Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
CNm bende de vardı Doktor varis olmuş erken doğumla ilgisi yok dedi... Sonra geçti ama ara ara tekrarladı... Sonradan farkettiniz ne zaman hemoroid olsam vajinamdada aynı ağrı şişlik zonklama, sonuçta hemoroitte damarsal bir durum... İlaç kullanmadım bu arada...

Ooooo. Maşallah ikizlerine... Bende doğurdun sandım. Eylül ortası 36 haftalık oluyor herhalde ikiz diyemi erken alıyor... Bende ayın sekizinde gitçem ayın 24 dünde 37.haftada almasını istiycem... İnan sabrım kalmadı... Gebelik şekeri, karaciğer enzimleri , kaşıntı, böbrek taşı ağrısı, hemoroid ağrısı, kalçamda sinir sıkışması, kan pıhtılaşması derken bu son ay çok yıpratıcı geçiyor... Birde bebeğimin kilosu geriden geliyor... 32+5te 1800 dü. 31+2 ile uyumlu...
Bende sana senin bebekler kaç kilo diyecektim. İkizler bide birgün var aramızda ... Benimki bu gidişle 2.5 kilo anca doğar... Belki daha az... Üzülüyorum... Ama sonrada sağlıklı doğsunda ana kız yer içer alırız kilo diyorum teselli olmak için...

inşallah canım Rabbim hepimizin yardımcısı olsun tekrar evlat acısıyla sınanmayız inşallah ekim gibi gitmeyi düşünüyorum Aydan hocaya inşallah memnun kalırım...

ben artık her hafta kontrole gidiyorum. Geçen cumartesi 2250-2100 gr civarındaydılar. Doktor iyi dedi. Bol bol protein tüket, sabah, öğlen, akşam. aralarda sütünü iç. Benim rahim boyu dışında pek sıkıntım olmadı çok şükür. Onu da artık ölçmüyorlar zaten. Evet ikiz oldukları için doktor 36da alalım dedi. Ama ben iyiyim sancım da çıkmıyor, o yüzden her sey yolunda giderse 37yi beklemek istiyorum.

Dün Dr gittim rahim boyu 3.0 18. Haftalık ve ileriki haftalarda rahim ağzına halka diye birşey vardmış ondan takıcam diyor daha önceki hamileliğimde dikiş uygulandı ama olmadı Dr dikişler riske girmek istemiyor bu halkıyla ilgili detaylı bilgisi olan varmı her Dr yapabiliyormu

selaö bende ıkız gebeyim ama daha 28 artı 3 um 23 de seklaj yapıldı
bebekler 1000 gram oldular
bır haftadırda lekelenmem var
servık 28 mm ben dayanırmıyım 36 ya kadar
ayrıca kasılöalarımda var nıdılat aşıyorum

Dikişini atan dr ye mi gidiyorsun o dr mi dedi pesser yani halka takacağını? Serklajla başarısız olup peser takılıp başarıya ulaşan paşam var burada(Pesertakan dr Arda Lembet), serklajsız bir kaybı olup sonraki gebelikte peser takılan abmaya vardı (peser takan dr si Aydan Biri idi. Ayrıca nickini unuttum ankaradan bir arkadaş da aydan biri ile peserde başarıya ulaştı. Çok geçmişlerde nefisem diye bir kız vardı yurt dışında, yine biri daha vardı yurtdışından peserli başarıya ulaşan. Trde aslında çok da yaygın değil.

İstersen serklajı başarısız olanlara abdominal yani karından genelde gebelik öncesi de serklaj önerilebiliyor. Şu an hamile değilsen bu tür serklaj yapan dr ler ile de görüşebilirsin bence.

Canim bugun doktora gittim problemimi anlattim bakti bisey yok dedi ben anlamiyorum bisey yoksa bu agri ne
Insallah dedigin gibi tehlikeli bisey degildir varis icinde erken degil acaba ben daha 14 haftalik hamileyim

Serklaj konusundada karar degistirdi doktor yapmayacakmis 3 bucuk cm dedi rahim agzi boyu istirahat et dedi haftaya tekrar randevu verdi
Bilmiyorum bende ne yapacagimi sasirdim sali gunu gittim buyuk ihtimalle yapariz serklaji dedi bugunde gerek gormuyorum diyor
Sizce 3.50 mm nasil boraz israr etsem serklaj konusunda ikiz gebelik oldugu icin riskindende korkuyorum siz deneyimlisiniz belki bi fikriniz vardir

18 haftalık hamileyim suan 23 haftalık bi kaybım var onda dikiş atıldı ama olmadı Dr senin vücudun dikişi kabul etmiyo buna 20 haftadan sonra halka takıcaz dedi netden araştırdım ama pek bilgiye ulaşamadım Buda dikiş kadar risklimi suanda sürekli yatıyorum kalka takılınca yine yatıcakmıyım dikişde çok ağrım vardı ne ilaçlar ne iğneler hiç biri fayda etmedi ensonunda almak zorunda kaldılar yine aynı acıları yaşayıp eve eli boş dönmek istemiyorum

Canım suanda ben 18 haftalık hamileyim ve rahim boyu 3 cm ve 20 haftadan sonrada halka takıcam diye ve sürekli yatıyorum serklaj cokta masum değil

merhaba kızlaaarrr ben geldim bu kez içimde minik minik bebişimle inşallah bu kez sağ salim vaktinde kucağıma almamı nasip eder rabbim inşaallah 3 eylül de ultrasonda gördüm yavrumu dr.um 18 indede çağırdı bu arada gebeliğimin 12-14 hafta arasında dikiş atılacak heyecan stres korku var ne gibi nasıl günler bekliyor beni :-/ bebeklerini sağ salim kucaklarına alan annelere gözünüz aydın sağlıkla mutlulukla büyütsünler bebeklerini inşaallah sizin yardımınıza desteğinize çok ihtiyacım olacak sevgili anneler ve anne adayları ;-) <3

canım geçmiş olsun bence eğitim araştırma olan bir devlet hastanesine git sınıra yakın bile olsa dikiş attır ki tedbirli olsun sonuçta içimizdeki bir melek rabbimizin emaneti inşallah herşey yolunda giderde rabbim kucağımızı boş bırakmasın inşallah

arkadaşım ben de ikiz gebeyim. 21. haftada 19mm-23mm arasıydı rahim boyum. Serklajsız bak bu haftalara kadar geldim. Serklajın da riskleri var, ikiz gebelikte önermiyorlar. Bence istirahatle sen de dayanırsın.

Arkadaşlar sizler bebeğinizi kaybettikten sonra kendinizi nasıl ve ne kadar sürede toparladınız ?
Ben iki ay oldu hala çok kötüyüm. Cuma günü doktor kontrolüm vardı doktor mart ayında tekrar muayne edeceğini tekrar hamile kalmamı o. Zaman karar verileceğini söyledi , altı ay çok uzun bir süre nasıl geçecek bilemiyorum oysaki ben tekrar hamile olmayı çok istiyorum kendimi boşlukta hissediyorum zaman geçmiyor sanki.
Tekrar hamile kaldığımda bu yaşadıklarımı unutabilecekmiyim yoksa her anımı korku içindemi geçireceğim sizler neler yaşadınız ? Meleğimi çok özlüyorum....

Ca
Canım sanırım gebelik kaybı yaşadığın dr ye gidiyor sun. O zaman acil serklaj mi attiydi. Su an ölçüm nasil peserin enfeksiyon riski daha azmis. Istersen bir de perinatolog a gorun. Peserli ar.kadaslarda yattilar

Ca
Canım sanırım gebelik kaybı yaşadığın dr ye gidiyor sun. O zaman acil serklaj mi attiydi. Su an ölçüm nasil peserin enfeksiyon riski daha azmis. Istersen bir de perinatolog a gorun. Peserli ar.kadaslarda yattilar

Canım zaman uzun gerçekten ama o iyilesme süresi oyle. Yaşadıklarını unutman zor özellikle kayıp haftalar zorluyor. Ozelden mesaj yazdım sana.

Hayırlı olsun inşallah sağlıcakla zaman inda alırsın yavrunu kucağına.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…