- 1 Nisan 2010
- 14.774
- 678
- 213
- Konu Sahibi hidennisko
-
- #5.581
bizde bugün hastaneye gittik oğluşum maşallahı var 1800 gr 42 cm herşeyde yolunda sırtını dayadığı için hareketlerini az hissediyormuşum NST ye de bağladı sancı kasılma falan yok rahim ağzı iyi durumda allahıma şükürler olsun binlerce şükürler olsun o kadar seviniyorum ki dünyanın en büyük mutluluğu bu olsa gerek kucağımıza aldığımız zamanı düşünemiyorum inşallah vaktinde zamanında sağlıcakla noksansız kusursuz kucağımıza alabiliriz tek dileğim bu
Arkadaşlar mayısı da atlatmamıza 1 hafta kaldı...Ha gayret :)
evet yaa,Allahin izniyle mayis bitecek,insallah hazirani da atlattik mi artik dogum haberlerine seviniyor olucaz
selam arkadaşlar bu hafta sonu allah izin verirse serklaj yaptırıcam doktorumdan fiyat aldık ve şok oldum 1500 tl dedii inanamadım sezeryan gibi....seklaj telinin pahalı oldunu söledi bizde araştırdık en iisi 120 dolar kafam karıştı neden bu kadar yksek fiyat sizlere ne kadra maloldu...bu arada sigortamız yok özelde yaptırıoruz...
bişey sormak istiyorum, bu serklajı ssk da ,devlet hastanesinde yapmıyorlar mı?
ssk kaça yapıyor bilginiz varmı?
masallah tosununa canzicim,ne guzel haberler bunlar,insallah hep boyle devam eder.
haziranın sonlarına gelebilmeye razıyım :)
selam arkadaşlar bu hafta sonu allah izin verirse serklaj yaptırıcam doktorumdan fiyat aldık ve şok oldum 1500 tl dedii inanamadım sezeryan gibi....seklaj telinin pahalı oldunu söledi bizde araştırdık en iisi 120 dolar kafam karıştı neden bu kadar yksek fiyat sizlere ne kadra maloldu...bu arada sigortamız yok özelde yaptırıoruz...
bişey sormak istiyorum, bu serklajı ssk da ,devlet hastanesinde yapmıyorlar mı?
ssk kaça yapıyor bilginiz varmı?
Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum sizlere.Ben rahim ağzı yetmezliği nedeniyle 30 haftalık doğum yaptım.Dr.um bundan sonra da hamile kalırsam erken doğum olabileceğini ve serklaj yapılabileceğini ve ilaç kullanmam gerektiğini söyledi.Sormak istediğim bu önlemleri aldıktan sonra bebek anne karnında 9 ayını tamamlayabiliyormu veya serklaj yaptırıp ilaç kullanmsına rağmen rahim ağzı yetmezliği nedeniyle erken doğum yapan varmı.Çünkü tekrar bir erken doğum yaşamak istemiyorum.
arkadaşlar merhaba,
tam sıkı takibinde olamasam da daha önce de birkaç kere yazmıştım bu gruba, ben de gebelik öncesi septum ameliyatı geçirdiğim için rahim ağzı yetmezliği açısından risk grubundayım. genelde doğuştan rahimde şekilsel anomali olanlarda rahim ağzı yetmezliği de eşlik ediyormuş. benim gebeliğim ilk 14 hafta ikizdi ve o şekilde devam etse serklaj yapılacaktı fakat daha sonra teke düşünce, ölçümde de 3 cm çıktı. doktorum idare edebildiğimiz kadar edelim dedi. dün tekrar baktı, 19+5 itibarıyla 2.75 cm'e düşmüş, arası da çok hafif açılmıştı. başta dikiş atalım dedi, sonra 20. haftada olduğumu duyunca neyse böyle gider gibi, benim 2,2 cm ile 36. haftaya taşıdığım ikiz gebeliğim var dedi vazgeçti. ama yine de endişeliyim, bir terslik olur mu diye.
bir de eminim hepiniz biliyorsunuzdur ama bilmeyen bir kişi bile okusa faydası olur diye yazayım dedim. ağırlık kaldırma, kabız olma ve çok kilo alma, en önemli tedbirler bunlar dedi.
ne dersiniz 2.75 ile 20. haftadan sona gidermiki, yoksa ısrarcı mı olsam dikiş konusunda. offf zor bir durum.
arkadaşlar merhaba,
tam sıkı takibinde olamasam da daha önce de birkaç kere yazmıştım bu gruba, ben de gebelik öncesi septum ameliyatı geçirdiğim için rahim ağzı yetmezliği açısından risk grubundayım. genelde doğuştan rahimde şekilsel anomali olanlarda rahim ağzı yetmezliği de eşlik ediyormuş. benim gebeliğim ilk 14 hafta ikizdi ve o şekilde devam etse serklaj yapılacaktı fakat daha sonra teke düşünce, ölçümde de 3 cm çıktı. doktorum idare edebildiğimiz kadar edelim dedi. dün tekrar baktı, 19+5 itibarıyla 2.75 cm'e düşmüş, arası da çok hafif açılmıştı. başta dikiş atalım dedi, sonra 20. haftada olduğumu duyunca neyse böyle gider gibi, benim 2,2 cm ile 36. haftaya taşıdığım ikiz gebeliğim var dedi vazgeçti. ama yine de endişeliyim, bir terslik olur mu diye.
bir de eminim hepiniz biliyorsunuzdur ama bilmeyen bir kişi bile okusa faydası olur diye yazayım dedim. ağırlık kaldırma, kabız olma ve çok kilo alma, en önemli tedbirler bunlar dedi.
ne dersiniz 2.75 ile 20. haftadan sona gidermiki, yoksa ısrarcı mı olsam dikiş konusunda. offf zor bir durum.
canım eminim zor bi dönem yaşıyorsun,ve herkes başka birşey söylüyo,bu çok zor bir karar.ama insanların yaşadıkları ve tecrübeleri bize ışık tutabiliyor. benim bundan önceki hamileliğimdede rahim ağzı yetmezliği vardı,23 haftalıktı hiç unutmuyorum perşembe günü kontrole gittiğmde r ahim ağzı boyum çok iyidi doktorda bende çok mutlu olduk veee aynı hafta aradan 5 gün geçti doğum oldu çok istediğim kızımı kaybettim.şimdi yine hamileyim ve hiçkimseyi dinlemem o dikişi attırırm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?