Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
23. hafta da rahim ağzımın 2,50mm olduğunu öğrendik doktorum istersen başka profösörlerede görün ama bu aydan sonra serklaj doğumu tetikleyebilir demişti istirahet ve hareket kısıtlılığıyla 40+3e kadar geldim son ölçümde 2,00 mm bile düşmüştü 7. ayımda rahim ağzı 4 cm açılmıştı hastalığın avantajıyla 2 saatte doğurdum oğlumu normal oldu ve çok kolay oldu dilerim sizde sorunsuz doğumlar gerçekleştirirsiiniz

yavrukirpi benimde doktorum yatalak hasta gibi yatma ama cinsellik yürüyüş ve uzun ayakta kalmak yasak demişti tabiki ağırlık kaldırmakta ben dayanamayıp duvar silmiştim ama kendimi yormadan fazla asılmadan dikkatli bi şekilde kendi işimi görmüştüm

kizlar merhaba,bugun ayrintili ultrasona girdim,canim biraz sikildi.Gecen hafta bebegimin hareketleri azaldi diye bahsetmistim,doktorum da bebegin iyi demisti ama hareket azliginin sebebini soylememisti.Ciger gelistirici igne harektlerini etkilemiyor dedi.Meger kuzum kordonunu dolamis bir defa govdesine bir defa da boynuna,bu hazareketlerini kisitliyordur dedi bu doktor.Onun disinda suyun normalden fazla dedi,seker durumunu sordu bende sorun olmadigini ogrenince bebekle ilgili simdiye kadar olan testlerin sonuclarini sordu,onlar da iyi.Bir defa daha kardiyogram istedi,daha once 25 haftamdaydi sanirim bir defa yaptirmistik sorun cikmamisti.Benden bebege kan akisi normal,her iki damardan da ama bebegim 10-15 gun geride,bastan beri geriden geliyo ama bu sefer biraz ara acildi gibi geldi bana,canim sikildi Ortalama degerleri 30+3 gunluk gosteriyor ve 1500 kg.Haftaya doktorumla randevum var,bakalim o ne diyecek,sanirim kalp atislari icin duzenli alete baglanmam gerekecek bundan sonra.

Butun bunlar bir yana 3 gundur bende bir bel agrisi var,tam belimde de degil sirtim ve belimin ortasi gibi yanda,tek tarafli,kizlar bu agri beni olduruyor,uyutmuyor,yatirmiyor.Arada bir iki saat geciyor sonra yine basliyor,nedir bu.Ablam bobreklerini usutmus olabilirsin dedi,bobrek agrisi boyle mi olur,bir yardim edin.Gebelikte normaldir dedikleri sirt agrisi bu mu yoksa,eger oyleyse bu agri insani cileden cikartir (

bana 20, haftada 10 gün rapor verdiler 22. haftada kısalma devam edince hemen heyet raporu kullanmam gerektiğini söyldiler ama iş yerimdeki durumlardan dolayı 27. haftada ayrıldım bu sürede işe arabayla gidip geldim masamdan hiç kkmadım sürekli oturdum 27. haftada işlerimi bitirip hemen heyet rapou aldım ama bizim durmumuzdakiler için oturmak yeterli değilmiş mümkün olduğunca yer çekimine maruz kalmamak lazımmış

ben günlük progeynx 200 mg dana 4 tane haftada bir pruloton depot günlük 3 tane magnezyum diasporal aldım 20. hafatdan beri bu ilaçlara başladım 30. hafatada alerji olunca iğneyi kestim 34. haftanın sonunda progeynxi bıraktım magnezyuma ise doğuma kadar devam edecem

dr una güvenin çok önemli ama bişeyler eksik gibi aklında soru işareti oluşturmak istemem ama hem sana dikiş atmıyor hemde çalışmanı uygun görüyor bence riskli gebelikler üzerine başka bir dra gitsen sana gereken önemi daha çok verecektir

çok sağol kalbi güzel arkadaşım bebekelrimizi sağ salim doğuralım artık canımız ne isterse tıka basa yeriz milley hamile kalır kilo alır bizde doğurup alırız artık :)

geçmiş olsun canım inşallah testlerde önemli bişey çıkmaz hep soluna yat o zaman daha çok oksijen ve besin gidiyormuş bebeğe belki ölçümdene geri kaldığını görmüş olabilir ben bir günde 2 dr a gittim birinde 1 hafta ileri birinde 1 hafta geri çıkmıştı

bel ağrıları normal olabilir artık bebek büyümeye başladı ama gene dr unla paylaşsan daha sağlıklı olur nede olsa biz normal hamileler gibi değiliz yada hiç bişeyi onlar gibi olağan karşılayamıyoruz ama tarif ettiğin yer ablanın dediği gibi böbrekerin olduğu yer idrarını falan takip et belki üşütmüş mikrop kapmış olabilirsin

canım benimmm çokk üzüldümm ama illaki hemen sorun olacak diye birşey yok tatlım yediklerini bir daha gözden geçir tatlım kilosunu toparlaması için ceviz muz birde çocuklar için olan büyüme sütleri çok kilo aldırıyormuş bebeğe canım vitamin ve balıkyağı takviyesi alıyormusun bilmiyorum ama al lütfen biraz bebeğin kendini toparlasın kendi doktorunda sanki biraz ilgisiz kalmış bebeğinle ilgili devamlı sana odaklanınca bebeği atladı herhalde kan akımında problem olduğunu sanmıyorum canım ama beslenmena çok dikkat et tatlım biraz öğün porsiyonları fazlalaştır zorlada olsa yemeğe çalış tatlım allahın izni ile bebişin toparlanır sen şimdi üzülme onu kilo aldırmak çin elinden geleninnn çok çok fazlasını yapmaya başlaa
ağrıyla ilgili olarakta bende çok nadir dayanamıyacağım kadar bel ağrım oldu oda doktor randevusuna gidip gelince hep yattığım için ağırlık biniyor belime o zamanlar ağrıyor senin dediğin gibi ağrım midemde olan gaz sıkıntısı iki kürek kemiiğimin arasına yani sırtıma vuruyor ama kısa sürüyordu şimdi oda yok artık

çok sağol kalbi güzel arkadaşım bebekelrimizi sağ salim doğuralım artık canımız ne isterse tıka basa yeriz milley hamile kalır kilo alır bizde doğurup alırız artık :)

ayyy valla canım ben doğumdan sonrada yiyemem zaten şişko bir anneyim zayıflamak için yıllardır uğraşıyorum şimdi emzirmek çok zayıflatıyormuş bunu kendimede fırsat olarak değerlendirmem gerekiyor vallaaa bl bol su içip yediklerime dikkat etmek yeterliymiş sıkı diyet yokk tabikiiii

tesekkurler canim,bebegimde sorun olmasin da haftasi geriden de olsa o kadar sorun degil,amniyo sivisi cok olunca sorun mu var acaba diye suphelendi iste doktor,kalbine bi daha bakilcak.Bir de kordonu hem govdesine hem boynuna dolanmish yavrumun cok canim sikildi.

canim tavsiylerin icin tesekkurler,biraz daha dikkat edicem bundan sonra beslenme konusuna,aslinda vitaminimi mineralimi aliyorum duzenli ama yeterli mi degil acaba.Zaten sorun sadece kilosu degil,yani komple haftasi ,herseyi haftasindan kucuk cikiyo,haliyle de cok kiloyla ilgili bir durum degil.
Bende gecen gun normalden biraz fazla yurudum,doktordan eve donuste yol uzerinde bir restorana girip yemek yedik,yurume dedigin de 100-200 metre ancadir toplasan ama o gunden sonra oldu bu agri.Aylarca yatip da biraz ayakta durunca acaba kaslar mi birden zorlandi anlamadim.

amniyon sıvısının fazlalığında bazen problem oluyormuş ama bebeğin kalp atışlarını takipte tutarak bebek sıkıntıya düştüğü anda müdahale ediliyor canım kordonuda bir kere dolanması genelde rastlanan birşey canım çok kafanı takma tatlım iki kere dolanırsa sıkıntı olabiliyormuşş işte bende bu aralar lavaboya kalkıyorum sık sık su içtiğim için hafif hafif ağrılarım oluyor demekki hareketsizlik bizi iyice hamlaştırdı canım ama ben kalktığım için vicdan azabı duyuyorum oda sadece lavaboya kalkıyorumm başka yine devamlı yatıyorum allahım sağ salim kucağımıza alacağımız gün gelsede bizlerde rahatlasak bütün bebeklerimiz allaha emanet olsun inşallahh

bende 62 ile hamile kaldım ben şöyle bir süre herşeyi yiyip sonra kendime çeki düzen veririm artık

millet doğum çantasına üst baş koyar ben çikolotalar gofretler koydum :)) halada siparişlerim var eşim hastaneye getirecek :))

kordonunu inşallah açar canım haziran annelei topiğinde iki arkadaşın bebeğinin üstellik boynuna 2 kere dolanmıştı biri hala beklemede biride 36. haftasında doğum yaptı inşallah senin bebeğininde kordonu açılır

suyu şekerden çok olur diye biliyordum ama sen zaten kontrol altına almışsın inşallah önemli bişey çıkmaz dualarım seinnle

tesekkurler canim,insallah acilir .bundan sonra daha siki takib altinda olucak kismetse.Suyu icin de gerekli tahliller haftaya yapilcak,insallah kotu bir sey cikmiycak.

kizlar dun gece hic uyuyamadim ben,belim felc oldu sanki,5 dk sizamadim bile oyle bir agri.Ondan onceki gece de cok az uyuyabilmistim zaten.Norologa gittik bugun,dogumdan once pek bir sey yapamayiz dedi,ilac vericem ama kullanman taraftari degilim,sadece krem kullanabilirsin onun zarari yok dedi.Butun tahlil ve tedavi dogum sonrasi olucak,simdilik dayanmak zorundasin dedi.Bu agrinin sebebi yatak olabilir dedi,cunku cok uzun sure yatiyoruz,incitmis de olabilirsin dedi.Bundan sonra da mumkun oldugu kadar az hareket edeceksin dedi ve bir iki ekzersiz verdi evde yapabilmem icin.Insallah bu gece uyuyabilirim,durup dururken bi de bu agri cikti cok yorgunum ( Ben raziyim bebegim yeter ki iyi olsun,sag saglim gelsin kucagima insallah.

canım benimm çokk geçmiş olsun az kaldı canım sıkıntıların yakında bitecek inşallahhh bebişlerimizi sağ salim vaktinde kucağımıza aldık mı bütün acılarımız bitecek allahın izni ile yatağını falan değiştir bakalım canım ben 4 ay boyunca 3 yatak değitirdim canım

sagol canzi,yer yatagi yapti esim,yine de hemen fadasi olmaz diyorlar ama yapacak bir sey yok.Gunlerdir 5 er dk uyku ve uyaniklik arasi gidip geliyorum.Otururken agrim azaldigi icin daha cok oturarak duruyorum,doktor da gerekirse oturarark uyu dedi ama ne mumkun.Siz siz olun yattiginiz yere dikkat edin,fena bir durummus gercekten.

kıyamam canım yaaa gerçekten çok zzorr ağrılar bende 2 gündür mide ağrısını sırtıma doğru yaşıyorum dehşet bir ağrıı gelip geçici ama girince çok kötü oluyorumm birde sıcak basması oluyor ellerim ayaklarım kulaklarıma bir anda ateş basıyor valla elleyince buz gibi içten gelen bir ateş valla son üç ay daha sıkıntılı bir durumda geçiyormuş birde yaza denk gelince daha zor olacak bize ama olsun içimizdeki varlık dünyalara bedellll her derde deva içimizde kıpırdadıkça dert sıkıntı hafifleyiveriyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…