Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
CanimE="arsyy, post: 37514249, member: 511063"]Hmm bi daha gstermesin rabbim. Bunda kac cm peki .dktrada gttn mi[/QUOTE]
Canim hamile kalmadan once gitmedim dedimya kendimi kastim oyle oluncada sanirim dr umda panik yapti olcemedi

Korkma canim seni cok ii anliyorum bendede arada bi korku sariyo Allah a sigin bol.bol dua et canim bende bebisimi cok ozluyorum her gittigimde dahada buyudugunu formek tarif edilmrz bi mutluluk Rabbim insallah bu kez bize bagislar miniklerimizi saglikla insallah

[QUOTE="silvcunkim post: 37523144, member: 632459"bielam kızlar benimde 21 haftalık kaybım var rahim agzı yetmezliginden süpheleniyorlar simdi yeniden hamileyim haftaya serklaj yapılıp yapılmayacagı belli olacak ama cok korkuyorum[/QUOTE]
Bence attir cunku kaybin varmis tedbirini birakma bu kez ,tekrar ayni aciyi hicbirimiz yasamayiz insallah banada bildir durumundan

Amiiiin amiiiin insallah canim pruluton depot ilk kez duyuyorum dusuk onleyici icin kullanilan ignemi ?Soylemen ii oldu mutlaka dr uma soylerim magnezyum dedin decavit kullaniyorum bicok vitamin var gerci ,sen hangisini kullanyorsun? Evet canimmm inan duygularima tercuman oldun bizim gibilerine zaman cabuk gecsin insallah cok zoooor gecmiyo valla bide su kadarcik kaldi deyip baska bi olay zamani kiyasliyorum oyle avutuyorum kendimi gecer geceeer diyorumRabbim guc verir insallah ilgin icin cok tesekkur ederim surekli yatmaktan vucudum uyusuyo lavabo disindada kalkiyorum sut aliuorum meyve ve meyve suyu aliyorum dr umsadece lavaboya kalk dedj ama olmuyo oyle,sence kotumu yapiyorum ?bide yataktan kalkarken kasiklarim yani dikislerim agriyo normalmi,sende de oluyormu?beni bilgilendirirsen sevinirim canim

Cnm kontrolden sonra görüşürüz demiştik. Doğum yapmamın üstünden 27 gün geçti, 4 gün önce kanamam arttı regl kanaması gibi geliyor, ağrım da var. Bugün gittim dr.a sordum regl olmuş olabilir miyim diye, hakkaten regl olmuşum. Hatta bir tane de yumurtam varmış ama regl bittikten sonra tekrar gel bir daha görmek istiyorum dedi.
Vajinal muayene yaptı. Muayene öncesinde rahim ağzı yetmezlikten olur bu durum bir sonraki gebelikte mutlaka dikiş atmamız gerekiyor ve istirahat edeceksin dedi. Ama muayeneden sonra kesinlikle yetmezlik var sende diyemiyorum enfeksiyondan da açılmış olabilir rahim, bu durumda hemen dikiş atmamız uygun olmaz, seni sürekli kontrol altında tutmamız gerekir ve en ufak bi açılmada acil dikiş atarız dedi. Eğer yetmezlik yoksa o zaman da dikiş atılması risk oluşturabiliyormuş. Ama hiçbir şeyi şansa bırakmayacağız herşeyi kontrol altında tutacağız dedi.
Pcos ile ilgili 4 yıllık bütün sonuçlarımı götürdüm, bebeğimizin aşılamayla olduğunu da biliyor ama önce kendiliğinden deneyelim bikaç ay dedi. Hiçbir sorun görünmüyor kendiliğinden olması için her şey normal dedi. Ama olmazsa bikaç ay sonra tedaviye geçeriz belli ki geç olmuş bu gebelik dedi. Geç olacak gözüyle baktığından galiba hiç beklememiz gerekmiyor dedi, on gün sonra bir göreyim hemen başlarız belki denemeye dedi.
Bu güne kadar heralde 20 kadındoğumcu gördü beni yarısı evt pcossun şüphe yok diyor, yarısı yooo alakası yok sende pcos yok diyor. Benim de kafam karıştı artık.
Benden hbrler bu şekilde cnm sen nasılsın, nasıl gidiyor?

27 gun lohusam surdu 45. Gun regl oldum agrin olur canim normal o dogum yaptin

Canım merhaba, nasılsın? Sana sormuştum ya hani ne zaman regl oldun diye. Çok sancım vardı benim. sonraki günlerde de kanamam arttı. Bugün dr.a gittim gerçekten regl olmuşum. Hiç beklemiyordum çok erken oldu, daha devam ediyormuş bitince tekrar gitcem.

ooo süper peki reglın nasıl kırmızı mı yoksa sıyah gıbı mı ılk regl degısık olur canım senınkı farklı mı

Merhaba canım ,

Senin adına çok sevindim yumurtanın olması çok güzel ayrıca bekleme sürende yok gerçekten çok güzel gelişmeler bunlar senin durumun enfeksiyondanda olabileceği için dikişi gözlemleyip karar verecek benim rahim ağzı yetmezliği teşhisi konuldu ve doğuştanmış o yüzden önceden dikiş atıldı. İnşallah tedaviye gerek kalmadan takiple hamile kalabilirsin bu çok güzel olur hamilelikten sonra vücudun yenilendiği ve daha kolay hamile kalınabileceğini okumuştum belki doktor bu yüzden bir kaç ay deneme yapacak belki sadece ilaç tedavisi yeterli olur

Pco için neden farklı görüşteler anlamıyorum benim ilk tespit edildiğinden beri. Kaç doktora gittiysem hep aynı şeyleri söylediler sadece bir dönem baya azalmış demişti doktorum kilo verdikçe gerçekten azalıyor benimkisi o yüzden şu an hem diyet hemde spor yapıyorum mart ayına kadar ciddi kilo vermeliyim spor sayesinde psikolojik olarakta toparlandığımı hissediyorum eşimle spor salonuna kayıt olduk her akşam iş çıkışı gidiyoruz çok iyi geliyor hem zaman geçiyor hemde vücudum toparlanıyor. Yani bende yavaş yavaş kendimi hazırlamaya çalışıyorum ama daha çokkk var bekleme süremin bitmesine

İnşallah kısa sürede güzel haberlerini alırız. İnan güzel örnekler görmek çok iyi moral oluyor grlişmelerden haberdar et görüşmek üzere kendine iyi bak

ooo süper peki reglın nasıl kırmızı mı yoksa sıyah gıbı mı ılk regl degısık olur canım senınkı farklı mı

Yok cnm bildiğimiz regl gibi benim, kıpkırmızı. Normalde öncesinden 2 gün kahverengi pıhtıcıklar gelirdi ama bu sefer lohusalığın üstüne olduğundan sanırım kıpkırmızı geldi. Kısa sürer farklı olur diye okumuştum ben de ama benim öyle olmadı.

Çok teşekkür ederim canım. Gerçekten hiç beklemediğim gelişmeler oldu benim için de. Senin de en azından önlem alınmış oldu cnm bir sonraki hamileliğin inşallah böylece daha rahat geçecek. Ben de doğum sonrası vücudun toparlandığını okumuştum cnm inşallah öyledir ve tedaviye gerek kalmadan hamile kalırım. Tedavi de insanı geriyor ürkütüyor. 40 günden uzun hergün iğne oldum bi 12 gün kendim vurdum kendime, sonra 20 gün sağlık merkezinde. Çok sıkıcı prosedürler. Üstelik progesteron kalça ve bacak düşmanı artık hissetmez olmuştum.

Pco için cnm bir sürü kriteri değerlendiriyorlarmış. Kilo artışı, kıllanma, hormonlar (testesteron, fsh, lh vs.) ve rahim görünümü. Bazısı görünüm var ama hormonlara göre değilsin dedi. Bazısı görünüm yok ama hormonların pcos olduğunu söylüyor dedi. Bazısı e sen kilolu değilsin, kıllanma da yok olamazsın dedi. Şimdiki dr. da hepsini değerlendiriyorum pcos olduğunu söyleyemem çok düşük ihtimal dedi. Ama dediğin gibi kilo verdikçe rahatlıyor bünye benm normal kilom 56, aşarsam sapıtıyor adet döngüm.
Biz ilk iki yıl çocuk istemedik korunduk doğum kontrol hapı ile sonra bıraktım benim adetler sapıttı. 6 ayda oldum adet. Böyle olunca civanperçemi karışımlı bir çay var 2 yıl durma dinlenme ondan içtim ben günde 3 bardak hergün. Bir arkadaşım erken menepoz saraçoğlu bunun gibi bir çay önermiş ona mesela. Bu çay benim adetlerimi düzene soktu, randevulu geliyor artık :) Hamile kalmadan önceki ay da soğan kürü yapmıştım ben. Belki o da iyi gelmiş olabilir. Yumurtalıklarımda pcos görmedi ya bunlara veriyorum, ama kan sonuçlarım 4 yıllık onlara göre de yok dedi onu anlayamadım. Benim pcos durumum arap saçı olmuş durumda yani cnm. Bakalım ilerleyen günler ne gösterecek.

Annemin de sıkıntılı olmuş bebek sahibi olması bunu söyleyince kromozom ve pıhtılaşma testleri istedi benden dr. İşimizi şansa bırakmayalım herşeyden emin olalım dedi. Bakalım bu hafta onları yaptırıp haftaya tekrar gideceğim.

Spora gitmen harika birşey cnm. Biz yazılmıştık daha önce ama eşim biraz üşengeç bi kere bile gitmedi. Boşuna paralar ödedik. Şimdi evde koşu bandı var onu değerlendiririm diyordum ben de. Kendimi 3 aya endekslemiştim. Aslında sürenin olması bir yandan da güzel olabilir. Kilo verirsin, psikolojik olarak da moral motivasyon oluyor spor insana, hem ne güzel eşinle vakit geçirmiş oluyorsun aynı zamanda. Sıkı bir vücutla hamile kalman müthiş olur. Bana hala hamilemisin diye soruyorlar. Ben 67 ile doğum yaptım ama anca 62 oldum. Biraz daha vermem benim için de çok iyi olacak. Sanırım dr. da zaten kolay kolay olmuyor bebek diye beklemeye gerek görmedi gibime geliyor. Çok sevindim ama cnm spora başlamana yılmadan devam et, hele de pcos için bel bölgesi en büyük düşman zaten. Böylece harika bir hamilelik geçireceksin birkaç ay sonra inşallah.

Çok sağol cnm güzel ve içten dileklerin için. İnşallah hepimiz birbirimize moral oluruz. Burda birbirimize destek olarak boy boy bebeklere sahip oluruz. Mutlaka haberleşelim cnm. Ben hemen hergün bakıyorum buraya. Gelişmeleri konuşuruz inşallah. Görüşmek üzere.

Kesinlikle tedavi insanı yoruyor inşallah tedaviye gerek kalmadan sağlıklı hamilelik geçiririz benevlenmeden önce çok zayıftım ilk iki sene doğum kontrol hapı kullandım bıraktıktan sonra çok kısa sürede 15 kilo aldım. Zaten kilo aldıktan sonra pco ortaya çıktı zayıfladıkça azalıyor bu yüzden kilo vermem çok önemli ben klomen ve çatlama iğnesi ile hamile kalmıştım inşallah allah bize ve bizim gibi kayıpları olan herkese sağlıklı hamilelikler nasip eder

Evet burada güzel haberler almak beni çokk mutlu ediyor bende hergün mutlaka takip etmeye çalışıyorum görüşmek üzere

kizlar yine bi sorum var.acil serklaj olmustum gecen hafta bugun kontrlm vardi drum dikişin kenardan acildgini ve ordanda kesenn sarktıgini soyledi hastanye yatirdi hemen beni sukesesi ne zamn acilir suyum gelirse doguma almak icin yatrdi boyle olan duydunuzmu bebekleri hemen dogdumu yoksa biraz daha durdumu.drum bugunde acilabilir bit hafta sonrada iki hfta sonrada riske atamm dedi aglamktan helak oldum pskoljim gitti iyice 1120 grmmis simdi bebek daha cok kucuk yaa.

Benim hikayem de aynı cnm. 2 yıl dogum kontrol hapı, sonrasında 5 kilo, ardından adet duzensizligi ve pco teshisi ile bugune geldik. Kac dr.a sordum hap mahvetti beni die cogu imkansiz mumkun degil boyle etkileri olamaz dedi. Ben hala haptan olduguna inaniyorum. Sonucta yumurtlamayi baskiliyormus. Aslinda baska bi hastalik icin yapilmis dogum kontrol haplari fakat yan etkisinin bu oldugu farkedilince dogum kontrol hapi olarak degistirilmis. İnsallah kilo verirsin ve saglikli bir hamilelik gecirirsin cnm. Allah hepimize saglikli bebekler nasip etsin.

Canım insallah acikmaz kesen. Sarktı hemen acilcak diye bi sart yok. Benim dikis yoktu kese oyle bir sarkmis ki aklin durur. Keske koyabilsem fotosu var. Unv. hastanesinde her goren dr. soka girdi. Vajinayi tamamen doldurmus. Ama suyum gelmedi ve kesem de patlamadı. Dr. um da hic kalkma dedi geri cekilmesini beklicez dedi. O gece belimin altina yastik koyup yattim yercekimine karsi koyayim belki cekilir geri diye. Bilmiyorum ondan mi ya da doguma gircem korkusundan mi geri kacti kese ama enfeksiyondan acil doguma aldilar beni. Dogum oncesi kendileri patlattilar keseyi mecburen. Bol bol istirahat et cnm tuvalet disinda kalkma, oturma bile. Belki etkiler sen de yastik yok beline ama ayaklarini cok kaldirma o da tansiyonu dusuruyormus. İnsallah beklersiniz bebeginin saglikli dogacagi gune kadar. Allah yardimcin olsun.

Allah bi daha evlat acısı yaşatmasın canım cümlemize.. her günüm korku icinde geciyor benimde nasıl gecicek zaman bilmiyorum

Bu arkadas kac haftalik

zaten zor hamile kalmistim pko denn illet yuzunden bide bu cikti yemin ediyorum psikoljim allak bullak daraldm bunaldim hicbiryere sigamiorum hastnede yatiorum daha cok kucuk bebegim dogarsa yasarmi yasarsa saglik priblmleri olcak aklmda birsuru soru.yazik oglmda tekmelio hic yasadkkrmdan habersiz eşim dio artik konusmuosun onunla diorum ben ona kusum konusmicam diorum bi tekmelio unutuorum herseyi.Rabbim kimseyi sinamasn evladyla cok zorr.dayanamiorum.Allahtn eşim destkcim en buyuk Allah ondan razi olsun bana sen lazimsin diyo ama dislerni sıkmaktn arka disi kirilmis bana belli etmioda onunda ici icini yiyo Allahim kimsyi isyan ettrmesin aralrnda bizide eşimle dun ilk defa isyan ettik pismn oldk sonra Ama icimm yanio.Nolur azcik daha dursun nolur bari 1,5 kilo olana kadr duraydi.neyse basinizi agrittimda konusck kimsem yok gurbetteyim bide bi esim bi ben.

Cnm Rabbim yardımcımız olsun.bende yatıyorum 10 gün önce hafif lekelenmeyle dra gittim o gün serviks uzunlugu normal rahim ağzı kapalıydi yinede o gece hastanede kaldım diğer gün taburcu olmayı beklerken serviks kısalmıs rahim ağzı açılmış hemen serklaj yapıldı şimdi evdeyim tuvalet ve yemek harici kalkmıyorum hemde bebisim çok küçük daha 16+4 günlük. Sabır ve dua dan başka yapabileceğimiz hicbirsey yok.
Benımde 6 yaşında bir kızım var 34 haftalik doğmuştu 7 gün yenidogan yogunbakim da kaldı.korkma orda 500, 600 gr bebeklerin yaşadıklarını gördüm
Benimde kızım 3. Tüp bebek sonucu olmuştu buda tup bebek.birsey olmasından çok korkuyorum.bebegime birsey olmasın yatmaya razıyım.tek yapabildiğim teslimiyet Rabbime dua inşallah bi aksilik olmadan hepimiz sagsalim bebeklerimizi kucagimiza alırız.bu mübarek cuma gününün yüzü suyu hurmetine Rabbim yar ve yardımcımız olur Inşallah

Canm gecmis olsn ins biraz daha beklersiniz. Sakin kalkma canm lavabo dahi yattgn yerde yap ve yataginin ayak kismini yuksek tut hep .allah yardimcin olsn.bu halde olup yataktan hic kalkmadan bekleyip dogum yapan ark var burda arda lembet ti galiba o dktr sayesinde yavrusunu kucakladi yeterki umidini kaybetme surda 3 hafta daha beklese daha ii olur .ve olanlarda oldu bile zaten dktr kntrolndesin enfeksiyonda yksa durur bence ama cok dikkat etmen gerek o arkadaş oyle basardi sende basarirsin. altina sürgü tuttur canm su mübarek cuma günü rabbim yüzünü güldürsun ins

aminnn cookk cok amin..valla elimzden gelen bisey yok insallah 2 3 hafta daha durr ama sanmiorum hic umidim yok dikis atilinca umitlenmistim ama giyti iyice umidim.artik oluruna biraktim nolcaksa olsun Rabbim bilir en hayrlisini ne diyelm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…