Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Ca

Canım sanırım gebelik kaybı yaşadığın dr ye gidiyor sun. O zaman acil serklaj mi attiydi. Su an ölçüm nasil peserin enfeksiyon riski daha azmis. Istersen bir de perinatolog a gorun. Peserli ar.kadaslarda yattilar
Evet canım eski Dr gidiyorum acil serklaj yapılmıştı ama dikişim de sorun olmadıgını ve soylemişlerdi 2 perinatolaga göründüm onlara kalsa bu ölçümle 30 haftayı rahatlıkla görürsün diyorlar zaten sürekli yatıyorum suan ölçümüm 3 mm canım

canım öncellikle çok büyük bir geçmiş olsun ben 23 haziran 2013 te kaybettim bebeğimi dr.lar 3 ay sonra hamile kalabilirsin demişti oysaki benim toparlanmam zor oldu hergünüm ağlayarak geçti çünkü içimdeki bebeğimle çok güçlü bağlarım ve hayallerim vardı o benim ilk göz ağrım meleğimdi onun yeri herzaman çok farklı şuan 7+4 günlük hamileyim meleğimi kaybettikten 13 ay sonra hamile kaldım melek abisi kardeşini gönderdi bize diyorum bu kez korkularım var hergün dua ediyorum sapasağlam vaktinde sağlıkla gelsin bebişim diye ne yalan söyleyeyim 3 gün önce ilk göz ağrımın yüzü hep gözümün önünde keşke olsaydı deyip hıçkıra hıçkıra ağladım yani unutamam hiçbirzaman ve sende unutamazsın meleklerimiz öbür dünyada bizi bekliyor olacaklar

Hayırlı olsun inşallah sağlıcakla zaman inda alırsın yavrunu kucağına.
Amin canımmm inşallah Rabbim yardım eder de kucagımızı meleklerle doldurur tüm isteyen annelere inşallah bu kez boş bırakmasın kucağımızı

Tedbiren pesser düşünüyor sanırım dr n. olabilir de yazdığuım gibi pesserde de başarı yuksek ve enfeksiyon ihtimali daha az. istersen ankarada aydan biriye ulaş mail ya datelefonla danışılır mı sor çünkü pesser konusunda epey deneyimli ve burada 2-3 hastası vardı en az... sonuç da miyadındadoğumlar:)

arkadaşlar grçtiğimiz pazartesi günü serklaj opersyonu oldum. şuan 14 haftalık hamileyim. fakat kanamalarım geçmedi. serklaj yaptıran arkadaşlardan acil cevap istiyorum nolurrr. sizin kanamaalarınız ne kadar sürdü ve yoğunluğu nasıldı ???? çok tedirginim kanama bitmemesi ve artması telaşlandırdı. doktorum normal diyor ama hiç normal gibi hissetmiyoruum. ağrım sancım yok ama kıpkırmızı kanı gördükçe sinirlerim bozulıuyorrrr.

canım sana bi kaç sorum olacak 12-14 hafta arasında dikiş atılacak ve ben normal doğum mu yoksa sezeryan doğum mu oluyor böyle durumlarda ? ve çalışıyorum sürekli oturduğum için yarım saatte bi kalkmaya çalıştım kalkarkende hep kasıklarıma iğne gibi batmalar oldu iki büklüm oldum korkuyorum bebeğime bişey olacak diye Allaha emanetsin yavrum diyorum hep, yarın 5 gün rapor çıkaraacam hemşiremde başta sürekli oturma ayakta kalma uzan dinlen rapor al demişti bana kalkarken kasıklarımda batmalar olması normal değil dimi

canım çoooooook geçmiş olsun Allahım bebeğini sana bağışlasın inşallah

Canım bence normal batmalar. Sorun yoksa bence serklaja dek çalış sonra alirsin ama kanama vs olursa o zaman alırsın evde vakit gecirmek zor

Canm gecmis olsn rabbim tamamina erdirsin ins.benimde 2 hafta kadar sürmüştü kanama hep ayni sekilde geliyodu lekelenmelerim. sikinti etme geçer inş

Amin canımmm inşallah Rabbim yardım eder de kucagımızı meleklerle doldurur tüm isteyen annelere inşallah bu kez boş bırakmasın kucağımızı
Gercekten yasadıklarınız çok acı bn de bugün kırk gün oldu sanırım. Artık günleri de saymıyorum. Bebeğimi hüç görmedim. Bakmadım bakamadım... Mezarına gidemedim. Sadece bir kez rüyama girdi çok üşüyorum ısıt beni anne dedi. Yavrumu ısıttım ayaklarına çorap giydirdim rüya bile olsa çok güzeldi ona dokunmak bn aglamıyorum güçlü olmaya calısıyorum. Çünkü daha yolun başındayız yine anne olacaz. Fidan gibi evlatları askerde şehit olan anneleri düşünelim. Halimize şükredelim. Sonuçta biz de ölecez ve ozaman kavuşacaz. Öle düşün ozaman biraz da olsa rahatlıyo insanın içi.. Bide elimizden geleni yaptık. Millet doğurup çöpe atıyo. Napalım nasibimiz böyleymiş arkadasım

geçmiş olsun meraba bn yeni üye oldum çoktandır yazılanları takip etmekteyim ama fırsat olmadı yazmaya burada bulunan cevap bekleyen ve arayış içinde olan tüm bebek bekleyenlere ve eşinin sperm sayısının düşük olduğunu öğrenen kim varsa bir derman olsun diye araştırdığım ve kesin sonuçlar çıkacağına inandığım bazı önereceğim uygulamalar var ilk öncelikle tavsiyem eğer eşiniz kabul EDRSE ilk önce şifacılardanda bulabileceğiniz kolay bir ot olan çakşır otunu alıyorsunuz ve sabahları 1.5 bardağı suda kaynatıyorsunuzsabahları 1 er bardak aç karnına içiriyorsunuz keçi boynuzu kürü uygulayın sabah 1 bardak kaynatılmış ve ılıtılmış şekilde tok karnına içirin öğlen yemekten önce 1 bardak taze sıkılmış havuş suyunu içirin bu uygulamalar işe yarayacaktır ama bununlada kalmıyor yatarken 1 bardak keçiboynuzunu ılık olarak içiriyorsunuz bu çok önemli yatarken de içmesi şart ve siz bayanlar bir sorununuz olsun olmasın sizlerde iş düşüyor her sabah aç karnına 2 bardak suya 4 adet kuru inciri kaynatıryorsunuz süzzdürdüğünüz zamn zaten 1 bardak kadar kalıyor her saba aç karnına içiyorsunuz akşam yatarken yine aynı uygulamayı yapın incir kürü çok işinize yyarayacaktır. şimdiden güzel haberlerinizi bekliyorum inşallah ssağlıklı evlatlar dünyaya getirirsiniz...

Canım suanda ben 18 haftalık hamileyim ve rahim boyu 3 cm ve 20 haftadan sonrada halka takıcam diye ve sürekli yatıyorum serklaj cokta masum değil

Arkadaslar iste bende ayni bu ikilemi yasiyorum) bi yapsinlar diyorum bi riskli yapmasinlar diyorum ben hep turkiyede olsam yaptirmasamda olurdu hep kontrol altinda olurdum ama benim kaldigim ulkede fazla uzerinde durmuyorlar bu tur seylerin rahim agzina hamilelik boyunca sadece 23. Haftada bakiyorlar ozamana kadad giden bebekte gidiyordur zaten
Allah yardimcimiz olsun insallah bebeklerimizi sag salim kucagimiza aliriz
Yarin baska bi doktora gidecem bakalim o ne diyecek

Dünden beri vajinamın sağ tarafında şişlik ve ağrı var... CNm çok sıkıldı... Sürekli idrar var hissi oluyor 50 kere Tuv. Gittim... CNm çok sıkkın yarın doktora anlatıcam son zamanda başka bir şeyde olabilir...
Serklaja gelince bende çok ısrar ettim ama atmadı... Gerek yokmuş bende 35in içindeyim... Yani benim doktorum doğru tahmin etti... Ama bazen yanlış düşünen doktorlarda oluyor hakkında hayırlısı olsun...

Merhaba
Öncelikle başın sağolsun , bebeğim sağlıkla ve zamanında dünyaya gelir inşallah .
Aynı duyguları yaşıyoruz benimde hergünüm ağlamakla meleğimi düşünmekle geçiyor,
Çevremdekiler benim ağladığımı gördüklerinde buna anlam veremiyorlar abartığımı düşünenler bile var çünkü bunu yaşamayan bilemez kesinlikle ben ömrüm boyunca yeni bebeğim olduğunda bile bir tarafımın eksik kalacağını hiçbir zaman eskisi gibi olamayacağımı düşünüyorum yaşadıklarımız kolay değil tek tesellim meleğimizin bizi öbür dünyada bekliyor olması ilk göz ağrımdı unutmam mümkün değil beni anlayan aynı duyguları yaşamış arkadaşlarla konuşmak çok iyi geliyor çok teşekkür ederim

Canım bence normal batmalar. Sorun yoksa bence serklaja dek çalış sonra alirsin ama kanama vs olursa o zaman alırsın evde vakit gecirmek zor
Canim bu rahmin büyümesiyle degil batmasi cok farkli hep isyerinde ve kalkarken oldu o yuzden belki aramizda benim gibi yasayan vardir dedim hemsirem basta bana sakin surekli oturma demisti cok hassasim bu kez yavrumu almak istiyorum insallah kucağima rabbimin izniyle

İnşallah canim
Canim insallah rabbim sanada saglikli ve
Canim insallah rabbim sanada vaktinde saglikli bir bebek nasip eder insallah bana
Canım inşallah rabbim sanada vaktinde sağlıklı bir bebek nasip eder inşallah anlam veremeyenlere bende anlam veremiyorum bu durumda insanların güzel teselli edici laflara ihtiyacı oluyor ama gel görki insanın içi yandımı hiç bir tatlı güzel sözde etkili olmuyo bana hep Allah bu bebeği size cennet kapısında şefaatçi olması için göndermiş diyenler çok oldu inşallah bu bebeğimi kucağıma alırsam daha farklı olacaktır elbet inşallah mutlulukla sağlıkla, eskisi gibi olmayacak derken şöyle olur en fazla ilk hamilelik tadını alamazsın ben öyleyim şuan fakat her an bişey olmasındanda aklım gidiyor hep yatıyorum dinleniyorum iş dışında akşam yemeklerinden tiksiniyorum yapamıyorum vs. vs.

telefondan yazmak sorun olunca en sonunda pc den yazdım kusura bakma canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…