- Konu Sahibi hidennisko
-
- #5.561
arkadaşlar yeni girebildim. hepinize tek tek teşekkürler. bana doktorun bir önceki doğumdan sonra kontrol ve bilgi alma amaçlı gittiğimde serklaj sonrası kendimi yormamamın yeterli olduğunu, sürekli yatmam gerekmediğini söylemişti. çalışıyorum öğretmenim okulda derslerim 30 saatin altına düşmüyor,branş gereği sürekli ayakta kalıyorum,sizce doktor rapor yazmalımı ya da yazıyorlarmı böle durumlarda sizler nasıl hellettiniz bu sorunu?
bana da doktorum basta surekli yatmamin gereksiz oldugunu soylemisti ama daha sonra isler degisti,simdi surekli yatak istirahati diyor.Bende ogretmenim ve ne kadar yorucu oldugunu biliyorum,mumkunse al raporunu dinlenerek gecir gebeligini.Rapor olayi bende biraz farkli,sorunsuz alabildim ama diger arkadaslar yardimci olacaklardir eminim nasil hallettikleri konusunda.
sağol canım.peki sizce doktor rapora gerek yok çalışabilirsin derse , rapor konusunda ısrar etmelimiyim?çünkü bir öncekinde hiçbirşey hissetmedim kendiliğinden doğum oldu,sınıfta ders anlatırken doğumum başladı ve ben bunu ağrı, kanama, sancı hiçbirşey olmadan sadece bacaklarımın arasında birşeyler olduğunu hissederek anladım,bu yüzden tedirginim sanki 15 haftadan sonra adım atarsam doğum yapacakmışım gibi geliyor.
15. haftanın içindeyim 13. haftada serklaj yapıldı. Serklajdan sonra antibiyotik ve pruloton depot 3 gün arayla yapıldı.Ama şuan sadece elevit verdi.burdaki dokt. çok güvenemiyorum büyük şehirde oturanlar serklaj sonrası doktorlarınız neler başladılar bana rica etsem bilgi verir misiniz
tesekkur ederim zeyhatcim,sanirim hemen hemen herkeste bu tarz yan etkiler oluyormush.Iki gundur kizimin hareketleri cok azalmisti,igneye baglamistim ama bugun sabahtan beri hic hareket etmeyince doktora gittim bi goreyim en azindan diye.Cok sukur herseyi yolunda,kalp atisini da duyduk,doktor da dedi gercekten hareketsiz ama sorun yok,olabilirmish boyle de.Bu benim hamilelik oncesinde gittigim jinekolog,su anda gebeligimin takibini yapan degil,acil oyle telas edince o da evimize yakin diye ona gittik.Hic telas edecek bir durum yok,ignelerini de yaptirmissin neden korkuyorsun ki dedi,su anda tek ihtiyacin olan sukunet icinde beklemek dedi.Cok rahatlatti beni sag olsun.Kizimin yuzunu gordum net bir sekilde,babasina benziyor,cok guzeldi masallah Allahim onu sag saglim kucagima almayi nasib etsin insallah. :CüvCüv:
canım dikkatli ol lütfen gebelik zehirlenmesi çok kötü birşey allahım korusun seni ve bebeğini tuzlu hiç birşey yeme ilaçlarla düzene girer inşallah yoksa derhal hastane ortamında takibin yapılması gerekiyor canım sakın atlama her detayı doktorunla paylaş yüzdün yüzdün kuyruğuna geldin şimdi doğsa bile hiç birşeycik olmaz allahın izni ile
zeyhat geçmiş olsun öncelikle
evimde internet olmadığından cavap yazamadım
tebrikler için tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim
debacım bebekten de biraz bahst demişsin
3050 gr doğdu ama yapı olarak çok daha küçük gösteriyor
şimdilik herhangi bi sağlık problemimiz yok gibi görünüyor
ama önce iyi bi kadın doğumcu derken şimdi de iyi bi çocuk dr bulmak gerekiyor
tecrübe ede ede öğreniyoruz onu da
allah tüm bekleyenlerin yüzünü güldürsün inşallah
hay Allah ,gecmis olsun diyelim canim,insallah daha baska bir sorun yasamadan alirsin bebegini kucagina
Arkadaşlar merhaba...
İnternetimizde sorun vardı kaç gündür sizleri merak ediyordum.
Zeyhatçım.Doğursan da artık bir sıkıntı yok bence.Benim kızıma da 2800gr demişlerdi 3120gr çıkmıştı.
Benim bu aralar ki şarkımda Uykusuz her gece Yorgun ölesiye :)
Ne kadar zormuş ama bi o kadar da tatlıymış.Bir kaç gündür sarılığı atlatmaya çalıştık.
He bu arada adını size yazmışmıydım kızlar? Adı Gözde oldu
Boncuk26 arkadaşım.Çok teşekkür ederim.Ben eminim burdaki herkes bebişini kucağına alacak.
oğlum bana son dakka gollerini atıyor bir huzur yok herşey bitiyor derken yenileri başlıyor
benim gebelik zehirlenmesi riskim vardı kan akışım bozuktu tansiyona dikkat etmem lazımdı hep ölçüyordum dün yükselmeye 15-10 a kadar çıktı limonlu suyla magnezyumla düşürdüm dr umla sabah görüştüm iyi bulmadı durumu şimdi tansiyon ilacına başladım günlük 3 tane alıyorum 3 gün takip edilecekmiş bakalım
canım gözün aydın çok mutlu oldum.allah bağışlasın sağlık ve mutlulukla.......zeyhat geçmiş olsun öncelikle
evimde internet olmadığından cavap yazamadım
tebrikler için tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim
debacım bebekten de biraz bahst demişsin
3050 gr doğdu ama yapı olarak çok daha küçük gösteriyor
şimdilik herhangi bi sağlık problemimiz yok gibi görünüyor
ama önce iyi bi kadın doğumcu derken şimdi de iyi bi çocuk dr bulmak gerekiyor
tecrübe ede ede öğreniyoruz onu da
allah tüm bekleyenlerin yüzünü güldürsün inşallah
arkadaşlar yeni girebildim. hepinize tek tek teşekkürler. bana doktorun bir önceki doğumdan sonra kontrol ve bilgi alma amaçlı gittiğimde serklaj sonrası kendimi yormamamın yeterli olduğunu, sürekli yatmam gerekmediğini söylemişti. çalışıyorum öğretmenim okulda derslerim 30 saatin altına düşmüyor,branş gereği sürekli ayakta kalıyorum,sizce doktor rapor yazmalımı ya da yazıyorlarmı böle durumlarda sizler nasıl hellettiniz bu sorunu?
sağol canım.peki sizce doktor rapora gerek yok çalışabilirsin derse , rapor konusunda ısrar etmelimiyim?çünkü bir öncekinde hiçbirşey hissetmedim kendiliğinden doğum oldu,sınıfta ders anlatırken doğumum başladı ve ben bunu ağrı, kanama, sancı hiçbirşey olmadan sadece bacaklarımın arasında birşeyler olduğunu hissederek anladım,bu yüzden tedirginim sanki 15 haftadan sonra adım atarsam doğum yapacakmışım gibi geliyor.
15. haftanın içindeyim 13. haftada serklaj yapıldı. Serklajdan sonra antibiyotik ve pruloton depot 3 gün arayla yapıldı.Ama şuan sadece elevit verdi.burdaki dokt. çok güvenemiyorum büyük şehirde oturanlar serklaj sonrası doktorlarınız neler başladılar bana rica etsem bilgi verir misiniz
evde sık sık tansiyonmu ölçüyorum en falza şu an 14-9 oldu ama tabi gene çıkarsa 3 günü beklemem hemen dr umla irtibata geçerim olmadı haftaya bebeği almasını bile isteyebilrim dr dan bu kadar sıkıntıyı atlatıp son dakka üzülmekten çok korkuyorum
canım bende serklaj olmadan çalışıyordum serklaj olduğum gün doktorum rahim ağzının gerçekten yetersiz sağlam olmadığını söyledi ve dört aydır heyet aylık aylık heyet raporu alarak bugüne geldim doktorum yazıyor raporları özel hastanelerin raporları geçerli olduğu için sorun olmuyor bence sen ısrar etmelisin devamlı ayakta olmak dikişi bile yetersiz kılar canım
bende öğretmenim canım ve tüm hamileliğim boyunca heyet raporu aldım.
aci bir tecrube yasamissin daha once,bunda mutlaka daha temkinli davranman gerek.Rapor konusunda mutlaka israrci ol isi sansa birakma.Insallah sorun yasamazsin.
ben iğneyi 7 hafta önce bıraktım ama hemşire yağlı iğne acıtır demişti her seferinde çok acıyordu hatta bacağım bile uğuşuyordu yürmekta zorlanıyordum üstüne falan oturamıyordum çok kötüydü ama şu an bişey hissetmiyorum o kısımlarda uzun zaman oldu bırakalı ama ilk yapldığında enjeksiyon yerinde şişlikte hissediyordum
canım merhaba ben 16. haft serklaj oldum bende kısalma olmadan dr um karnım bastırarak acılma olabilceğinden şüphelenmişti ve hemen serklaj oldum dr bana ilk 10 lük bir rapor verdi sonra devam edebilirsin calışmaya dedi.ben okuduklarımdan başka dr larla konuşmlararımdan sonra vicdanen rahatsız oldum ve dr umdan rapor istedim ssk ile anlaşmalı bir hastane zaten aldım 2o günlük rapor ve taki 30. hft ya kadar yenilediler.
sana kesinlikle çalışma derim.ayakta kalman yer cekimine karşı duramaman demek sen bilirsin.
sen dr una ben çalışmak istemiyorum dediğinde bu serklaj amilyatından sonra hiç bir dr rapor vermiyorum diyemez vermek zorunda bunu bana söyleyen de bir dr du ve gercekten bende dru ma ben çalışmak istemiyorum dedim oda raporladı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?