- 31 Temmuz 2014
- 966
- 666
- 108
- Konu Sahibi hidennisko
-
- #56.101
amin jnsallah canim saolasin.insallah sende alirsin bebegini sag salim kucagina.rabbim guc kuvvet versin hepimize insallah.Cnm Rabbim yardımcımız olsun.bende yatıyorum 10 gün önce hafif lekelenmeyle dra gittim o gün serviks uzunlugu normal rahim ağzı kapalıydi yinede o gece hastanede kaldım diğer gün taburcu olmayı beklerken serviks kısalmıs rahim ağzı açılmış hemen serklaj yapıldı şimdi evdeyim tuvalet ve yemek harici kalkmıyorum hemde bebisim çok küçük daha 16+4 günlük. Sabır ve dua dan başka yapabileceğimiz hicbirsey yok.
Benımde 6 yaşında bir kızım var 34 haftalik doğmuştu 7 gün yenidogan yogunbakim da kaldı.korkma orda 500, 600 gr bebeklerin yaşadıklarını gördüm
Benimde kızım 3. Tüp bebek sonucu olmuştu buda tup bebek.birsey olmasından çok korkuyorum.bebegime birsey olmasın yatmaya razıyım.tek yapabildiğim teslimiyet Rabbime dua inşallah bi aksilik olmadan hepimiz sagsalim bebeklerimizi kucagimiza alırız.bu mübarek cuma gününün yüzü suyu hurmetine Rabbim yar ve yardımcımız olur Inşallah
Bu arkadas kac haftalik
zaten zor hamile kalmistim pko denn illet yuzunden bide bu cikti yemin ediyorum psikoljim allak bullak daraldm bunaldim hicbiryere sigamiorum hastnede yatiorum daha cok kucuk bebegim dogarsa yasarmi yasarsa saglik priblmleri olcak aklmda birsuru soru.yazik oglmda tekmelio hic yasadkkrmdan habersiz eşim dio artik konusmuosun onunla diorum ben ona kusum konusmicam diorum bi tekmelio unutuorum herseyi.Rabbim kimseyi sinamasn evladyla cok zorr.dayanamiorum.Allahtn eşim destkcim en buyuk Allah ondan razi olsun bana sen lazimsin diyo ama dislerni sıkmaktn arka disi kirilmis bana belli etmioda onunda ici icini yiyo Allahim kimsyi isyan ettrmesin aralrnda bizide eşimle dun ilk defa isyan ettik pismn oldk sonra Ama icimm yanio.Nolur azcik daha dursun nolur bari 1,5 kilo olana kadr duraydi.neyse basinizi agrittimda konusck kimsem yok gurbetteyim bide bi esim bi ben.
O zaman yasama ihtimali cok yuksek rabbim acisiyka sinamaasin ama Allahin izniyle birsey olmaz bebegine ama bu surecte bol sabir bol duaBilmiyorum cnm, bebeğin kilosundan 25i geçmiş diye düşündüm tickera göre 27 galiba, soralım bi.
Canım sen neden bu kadar olumsuz düşünüyorsun ki, şimdi motive olman inanman sabretmen dua etmen lazım. Çok da az değil kilosu bebeğinin, Allah yaşatmak istesin yeter ki. Dua et ki Allah size bu çocuğu nasip etsin. Benim bebeğim 560 gr. dı, keşke bi 900 olsaydı şansımız fazlaydı yaşaması için dediler. Sonra internetten baktım 500 gr yaşayan okadar çok 20-25 hafta arası bebekler var ki inanamadım, imkansız sanıyordum. Dediğin gibi bazı sorunlar yaşamışlar ama hiçbirinde bi aksaklık, eksiklik, engel kalmamış. Ama bir de bakıyorsun ki 40. haftada 3 kilo bebeği kaybeden anneler var. Allah nasip etsin yeter ki cnm, yaşatmak isterse yaşatıyor. İnancını bırakma.
Çok şükür ki senin bebeğinin kilosu 900 gr. ı geçmiş ve her gün daha da kilo alıyor. İlla sağlık problemi olacak diye bir şart yok. O şekilde düşünme. Belki de hemen kucağına alıvereceksin, inşallah. Sen moralini bozma dua et bolca ve inan. Bebeğinle konuş ki o da moral bulsun, direnci artsın, kilo alsın. Senin psikolojinden o da etkileniyor. Beslenmene de dikkat et cnm, kendini bırakma. Dikiş meselesine de takılma cnm, herkesin başına gelen farklı olabiliyor. Hiç dikiş atılmadan bekleyebilenler var mesela son haftalara kadar. Sen de dikkat et istirahat et inşallah dayanırsın son haftalarına kadar. Pes etmen için çok erken daha, sen sağlıklısın bebeğin sağlıklı ve yaşıyor. Allah daim etsin inşallah.
Kaçıncı haftadasın cnm şimdi sen?
evet canim 26 haftlikama onde gidiogelisimi 27hafta 2 gunle uyumlu 1120grm kilosu biraz icime su serptiniz Allh razi olsun biraz daha iyim simdi.O zaman yasama ihtimali cok yuksek rabbim acisiyka sinamaasin ama Allahin izniyle birsey olmaz bebegine ama bu surecte bol sabir bol dua
O zaman yasama ihtimali cok yuksek rabbim acisiyka sinamaasin ama Allahin izniyle birsey olmaz bebegine ama bu surecte bol sabir bol dua
evet canim 26 haftlikama onde gidiogelisimi 27hafta 2 gunle uyumlu 1120grm kilosu biraz icime su serptiniz Allh razi olsun biraz daha iyim simdi.
Cnm kese sarkmis ama olsun bebegin kilosu bence gayet iyi 800 gramdan sorasi Allahin izniyle yasiyo sen simdi sakin stres yapma ne kadar tutabiliosan tut icinde cnm stres yaparsan rahimagzi kaslari iyice acilir hersey cok guzel olacak de hepevet canim 26 haftlikama onde gidiogelisimi 27hafta 2 gunle uyumlu 1120grm kilosu biraz icime su serptiniz Allh razi olsun biraz daha iyim simdi.
ne guzl yazmssn canm saol destgn icin Allahim hepimzn sennde gonlne gore versin insallah cok daha iyim simdi . artik Allah ne kismet ettiyse bekleyip gorcez. benm arkdsim 26 haftalik 800grm dogm yapmis bebegi gayt ii simdi onu duyuncada daha cok umutlanfdim.Bence de çok yüksek canm yaşama ihtimali ki daha doğmadı, en mükemmel küvez anne karnıymış. Sen hala orda besleyebiliyorsun bebeğini çok şükür. Bir gün bile beklese kar. Yeter ki sen stres yapma, inan, dua et. Bak mübarek bir aydayız, önümüzdeki pazar ptesi salı günlerini değerlendirmek gerekiyormuş. Bu günlerde yapılan dualar, tövbeler kabul olurmuş. Bolca dua et cnm, Allah yavrunu sana bağışlasın. Ben de dua edicem senin için. Sen içini ferah tut. Hayır da şer de Allahtan. Üzme kendini.
evet simdi daha rahatim canim saolsin vallahi burda yazdklarnzi okuyunca umutlaniorum.simdi diorum kaldgi kadar kalsin geriside nasip kismet diorum otesinede gidikmez zaten.Cnm kese sarkmis ama olsun bebegin kilosu bence gayet iyi 800 gramdan sorasi Allahin izniyle yasiyo sen simdi sakin stres yapma ne kadar tutabiliosan tut icinde cnm stres yaparsan rahimagzi kaslari iyice acilir hersey cok guzel olacak de hep
ne guzl yazmssn canm saol destgn icin Allahim hepimzn sennde gonlne gore versin insallah cok daha iyim simdi . artik Allah ne kismet ettiyse bekleyip gorcez. benm arkdsim 26 haftalik 800grm dogm yapmis bebegi gayt ii simdi onu duyuncada daha cok umutlanfdim.
Bugun nasilsin bakalim bebis nasilevet simdi daha rahatim canim saolsin vallahi burda yazdklarnzi okuyunca umutlaniorum.simdi diorum kaldgi kadar kalsin geriside nasip kismet diorum otesinede gidikmez zaten.
Cok zooor vslla her an nobetteyim hep dinliyorum kendimi insallah normaldir sende de kasilma olmusmuydu ve kac haftaliksin canim ve ayrica amniyon sivisi sizsa anlasilir dimi cunku her gun degistiryorum ic camasirimi ve kuru herhangi bi islaklik yok rica ediyorum beni bilgilendirin Rabbimin izniyle insallah bu kez bebegime saglikla sag salim alacam kucagima insallah aklim gidiyo yavruma bisey olmasin
iyim canim ben ntsde sancida cikmio dr bide serumu kesip izleyelim dedi oyle bakalim canim iste salı gunu 28 hafta olcak insallah durrda yatmaya devam edirum ayaklarmida kaldrdim havaya.Bugun nasilsin bakalim bebis nasil
iyim canim ben ntsde sancida cikmio dr bide serumu kesip izleyelim dedi oyle bakalim canim iste salı gunu 28 hafta olcak insallah durrda yatmaya devam edirum ayaklarmida kaldrdim havaya.
bilgilendirrim tabiki canim benim.ciger gelistirici 10 gun once bi sabah bi aksam yapmsti dra sordum dun bida yapin die oda durumna bi bakalimda dedi simdi yaprsam senin sekerni ve tansyonnu yukseltebilir dedi.Canım bebek için ciğer geliştirici iğne yapıyorlar mı sana? İnşallah ilaçsız da durabilirsin cnm neyse ki kontrol altındasın endişelenmeye gerek yok. Bana hastanede ayaklarını çok yüksekte tutma tansiyonun düşer kontrol edemeyiz demişlerdi sen belini yükselt cnm. Ayaklarını arada bir kaldırırsın. İyi haberlerini bekliyoruz cnm, arada bir girebilirsen bilgilendir bizi. Sağlık sıhhat diliyorum canım.
Oh masallah ne kadar tutabiliosan tut icinde en iyi kuvoz anne karni :) bebis de mucadeleci cinsiyet ne cnmiyim canim ben ntsde sancida cikmio dr bide serumu kesip izleyelim dedi oyle bakalim canim iste salı gunu 28 hafta olcak insallah durrda yatmaya devam edirum ayaklarmida kaldrdim havaya.
Bana kalsa ben sonuna kadr tutarmda sipa durmuo erkek ismide belli insallah adiyla yasatr rabbim çınar.Oh masallah ne kadar tutabiliosan tut icinde en iyi kuvoz anne karni :) bebis de mucadeleci cinsiyet ne cnm
CANIM RABBIM ANNE HAMILE KALINCA MELEKLER GOREVLENDIRIRMIS VE O MELEKLER ONU DA SENI DE KORURLARMIS BU DA OYLE MELEKLERKORUYOR SIZI :)Bana kalsa ben sonuna kadr tutarmda sipa durmuo erkek ismide belli insallah adiyla yasatr rabbim çınar.
drumzda oyle dio bu cocuk cok inatci mucadeleci cikti dio ne badireler atlatti dio. ilk hftalrda deprem oldu kosa kosa 4.kattn indim azck kanma oldu dusmedi sonra yagmur yagiodu yan binaya yildrim dustu oldugum yerden bi firladm hopp kanama ile acile dusmedi sonra bebegin eşi aşagdaydi dr kalkarsn gider dedi bisey olmadi simdide bu oldu vallahi insallah bi saglikla kucagma alsaydim.
İnsallah sonuna kadar gider saglikla kucagimiza almayi nasip etsin Rabbim insallah , bende decavit kullaniyorum onun icinde magnezyum ve bir cok vitamin var ve progeston kullaniyorum sabah aksam onun disinda simdilik baska ilac vermedi ,benimde sadece agrim o gun ilk kez oldu ve arkadasin dedigi gibi usutmustum galiba sonra siki giyinmeye basladim yalniz hergun dikislerimin acidigini hissediyorum benim gibi olan varmi bilmiyorum, bebegim buyudukce nasil olacak bu dikisler ondan korkuyorum insallah sorunsuz bi sekilde atlatirim hayirlisiyla Rabbim inan guc kuvvet veriyo sabrinida veriyo Allah buyuktur her halimize sukretmek lazim canimbende 16. haftadayım canım bu haftalarda kasılma yaşayan çok arkadaşımız var. geçen bana da oldu hatta. ama nidilat kullanmıyorum ben günde 1 kez magnezyum içiyorum 3x 200 mg progestan alıyorum.ama yakın tarihte başlatabilir de her hastanın durumu farklı oluyor. ama şunu söyleyebilirim kasılman uzun sürmüyorsa ve düzenli değilse sorun olmuyor "sanırım" ama sen mutlaka bu durumu druna söylemelisin. allah hiçbirimizi korktuğumuza uğratmasın 40. haftaya kadar sağlıklı huzurlu hamilelikler nasip etsin.bu arada amniyon sıvısı sızsaydı tabiki anlardın bende sürekli elim karnımda tetikte bekliyorum nolcak böyle bilmiyorum..
Cnm hergün takibindeyim. Oglumuz bir günü daha atlattı inşallahBana kalsa ben sonuna kadr tutarmda sipa durmuo erkek ismide belli insallah adiyla yasatr rabbim çınar.
drumzda oyle dio bu cocuk cok inatci mucadeleci cikti dio ne badireler atlatti dio. ilk hftalrda deprem oldu kosa kosa 4.kattn indim azck kanma oldu dusmedi sonra yagmur yagiodu yan binaya yildrim dustu oldugum yerden bi firladm hopp kanama ile acile dusmedi sonra bebegin eşi aşagdaydi dr kalkarsn gider dedi bisey olmadi simdide bu oldu vallahi insallah bi saglikla kucagma alsaydim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?