Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Ayy olamaz nasil yani

[QUOTmillosh, post: 37504104, member: 206876"]karnım gerildi nefesim kesildi demişsin kasılma olabilir mi acaba? dikişten sonra kasılma yaşanabiliyor.bende de arada sancı oluyo. dün gece dikişlerimin acısını hissettim resmen. göbek deliğimin çevresi ağrıyo arada. kanama yada akıntıda artış yok. sürekli bi ağrı da değil. ondan sakinleşmeye çalıştım. druna sor bakalım belki nidilat prepar falan verir. yada normal der ağrılar için.sürekli dru da aramak istemiyorum.benim belimde düzleşme var bide yattığım için ağrım çok oluyo. sancı belimden gelirse allah etmesin hayatta ayırt edemem[/QUOTE]
Evet kasilma ssndim yuregim agzima geldi yani az once sagolsin bi arkadas icimi rahatlatti dr agri olursa parol ic dedi yarin gidecem dr ma persembeydi randevum ama boyle durumda bekleyemem

Cok zooor vslla her an nobetteyim hep dinliyorum kendimi insallah normaldir sende de kasilma olmusmuydu ve kac haftaliksin canim ve ayrica amniyon sivisi sizsa anlasilir dimi cunku her gun degistiryorum ic camasirimi ve kuru herhangi bi islaklik yok rica ediyorum beni bilgilendirin Rabbimin izniyle insallah bu kez bebegime saglikla sag salim alacam kucagima insallah aklim gidiyo yavruma bisey olmasin

Kasilma icin daha cok kucuksunuz 20 haftanin uzeinde nidillt veryo dktrlar ayrca bna dktrm o hap cok masum bi ilac degil dedi bunu dyen docent dktrdu yani cok zor durumdayken kullnmak gerkli saatte 4 kez kasilma yasarsan onemli o zamn kesin verrler ben hala duzensiz kasiliyorm buda norml her gebe yasiyo ama cok skur hic duzenli olmadim.bol su icmek bide 20nci haftdn snr magnezyum kullanmaya basladim faydasida oluyo.su sizmasi da lavabdyken idrarini tut brak eger tuttgnda sizinti varsa o zmn supelen bide camasirinda fazla bi islaklik olnca .eczande de trnusol kagtlari satliyo sizinti yi ogrenmek icin ondan alabilrsin.dikis atlirkn boyu ne kadrdi

Canim benim sen varya yuregime su serpiyorsun suuuuSen ne kadar araliklarla kasiliyorsun haftada birmi mesela cok sukur benim bi daha tekrarlamadi agrim insallah hep beraber ii olacagiz valla minigime o kadar baglanmisimki umutluyum Rabbim kucagimixi bos birakmasin insallah buarada gecmisine baktimda guclu bi kadinsin Rabbim yardim ediyo sana

Canim ameliyattan 1 hafta once dr um decavit vermisti onu kullaniyorum ve progesteon kullaniyirum sabah aksam yarin gidecem dr ma herseyi soylucem amnion sivisina baksin gider eczaneden alirim ve bol bol su iciyorum

Ben buyudukce gunde 6 7 kez kasildigim oluyo dktra srdum duzensiz olnca olur dedi.bende buranin sayesinde cok sey ogrendim ve benim dktrm riskli gebelik uzmani diil ama braz da bura sayesinde kendi dktrma guvendim saglsn cok faydasini grdum.sende rahim boyu ne kadardi

Ben buyudukce gunde 6 7 kez kasildigim oluyo dktra srdum duzensiz olnca olur dedi.bende buranin sayesinde cok sey ogrendim ve benim dktrm riskli gebelik uzmani diil ama braz da bura sayesinde kendi dktrma guvendim saglsn cok faydasini grdum.sende rahim boyu ne kadardi

Benim ilk gebeligimde teshis konuldu ve gebe kaldiktan sonra dr um olcmek istedi ölcemedi zarar vermek istemedi panik yapti sanki o yuzden bilemiyorum ilkinde 22haftalikken 2 cm acilma rahim boyu 1,5 cm di servikal yetmezligi teshisi o zaman konuldu 2gun sonra yavrumu kaybettim

Yemek yerken oturuyorum canim.hatta tv izlerkende. 3 kasima birakma git 30unda.alma risk. sık gorunmekte bi zarar ypk canim. Agir is yapma,fikren rahat ol.unutmaki ne olursa olsun allahin dedigi olur.Allahim hepimizin hakkinda hayirlisini versin.tum hamilelere ve annelere en iyisini nasip etsin ama bizim gibi hamilelere de daha iyisini versin.hayirli evlatlar isler cikarsin karsimiza hep. Pruluton depotu da sor druna. En azindan haftada 2 kere vurul. Yine en iyisini senin drun bilir. Ama sormakta fayda var. Magnezyum ic bol bol. Alkahim hayirlisi ile aldirsin evladini kucagina,zaman bizim gibiler icin hizli aksin.hersey iyi giysin insallah.ajlina bisi takilirsa hiic cekinme sor. :))))) uykularini guzel yasa.

Geçmiş olsn 5inide raydan dolayi mi kaybttin[/QUOTE]
Su an 5. Hamileligim.28. Hafta. İyi gidiyor bu sefer dicem ama yine acilma ve yogun kasilmalarim.benimkiler hep farkli nedenlerle gitti malesef. Karnimda olen de oldu. Kismet birazda. Allah hayirlisi neyse onu vetir kullarina diye dusunuyorum. Herkes icin iyisi. Bendeki rahim agzi kisaligi.o yuzden oluyor genelde.tutmadi mi tutmuyor iste

guzel dualrin icin aminn cookk cokkk amin insallah saglikla aliriz kucagimza bebeklermizi.bir hafta oldu banada acil serklaj yappilali diken ustndeyim resmn gece uykularm gitti resmen daha cok kucuk miniklermz Allah yar ve yardmcmz oksn insallah durrlar rabbim bu sunavnda gecirsin bizi birakmasn insallah.hersey takdri ilahi.

Hmm bi daha gstermesin rabbim. Bunda kac cm peki .dktrada gttn mi

uzunlugunost: 37510589 .!.:
Geçmiş olsn 5inide raydan dolayi mi kaybttin
Su an 5. Hamileligim.28. Hafta. İyi gidiyor bu sefer dicem ama yine acilma ve yogun kasilmalarim.benimkiler hep farkli nedenlerle gitti malesef. Karnimda olen de oldu. Kismet birazda. Allah hayirlisi neyse onu vetir kullarina diye dusunuyorum. Herkes icin iyisi. Bendeki rahim agzi kisaligi.o yuzden oluyor genelde.tutmadi mi tutmuyor iste[/QUOTE]
Serviks uzunlugun kaç ki Lisa gebelikboncesi de kisamiydi

haftaya cumartesı kan testı yaptırcam ınsallah cıkar çıkmassa da bı an once adetım gelsın de aşılamamı oluyum bır yıl oldu dusurelı baya toparlanmıstır rahım ınsallah bekletmez bebeğimiz

Canım nasılsın? Bu ctesi yaptırcaksın değil mi test? Nasıl geçiyor günler, kendini nasıl hissediyorsun?

Canım nasılsın? Bu ctesi yaptırcaksın değil mi test? Nasıl geçiyor günler, kendini nasıl hissediyorsun?
iyiyim caanım sen nasılsın gunler cok yogun gecıo ama cumartesı test yaptırmıycam vazgectım eger o gune kadar adet olmassam ki inşallah olmam çarşamba gunu boş gunumde yaptırmayı düşünüyorum sağlık ocagında yaptırcam bakalım canım benı sorarsan valla pek de bı belırtım yok ama zaten oyle kendımı de dınlemıyorum oyle yapınca herseyı belırtıye yoruyosun bakalım canım yhaa zaten ben kendımı aşılamaya adapte ettım bırazda o yuzden pek beklemıyorum hep aklımda adet oluyum hemen aılama için tedavıye baslıycam dıye nıyeyse artık bılmıorum canımhayırlısı olsun yhaa bende ne zamandır dusunuyodum senı neler yaptın bakalım daha ıyı oldun mu

Umutlanmak istemiyor da olabilirsin cnm, insan böyle davranıyor yıkılmamak için. Sanki bir nevi savunma mekanizması. Ama böylesi daha iyi cnm, herşeyin hayırlısı. Eğer bu ay olmazsa önümüzdeki ay kesin aşılama yapılacak mı dr. mu önerdi aşılamayı. İnşallah tutar da gerek kalmaz.
İlk aşılamam olduğunda ben de o kadar umutluydum ki sanki kesin tutacak gibi, her değişikliği hamilelik belirtisine yoruyordum. Hatta burada aşılama sonrası belirtileri fln okudum. Aha bende de var modundaydım. Foss çıktı tabi o ay. Sonraki ay da o kadar umutsuzdum ki kesin olmayacak diye ben de senin gibi adetimi bekliyordum ki bi sonraki aya geçelim de artık bir an önce tüp bebek yaptıralım diye düşünüyordum. Tam adet günümde bi de güzel kahverengi lekelenmelerim oldu heh dedim oluyorm, nasıl regl sancım da var. Ama bekle bekle lekelenme dönmedi regle. Bir de baktık ki tutmuş. Psikoloji çok önemli ya nasılsa bu işte. Neye inanıyorsan tam tersi çıkıyor ama ilginç İnşallah senin de böyle olur bu ay.
İyiyim ben de cnm, evde oyalanıyorum işte. Eşim geldi yurtdışından, en azından bir ses nefes evde. Hsonu tekrar gidiyor ama napalım
Sen de bnm aklımdasın ama cnm sık boğaz etmeyim diye yazmadım valla. Senden daha çok gün sayıyorum senin adına :)
Haber et cnm bana da sonucunu çarşamba günü alırsan, her gün dua ediyorum sana inan ki.

Selam kızlar benimde 21 haftalık kaybım var rahim agzı yetmezliginden süpheleniyorlar simdi yeniden hamileyim haftaya serklaj yapılıp yapılmayacagı belli olacak ama cok korkuyorum

Selam kızlar benimde 21 haftalık kaybım var rahim agzı yetmezliginden süpheleniyorlar simdi yeniden hamileyim haftaya serklaj yapılıp yapılmayacagı belli olacak ama cok korkuyorum

Selam. aynı zamanda hamile kalmışız. Benim de 1 kasımda belli olacak. 23 haftalık ikizlerimi erken doğumda kaybettim. şimdi 12 haftalık hamileyim. çok endişeleniyorum. şimdi de bebeğim karnımda yaşıyor mu yaşamıyor mu bunun paniğini yapar oldum. resmen kafayı yemek üzereyim. günler geçmiyor. hayırlısıyla c.tesi bir geleydi de sarklaj umrumda değil bebeğimin kalp atışımı duyayım iyi olduğumu öğreneyim o yetecek bana. çok korkuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…