Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

canım ben şunu anlamadım neden 11-12. haftalarda atmadılar dikişi? bu haftalardan sonra artık iş acil serklaja kalıyor,yani açılma olursa serklaj yapılıyor, onunda açılma başladıktan sonra atılan dikişin tutma yüzdesi çok azalıyor.benim o haftalarda gittiğim doktorum dikişe gerek görmemişti hatta üniversitete hocaydı,daha sonra özel hastanede gittiğim doktor ben sana 12. haftada o dikişi atardım zorla dedi nitekim dediğide oldu 23. haftada acil dikiş atmaya çalıştı tutmadı.birde 20. haftalarda dikiş atmamalarının nedeni: eğer açılma henüz ,(dikiş atma işlemi rahmi çekerek yapıldığından) doğum başlayabliyor.bu durumda doktorlar mecburen işi şansa bırakıyor.zmanından sonra atılan dikiş tutma şansı az olduğundan doğumu başlatabiliyor.belkide doğum kendi kendine tamalanabilecekken dikiş atarak onu erkene almış oluyorlar.

canım benim durumum çok karmaşık ilerledi. benimki tüp bebek, başta üçüzdü 7. haftada bir keseyi aspire ederek ikize düşürmeye çalıştılar olmadı, 12. haftada birinin kalbi durduruldu ikize düştü, sonra kanamalar oldu bi süre, 14. haftada da ikizlerden birinin kalbi durdu kendiliğinden yine kanamalarım oldu, kanamam bir hafta 10 gündür kesildi. yüzden gecikti bu işler. bir de ikizden teke düşünce doktorum bizi sonuna kadar götürebilir gibi gözüküyor dedi. ama şimdi bu sayfanın başlarını da okudum ve accaip tedirgin oldum, ciddi risk altındayım o zaman. offff 10 hafta daha götürebilsem en azındannn

canım işte sana ne desek şimdi bilemedim haftan baya ilerlemiş bende ilk bebeğimi 20+0 da kaybettim ve dikiş için geç kalındığı söylendi seninde dikiş için geç olarak gözüken bir hafta bu haftalarda atılan dikişlerde risk artabiliyor ama hiç atılmadanda daha da risk altındasın rahim ağzı ölçümü düşmeye başlamış tatlım inşallah ilerlemez işinin ehli bir doktorla görüşüp dikiş attırabilirsin yat dinlen hiççç kalkma bol bol dua et canım allahın izni ile tamamlarsın

senin öncesinde açılma vs tespit edilmiş miydi canzi? offff tam biraz rahata erdim derken şimdi de bu endişe çıktı. rahat bir gebelik geçirmem mümkün değil sanırım benim

canim ne desem bilemedim,zor bir durum gercekten,insallah dogru karar ve bakimla sag saglim bebegini zamaninda kucagina alirsin.Doktorun haftan buyuk oldugu icin belki dikis atmak istememistir,buyuk haftalarda riskleri daha buyuk oluyor diye.Senin durumunda dikis mi daha iyi yoksa dikissiz mi bilemiyor insan.Ne olursa olsun yatakta gececek hamileligin ve sadece wc icin kalkacaksin.Allah hepimizin yardimcisi olsun.

ya işin ilginci full istirahatte vermedi. az önce tekrar aradım, 20. haftada dikiş düşük riskini artırır, gerek yok dedi. biraz da dikkat edersen götürürüz 35'e kadar dedi. sanırım artık tevekkül etmekten başka çıkar yolum yok. inşallah sağsalim gideriz. şimdi tam olarak risk yokken dikişle düşük riskini tetiklemek de saçma olabilir çünkü. 40 satır mı 40 katır mı bir durum bizimki Allah sonumuzu hayretsinn.

senin öncesinde açılma vs tespit edilmiş miydi canzi? offff tam biraz rahata erdim derken şimdi de bu endişe çıktı. rahat bir gebelik geçirmem mümkün değil sanırım benim

hiiçççç ölçüm falan yapmıyordu salak doktor bizim canımızı yaktı dikkatsizliğiyle tabi mevlam bana öyle yazmış ama olsun yinede madem hamilelikte böyle bir süreçt var her gebenin bu açıdanda değerlendirilmesi lazım şimdiki doktoruum hiç açılma olup olmadığına bakmaksızın dikiş attı ve yatak istirahati verdi allahıma şükürler olsun bu haftalar kadar sorunsuz geldik darısı hepimizin başına sağlıcakla sonuna gidebilmek
seninde yapacağın tek şey doktoruna güvenip devamlı yatmak tatlım yerçekimi baş düşmanı alakanı ne kadar kesersen o kadar iyi ben 4 aydır hiç kalkmaksızın yatıyorum wc yi bile yatakta yapıyordum şimdi artık kalkıyorum canım o yüzden kendini buna hazırla bence yatmak yatmak yatmak

canzicimm benim doktor sürekli yatmana gerek yok dedi bi de. çok kilo alma, kabız olma, ağırlık kaldırma dedi sadece. acaba durumum mu çok ciddi değil, doktor mu ciddiye almıyor nedir çözemedim.

canzicimm benim doktor sürekli yatmana gerek yok dedi bi de. çok kilo alma, kabız olma, ağırlık kaldırma dedi sadece. acaba durumum mu çok ciddi değil, doktor mu ciddiye almıyor nedir çözemedim.

canım sen yinede doktorunu fazla dinleme o konuda fırsat buldukça yat dinlen burda da bir arkadaşım öncelerde çalışıyordu onada yatmana gerek yok dedi ama doktorunu fazla dinlemedi yattı sonrada ilerleyen haftalarda açılma olmaya başladı ve doktor iyi yapmışsın yatmakla canım

merhaba arkadaşlar bende kontrolden geldim bebeğim 3200 gr olmuş

tansiyon problemini konuştuk dr eğer bir birim daha artarsa hemen sezeryana alacağını söyledi şu an ilçalarla biraz daha idare edebilrimişim bebek biraz daha içerde kalmalıymış tansiyon hiç istemedikleri bişeymiş

üstü kapalı bana bir daha hamile kalma dedi bünyem gebeliği istemiyormuş çok sorun çıkarıyormuş eğer zorlarsam daha kötü sorunlar çıkar altından kalkamayız bu bebeği bir kurtaralım ikincisini iyice düşün dedi

benimde 20. haftanın sonunda 2.50 mm ye 22. haftada 2.30 mm ye düştü üstelik 20 mm de rahimde hunileşme vardı artı kasılmalarımda vardı bana dr um diki atmadı hafta ileri olduğu için doğumu tetikleyebiliriz dedi çok sıkı takiple ve yüklü ilaçla yatarak bu haftaya kadar geldim

ama internetten başka bir dr la görüştüm ama o hemen dikiş atılmasını önerdi ama ben kendi takibimi yapan dr umun tedaviyle bu zamana gelebildim

ilaçlarını düzenli al sürekli sol tarafına yat ve bol su iç mümkünse evin içinde bile dolaşma ben 2 3 haftadır yeni yeni evde gezinmeye başadım inşallah sende bir sorun yaşamadan gebeliğini güzel bir sonla bitiririsin

canzi biliyormusun çok garip ama seni dün rüyamda gördüm :))

sen eskişehirde oturuyormuşsun eşininde pastanesi varmış bana kutuyla pasta poaça gönderiyorsun içinde 10 farklı çeşitten 3 er tane poaça kek yaş pasta varmış birde not yazmışsın istersen bir kutu daha yollayabilirmde diye nasıl seçip seçip yiyorum kutudakileri birde seviniyorum gene gelecek diye :))

şeker yüzünden diyet yapıyorumya açlık başıma vurdu gördüğüm rüyalara bak :)

canım Allah razı olsun rahatladım bi nebze, çok tedirgindim. kaçıncı haftadan beri yatıyorsun? doktor bana rapor dahi vermedi henüz. yarın işe gidicemm, masabaşı gerçi ama yine de korkutuyor insanı. hunileşme henüz yok, inşallah senin haftalarını görmek bana da nasip olur. bir de ne ilaç kullandın canım.ne zamanddan itibaren.

Hastanede 23.haftada dikiş atılan ikiz hamilesi bir kız doğuma dek hastanede kaldı ve 37. haftasında doğurdu sağlıkla...

masallh kuzuna kocaman olmush

canim bence sen doktorun calisabilirsin demesine bakma,bana da doktorum normal hayatina devam edebilirsin demisti cunku 20.haftamda bende de ne aciklik ne sanci ne de herhangi bir sorun vardi.Ama 23-24.haftalarda isler birden degisti ve ben doktorun demesine bakmadan yatmadan olmayacagini anladim.Doktorum da muayenede iyi ki yatmissin,isler kotu diyince anladim ki bu gebelik hemen hemen sonuna kadar yatarak gececek.Burdaki bir cok arkadasin da zaten acilma vs ile ilgili sorunlari 20 li haftlarda basliyor,yani asil bundan sonra agirlastikca daha dikkatli olman lazim.

canım çok sevindim.maşallah.

AYYYY canımmm benim hayırlara çıksın inşallah canım oh oh pasta börekte yedirmişim sana afiyet şeker olsun allahım sonunda sana mutluğu yazmış işte bak rüyanda bile sevinçlisin canım buna vesile olanda ben olduğuma iki kat sevindim canım bende şeker diyeti yapıyorum canım senin dediklerini bende yemiyorum valla
sonumuz güzel olacak hepimizn canım allahın izni ile senin içinde artık ilkinde böyle sıkıntılar yaşadın diye diğerinde de yaşıcaksın diye birşey yok bence ilkinde olunca ikincide daha rahat ediyorsun canım

canım sen boş ver burdaki yaşananlara kulak ver emin ol yatarak allahın izniyle bebeğini alırsn kucağına ben 16. hft sonunda serklaj oldum hep yat hiç kalma oturmada hatta bazen popunun altına yastık koy bebek aşağıya doğru durmasın bana bunlar dr tavsiyesi emin ol serklaj serjlaj dır değişen bir durum yok sadece cm farkı vardır seninkide öyle geniş geniş davranabileceeğin bir ölcüm değil ben serklajdan mönce 4.5 cm serkajdan sonra 2.6 cm le haftalardır bu haftama gedlim.sadece tuv kalktım banyoyu 5 günde bir yaptım burda hiç yapmayan silinen arkadaşlarım oldu.bence sen sadedce yat hiç bir şeye üzülme stres sakın yapma.bana kendi dr um çalşabilirsin demişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…