Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Çok şükür miyomdan da kurtulmuşsun. İyi de olmuş birtaşla iki kuş olmuş:)) Madem yapılmış birarada çıkmış. Bu arada unutma 2. çocuk düşünüyorsan aldırma doğumda serklajını. Evet canım malesef yatarak tamamladım. Benim 8 yıl öncesinden sezaryen kesim mesaneme yapışmış gebeyken de bu ameliyatta ferkedilmiş ve ayrılmış ondan mı bilemedim bir hfta sonra suyum sızdı hastanede tedavyle toparlandı su. Sonrasında da yattım dr m de kalk demedi yat dedi. Laparoskopik olan sutanesi vardı aynı dr ye olduk. O da öncesinde 4 ileri hafta kaybı olduğu için yattı risk almadı. Genelde yattık ama yatmayanlar da varsanırım. Diğer serklaj olanların da çok büyük kısmı yattı çalışan da oldu yorucu olmayan işlerde. Çok nadir. İmkanın varsa çok hareketli yaşam sürmezsin. 7 ay da geçer inşallah zihnini başka şeylerle meşgul ederek... Dr nin de yaklaşımı bu konuda öğrendiklerimle uyumlu. Genelde hamilelik öncesi daha doğru gerçekten...

Evet miyomda gitti çok şükür . İkinci çocuk düşünüyorum dikişi bu yüzden aldırmayı düşünmüyorum . Senin dikişin duruyırmu ? Bundan sonra Mecburen sezeryan olacakmış ama önemi yok bu kadar acıdan sonra bebeğime sağlıkla kavuşayımda tüm sıkıntılara katlanılır

Ben zaten hamile kalınca işten ayrılmayı düşünüyorum. Keşkelerim olmamalı bir daha aynı acıyı yaşamamak için elimden geleni yapacağım.

Sizin gibi güzel örnekler beni umutlandırıyor toparlanmama yardımcı oluyor çok teşekkürler

saol arkadasım malesef çok büyük sıkıntıla
r yasadım dün evlilik yıldönümümüzdü eşim yemeğe götürdü. Ve yemekte suan üç kişi olacaktık dedim ve ağlamaya başladım anlıycan geceyi de mahvettim. Bugun dr a gittim sonuçlarımı almaya dr enfeksiyon sebep olmuş dedi. Bn tabi yinede gidicem başka dr da.

Kızlar benimle 1 gün fark olan ikiz bebekleri olan arkadaşın adı neydi bayadır yazmıyor doğum mu yaptı ne oldu merak ediyorum...

Biz de bizden öncekilerden umutlandık. Bu bayrak yarışı onlardan devraldık sizlere devrettik. Siz de keşke olmasaydı ama sonra kayıp yaşayanlara umut olacaksınız inşallah.

Benim 2 oğlum var. Büyük oğlum 10 yaşında diğeri 21 aylık. Sezaryen öncesi dikişimi istemiştim yani saklamak için. Başka düşünmüyorduk. Doğum sonrası dr geldiğinde ipi isteyince kanama yaptığı için almadık dedi. Ben kan sulandırıcı iğne kullanıyordum gece 12 de vurdurdum ertesi gün 1 de acil doğuma alındım. Muhtemelen ondan kanamam durmadı diye düşünüyorum. Ömür boyu hatıra kalacak benle:)) Ben 37.5 yaşındayım ve menopoz sınırındayım. Aklımızda hiç 3. çocuk fikri yoktu. 2 oğlumuz bir de 25 haftalık doğan melek oğlumuzun manevi varlığı( Yeni yeni acaba 3. çocuk bir kızımız olur mu diye düşünmeye başladık. Korkuyoruz da. Hayırlısı diyorum.

Canım erken düşüğün de varmış pıhtılaşma da olabilir ayrıca sende. Ona da baktır 2. enfeksiyondan olabilir ama ilki pıhtılaşmadan da olabilir. Bende ve burada çok arkadaşta çıktı yaptır bu testi...

Tamam canum dr a gidince hepsinden istiyorum diycem:) bu arada içimin bi tarafı buruk ama bi tarafında garip bi heyecan oldu yeni bebek için heyecanlanıyorum. Ama bir yıl beklemek zorundayım

Banuras neden bir yıl genelde 6 ay diyorlar ileri hafta kayıplarında? Kilo vermekten bahsetmişsin kilolu olmak da hamilelikte sıkıntı olabiliyor. Sebep enfeksiyon bile olsa bundan sonra dr n yeni gebelikte hep rahim ağzı uzunluğunu ölçsün mümkünse vajinal. Gerekirse dikiş atsın. Çünkü şayet sende rahim ağzı yetmezliği var ise rahim uzunluğu kısa olduğu için enfeksiyon geçişi daha kolay o bölgeden. Yani birbiriyle bağlantılı...

Herşeyde bi hayır vardır dikişin alınmamış olması belki 3.çocuğa işarettir belkide
Çok şükürki iki tane yavrun var :) ben çok geç kaldım erteleye erteleye ysşım 36 oldu şimdi çok pişmanım evlenir evlenmez çocuk düşünmediğime

canım çünkü altı ayda yaşadıklarımı unutamıyacam için 1 yıl bekleyim dedim dün dr a gittimde kalbim nasıl hızla çarpıyor ve her anım gözlerimde canlanıyordu altı ay sonra bu psikolojiyle hamile kalmak istemiyorum yaralarımı iice sarmak için
bekliycem...bide zonguldakta fazla ii dr yok malesef bi prof var ona gidicem ama önce Ankara ya gidecem. şimdi bunları düşünmek için çok erken bu arada çok kilolu değilim 65 kiloyum ama 55 kiloı ile hamile kalmak istiorum bide spordaki asıl amacım kaslarımı güçlendirmek şimdilik böyle ama dün bebekleri görünce çok içim gitti bir yıl çok mu acaba ya diye düşünmeye başladım:) he unutmadan dr bana dediki ben eğer rahimi o an diksem sana yanlıs tedawi uygulamıs olurdum çünkü seninki rahim ağzı açıklı değil bildiğin doğum olayıydı vücut bebeği atıyodu dedi ve birde enfeksiyon olduğu kokusundan bile belliydi dedi. eğer dikseydim zehirli metaryeli dikmiş olacaktm dedi. bir sonraki hamileliğinde dişine bile dikkat edeceksin dedi.iltihap da etkiliyomus enfeksiyonu. benim bünyem gercekten çok zayıf bi girbi bile yatarak ağır geçiririm. vücutta başa çıkamıyuomus. Aman aslında birazda kaderci olmak lazım rabbim istese verirdi ben hamilelikte kaza geçirdim bişe olmadı bir ay sonra gidiverdi bebeğim yani nasip kısmet Rabbim ol derse olur. demezse de biz naparsak boş. ama tabi tedbirimizi alıp iice arastıralım sonra da Allaha bol bol dua edelim

Kızlar benimle 1 gün fark olan ikiz bebekleri olan arkadaşın adı neydi bayadır yazmıyor doğum mu yaptı ne oldu merak ediyorum...

burciiim :) doğurmadım hala, çk şükür 34'ü de bitirdik. Doktor eylül ortası gibi alırız dedi ama ben dayanırsam bi sorun çıkmazsa 23 eylül istiyorum . Bakalım hayırlısı. Sen nasılsın canım?

İnşallah tez zamanda olur 1 yıl sonra 2. olur inşallah:)) Ben de kısmet diyorum bir tarafım istiyor bir tarafım korkuyor her açıdan hem hamilelik zor hem 3 çocuğa bakabilir miyim bilemiyorum. Bir de bulantı faslım çok uzun oluyor 22-23 haftaya dek. Mutfağa hiç giremiyorum. yatmak da istemiyorum çalışmaya devam etmek istiyorum yani çok şey istiyorum:)) Kararsız kaldım.

Canım yaşadıklarını 10 yıl geçse de unutmayacaksın. Bence tıbbi açıdan süre geçince düşün yeni bebek olmadan yaran daha da derinleşir. Ama dediğim gibi önce gereken testlerin yapılsın sonra... Bazen dikiş için şartlar uygun olmayabilir. Kısmet tabi bazı şeyler de... Geçmişte dr listeleri vardı Ankaraya gideceksen oradaki tavsiyelere de göz gezdir araştır istersen...

Arkadaslar ben simdi turkiyedeyim ve sanirim yarin serklaj yapilip yapilmayacagi belli olacak dualarinizi bekliyorum
Ama benim bi sorunum var af edersiniz ama vajina icinda cok agrim var hem batma hem siziyla zonkalama seklinde sanki bisey batiriyorlar acaba sebebi ne olabilir rahim agziyla ilgisi olabilirmi

Haklısın cnım unutmak çok zor inan bn mezarına bile gidemedim yavrumun ve beynim istem dışı yokmuş gibi sayıyo evet ağlıyorum hemen hemen hergün ama neden niye ağladımı bile bilmeden ağlıyorum bide güçlü olmak zorundayım acı daha büyük acıları getirir ağlamak ağlamayı gülmek gülmeyi getirir...ben Balgat da Özel Koru Hastanesinde Aydan Biri diye bi dr varmış ona gitmeyi düşünüyorum riskli gebelikler dr. bana doğum yaptıran hocanın hocasıymış

Hakkında hayırlı karar ne olacaksa o olsun inşallah. Benim doğum üzerinden çok geçti o yüzden sorunu bilmiyorum. Dr ne soracaklarını liste yap gittiğinde heyecandan unutuluyor...

Banuras Aydan Biri hocaya bu topikten giden arkadaşlar vardı. 2 arkadaşa pesser denen bir şey taktı bebeği tutması için. Başarılı da oldu. Bir de Ankara da yaygın olarak perinatolog Özgür Derene Tolga Ecemişe de giden hatırlıyorum. Görüşmen iyi olurAydan Hocayla da...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…