunku serklaj ipini gerip rahme zarar verebilir,bu yuzden magnesyum cok onemli,dokorua danisip kullanman iyi olur.Allah yardimicin olsun.

canım benim az kaldı bebişini kucaklamana yüce mevlamın izni ile hiçç birşeycik olmayacak allahım bizim meleklerimizi korur onları bize bağaşlar sen ilaçları bıraktınmı canım

okulların kapanmasına az kaldı zaten ve ben tekrar çelışmaya başladığımda 20 haftalık falan olacağım tam tehlikeli dönem,söylediklerini umursayıp rapor konusunda ısrar etmeliyim heralde,gerçi belki o zaman dr kendiside verebilir.ilgin için sağol canım.

Sağol arkadaşım, demekki bende ,hamilelikle ilgili olmuş, herkezde farklı etkiler bırakıyor bu hamilelik ,inşallh sağlıkla bebeğine kavuşursun canım.

canım merhaba ben 16. haft serklaj oldum bende kısalma olmadan dr um karnım bastırarak acılma olabilceğinden şüphelenmişti ve hemen serklaj oldum dr bana ilk 10 lük bir rapor verdi sonra devam edebilirsin calışmaya dedi.ben okuduklarımdan başka dr larla konuşmlararımdan sonra vicdanen rahatsız oldum ve dr umdan rapor istedim ssk ile anlaşmalı bir hastane zaten aldım 2o günlük rapor ve taki 30. hft ya kadar yenilediler.
sana kesinlikle çalışma derim.ayakta kalman yer cekimine karşı duramaman demek sen bilirsin.
sen dr una ben çalışmak istemiyorum dediğinde bu serklaj amilyatından sonra hiç bir dr rapor vermiyorum diyemez vermek zorunda bunu bana söyleyen de bir dr du ve gercekten bende dru ma ben çalışmak istemiyorum dedim oda raporladı.

antibiyotik dikişler için vermiştir büyük bir ihtimallenben 16.hft ikiz gebeliğimde serklaj oldum progestan 200 mg (rahimin yumuşamaması için verdi. günde 3nkere antibiyotik verdi bittikten sonra bir daha vermedi.magnezyumu 27. hft verdi.progestanı kesti 28.haftada ciğer geiştirici iğne verdi 30. haftada ciğr geliştiricileri tekrar verdi.

bu arada ben serklajdan 2-3 hafta sonra sancılarım var diy earadım gittim beni nts cih bagladı ve sancı olduğunu söyledi bu sancıların idrrar yolu enfeksiyonundan kaynaklanabileceğinden şüphelendi testte lokosit 30 un üzerinde cıktı bir gece hast yattım
sana tavsiyem birazda kesni, dr un ol eyer sancın,kanaman ağrın olursa muhakkak dr ara.
birde serklajdn sonra enfeksiyon olmaman çok önemli çünki biz de serklaj olduğundan sancı olmaması lazım bu enfeksiyonlar sancı yapıyor.eyer akıntın varsa muhakkak dr söyle azda olsa ben bu haftaya kadar her hafta sonu idrar tahlili yaptırdım.akıntı hem idrar hemde vajinal enfeks. belirtisidir.vajinal enf.sen bir şey yapamazssın dr vajinadan alacağı parca ile bakabilir ama yazdığım gibi idrar yolllarındaki enf için kendinde takip edebilrsin.
çok geçmiş olsun cnm

teşekkür ederim canım,bu arada doktorun 16. haftada iyş farketmiş açılmayı atmış dikişini.
bana daha önce bilgi amaçlı gittiğimde bir hafta yatman yeterli dedi,ama ısrarlı olayım,sonuçta sıkıntıyı biz çekiyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…